Ανοίγει στις 11 Ιανουαρίου η πλατφόρμα Εξοικονομώ-Αυτονομώ
Διαμαρτυρίες από χιλιάδες μηχανικούς που έβλεπαν τις αιτήσεις για ένταξη ακινήτων πελατών τους να απορρίπτονται εντός δευτερολέπτων.
Βουνό τα παράπονα από χιλιάδες μηχανικούς που ανέλαβαν να εντάξουν ακίνητα πελατών τους στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» και είδαν τις αιτήσεις τους να απορρίπτονται εντός… δευτερολέπτων.
Σήμερα στις 10.00 π.μ. ήταν προγραμματισμένη να ανοίξει η πλατφόρμα για επιχορηγήσεις 160 εκατομμυρίων στην Αττική και όλοι περίμεναν με αγωνία το πώς θα κινηθεί η διαδικασία μετά την εμπειρία της περασμένης Παρασκευής σε Ήπειρο και Ιόνια Νησιά που απεδείχθη «τραυματική», καθώς ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εντάχθηκαν, στράφηκαν κατά των μηχανικών.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ήπειρο η πλατφόρμα έμεινε ανοιχτή για 23 λεπτά και στο διάστημα αυτό εγκρίθηκαν 2.761 αιτήσεις με συνολική επιχορήγηση 61,8 εκατομμυρίων, απορρίφθηκαν σχεδόν άλλες τόσες και είναι άγνωστο το πλήθος εκείνων που δεν πρόλαβαν καν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.
Για την Ανατολική Μακεδονία Θράκη η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή από τις 11 Ιανουαρίου 2021.