Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανήθικο τα Νοσοκομεία μας να εξοφλούν τους δανειστές μας

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΚΟΙΝΟΒ. ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Ν.Δ.
Ο Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, στη συνέντευξή του στο «ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ» και το epoli.gr σχολιάζοντας, αρχικά, την κρίσιμη πολιτικοοικονομική επικαιρότητα, προβλέπει με βεβαιότητα, πως κανένα από τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να περάσει από τους “θεσμούς”, κάνοντας λόγο, παράλληλα, για «οπισθοχώρηση» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του.Ο κ. Γεωργιάδης, ως πρώην Υπουργός Υγείας, στη συνέντευξή του αναφέρεται, επίσης, στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, λέγοντας, πως άμεσα θα φανεί η «ζημιά», και πως, ήδη, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» Θεσσαλονίκης δεν έχει να πληρώσει μισθούς για τον επόμενο μήνα και ότι έχουν γίνει οι πρώτες κατασχέσεις από προμηθευτές.

Τέλος, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. αναφέρεται και στα “εσωτερικά” του Κόμματός του, χαρακτηρίζοντας ως «μείζον» θέμα τις πρωτοβουλίες του, για τη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής πορείας της Χώρας και ως «έλασσον», «τα πρόσωπα και τις “καρέκλες”» – όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει – αναφερόμενος στο θέμα που έχουν θέσει στελέχη της Ν.Δ., και δεν είναι άλλο από αυτό της αλλαγής στην ηγεσία του Κόμματος.

ΕΡ.: Κύριε Βουλευτά, αν οι πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν ένα «βιβλίο» και επιλέγατε τον τίτλο (χαρακτηρισμός κυβερνητικού έργου) και τα κεφάλαιά του (υλοποίηση ή μη προεκλογικών δεσμεύσεων), ποια θα ήταν αυτά;

«Ο τίτλος του βιβλίου θα ήταν, “Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”, και τα κεφάλαιά του  θα ήταν, ένα προς ένα τα βασικά κεφάλαια στα οποία έχει οπισθοχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Παραδείγματος χάρη, το πρώτο θα έλεγε, Διεθνής Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για τη διαγραφή του επαχθούς και επονείδιστου χρέους. Και από κάτω θα ξεκίναγε με τη φράση που υπέγραψε ο κύριος Τσίπρας στις 20 Φεβρουαρίου, ότι ο κύριος Τσίπρας δεσμεύεται να πληρωθούν όλοι οι πιστωτές εγκαίρως και εις το ακέραιον των χρημάτων τους».

ΕΡ.: Σε υπόθεση εργασίας ότι η Ν.Δ. έχει κερδίσει τις Βουλευτικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, σε τι θα διέφεραν οι πρώτες 50 μέρες διακυβέρνησης της Χώρας;

«Τώρα θα είχαμε κλείσει την αξιολόγηση, παίρνοντας βεβαίως κάποια μέτρα, θα ήμασταν ήδη στις αγορές, με τη πιστωτική γραμμή πίστωσης και θα παίρναμε ήδη τα πρώτα χρήματα από το πακέτο Ντράγκι.

Τώρα, αντί να μιλάμε για το εάν δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις, θα μιλάγαμε για τις πολλές νέες επενδύσεις που θα είχε η χώρα.

Γρήγορα θα ξεχνιόταν η γκρίνια από τα μέτρα και θα είχαμε μία χρονιά με πολύ μεγάλη οικονομική ανάπτυξη».

ΕΡ.: “Σκόπελοι” της Κυβέρνησης Ν.Δ. στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας – π.χ. προσλήψεις στο Δημόσιο, αυξήσεις σε μισθούς κ.ά. – αποτελούν προβλέψεις νομοσχεδίων της Κυβέρνησης. Αλήθεια, ποια απ’ αυτά πιστεύετε ότι θα “περάσουν” και ποια όχι από το “Brussels Group”;

«Κανένα από τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει αυτή δημοσίως δεν πρόκειται να περάσει από την τρόικα, ούτε τα νομοσχέδια που εξαγγέλλει ο κύριος Κατρούγκαλος, ούτε τα νομοσχέδια που εξαγγέλλει ο κύριος Σκουρλέτης, ούτε αυτά που εξαγγέλλει ο κύριος Στρατούλης.

Όλα αυτά εάν ψηφιστούν δεν έχουμε συμφωνήσει με τους δανειστές».

ΕΡ.: Υγεία ένας κρίσιμος τομέας. Πού βρισκόμαστε; Ποιες οι ανησυχίες ενός πρώην Υπουργού Υγείας;

«Θα είχαμε βάλει τα πράγματα σε μία σειρά. Για αυτό ακόμα κρατάει λίγο η υγεία, διότι είχαμε επιτύχει τον έλεγχο των δαπανών και άρα, παρόλο ότι το Υπουργείο Υγείας έχει μειώσει τον προϋπολογισμό του, δεν φαίνεται ακόμα άμεσα η ζημιά.

Θα αρχίσει να φαίνεται πάρα πολύ γρήγορα, γιατί δεν μπορεί να δουλεύουν όλοι απλήρωτοι.

Ήδη, το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη δεν έχει να πληρώσει μισθούς για τον επόμενο μήνα και έχουν γίνει οι πρώτες κατασχέσεις από προμηθευτές.

Η πράξη της κυβερνήσεως να πάρει τα χρήματα από τα νοσοκομεία για να πληρώσει τους πιστωτές μας, είναι πολιτικά ανήθικη».

ΕΡ.: Νέα Δημοκρατία: Υπάρχει, θα υπάρξει ή πρέπει να υπάρξει “επόμενη μέρα” και ποια είναι, θα είναι ή πρέπει να είναι αυτή;

«Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ασχοληθεί με το μείζον, που είναι να διασφαλίσει την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και όχι με το έλασσον που είναι τα πρόσωπα και οι “καρέκλες”.

Έχουμε αρχηγό. Είναι ένας πολύ καλός Πρωθυπουργός. Δούλεψε πολύ σκληρά. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιος που να μπορεί να τον αμφισβητήσει επί της ουσίας.

Πάμε λοιπόν ενωμένοι να βοηθήσουμε τη χώρα να κρατηθεί όρθια».

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ

Ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο Β. Καρακωστάνογλου στο ENA Channel για τις εξελίξεις στο Συμβούλιο Ευρώπης για το Κόσοβο

Οι εξελίξεις στο Κόσοβο το 2024 χαρακτηρίζονται από ένταση και αυξημένες προκλήσεις στην περιοχή, ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου κατοικούν κυρίως Σέρβοι. Η κατάσταση κλιμακώθηκε μετά την επιβολή από την κυβέρνηση του Κοσόβου ενός νέου νόμου που απαιτεί από τα οχήματα με σερβικές πινακίδες να τις αντικαταστήσουν με πινακίδες του Κοσόβου. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις, με τους Σέρβους του βορρά να στήνουν οδοφράγματα και να προχωρούν σε διαμαρτυρίες, πυροβολώντας ακόμη και στον αέρα​.

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενόψει της ψηφοφορίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο, ο πρώην διπλωμάτης στο Κόσοβο, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έδωσε συνέντευξη στο ENA Channel όπου εξέφρασε την άποψη ότι οι συνεχιζόμενες εντάσεις και οι αμοιβαίες προκλήσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας υπονομεύουν τις προοπτικές ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή. Υπογράμμισε την ανάγκη για ενισχυμένη διεθνή διαμεσολάβηση και την επιβολή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια βιώσιμη λύση​ (CNN.gr)​.

Ο κ. Καρακωστάνογλου τόνισε επίσης την επιρροή που μπορεί να έχει η ΕΕ και οι ΗΠΑ στην εξομάλυνση της κατάστασης και την προώθηση ενός διαλόγου που θα επικεντρωθεί στη δημιουργία σταθερών και ειρηνικών σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη Βρετανία: Ο Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές στις 4 Ιουλίου

Πρόωρες εκλογές στις 4 Ιούλιου στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ σε ένα μήνυμα με πολλές συγκινησιακές αναφορές, όπως ότι «δεν θα αφήσει ποτέ τον λαό της Βρετανίας να περάσει ανυπεράσπιστος τις σκοτεινότερες μέρες της ιστορίας του».

Ο Ρίσι Σούνακ έκανε αναφορές στην Οικονομία και τον πόλεμο στην Ουκρανία με άμεση σύνδεση στην οικονομία της Βρετανίας. Ο Σούνακ έκανε λόγο για δύο σημαντικά ορόσημα. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά λέγοντας πως το πλάνο που εισηγήθηκε και εφάρμοσε λειτουργεί. «Το ερώτημα είναι πλέον, πώς και ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει» είπε προκηρύσσοντας εκλογές στις 4 Ιουλίου στη Βρετανία, λέγοντας πως ζήτησε από τον Βασιλιά Κάρολο τη διάλυση του Κοινοβουλίου.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Επίσκεψη του Βουλευτή Καβάλας Νίκου Παναγιωτόπουλου στον Δήμαρχο Θάσου

Σήμερα, Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, επισκέφθηκε τη Νήσο Θάσο και τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη, ο Βουλευτής Καβάλας και πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας κ. Μπάμπη Δράκο.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου, συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννης Γεωργίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σταύρος Τσολάκης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ιωάννης Μαρκιανός και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Ο Δήμαρχος Θάσου ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο τόσο για τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Θάσου όσο και το Νησί Θάσου, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση και συνδρομή του για την επίλυση τους.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θάσου υπογράμμισε την άριστη και αγαστή πολυετή συνεργασία με τον κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, τόσο από την θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και από την θέση του Βουλευτή Καβάλας και τον ευχαρίστησε θερμά για το συνεχές ενδιαφέρον του για την Θάσο και τις συνεχείς παρεμβάσεις του προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en