Αθανάσιος Εξαδάκτυλος | Δεν έχουν ανοσία στην Όμικρον όσοι πέρασαν Δέλτα

ΗΌμικρον είναι ένα φαινόμενο που θα εξελιχθεί γρήγορα με υψηλές κορυφές, εκτιμά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωσε πως χρειάζεται ψυχραιμία, γιατί οι αριθμοί θα μας προκαλούν σοκ.

Ο Αθ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε ότι όσοι έχουν νοσήσει από την μετάλλαξη Δέλτα δεν έχουν ανοσία στην νέα παραλλαγή. «Ο άνθρωπος που πέρασε Δέλτα δεν έχει ανοσία από την Όμικρον», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, τόνισε ότι οι εμβολιασμένοι κατά του κορωνοϊού με τρεις δόσεις θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς. «Και όσοι είναι δίπλα εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, αλλά να κάνουν και την τρίτη δόση» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΙΣ, η Όμικρον θα μας ζορίσει τον Ιανουάριο γιατί το σύστημα υγείας είναι ήδη επιβαρυμένο από την Δέλτα. Επισήμανε επίσης, ότι πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι όσες περισσότερες είναι οι μολύνσεις τόσες περισσότερες νοσηλείες θα έχουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο, «γιατί είναι αυτοί που θα ‘συναντηθούν’ με την Όμικρον και θα βρεθούν στα νοσοκομεία».