Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοίγει η πλατφόρμα για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Ανοίγει αύριο η ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα κλείσει στις 5 Ιουλίου

Ξεκινά αύριο, Τρίτη, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή», με την άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας allazosyskevi.gov.gr όπου θα κατατίθενται οι αιτήσεις για την αντικατάσταση έως τριών ηλεκτρικών συσκευών.

Όπως τόνισε κατά τη σημερινή παρουσίαση ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, η επιδότηση θα ανέλθει από 30% έως 50% με βάση εισοδηματικά κριτήρια και θα κυμανθεί από τα 135 ευρώ έως τα 710 ευρώ.

Η πλατφόρμα θα κλείσει στις 5 Ιουλίου, ενώ οι αγορές ηλεκτρικών συσκευών μπορούν να γίνουν έως 16 Σεπτεμβρίου. Οι ωφελούμενοι δεν θα λάβουν χρήματα στα χέρια τους, αλλά ψηφιακό κουπόνι. Κάθε ωφελούμενος μπορεί να λάβει έως τρία κουπόνια για αγορές κλιματιστικού, ψυγείου ή καταψύκτη.

Σε κάθε αίτηση, θα συμπληρώνεται ο 11ψηφιος αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, ο αριθμός συσκευών ανά κατηγορία που οι καταναλωτές αιτούνται να αλλάξουν, η ύπαρξη ή μη ατόμου με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου ως στοιχείο επικοινωνίας, εφόσον ο δικαιούχους επιλεγεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα.

Οι αιτήσεις αντικατάστασης συσκευών, μοριοδοτούνται με βάση τέσσερα κριτήρια που είναι το εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, η ύπαρξη ΑΜΕΑ, οι μονογονεϊκές οικογένειες και τα εξαρτώμενα μέλη μιας οικογένειας.

Αν η αίτηση εγκριθεί, ο δικαιούχος θα λάβει SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει δηλώσει και στην συνέχεια θα μπορεί να απευθυνθεί για την αγορά της συσκευής στους εμπόρους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αφού επιλέξει προμηθευτή, ο τελευταίος δεσμεύει το κουπόνι για διάστημα μέχρι 30 ημέρες εντός του οποίου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η πώληση και παράδοση της παλαιάς συσκευής. Αν εντός αυτού του διαστήματος δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε το κουπόνι είναι πάλι διαθέσιμο στον δικαιούχο ώστε να απευθυνθεί σε άλλο προμηθευτή. Το κουπόνι αποδεσμεύεται και στην περίπτωση ακύρωσης μιας παραγγελίας πριν την ολοκλήρωση της πώλησης.

Κάθε ωφελούμενος που αγοράζει νέα συσκευή υποχρεούται να παραδώσει μια αντίστοιχης κατηγορίας παλαιότερη συσκευή στον προμηθευτή προς ανακύκλωση. Η παράδοση γίνεται πάντοτε στο κατάστημα λιανικής από το οποίο αγοράζεται η νέα, επιδοτούμενη, συσκευή. Υπολογίζεται ότι με την εφαρμογή του προγράμματος θα υπάρξει η δυνατότητα μείωσης έως 40% της κατανάλωσης ανά έτος, η οποία σε επίπεδο λογαριασμού μπορεί να ξεπεράσει τα 300 ευρώ.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ρεπορτάζ ΕΡΤ | Αισιόδοξα τα μηνύματα στην Καβάλα για την Κρουαζιέρα

Η έρευνα της ΕΡΤ3 για τα λιμάνια της χώρας και την κρουαζιέρα συνεχίζεται, αυτή τη φορά με τη Ζάκυνθο και την Καβάλα.

Στην Καβάλα, τα μηνύματα για την κρουαζιέρα είναι αισιόδοξα. Την φετινή χρονιά αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της πάνω από 40 κρουαζιερόπλοια.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποτονική η κίνηση το Σαββάτο πρίν την Μ. Εβδομάδα στην λαϊκή αγορά της Καβάλας

Υποτονική ήταν ηκαταναλωτική κίνηση στην λαϊκή αγορά της Καβάλας, το Σάββατο πριν την μεγάλη εβδομάδα με τις προσδοκίες των επαγγελματίων που περίμεναν αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον να πέφτουν έξω, ωστόσο είναι αισιοδοξοι οτι η καταναλωτική κίνηση θα παρουσιάση άνοδο κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ενω την ίδια ώρα υπάρχει έντονη ανησυχία για την διασύνδεση των μηχανιμάτων POS με τις ταμειακές μηχανές με την προθεσμία να εκπνέει για όλους τους επαγγελαμτίες την Μ. Τρίτη.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλινό μπαζάρ απο τον Σύλλογο ΠΝΟΗ

Όπως κάθε έτσι και φέτος ο Σύλλογος ΠΝΟΗ, πραγματοποιήσε το Πασχαλινό του μπαζάρ, στο κέντρο της πόλης, με τους πολίτες της Καβάλας, να αγγαλιάζουν την προσπάθεια του συλλόγου.

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι ο Σύλλογους ΠΝΟΗ, βοηθάει παιδιά και ευαλωτές οικογένειες όλο τον χρόνο και ο καθένας μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια του αυτή.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en