Ανήσυχοι οι πολίτες για το αδιέξοδο με την τρόικα
Το 46% των Ελλήνων δεν θα αγοράσει Χριστουγεννιάτικα δώρα
Συγκεκριμένα, το οικονομικό βαρόμετρο καταγράφει ότι το αδιέξοδο στις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας προκαλεί ανησυχία στο 61% των ερωτηθέντων, έναντι ενός 28% που δηλώνει αδιάφορο από την εξέλιξη αυτή και ενός 9% που κάνει λόγο για «θετική εξέλιξη».
Το μεγαλύτερο ποσοστό ανησυχίας καταγράφεται στις νοικοκυρές (73%), ενώ υψηλό είναι και το ποσοστό μεταξύ συνταξιούχων (67%) και γεωργών (66%).

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση αγοράς Χριστουγεννιάτικων δώρων, το 46% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν θα διαθέσει χρήματα για αγορές ενόψει των εορτών, ενώ ένα 53% απαντά πως θα αγοράσει δώρα.
Μάλιστα, μεταξύ των γεωργών το ποσοστό αυτών που δεν θα αγοράσουν δώρα για τα Χριστούγεννα ανέρχεται σε 69%, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι τα συντριπτικά μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στους πολίτες κατώτερης εκπαίδευσης (66%) σε σχέση με τους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τη μέση εκπαίδευση (52%) ή την ανώτατη εκπαίδευση (32%).
