Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναβάθμιση των σχέσεων της ΔΕΗ με τους πελάτες της

image_print

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση της προκήρυξης διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου σχετικά με την εισπραξιμότητα της Επιχείρησης, η ΔΕΗ Α.Ε. επισημαίνει τα εξής:

1. Στόχος της εταιρείας δεν είναι μόνο να βελτιώσει εισπρακτικά την Επιχείρηση, αλλά δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναβάθμιση των σχέσεων της με τους πελάτες της. Συγκεκριμένα, η σχεδιαστική λογική είναι η σε βάθος γνώση των πελατών της ώστε τα μέτρα τα οποία θα πάρει και τα προϊόντα που θα λανσαριστούν να είναι σύγχρονα, πιο ειδικευμένα, και πιο αποτελεσματικά και για την Επιχείρηση αλλά και για τους πελάτες της.

2. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της λοιπόν, η Επιχείρηση, όχι με οριζόντιες λύσεις αλλά ενσωματώνοντας άριστες διεθνείς πρακτικές εξατομικευμένης προσέγγισης, θα αναπτύξει δεξιότητες μέσα από αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα την μετεξέλιξή της από μία εμπορική και παραγωγική εταιρεία ενέργειας σε μία μοντέρνα εταιρεία κοντά στο τελικό καταναλωτή. Μία Επιχείρηση με ουσιαστική επικοινωνία με τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, ο οποίος θα έχει ένα σύμβουλο δίπλα του και όχι

απλά έναν εισπράκτορα. Χαλκοκονδύλη 32, 104 32 Αθήνα, Web: www .dei.gr Πληροφορίες Γραφείο Τύπου: +30 210 529 3074, +30 210 523 7129, +30 210 529 3404

3. Η Επιχείρηση κάνει ήδη τομές με τολμηρά βήματα ώστε να γίνει εύρωστη και ανταγωνιστική πάντα σε σύμπλευση με την, αναγκαία και ενσωματωμένη στη κουλτούρα της, κοινωνική ευαισθησία. Η δε αναβάθμιση των σχέσεων της με τους πελάτες της και η βελτίωση της επικοινωνίας μαζί τους, παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για τη Διοίκηση της ΔΕΗ η οποία είναι ξένη από εισπρακτικές πρακτικές του παρελθόντος. Η εταιρεία θεωρεί ότι μεταξύ αυτών των συμβούλων που θα έρθουν, λόγω του μεγέθους της, θα βρίσκονται σημαντικοί και εξειδικευμένοι οίκοι.

4. Σήμερα, η ΔΕΗ Α.Ε., εναρμονισμένη και με το πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας μας, επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική της προκειμένου να διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία το σύνολο των προκλήσεων του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Είναι ξεκάθαρο ότι η καλή λειτουργία της ΔΕΗ αποτελεί προϋπόθεση και για την απρόσκοπτη κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας. Η αναζήτηση λοιπόν και υιοθέτηση σύγχρονων πελατο-κεντρικών χρηματοδοτικών εργαλείων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και, άρα, την αύξηση της ρευστότητας της Επιχείρησης, θα γίνει αρωγός στη προοπτική της ανάπτυξής της μέσω νέων ενεργειακών προϊόντων. Είναι μία πελατο-κεντρική προοπτική εκσυγχρονισμού και όχι μία κίνηση απλής εισπραξιμότητας λόγω της οικονομικής συγκυρίας του σήμερα στη χώρα.

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μειωμένη η εμπορική κίνηση στην Καβάλα

image_print

Αισθητά μειωμένη παραμένει η εμπορική κίνηση στην Καβάλα, παρά το γεγονός ότι η πόλη βρίσκεται στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου και καταγράφει αυξημένη παρουσία επισκεπτών.

Για την εικόνα της αγοράς μίλησε στην κάμερα του ENA Channel ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιάννης Κελγιώργης, επισημαίνοντας ότι οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή δεν προχωρούν σε αγορές από τα εμπορικά καταστήματα.

Όπως ανέφερε, μπορεί η κίνηση στους δρόμους και στα σημεία ενδιαφέροντος να είναι αυξημένη, ωστόσο αυτό δεν μεταφράζεται σε αντίστοιχη αύξηση του τζίρου για τις τοπικές επιχειρήσεις. Οι επαγγελματίες της αγοράς διαπιστώνουν ότι οι επισκέπτες περιορίζονται κυρίως στη βόλτα, την εστίαση και τις βασικές ανάγκες, αποφεύγοντας τις αγορές.

Η κατάσταση προκαλεί προβληματισμό στους εμπόρους, οι οποίοι περίμεναν ότι η θερινή περίοδος θα έδινε σημαντική ανάσα στην τοπική οικονομία. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η αγοραστική κίνηση παραμένει υποτονική, ενώ τα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων συνεχίζουν να αυξάνονται.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πληρωμές Β’ Πυλώνα ΚΑΠ: Τι καταβλήθηκε και ποιες ενισχύσεις μεταφέρονται για τον Ιούλιο

Αγρότης σε καλλιέργεια με φόντο αγροτικές εκτάσεις και ενισχύσεις της ΚΑΠ
image_print

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές του Β’ Πυλώνα της ΚΑΠ

Στις 29 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες πληρωμές του δεύτερου Πυλώνα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) από την ΑΑΔΕ.

Συνολικά καταβλήθηκαν 64,69 εκατ. ευρώ σε 82.923 μοναδικούς δικαιούχους (ΑΦΜ), στο πλαίσιο των Παρεμβάσεων Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι ενισχύσεις που πληρώθηκαν

Το μεγαλύτερο μέρος των πληρωμών αφορούσε τα προγράμματα Βιολογικής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, για τα οποία διατέθηκαν 32,08 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησαν:

  • Μείωση Νιτρορύπανσης: 13,64 εκατ. ευρώ
  • Εξισωτική Αποζημίωση: 7,93 εκατ. ευρώ
  • Κομφούζιο: 6,96 εκατ. ευρώ
  • Αυτόχθονες Φυλές: 4,08 εκατ. ευρώ

Ποιες πληρωμές δεν πραγματοποιήθηκαν

Δεν καταβλήθηκαν οι ενισχύσεις που αφορούν:

  • Δασώσεις
  • Ευζωία Χοίρων

Αν και είχαν προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, οι συγκεκριμένες πληρωμές δεν ολοκληρώθηκαν λόγω τεχνικού προβλήματος στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Πότε θα γίνουν οι εκκρεμείς πληρωμές

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι εκκρεμότητες για τις Δασώσεις και την Ευζωία των Χοίρων αναμένεται να εξοφληθούν έως το τέλος Ιουλίου, μόλις ολοκληρωθούν οι απαραίτητες τεχνικές διαδικασίες.

Οι δικαιούχοι καλούνται να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις για την ακριβή ημερομηνία πίστωσης των ποσών.

Continue Reading

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος στα «δωρεάν δέματα» από τρίτες χώρες

image_print

Οι καταναλωτές που πραγματοποιούν αγορές από ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές αλλαγές το επόμενο διάστημα, καθώς προωθούνται νέα μέτρα που βάζουν τέλος στην ανεξέλεγκτη διακίνηση των λεγόμενων «δωρεάν δεμάτων» από τρίτες χώρες.

Τα τελευταία χρόνια, εκατομμύρια μικροδέματα χαμηλής αξίας καταφθάνουν καθημερινά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από χώρες όπως η Κίνα, μέσω μεγάλων ηλεκτρονικών πλατφορμών. Πολλά από αυτά αποστέλλονται με ιδιαίτερα χαμηλό ή ακόμη και μηδενικό κόστος μεταφοράς για τον καταναλωτή, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό τόσο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό απέναντι στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις όσο και για την αποτελεσματικότητα των τελωνειακών ελέγχων.Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί την επιβολή νέου τέλους διαχείρισης για κάθε μικροδέμα που εισέρχεται στην Ε.Ε. από τρίτες χώρες. Στόχος είναι να καλυφθεί το αυξημένο κόστος των τελωνειακών ελέγχων, να ενισχυθεί η προστασία των καταναλωτών από μη ασφαλή προϊόντα και να διασφαλιστούν ίσοι όροι ανταγωνισμού για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.Οι νέες ρυθμίσεις αναμένεται να επηρεάσουν κυρίως τις αγορές μέσω δημοφιλών διαδικτυακών πλατφορμών, καθώς το επιπλέον κόστος ενδέχεται να μετακυλιστεί στις τελικές τιμές ή στα έξοδα αποστολής.

Έτσι, η εποχή των «δωρεάν δεμάτων» φαίνεται να πλησιάζει στο τέλος της.Παράλληλα, οι ευρωπαϊκές αρχές επισημαίνουν ότι η αυξημένη εισροή δεμάτων χαμηλής αξίας δυσχεραίνει τους ελέγχους για την τήρηση των προδιαγραφών ασφάλειας, ενώ έχουν καταγραφεί περιπτώσεις προϊόντων που δεν συμμορφώνονται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ή παραβιάζουν τη νομοθεσία.Οι αλλαγές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον εκσυγχρονισμό του τελωνειακού συστήματος και την καλύτερη εποπτεία του ηλεκτρονικού εμπορίου. Εφόσον εγκριθούν και εφαρμοστούν, οι καταναλωτές θα πρέπει να αναμένουν ότι οι αγορές από χώρες εκτός Ε.Ε. δεν θα συνοδεύονται πλέον από τις ιδιαίτερα χαμηλές ή «δωρεάν» χρεώσεις αποστολής που ίσχυαν μέχρι σήμερα.Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για την εφαρμογή των μέτρων και τον τρόπο με τον οποίο θα επιβαρύνονται οι αποστολές, με στόχο τη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ασφαλούς πλαισίου για το διασυνοριακό ηλεκτρονικό εμπόριο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en