Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυγενάκης | Υπόδειγμα αλληλεγγύης η δράση του Ερυθρού Σταυρού

“Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής και μνήμης όπου αναγνωρίζουμε, τιμούμε κι ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν εθελοντικά σε όλο τον κόσμο”

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού:

«Γιορτάζουμε σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού, Ερρίκου Ντυνάν.

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα γιορτής και μνήμης όπου αναγνωρίζουμε, τιμούμε κι ευχαριστούμε τους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού για τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν εθελοντικά σε όλο τον κόσμο προσφέροντας ανακούφιση στους ανθρώπους από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους. Η συμβολή του είναι εξαιρετικά σημαντική και πολύτιμη για την στήριξη και την ανακούφιση των προσφύγων.

Η ανθρωπιστική δραστηριότητα του Ερυθρού Σταυρού αποτελεί υπόδειγμα αλληλεγγύης και αλτρουιστικής προσφοράς για τη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και είναι η έμπρακτη προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προοδεύει συνολικά με επίκεντρο τον άνθρωπο».

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευρωεκλογές 2024: Ο χάρτης αυτή την ώρα | Όλη η Ελλάδα είναι μπλε

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευρωεκλογές 2024: Τα πρώτα αποτελέσματα στους «27» | Η «ακτινογραφία» της νέας Eυρωβουλής

Εκτός από τη δική τους αντιπαλότητα, οι παραδοσιακές κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ομάδες του κοινοβουλίου, το ΕΛΚ και το S&D, αντιμετωπίζουν προκλήσεις από λαϊκιστικές ομάδες τόσο στα αριστερά όσο και στα δεξιά.

Το κοινοβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει συνολικά 720 έδρες, εκ των οποίων όλες είναι προς εκλογή. Απαιτούνται 361 έδρες για την πλειοψηφία και καμία πολιτική ομάδα πιθανότατα δεν θα τις ξεπεράσει. Κάθε χώρα έχει έναν ορισμένο αριθμό μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), που κατανέμονται σε γενικές γραμμές με βάση τον πληθυσμό. Ο κόσμος ψηφίζει εθνικά κόμματα που στη συνέχεια σχηματίζουν σε μεγάλο βαθμό πανευρωπαϊκά μπλοκ στο κοινοβούλιο.

Οι πολιτικές ομάδες στο κοινοβούλιο φαίνονται κάτω από τον χάρτη, ξεκινώντας από την πιο αριστερή ομάδα. Πριν από τις εκλογές, οι δημοσκοπήσεις προέβλεπαν ότι τα ευρωσκεπτικιστικά και αντικατεστημένα κόμματα στις ομάδες ECR και ID επρόκειτο να σημειώσουν σημαντικά κέρδη.

Σε κάθε χώρα κατανέμεται ένας αριθμός ευρωβουλευτών με βάση την αρχή της αναλογικότητας κατά φθίνουσα τάξη, που σημαίνει ότι οι ευρωβουλευτές από μεγαλύτερες χώρες αντιπροσωπεύουν περισσότερους ανθρώπους από τους ευρωβουλευτές από μικρότερες χώρες. Ο ελάχιστος αριθμός ευρωβουλευτών από οποιαδήποτε χώρα είναι έξι, ενώ ο μέγιστος αριθμός είναι 96.

Ο αριθμός των εδρών στο κοινοβούλιο της ΕΕ έχει αυξηθεί σε σύγκριση με το απερχόμενο κοινοβούλιο, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι από τους αριθμούς αλλαγής εδρών πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Η Γαλλία, η Ισπανία και η Ολλανδία έχουν από δύο ακόμη έδρες. Η Πολωνία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Δανία, η Φινλανδία, η Σλοβακία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία ​​και η Λετονία έχουν η καθεμία από μία ακόμη θέση.

Σε κάθε χώρα, ο αριθμός των ευρωβουλευτών που εκλέγονται από κάθε πολιτικό κόμμα είναι ανάλογος με τον αριθμό των ψήφων που έλαβε. Ενώ οι έδρες κατανέμονται από τα κόμματα σε κάθε έθνος, οι περισσότεροι ευρωβουλευτές εντάσσονται στη συνέχεια σε μια σειρά από διεθνείς πολιτικές ομάδες – υπάρχουν τώρα επτά, από τη δεξιά ομάδα ID έως την ομάδα της Αριστεράς – που βασίζονται σε κοινά ιδανικά. Κάθε ομάδα απαιτεί τουλάχιστον 23 ευρωβουλευτές από τουλάχιστον το ένα τέταρτο των χωρών της ΕΕ.

Τα στοιχεία για τις αλλαγές βασίζονται στο απερχόμενο κοινοβούλιο από την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024. Οι χώρες ομαδοποιούνται σε περιοχές σύμφωνα με το γεωσύστημα των Ηνωμένων Εθνών.

Αν και η κατανομή των εδρών από κάθε κόμμα ανά χώρα θα είναι οριστική μόλις ολοκληρωθεί η καταμέτρηση σε κάθε κράτος-μέλος, οι έδρες ανά κοινοβουλευτική ομάδα σε επίπεδο χώρας και ΕΕ θα είναι προσωρινές έως ότου όλα τα κόμματα αποφασίσουν σε ποια κοινοβουλευτική ομάδα θα ενταχθούν, που μπορεί να διαρκέσει μέρες ή εβδομάδες.

Guardian

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Exit poll στο 100% | Από 27% έως 31% η Νέα Δημοκρατία, από 13,8% έως 17,2% ο ΣΥΡΙΖΑ – Θρίλερ στην «ουρά»

Νέα Δημοκρατία από 27% έως 31%

ΣΥΡΙΖΑ από 13,8% έως 17,2%

ΠΑΣΟΚ από 11,5 έως 14,5%

ΚΚΕ από 8,4% έως 10,8%

Ελληνική Λύση από 8,4% έως 10,*%

Νίκη από 3,3% έως 5,3%

Πλεύση Ελευθερίας από 2,6% έως 4,6%

ΜέΡΑ 25 από 1,5% έως 2,9%

Νέα Αριστερά από 1,5% έως 2,9%

Φωνή Λογικής από 2,2% – 3,6%

Δημοκράτες από 0,9% έως 1,9%

Πατριώτες 0,9% έως 2,3%

Κόσμος 0,5% – 1,5%

Άλλο: 3,6% – 5,6%

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en