Ανοίγει το θέμα του χρέους ο Ντάισελμπλουμ

Η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο κ. Ντάισελμπλουμ αν και αναγνώρισε ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν σημειωθεί πρόοδο, εκτίμησε ότι η συνεδρία του Eurogroup τη Δευτέρα δεν θα είναι «αποφασιστική»

Σημείωσε επίσης πως το Eurogroup θα είναι έτοιμο να κάνει περισσότερα για την Ελλάδα στο θέμα της ελάφρυνσης χρέους, μόνο όταν η χώρα ολοκληρώσει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης. “Εάν η ελληνική κυβέρνηση ολοκληρώσει και δεσμευθεί πλήρως στο τρέχον πρόγραμμα, που τώρα βρίσκεται σε στασιμότητα και επανασχεδιάζεται… εμείς, οι χώρες του Eurogroup, θα είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε περισσότερα” για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε συγκεκριμένα.

Και ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιερ Κάρλο Πάντοαν μίλησε για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, αλλά σημείωσε πως η Αθήνα “πρέπει να επιταχύνει” τις διαδικασίες.