Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυτεπάγγελτη δίωξη σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς

image_print

Ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 29 του μήνα θα κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Αυτεπάγγελτη η δίωξη στις συλλογικότητες που «τα σπάνε»

Διαβεβαιώσεις για αυστηροποίηση των κυρώσεων σε όσους εμποδίζουν τη διενέργεια πλειστηριασμών, παρείχαν στο προεδρείο των συμβολαιογράφων οι υπουργοί Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, Δημοσίας Τάξεως, Νίκος Τόσκας, και Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων θα μεταφέρουν στους συλλόγους τις διαβεβαιώσεις αυτές την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να αποφασίσουν αν θα τερματίσουν την αποχή από πλειστηριασμούς.

ΘΕΜΑ 104,6 FM. Η καλύτερη παρέα όπου κι αν βρίσκεσαι

Μετά τη σύσκεψη, ο Σταύρος Κοντονής εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις 29 του μήνα θα κάνει «πρεμιέρα» η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, λέγοντας ότι οι κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι «τα βρήκαν». Αλλά και ο πρόεδρος των Συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας δήλωσε πως «είναι κοινή πεποίθηση όλων ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν στις 29 του μήνα».

Οι εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων έδειξαν κατ’αρχήν ικανοποιημένοι από τις προτάσεις της κυβέρνησης. Αναγνώρισαν όμως ότι πέραν των αυστηρότερων κυρώσεων που θα αποφασιστούν (αυτεπάγγελτη δίωξη, αυτόφωρο κλπ) «οι κίνδυνοι της δουλειάς» παραμένουν. Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν θα γίνεται στα ειρηνοδικείο, όπως είχε κατ’αρχήν συζητηθεί.

Έκθετοι σε κινδύνους παραμένουν όμως και οι δικαστικοί επιμελητές, αν και δεν συμμετείχαν στην ίδια σύσκεψη εκπρόσωποί τους.

Λύση αναζητείται πάντως ακόμα και στο αν θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί 3 ημέρες την εβδομάδα όπως προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές ή αν αυτό εναπόκειται να αποτελέσει αντικείμενο συνεννόησης μεταξύ συμβολαιογράφων και δικαστικών επιμελητών.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

«Μετά από συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Σταύρο Κοντονή, τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αν. υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, η οποία έλαβε χώρα στο υπουργείο Οικονομικών σήμερα την 15 Νοεμβρίου 2017, έγιναν αποδεκτά τα εξής:

– Ως προς το ζήτημα της ασφάλειας των συμβολαιογράφων και της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών, προωθείται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

– Συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και των συναρμόδιων Υπουργείων, η οποία θα υποβάλλει προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου με σκοπό τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών. Η λειτουργία και διαχείριση των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών, καθώς και επιμέρους αιτήματα και τεχνικά ζητήματα, όπως αυτό της ψηφιακής υπογραφής υποψήφιων πλειοδοτών για τον έλεγχο της δικαιοπρακτικής τους ικανότητας, θα συζητηθούν στο πλαίσιο της ως άνω ομάδας εργασίας.

– Κατά τη διενέργεια των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 29/11, αλλά και εφεξής, θα υπάρχει εποπτεία της λειτουργίας των ηλεκτρονικών συστημάτων πλειστηριασμών από το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και σχηματίσθηκε κοινή πεποίθηση ότι θα υπάρξει άμεση λύση στο ζήτημα της διενέργειας των πλειστηριασμών».

dramini.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξάνθη: Ερώτηση Ζεϊμπέκ στη Βουλή για την αναστολή λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ κατά τη διάρκεια κοινοβουλευτικής παρέμβασης.
image_print

Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ξάνθης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, σχετικά με την απόφαση αναστολής λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης για το σχολικό έτος 2026-2027.

Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Βαφέικων, Άλματος, Άνω Θερμών, Μ. Ορφανού, Αιώρας, Κοτύλης, Κεντητής και Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κιμμερίων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων, καθώς και τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Αβάτου και Βαφέικων.

Ο βουλευτής ζητά να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια της απόφασης, τι προβλέπεται για τη μεταφορά και τη φοίτηση των μαθητών, καθώς και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Παράλληλα, θέτει ερωτήματα σχετικά με το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των σχολείων και τον συνολικό αριθμό των σχολικών μονάδων που έχουν τεθεί σε αναστολή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το 2019.

Ακολουθεί αυτούσια η ερώτηση:

Προς την Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού

Θέμα: «Σοβαρά ερωτήματα για την απόφαση αναστολής λειτουργίας 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Π.Ε. Ξάνθης για το σχολικό έτος 2026-27»

Έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία της Ξάνθης έχει προκαλέσει η είδηση της απόφασης να ανασταλεί η λειτουργία συνολικά 12 σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Ξάνθης, κατά το σχολικό έτος 2026-2027. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία Βαφέικων, Άλματος, Άνω Θερμών, Μ. Ορφανού, Αιώρας, Κοτύλης, Κεντητής και Αγίου Αθανασίου, το Δημοτικό Σχολείο Κιμμερίων, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών και Αμβλυώπων, καθώς και τα Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία Αβάτου και Βαφέικων.

Η παραπάνω είδηση έρχεται σε συνέχεια κυβερνητικών αποφάσεων που καταδικάζουν τη δημόσια εκπαίδευση και στην Π.Ε. Ξάνθης – όπως και συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα – στην υποβάθμιση, την απαξίωση  και εν τέλει στα λουκέτα σχολικών μονάδων (συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, συγχωνεύσεις τμημάτων, υποχρηματοδότηση και ελλείψεις, «βιομηχανία» πειθαρχικών από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος των εκπαιδευτικών κλπ). 

Έχει γίνει πλέον κατανοητό σε όλους τους πολίτες πως οι πολιτικές που εφαρμόζει συνολικά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ( απαξίωση Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποβάθμιση δημόσιας εκπαίδευσης, λουκέτο σε δημόσιες υπηρεσίες, κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ, απουσία οποιουδήποτε αναπτυξιακού σχεδίου για την Περιφέρεια της χώρας, καταστροφή πρωτογενούς τομέα κλπ) σε συνδυασμό με τον ορυμαγδό των γαλάζιων σκανδάλων, τα καρτέλ και την ακρίβεια που έχουν τσακίσει την οικονομία και την τσέπη των πολιτών, έχουν ως βασικό θύμα την Περιφέρεια της χώρας, τη Θράκη, την Ξάνθη. Με μία από τις βασικές συνέπειες να είναι και η δημογραφική κατάρρευση της περιοχής της Θράκης.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

  1. Με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των 12 σχολικών μονάδων της Π.Ε Ξάνθης κατά το έτος 2026-27; (προσκόμιση όλων των στοιχείων)
  2. Η αναστολή λειτουργίας των συγκεκριμένων σχολικών μονάδων γίνεται, από μεριάς αρμόδιου Υπουργείου, στο πλαίσιο μιας λογικής «εξοικονόμησης» πόρων και εκπαιδευτικών, δηλαδή στην ίδια γνωστή κυβερνητική πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα και οδηγεί στη συγχώνευση σχολικών μονάδων και τμημάτων;
  3. Έχει το Υπουργείο διασφαλίσει την απρόσκοπτη μεταφορά και φοίτηση όλων των μαθητών που πρόκειται να βιώσουν αυτόν τον ιδιότυπο αποκλεισμό, εξαιτίας αυτών των 12 λουκέτων;
  4. Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η άμεση επαναλειτουργία των συγκεκριμένων 12 σχολικών μονάδων της Π.Ε. Ξάνθης;
  5. Πόσες σχολικές μονάδες στην Π.Ε Ξάνθης – αλλά και συνολικά σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης – έχουν οδηγηθεί σε λουκέτο και αναστολή λειτουργίας από το 2019 και έπειτα, έτος κατά το οποίο ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη;
  6. Τι προβλέπεται για το εκπαιδευτικό προσωπικό που δίδασκε στα συγκεκριμένα σχολεία;

Ο ερωτών Βουλευτής

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πως βλέπουν οι πολίτες την δημιουργία νέων κομμάτων;

image_print

Η συζήτηση γύρω από τη δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων παραμένει έντονη, με τις απόψεις των πολιτών να ποικίλλουν.

Για αρκετούς, η εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών αποτελεί μια ευκαιρία ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού και έκφρασης διαφορετικών προτάσεων, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου αρκετοί δηλώνουν απογοητευμένοι από τα υπάρχοντα κόμματα.

Άλλοι, ωστόσο, εμφανίζονται πιο επιφυλακτικοί, εκφράζοντας την άποψη ότι η δημιουργία νέων κομμάτων από μόνη της δεν αρκεί για να επιφέρει ουσιαστικές αλλαγές. Όπως υποστηρίζουν, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αξιοπιστία των προσώπων, η σαφήνεια των προγραμμάτων και η δυνατότητα υλοποίησης των δεσμεύσεων που αναλαμβάνονται.

Δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι η πολυδιάσπαση του πολιτικού σκηνικού μπορεί να δυσκολέψει τη διαμόρφωση σταθερών κυβερνήσεων και να δημιουργήσει μεγαλύτερη αβεβαιότητα. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί πολίτες εκτιμούν ότι ο πολιτικός ανταγωνισμός μπορεί να λειτουργήσει θετικά, ωθώντας όλα τα κόμματα να παρουσιάσουν πιο ουσιαστικές προτάσεις και να βρίσκονται πιο κοντά στις ανάγκες της κοινωνίας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι η δημόσια συζήτηση γύρω από την ίδρυση νέων πολιτικών σχηματισμών συνεχίζεται, με τους πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να αξιολογούν τις νέες πρωτοβουλίες με βάση τις θέσεις, τις προτάσεις και την αξιοπιστία τους.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ρένα Δούρου: Νέα πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

image_print

Η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη σχετική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, έχοντας μείνει η μοναδική υποψήφια για τη θέση.

Η εκλογή της πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το κόμμα, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνταξης και αναζήτησης της επόμενης πολιτικής του πορείας.

Μετά την ανάδειξή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ακολούθησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικό αντικείμενο τις πολιτικές εξελίξεις, την οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος και τον σχεδιασμό των επόμενων κινήσεων ενόψει της προεκλογικής περιόδου.

Κατά τη συνεδρίαση αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, καθώς και οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το κόμμα το προσεχές διάστημα, με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής του παρουσίας και τη διαμόρφωση της εκλογικής του στρατηγικής.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en