Quantcast
Connect with us

MEDIA

Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης | Σκέψεις για αδειοδότηση ψηφιακής εκπομπής Ρ/Σ, όσο και εκπομπής στα FM!

Η Συνέντευξη Αναπληρωτή Υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστου Σπίρτζη, στην εφημερίδα «Το Χωνί» έκρυβε αρκετές εκπλήξεις. όπως η αναφορά του πως «υπάρχει σκέψη να προχωρήσει και η αδειοδοτηση των ραδιοφωνικών σταθμών», αφού «υπάρχουν σταθμοί με προσωρινές αδειοδοτήσεις ή τελείως παράνομοι».

Μάλιστα ο Αναπληρωτής Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Χρήστος Σπίρτζης, ρωτήθηκε από την κυριακάτικη εφημερίδα: Πριν από λίγες μέρες δόθηκε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Πότε αναμένεται να εκπέμψουν τα κανάλια υπό το νέο καθεστώς; Υπάρχει σκέψη για αντίστοιχο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών;

Η Απάντηση του έχει μεγάλο ενδιαφέρον: “Εδώ έχουμε μία διαφανέστατη διαδικασία, με συγκεκριμένες προδιαγραφές. Πρόκειται για μία μεγάλη τομή στο τηλεοπτικό τοπίο, η οποία θα γίνει για να υπάρξει μία οριστική παύση της διαπλοκής, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μεταξύ προβληματικών ελλειμματικών εταιρειών, οι οποίες ελέγχουν το τηλεοπτικό τοπίο, και του πολιτικού συστήματος της χώρας. Εκτιμώ ότι θα χρειαστεί περίπου ένα δίμηνο για να γίνει ο διαγωνισμός και άρα θα ξέρουμε σχετικά σύντομα ποιοι θα έχουν τις άδειες. Όσοι έχουν τις άδειες, έχουν ένα συγκεκριμένο διάστημα προκειμένου να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους και τις προδιαγραφές που πρέπει να έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην εκπομπή των προγραμμάτων τους.

Όσον αφορά τώρα στην αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών, υπάρχει η σκέψη να συμπεριληφθεί, όχι σ’ αυτό, αλλά σε κάποιο άλλο νομοσχέδιο, τόσο της ψηφιακής εκπομπής ραδιοφωνικών σταθμών, όσο και της εκπομπής στα FM, γιατί κι εκεί έχουμε ένα τοπίο, το οποίο είναι γκρίζο. Υπάρχουν σταθμοί χωρίς αδειοδοτήσεις ή με προσωρινές αδειοδοτήσεις ή τελείως παράνομοι.”

Click to comment

Απάντηση

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 20-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 13-05-2024

Continue Reading

MEDIA

Εφημερίδα ΑΝΑΛΥΤΗΣ 02–05-2024

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en