Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα

image_print

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθούν 90 από τα 113 προαπαιτούμενα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και τακυβερνητικά στελέχη θα κάνουν μια μικρή παύση από το “βαρύ” πρόγραμμα ώστε να πάρουν μια ανάσα, καθώς από το τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη αρχίζει μια περίοδος “φωτιά” με στόχο την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης.

Η πρώτη επαφή της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα γίνει μετά το τέλος του καλοκαιριού είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, οι γερμανικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου αποτελούν παράγοντα καθυστέρησης της αξιολόγησης και σαφώς επηρεάζουν τον χρόνο έναρξης των διαπραγματεύσεων. Στο μεταξύ, η κυβέρνηση προτίθεται να επιχειρήσει και άλλες εξόδους στις αγορές, τόσο για άντληση ρευστότητας, όσο και για βελτίωση της καμπύλης των επιτοκίων, ενώ αυτό που επιζητά ουσιαστικά είναι στο τέλος του προγράμματος η χρηματοδότηση της χώρας να γίνεται εξολοκλήρου από τις αγορές.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υλοποιηθούνν 90 από τα 113 προαπαιτούμενα που μένουν έως το τέλος του προγράμματος.

Κυβερνητικά στελέχη θεωρούν πως ο στόχος αυτός είναι εφικτός, παρά το γεγονός ότι, όπως αναφέρουν, στην επικείμενη αξιολόγηση υπάρχουν σημαντικά ζητήματα όπως τα κοινωνικά επιδόματα και η υλοποίηση των ήδη ψηφισθέντων διατάξεων για το Δημόσιο (αξιολόγηση- κινητικότητα κλπ). 

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στα επιτόκια δανεισμού της χώρας τα οποία θα αποτελέσουν έναν από τους βασικούς παράγοντες, για το αν η επόμενη ημέρα μετά το πρόγραμμα θα αποτελεί «καθαρή έξοδο» ή θα «συνοδεύεται» από μιας μορφής στήριξη από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Η Αθήνα θεωρεί ότι η απόφαση του Eurogroup τον Ιούνιο προδιαθέτει μια «καθαρή έξοδο». 

Η κυβέρνηση όσον αφορά το μέτωπο του ΔΝΤ πιστεύει πως δεν θα ασχοληθεί τώρα για το δημοσιονομικό κενό του  2018, ωστώσο υπάρχει η ανησυχία μήπως τον επόμενο Μάιο ζητήσει την εφαρμογή κατά ένα έτος νωρίτερα της μείωσης του αφορολόγητου (το 2019 αντί του 2020) ή τη μη ενεργοποίηση των αντίμετρων.

Τέλος, μετά από τη νέα χαλάρωση  των capital controls, κυβερνητικά στελέχη που ρωτήθηκαν πότε θα αρθούν τα εμπόδια όσον αφορά το άνοιγμα νέων καταθετικών λογαριασμών, δήλωσαν στο ΑΠΕ πως στο συγκεκριμένο ζήτημα και σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σχετικά με το μνημόνιο- η ΕΚΤ είναι πιο «σκληρή» από το ΔΝΤ, κάτω από το φόβο «εξόδου κεφαλαίων».

Κατά τους παραπάνω κυβερνητικούς παράγοντες «το πρόβλημα είναι ότι εάν ανοίξουν και άλλοι λογαριασμοί ή μπουν συνδικαιούχοι, θα βγαίνουν τα λεφτά από τη χώρα γιατί θα έχεις μεγαλύτερο όριο αναλήψεων».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ιράν: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί και απειλές Τραμπ

Ιράν - Αμερικανικοί βομβαρδισμοί και νέα κλιμάκωση της έντασης - 2026
image_print

Ιράν: Νέοι αμερικανικοί βομβαρδισμοί και απειλές Τραμπ

Η ένταση στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται εκ νέου, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών εναντίον στόχων στο Ιράν για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα. Οι επιθέσεις έρχονται μετά τα περιστατικά στα Στενά του Ορμούζ, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να προειδοποιεί πως κάθε νέα ενέργεια της Τεχεράνης θα προκαλέσει ακόμη πιο σκληρή αμερικανική απάντηση.

Η νέα στρατιωτική κλιμάκωση συνοδεύεται από αυξημένη ανησυχία στις χώρες του Περσικού Κόλπου, ενώ Μπαχρέιν και Κουβέιτ τέθηκαν εκ νέου σε κατάσταση συναγερμού λόγω φόβων για ιρανικά αντίποινα.

Νέοι βομβαρδισμοί σε στρατηγικούς στόχους

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αμερικανικές επιδρομές στόχευσαν στρατιωτικές και λιμενικές εγκαταστάσεις σε διάφορες περιοχές του νότιου Ιράν.

Μεταξύ των σημείων που φέρονται να επλήγησαν είναι τα νησιά Κις και Αμπού Μούσα στον Περσικό Κόλπο, το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς στα Στενά του Ορμούζ, η ναυτική βάση του Τσαμπαχάρ και το αεροδρόμιο του Ιρανσάρ, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά την επιστροφή του από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ απάντησαν δυναμικά στις επιθέσεις που αποδίδουν στο Ιράν και προειδοποίησε πως οποιαδήποτε νέα πρόκληση θα αντιμετωπιστεί με ακόμη μεγαλύτερη ισχύ.

Νέες απειλές και ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας

Παρά τη σκληρή ρητορική, ο Αμερικανός πρόεδρος εμφανίστηκε να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής σε διαπραγματεύσεις.

Όπως ανέφερε, η Τεχεράνη επιδιώκει νέα συμφωνία, ωστόσο εξέφρασε αμφιβολίες για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξει εμπιστοσύνη στις δεσμεύσεις του Ιράν.

Οι δηλώσεις αυτές αποτυπώνουν το ασταθές διπλωματικό περιβάλλον, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται παράλληλα με τις προσπάθειες διατήρησης διαύλων επικοινωνίας.

Συναγερμός σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ

Η Τεχεράνη διαμήνυσε ότι οι αμερικανικές επιθέσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ήχησαν ξανά σειρήνες αεράμυνας σε Μπαχρέιν και Κουβέιτ, καθώς ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αναχαίτισης απέναντι σε πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδίδονται στις ιρανικές δυνάμεις.

Παράλληλα, το Ιράν επιμένει στη θέση του για τον έλεγχο της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ, ένα από τα σημαντικότερα ενεργειακά περάσματα παγκοσμίως.

Αυξάνεται η ανησυχία στις διεθνείς αγορές

Η νέα αναζωπύρωση της κρίσης επηρέασε άμεσα τις διεθνείς αγορές, με την τιμή του πετρελαίου να καταγράφει σημαντική άνοδο, ενισχύοντας τους φόβους για περαιτέρω αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η εύθραυστη συμφωνία ανακωχής που είχε επιτευχθεί πριν από λίγες εβδομάδες δεν κατάφερε να επιλύσει τα βασικά ζητήματα που βρίσκονται στον πυρήνα της αντιπαράθεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Τεχεράνης.

Πολιτικές αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Η νέα στρατιωτική επιχείρηση προκαλεί έντονες πολιτικές αντιδράσεις και στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δημοκρατικοί βουλευτές και γερουσιαστές κατηγορούν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι οδηγεί τη χώρα σε νέα πολεμική εμπλοκή χωρίς τη συναίνεση του Κογκρέσου, υποστηρίζοντας ότι η συνέχιση των επιχειρήσεων ενδέχεται να έχει σοβαρό ανθρώπινο και οικονομικό κόστος.

Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον παραμένει σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς οι αμερικανικές αρχές εκτιμούν ότι ο κίνδυνος νέας κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλός.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πίστα Motocross Κρηνίδων: Ολοκληρώνεται το έργο ηλεκτροδότησης

image_print

Σημαντική αναβάθμιση αποκτά η πίστα Motocross των Κρηνίδων, καθώς ολοκληρώνεται το έργο της μόνιμης ηλεκτροδότησής της, δίνοντας τέλος στη χρήση γεννητριών και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων.

Το έργο αφορά τη σύνδεση της πίστας με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση μόνιμης παροχής χαμηλής και μέσης τάσης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 21.500 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καλύπτονται οι ανάγκες φωτισμού της πίστας, των χώρων εξυπηρέτησης και στάθμευσης, ενώ θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού χρονομέτρησης, των ανακοινώσεων, των αποδυτηρίων, του ιατρείου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση βραδινών αγώνων και ειδικών εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της αθλητικής εγκατάστασης.

Η ηλεκτροδότηση της πίστας αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων, καθώς αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής για πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις motocross.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεράκτια αιολικά «μαμούθ» στο Θρακικό Πέλαγος – Σχέδιο για έργα ισχύος 600 MW

image_print

Το Θρακικό Πέλαγος αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό της χώρας για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου για έργα συνολικής ισχύος 2,35 GW, με τη μεγαλύτερη επιμέρους ισχύ, 600 MW, να προβλέπεται για την περιοχή της Θράκης.

Η σχετική υπουργική απόφαση καθορίζει την κατανομή της διαθέσιμης ισχύος ανά θαλάσσια ζώνη και τα ενδεικτικά σημεία σύνδεσης με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το Θρακικό Πέλαγος, ως σημείο σύνδεσης προτείνεται το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Νέας Σάντας, ενώ η περιοχή προορίζεται να φιλοξενήσει και την πιλοτική εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η δέσμευση του απαραίτητου ηλεκτρικού χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε, όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα να μπορούν να συνδεθούν άμεσα στο δίκτυο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα αναλάβει τις ανεμολογικές, βυθομετρικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται για την ωρίμανση των έργων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, το Θρακικό Πέλαγος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοχών ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Θράκης και να ανοίξει τον δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αγώνας δρόμου για τα προαπαιτούμενα

image_print

Σε εγρήγορση βρίσκεται το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να κλείσει η λίστα με τα προαπαιτούμενα για τα 2,8 δισ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα τοEuro Working Group της Πέμπτης.

Στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο με μέρος των προαπαιτουμένων τα οποία θα «ξεκλειδώσουν» την υποδόση των 2,8 δισ. ευρώ. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί τη Δευτέρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ενώ η ψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται το βράδυ της Τρίτης.

Εκτός απ’ όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο, στις εκρεμμότητες περιλαμβάνεται επίσης, ο ορισμός των μελών του νέου Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εγνατία Οδό, η μεταβίβαση του 5% του ΟΤΕ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ολοκλήρωση των αλλαγών στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών.
Και όλα αυτά με ορίζοντα το Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, προκειμένου να κλείσει οριστικά η πρώτη αξιολόγηση, ενώ μία εβδομάδα αργότερα αρχίζει η δεύτερη αξιολόγηση.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επισημαίνει ότι «η απελευθέρωση της αγοράς των «κόκκινων δανείων» ήταν ρητή μνημονιακή δέσμευση στη συμφωνία του Αυγούστου, και απορρίπτει κάθε άλλο σενάριο ή δημοσίευμα, ως «παραπλανητικό», όπως είπε. Eπίσης επισήμανε ότι τα 30 Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών θα λειτουργήσουν μέχρι το τέλος του 2016 σε όλη την Ελλάδα.

Η οικονομία σταθεροποιήθηκε και μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη, εφόσον συνεχιστούν οι θετικές ενδείξεις, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, , κατά την ομιλία του σε προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αποθήκη Δ΄ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

“Υπάρχουν δύο εμφανή φαινόμενα. Ό,τι η οικονομία σταθεροποιήθηκε. Ένα χρόνο μετά, είναι εμφανή τα στοιχεία σταθεροποίησης της οικονομίας. Είμαστε στο οριακό σημείο, στο οποίο μπορούμε μετά βεβαιότητας να πούμε ότι αφήνουμε πίσω την ύφεση και ότι από το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και μετά – και εφόσον συνεχίσουν οι θετικές ενδείξεις της οικονομίας- μπορούμε να μιλήσουμε για μια ανάκαμψη της οικονομίας. Ανάκαμψη,όμως,η οποία απαιτεί κι άλλα πράγματα. Η ανάκαμψη αυτή χρειάζεται υποβοήθηση”, είπε ο κ. Σταθάκης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ίδρυση επιχειρήσεων αυτόματα, μέσα σε μια μέρα-και την αυτοαδειοδότηση τους σε τρεις μέρες. Ηδη, είναι στη Βουλή δύο νομοσχέδια.Το ένα προβλέπει την ηλεκτρονική ίδρυση εταιριών μέσα από τα Επιμελητήρια και το δεύτερο αφορά στην αυτοαδειοδότησητων εταιριών.Δηλαδή, θα ανοίγουν, θα λειτουργούν και ο έλεγχος θα έρχεται εκ των υστέρων. Η αυτοαδειοδότηση θα αρχίσει από τέσσερις σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, με πρώτο αυτόν της εστίασης και εν συνέχεια θα επεκταθεί και σε άλλους.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη: Στις 30 Αυγούστου η έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης

image_print

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη των Γιορτών Παλιάς Πόλης στην Ξάνθη, καθώς από τις 30 Αυγούστου έως και τις 5 Σεπτεμβρίου η πόλη θα φιλοξενήσει για ακόμη μία χρονιά έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, παραδοσιακές και λαογραφικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές δράσεις, εκθέσεις, δρώμενα στους δρόμους της Παλιάς Πόλης και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού οικισμού, να γνωρίσουν την τοπική παράδοση και γαστρονομία, αλλά και να απολαύσουν μοναδικές μουσικές βραδιές, σε μια γιορτή που κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα και έντονο το στοιχείο της παράδοσης, οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αναμένεται και φέτος να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την πολιτιστική ζωή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άντονι Χόπκινς: Αγνώριστος στα 88 του σε νέα φωτογραφία

Άντονι Χόπκινς - Νέα φωτογραφία στο Instagram - 2026
image_print

Άντονι Χόπκινς: Αγνώριστος στα 88 του σε νέα φωτογραφία

Ο Άντονι Χόπκινς προκάλεσε σχόλια στα social media με νέα φωτογραφία που δημοσίευσε στο Instagram, με αφορμή τον αγώνα της Αγγλίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Ο 88χρονος ηθοποιός εμφανίστηκε χαλαρός στο σπίτι του, δίπλα στη σύζυγό του, Στέλλα Αρογιάβε, με την εικόνα του να γίνεται γρήγορα θέμα συζήτησης.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός, που έχει συνδεθεί με εμβληματικούς ρόλους στην ιστορία του κινηματογράφου, έδειχνε αισθητά διαφορετικός σε σχέση με παλαιότερες δημόσιες εμφανίσεις του.

Η φωτογραφία που προκάλεσε σχόλια

Στην ανάρτηση, ο Άντονι Χόπκινς φορά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας και μπεζ λινό παντελόνι, καθισμένος σε πολυθρόνα.

Δίπλα του βρίσκεται η σύζυγός του, Στέλλα Αρογιάβε, η οποία επέλεξε να στηρίξει το Μεξικό, φορώντας πράσινη φανέλα και ασορτί καπέλο.

Στη λεζάντα της φωτογραφίας, ο ηθοποιός έγραψε: «Είμαστε όλοι νικητές», συνοδεύοντας την ανάρτηση με αναφορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2026.

Η αλλαγή στην εμφάνισή του

Αυτό που σχολιάστηκε περισσότερο ήταν η εικόνα του 88χρονου ηθοποιού.

Ο Άντονι Χόπκινς εμφανίζεται με εντελώς λευκά μαλλιά και γένια, ενώ το πρόσωπό του φαίνεται πιο αδύνατο σε σχέση με προηγούμενες φωτογραφίες και δημόσιες εμφανίσεις.

Η ανάρτηση συγκέντρωσε γρήγορα αντιδράσεις, με πολλούς θαυμαστές να σχολιάζουν τόσο την εμφάνισή του όσο και την επιλογή του να φορέσει φανέλα της Αγγλίας.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φίλιπποι: Ο «Ματωμένος Γάμος» του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο

Φίλιπποι-Ματωμένος Γάμος του Λόρκα στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων
image_print

Το Θεσσαλικό Θέατρο παρουσιάζει τον «Ματωμένο Γάμο» του Federico García Lorca, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, το Σάββατο 18 Ιουλίου 2026, στις 21:15, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

Η παράσταση εντάσσεται σε μια ιδιαίτερα συμβολική χρονιά, καθώς το Θεσσαλικό Θέατρο συμπληρώνει 50 χρόνια αδιάκοπης καλλιτεχνικής παρουσίας, ενώ συμπληρώνονται και 90 χρόνια από τον θάνατο του Λόρκα.

Ο «Ματωμένος Γάμος», εμπνευσμένος από πραγματικό έγκλημα πάθους στην ισπανική ύπαιθρο, πραγματεύεται τον απαγορευμένο έρωτα, την τιμή των οικογενειών, τον γάμο, την ιδιοκτησία, τη βεντέτα, τη μοίρα και την κοινωνική καταπίεση των γυναικών.

Σε μια κλειστή αγροτική κοινωνία, ένας γάμος ετοιμάζεται να ενώσει δύο οικογένειες. Η Νύφη υπακούει στις κοινωνικές επιταγές, όμως μέσα της παραμένει ζωντανός ένας απαγορευμένος έρωτας. Η επιστροφή του Λεονάρντο ανατρέπει τις ισορροπίες και οδηγεί σε μια τραγική σύγκρουση πάθους, καθήκοντος και εκδίκησης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ζιάκας, τη μουσική ο Διονύσης Τσακνής και τους φωτισμούς η Μελίνα Μάσχα.

Στην παράσταση παίζουν οι Ντίνα Αβαγιανού, Άγγελος Ανδριόπουλος, Νίκος Αρβανίτης, Αναστασία Βαγενά, Γιώργος Βούντας, Χριστίνα Βράκα, Τζένη Καζάκου, Στεφανία Καραγιάννη, Δήμητρα Καραγιώργου, Αστέρης Κρικώνης, Αγγελική Λεμονή, Δημήτρης Όντος, Νίκη Παλληκαράκη και Παντελής Ψακίδης.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 18 ευρώ γενική είσοδος, 15 ευρώ στην προπώληση και 12 ευρώ μειωμένο.

Η προπώληση γίνεται μέσω more.com, στα καταστήματα Public και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410 621209, 2410 533417 και 6980493082.

DNews Widget
Continue Reading

espa logo

espa_logo_en