Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αθώος ο ΠΑΟΚ για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας!

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αθώωσε τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, καθώς έκρινε τον «δικέφαλο» του Βορρά πειθαρχικά μη ελεγκτέο.

Σχεδόν 2,5 μήνες, λοιπόν, από την ημέρα που εκδικάστηκε η υπόθεση (και αφότου απορρίφθηκε κατ’ ουσίαν η παρέμβαση του Ολυμπιακού) η ομάδα της Θεσσαλονίκης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν τίθεται θέμα τιμωρίας του συλλόγου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος δεν απειλείται ούτε με αφαίρεση βαθμών, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί πριν ο ΠΑΟΚ προσφύγει στο CAS το περασμένο καλοκαίρι και πετύχει να εκδικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση από το αρμόδιο όργανο της ΕΠΟ.

Ο γνωστός νομικός, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στο Metropolis 95.5 για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με ειδοποίησαν από τον ΠΑΟΚ ότι βγήκε η απόφαση η οποία λέει ότι δεν κρίνεται πειθαρχικώς ελεγκτέα για τον ΠΑΟΚ. Άρα κέρδισε ο ΠΑΟΚ. Δεν μπορούσε να υπάρξει πολυϊδιοκτησία.

»Δικαιωθήκαμε. Δεχθήκαμε λάσπη πολλή. Όπως λένε όμως, ο τολμών νικά. Ο ΠΑΟΚ θα μάθει ότι θα πρέπει να αντέχει περισσότερο και η απόφαση θα τον βοηθήσει σε αυτό».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο αθώος δεν αθωώνεται, δικαιώνεται»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ τονίζει ότι «ο αθώος δεν αθωώνεται, δικαιώνεται» και υποστηρίζει ότι θα αποδοθεί πλήρης δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του «Δικεφάλου του Βορρά» για την απόφαση της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη αναφέρει:

«Ο αθώος δεν αθωώνεται. Ο αθώος δικαιώνεται. Η σημερινή μέρα αποτελεί δικαίωση της ιστορίας και της αξιοπρέπειας του ΠΑΟΚ, του Ιβάν Σαββίδη και όλων όσων λοιδορήθηκαν και σπιλώθηκαν αυτούς τους 14 μήνες καταγγέλοντας την πρωτοφανή, στα χρονικά, σκευωρία.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την πρώτη στιγμή ζήτησε να δικαστεί επί της ουσίας η υπόθεση, ούσα βέβαια ότι τακτικοί δικαστές δεν μπορούν να αγνοήσουν τα πραγματικά στοιχεία και να εξευτελιστούν σε όλη την Ελλάδα, όσες πιέσεις ενδεχομένως και αν τους ασκηθούν. Σήμερα όμως δεν αποδόθηκε πλήρης δικαιοσύνη. Αυτή θα αποδοθεί όταν ξηλωθούν από κρατικές θέσεις και αξιώματα τα εκτελεστικά όργανα της σκευωρίας».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος»

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, στην οποία κάνει λόγο για «φαρσοκωμωδία», μετά την αθώωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας. Στην ανακοίνωση των «ερυθρόλευκων» τονίζεται: «Αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

«Τώρα, μετά από έναν νόμο που σκανδαλωδώς άλλαξε μέσα σε 12 ώρες για να σώσει τις δυο ΠΑΕ από τον υποβιβασμό, έχουμε και μια απόφαση σκάνδαλο. Αυτή της νεοσύστατης επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που το μπλοκ της εξυγίανσης υπερηφανεύεται ότι την εξέλεξε.

Μια απόφαση που προσπαθεί επί 100 σελίδες να πείσει ότι η ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ και η VIALAND είναι δυο ανεξάρτητες εταιρείες, που δεν έχουν καμία σύνδεση μεταξύ τους!!! Δυο εταιρείες που είναι επίσημα συνδεδεμένες λειτουργικά και νομικά για δεκαετίες, με κοινό διευθύνοντα σύμβουλο, τον Α. Πιαλόγλου, κοινά μέλη στα διοικητικά τους συμβούλια, κοινούς μετόχους, κοινές έδρες και εγκαταστάσεις ζωτικών συμφερόντων (προπονητικό κέντρο, γήπεδο κλπ).

Μια απόφαση όμως που δεν κάνει καμία αναφορά στον σερβιτόρο Καλπαζίδη, για το πως με το μηδενικό πόθεν έσχες βρέθηκε στην RFA των εκατομμυρίων και του θείου Ιβάν αλλά και τα εκατομμύρια που έβαζε σε μια νύχτα στον ΠΑΟΚ. Δεν έχει ούτε μια λέξη για την σχέση του Καλπαζίδη με τον θείο Ιβάν, τις εταιρείες του σε Κύπρο και Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ίσως πιστεύουν έτσι ότι θα διαγράψουν από την ιστορία και τη συνείδηση του κόσμου τη συμμετοχή τους στο μεγαλύτερο σκάνδαλο από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο ότι κατάφεραν όλοι μαζί, βάζοντας ταφόπλακα στην ακεραιότητα του αθλήματος, να δώσουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: «για να παίρνετε πρωταθλήματα μην επενδύετε στο ποδόσφαιρο, αλλά αγοράστε τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας μπροστινούς, κάντε πολυιδιοκτησίες ελεύθερα. Είναι πια νόμιμο».

Ντροπή είναι η μόνη λέξη που χαρακτηρίζει όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία».

Η αντίδρασή της Ξάνθης για την απόφαση

Την αντίδραση της Ξάνθης εξέφρασε με δηλώσεις του ο νομικός σύμβουλος της ακριτικής ΠΑΕ κ. Ουζουνίδης για την απόφαση δικαίωσης του ΠΑΟΚ και την αντίστοιχη τιμωρία που υπέστη η ομάδα της Θράκης.

Όπως είναι γνωστό, η ομάδα της Θράκης υποβιβάστηκε λόγω της αφαίρεσης 7 βαθμών και υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά από την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής και ετοιμάζει και αυτή τη δική της αντεπίθεση.

«Υπάρχει σαφέστατα ένα θέμα αξιώσεων. Για την ΠΑΕ Ξάνθη είναι μονόδρομος η ηθική και η οικονομική αποκατάσταση, με αγώνα κατά παντός υπευθύνου. Το ποιος είναι ο υπεύθυνος, θα το δούμε, υπάρχει ήδη μία έρευνα. Όλοι αντιλαμβάνονται τη ζημιά που υπέστη η ΠΑΕ Ξάνθη. Δυστυχώς, αγωνιστικά δεν είναι δυνατόν να επιστρέψουμε στην μεγάλη κατηγορία. Ηθικά, έχουμε ήδη δικαιωθεί, διότι δεν είναι δυνατόν να μείνει στην ιστορία της ομάδας ένα στίγμα, ωστόσο υπάρχει το θέμα της οικονομικής αποκατάστασης» δήλωσε ο νομικός της ΠΑΕ Ξάνθη, Φάνης Ουζουνίδης.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΟ Καβάλα : Ψηφίστηκε MVP της σεζόν ο Βασίλης Παπαδόπουλος

Ο κύβος… ερρίφθη, με την ψηφοφορία που διοργάνωσε η Καβάλα για τον MVP της ονειρεμένης χρονιάς να λήγει. Το βασικό φαβορί ήταν ο Βασίλης Παπαδόπουλος, που… ξελάσπωσε σε πολλά ματς με κρίσιμα γκολ τον πρωταθλητή ΑΟΚ.

Ο έμπειρος Καβαλιώτης επιθετικός έκανε τη διαφορά, στη δεύτερη θητεία του στους «γαλάζιους» και συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις του κοινού, παίρνοντας την άτυπη διάκριση του πολυτιμότερου παίκτη, όπως ενημέρωσαν οι «Αργοναύτες» στα social media.

Ο 29χρονος φορ ήταν πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Τίμου Καβακά με 26 γκολ, δεύτερος στον όμιλο πίσω από τον Φράνκο Σέα του Νέστου Χρυσούπολης (28 ο Αργεντινός), ενώ για μεγάλο διάστημα της σεζόν ήταν και στην κορυφή των αρχισκόρερ στον Α΄ όμιλο.

Την ίδια στιγμή, στην Καβάλα εδώ και εβδομάδες δεν έχει προκύψει κάτι ανακοινώσιμο για την επόμενη μέρα στη Super League 2.

Άπαντες περιμένουν από τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιάννη Διαμαντίδη, να ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του και τις νέες στοχεύσεις και να αρχίσει ο νέος σχεδιασμός, αρχικά με ξεκαθάρισμα για το αν συνεχίσει ο Καβακάς στο τιμόνι και ακολούθως για το «χτίσιμο» του νέου ρόστερ.

monobala.gr

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός, Conference League | Το τεράστιο ποσό που εξασφάλισε από τη φετινή μαγική πορεία ως την κατάκτηση του τίτλου

Ο Ολυμπιακός πήγε μέχρι το τέλος του δρόμου στο Conference League, φτάνοντας στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Δείτε το τεράστιο ποσό που έβαλε στα ταμεία του από τη φετινή μαγική ευρωπαϊκή πορεία.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με την κατάκτηση του τίτλου στο Conference League. Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έριξε στο καναβάτσο κατά σειρά την Φερεντσβάρος, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη Φενέρμπαχτσε, την Άστον Βίλα και τη Φιορεντίνα, για να ανέβει στο βάθρο των νικητών στον τελικό της OPAP Arena.

Κάπως έτσι, οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στα ταμεία τους το ποσό των 16.532.000€ σε μια ευρωπαϊκή διαδρομή που ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου 2023 και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαΐου 2024.

Δείτε αναλυτικά τα έσοδα του Ολυμπιακού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο:

  • Συμμετοχή στον 3ο προκριματικό του Europa League: 100.000
  • Συμμετοχή στους ομίλους του Europa League: 3.630.000 (3.400.000 + 230.000)
  • Απόδοση στους ομίλους του Europa League: 1.470.000 (630.000 + 630.000 + 210.000)
  • Συμμετοχή στα playoffs για τη φάση των 16 του Europa Conference League: 300.000
  • Συμμετοχή στη φάση των 16 του Europa Conference League: 600.000
  • Συμμετοχή στα προημιτελικά του Europa Conference League: 1.000.000
  • Συμμετοχή στα ημιτελικά: 2.000.000
  • Συμμετοχή στον τελικό: 3.000.000
  • Πριμ κατάκτησης: 2.000.000
  • Κατάταξη: 3.432.000 (26 X 132.000)
  • Market Pool: Άγνωστο (περίπου 1.000.000)
  • Σύνολο: 16.532.000

 

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός | Βανδαλισμοί σε τουαλέτες της OPAP Arena

Σε φωτογραφίες που κυκλοφορούν ήδη στο διαδίκτυο, οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» ύ έχουν προκαλέσει ζημιές και φθορές σε εσωτερικούς χώρους του γηπέδου. Έχουν καταστρέψει πόρτες σε τουαλέτες. Έχουν γράψει με μαρκαδόρους σε τοίχους και σε καθρέφτες.

Επίσης κολλήσει πολλά αυτοκόλλητα. Γενικώς, όπως προαναφέραμε, κανένας απολύτως σεβασμός από τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οπαδοί του Ολυμπιακού ουρούσαν σε γκράφιτι εντός και εκτός γηπέδου.

Βέβαια, να επισημάνουμε πως οι ζημιές που προξενούν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο, θα πληρωθούν από την «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Η ΑΕΚ σε συνεργασία με τους ανθρώπους τη UEFA θα τις καταγράψει και ο λογαριασμός θα σταλθεί στον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, πράγμα που γνωρίζουν και στον Πειραιά. Άλλωστε, πρόσφατα εκδόθηκε από μέρους ανακοίνωση στην οποία γινόταν σαφές αυτό.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

sdna.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en