ΑΔΕΔΥ Καβάλας | Αναφορικά πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών
Η Ε.Γ του Ν.Τ ΑΔΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ στη συνεδρίαση που είχε την Τρίτη 13/10/2015 ενημερώνει όλα τα μέλη, πρωτοβάθμια σωματεία και γενικά όλο το Καβαλιώτικο Λαό για όλα τα άμεσα ζητήματα που αφορούν το Δημόσιο και κυρίως τις υπηρεσίες του νομού και τους εργαζόμενους σε αυτές.
Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα των δανειστών ενόψει της επόμενης δόσης του νέου δανείου επεκτείνει και στο Δημόσιο τις μειώσεις συντάξεων και τις αυξήσεις ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, που έχει ήδη θεσπίσει για τον Ιδιωτικό Τομέα.
Απαγορεύει στον υπολογαριασμό του ΑΚΑΓΕ, που χρηματοδοτείται από κρατήσεις 3% – 10% στις επικουρικές συντάξεις, να εκπληρώνει το στόχο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή να χρηματοδοτεί τα ελλείμματα των επικουρικών ταμείων, τα οποία πλέον χωρίς αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο και χωρίς κρατική χρηματοδότηση αφήνονται στην τύχη τους και οδηγούνται σε πλήρη εφαρμογή της «ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος», δηλαδή σε νέες συνεχείς μειώσεις των επικουρικών συντάξεων και του μερίσματος που χορηγεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) μέχρι πλήρης εξαφάνισης.
Επίσης, η Κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο καταργεί ευνοϊκές για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους αντιμνημονιακές ρυθμίσεις, που περιλαμβάνονται στο νόμο 4331/2015, που ψήφισε η ίδια πριν από τρεις μήνες (30/6/2015). Το ίδιο προαναγγέλλεται, μέσω διαρροών, για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και φυσικά κατάργηση του αντίστοιχου επιδόματος με συνέπεια τη συνταξιοδότηση τους στο 67ο έτος της ηλικίας τους όταν πολλοί από αυτούς αδυνατούν να συμπληρώσουν το 60ο.
Το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, εξουθενωτικές για τα φτωχά λαϊκά στρώματα παρεμβάσεις στο πεδίο της φορολογίας και των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» που αφορούν το Δημόσιο, την Υγεία, την Ενέργεια, το ΤΑΙΠΕΔ και πολλούς άλλους τομείς.
Το νέο ενιαίο μισθολόγιο θα εντάσσεται στο νέο μισθολογικό κόστος που θα ορίζει ο νέος κρατικός προϋπολογισμός και που υπάρχει ο κίνδυνος να αποφέρει νέες μειώσεις μισθών και μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των επαγγελματικών κατηγοριών (Π.Ε. – Τ.Ε. – Δ.Ε. – Υ.Ε.) όπως και μεγαλύτερες αποκλίσεις μεταξύ των βαθμολογικών κλιμακίων σε μία κοινή επαγγελματική κατηγορία. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή μια νέα μείωση των μισθών και νέες αποκλίσεις μεταξύ των κατηγοριών για τις οποίες είναι υπεύθυνο το κράτος ελλείψει στρατηγικού σχεδιασμού όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης και εξαιτίας λανθασμένων πολιτικών που δε συνυπολογίζουν όλα τα προσόντα των δημοσίων υπαλλήλων σε συνδυασμό με το τι και πως προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος στο αντικείμενο εργασίας τους στοχεύοντας εντέλει στην πολιτική του «διαίρει και βασίλευε». Δεν υπάρχει περίπτωση να βρουν κανένα δημόσιο υπάλληλο σύμμαχο σε μια τέτοια πολιτική.
• Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό.
Αύξηση ορίων ηλικίας με άμεση εφαρμογή ανατρέποντας οικογενειακούς και επαγγελματικούς σχεδιασμούς και κοινωνικές πολιτικές και ενισχύοντας τις θέσεις ανεργίας. Μείωση συντάξεων και εφάπαξ. Ζητάμε:
Κατάργηση της αύξησης ορίου ηλικίας στα 67 και προσλήψεις στο δημόσιο.
Τη διασφάλιση του κοινωνικού αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, με την εγγύηση του Κράτους και την ακύρωση των σχεδίων μετατροπής του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης από αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό.
Την αποκατάσταση των απωλειών των Ταμείων λόγω του PSI και όχι μόνο.
Την άμεση χρηματοδότηση όλων των Ταμείων ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους δικαιούχους.
Την απόρριψη του μέτρου της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές συντάξεις και της επιβάρυνσης των συνταξιούχων για τα ελλείμματα στο χώρο της Υγείας.
• Υγεία:
Υποχρηματοδότηση Συστήματος Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας).
Αύξηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων-εξετάσεων και αύξηση της απαλλαγής των Δ.Υ. από το κόστος.
Αναντίστοιχες κρατήσεις για την παροχή υγείας που έχουμε – Πληρώνουμε αδρά για να μην έχουμε.
• Εκπαίδευση:
Υποχρηματοδότηση σχολικών μονάδων Έντονα και σοβαρά κτιριακά προβλήματα σε κατασκευές και χώρους.
Μεγάλα κενά σε προσωπικό και αβέβαιο το μέλλον στην Α΄/θμια και τη Β΄/θμια Εκπ/ση.
Οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, συνολικά ο λαός και η νεολαία είναι οι μόνοι που μέσα από τις συντονισμένες αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες, μέσα από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες τους σε κάθε χώρο και κλάδο, σε κάθε πόλη και γειτονιά μπορούν να αναστρέψουν αυτή την κατάσταση. Να βάλουν φραγμό στην εφαρμογή των μέτρων συνέχισης της κοινωνικής καταστροφής, να συγκρουστούν και να ανατρέψουν την πολιτική του Κεφαλαίου – Ευρωπαϊκής Ένωσης – ΔΝΤ – Κυβέρνησης και των μνημονίων που επιβάλλουν. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΚΑΒΑΛΑΣ