Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Έβρος | Ολλανδός δημοσιογράφος αραβικής καταγωγής συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη

image_print

Πρόκειται για τον Sakir Khader – Μαζί του κρατούνται ένας Γερμανός οπερατέρ και δύο Ιρακινοί με γερμανικό διαβατήριο.

Μία περίεργη υπόθεση, που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που μετέδωσε ότι ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ακολουθούσε ομάδα προσφύγων για ρεπορτάζ, τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο Ολλανδός δημοσιογράφος πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

 Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Sakir Khader, ο οποίος, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με τους πρόσφυγες, τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη. Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός. Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα.

Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο, όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όπως αναφέρει, ο Ολλανδός, αραβικής καταγωγής, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.

Χθες, στις 10.30 το πρωί, ο Ολλανδός δημοσιογράφος συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.

Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

dramini.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σύρος: Από μαχαιριά στην πλάτη πέθανε η 42χρονη – Τι υποστηρίζουν οι δύο κατηγορούμενοι

Η 42χρονη διασώστρια του ΕΚΑΒ που έχασε τη ζωή της μετά από περιστατικό στην Άνω Σύρο
image_print

Θανάσιμα τραυματισμένη από μαχαίρι η 42χρονη στη Σύρο

Τραγική κατάληξη είχε το αιματηρό περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη 23 Ιουλίου στην Άνω Σύρο, με θύμα μία 42χρονη γυναίκα, η οποία υπέκυψε σε τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη.

Η γυναίκα, η οποία εργαζόταν ως διασώστρια του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη στο νοσοκομείο του νησιού. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Για την υπόθεση κατηγορείται ένα ζευγάρι, στο σπίτι του οποίου φέρεται να εκτυλίχθηκε το περιστατικό.

Πώς φέρεται να συνέβη το περιστατικό

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η 42χρονη φέρεται να μετέβη σε κατοικία στην Άνω Σύρο έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Υπό συνθήκες που διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές, φέρεται να ακολούθησε αρχικά λογομαχία με την 30χρονη ένοικο του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια της έντασης εμφανίστηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος κατηγορείται ότι τραυμάτισε την 42χρονη με μαχαίρι στην πλάτη.

Η τραυματισμένη γυναίκα φέρεται να απομακρύνθηκε αιμορραγώντας από το σημείο, προτού καταρρεύσει και μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τι υποστηρίζει το κατηγορούμενο ζευγάρι

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Σύρου, όπου έδωσαν εξηγήσεις για όσα συνέβησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζουν ότι η 42χρονη είχε μεταβεί στην κατοικία τους με πρόθεση να τους ληστέψει και ότι κρατούσε μαχαίρι. Οι ίδιοι φέρονται να επικαλούνται ότι αντέδρασαν βρισκόμενοι σε κατάσταση άμυνας.

Οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής τους θέσης και εξετάζονται από τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, σε συνδυασμό με τα ευρήματα και τις μαρτυρίες που έχουν συγκεντρωθεί.

Συγκλονισμένοι οι συνάδελφοί της στο ΕΚΑΒ

Η είδηση του θανάτου της 42χρονης προκάλεσε θλίψη στους συναδέλφους της στο ΕΚΑΒ και στο νοσοκομείο της Σύρου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ανέφερε ότι η γυναίκα βρισκόταν σε άδεια και είχε μεταβεί στη Σύρο, από όπου καταγόταν. Όπως δήλωσε, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να την επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Σε εξέλιξη η έρευνα

Οι Αρχές διερευνούν τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο περιστατικό, καθώς και όσα προηγήθηκαν της συμπλοκής.

Κρίσιμα στοιχεία αναμένεται να αποτελέσουν η ιατροδικαστική εξέταση, τα ευρήματα από την κατοικία, πιθανό βιντεοληπτικό υλικό και οι καταθέσεις των εμπλεκομένων.

Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης και η ποινική ευθύνη των κατηγορουμένων θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη: Συνελήφθη Έλληνας που καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας έξω από αστυνομική υπηρεσία.
image_print

Στη σύλληψη ενός Έλληνα, ο οποίος καταζητούνταν με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των γερμανικών Αρχών, προχώρησαν το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουλίου αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ξάνθης.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που είχε εκδοθεί από τις Αρχές της Γερμανίας για τα αδικήματα της απάτης που σχετίζεται με υπολογιστές και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο συλληφθείς πρόκειται να οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών Θράκης, προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από τη νομοθεσία διαδικασία.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Ποινική δίωξη στον 28χρονο – Τι δήλωσε η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί έξω από τα δικαστήρια μετά τη μεταγωγή του 28χρονου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου
image_print

Ποινική δίωξη στον 28χρονο για τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κλοπή και παράνομη διαμονή στη χώρα ασκήθηκε σε βάρος του 28χρονου Αιγύπτιου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε ότι ο 28χρονος έχει ομολογήσει την πράξη που του αποδίδεται, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι ισχυρισμοί του αξιολογούνται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι προηγήθηκε διαπληκτισμός με τον 73χρονο ποινικολόγο, πριν από τη θανατηφόρα επίθεση.

Η κ. Δημογλίδου επισήμανε επίσης ότι δεν υπάρχουν κάμερες στο εσωτερικό του γραφείου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα και, ως εκ τούτου, οι Αρχές αξιολογούν όλα τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία.

Πώς οδηγήθηκαν οι Αρχές στην ταυτοποίηση

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης διαδραμάτισαν το υλικό από κάμερες ασφαλείας και τα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι αστυνομικοί φέρονται να κατέγραψαν τις κινήσεις του θύματος και του κατηγορουμένου πριν από τη συνάντησή τους στο γραφείο του ποινικολόγου, ενώ από την εγκληματολογική εξέταση εντοπίστηκαν αποτυπώματα που, σύμφωνα με την Αστυνομία, οδήγησαν στην ταυτοποίησή του.

«Περιφερόταν μετά το έγκλημα», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε ακόμη ότι ο εντοπισμός του 28χρονου δεν ήταν άμεσος, καθώς δεν διέμενε στις διευθύνσεις που είχε δηλώσει στις Αρχές.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς, μετά το περιστατικό περιπλανήθηκε στην Αθήνα, αναζήτησε ιατρική βοήθεια λόγω τραυματισμού στο χέρι και στη συνέχεια δεν παρέμεινε σε κάποιο σταθερό σημείο. Οι Αρχές εξακολουθούν να διερευνούν τις κινήσεις του κατά το διάστημα που μεσολάβησε μέχρι τη σύλληψή του.

Οι πληροφορίες για το καθεστώς παραμονής του

Κατά την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 28χρονος βρισκόταν παράνομα στη χώρα, καθώς το αίτημά του για χορήγηση ασύλου είχε απορριφθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Αστυνομία, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από το 2024 για διαφορετική υπόθεση, ενώ είχαν προηγηθεί ανεπιτυχείς προσπάθειες εντοπισμού του σε διευθύνσεις που είχαν δηλωθεί ως τόποι κατοικίας.

Οι ισχυρισμοί του κατηγορουμένου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος φέρεται να ισχυρίζεται ότι προηγήθηκε έντονη λογομαχία και σωματική συμπλοκή με τον Σταύρο Γεωργίου, η οποία κατέληξε στη δολοφονία.

Οι ισχυρισμοί αυτοί αποτελούν μέρος της υπερασπιστικής του θέσης και εξετάζονται από τις αρμόδιες δικαστικές και ανακριτικές αρχές.

Η έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του εγκλήματος βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η ποινική ευθύνη του κατηγορουμένου θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en