Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άνοιγμα Τσίπρα στον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ

Το σχεδιασμό του για «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία παράλληλα με την σκληρή διακυβέρνηση ξεδιπλώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας για εισήγηση για Συνέδριο μέσα στον Φεβρουάριο στην Κεντρική Επιτροπή, που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η εκπεφρασμένη θέση του Αλέξη Τσίπρα για αντιστοίχηση του κοινωνικού με τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ, εγχείρημα το οποίο εάν και ξεκίνησε προεκλογικά, δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί εξαιτίας των μαζικών αποχωρήσεων από το κόμμα που πυροδότησε η υπογραφή της συμφωνίας της 12ης Ιουλίου. Ενδεικτικά είναι τα όσα λένε συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα που παραπέμπουν στο αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι ο κόσμος εμπιστεύθηκε για μία ακόμη φορά τον ΣΥΡΙΖΑ παρά τη σκληρή συμφωνία, γεγονός που καθιστά αναγκαία την έκφραση της κοινωνικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κόμμα.

Στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται και η απόφαση που λήφθηκε στην ΠΓ για εκστρατεία εγγραφής νέων μελών στο κόμμα, προκειμένου το συνεδριακό σώμα να είναι κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας.

Το κείμενο, το οποίο εξετάστηκε και θα αποτελέσει την εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, θα βασίζεται σε δύο άξονες. Αφενός την αποτίμηση των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου και αφετέρου τον προγραμματισμό της αμέσως επόμενης περιόδου εν όψει του συνεδρίου.

Στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου αναμένεται να εκλεγεί και ο νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ θα συμπληρωθούν οι κενές θέσεις της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς μετά την αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας – πλέον Λαϊκή Ενότητα – έχουν μείνει «ορφανές» θέσεις.

Όλη την καμπάνια για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και την πορεία προς το Συνέδριο το Φλεβάρη θα κληθεί να υλοποιήσει ο διάδοχος του Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Παναγιώτης Ρήγας.

Αναφορικά με τις θέσεις της Πολιτικής Γραμματείας, πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα για είναι σύμφωνα με πληροφορίες να στελεχωθεί από πρόσωπα που δεν προέρχονται απλά από τον κομματικό μηχανισμό, αλλά ακόμα και από κορυφαίους υπουργούς, ενδυναμώνοντας ουσιαστικά την ισχύ του εκτελεστικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ και ενισχύοντας την επιρροή του για να αποφευχθούν τυχόν αστοχίες όπως αυτές του πρόσφατου παρελθόντος που εξαιτίας της ισχύος της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στα κομματικά όργανα, το κόμμα οδηγήθηκε στη διάσπαση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο στην Εκπαίδευση»

Συνεχίζοντας την προβολή και επικοινωνία του κυβερνητικού έργου μέσω οπτικοποιημένων παρεμβάσεών του, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με δήλωσή του, αναφέρεται σε όσα έχουν γίνει από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τομέα της Παιδείας.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Πέντε χρόνια τώρα η Κυβέρνηση αλλάζει το τοπίο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, προσλάβαμε πάνω από 25.000 εκπαιδευτικούς. Διευρύναμε το ωράριο στα ολοήμερα σχολεία.

Προσθέσαμε ψηφιακά εργαλεία και από τον προσεχή Σεπτέμβριο όλες οι τάξεις από την Ε’ Δημοτικού μέχρι και την Γ’ Λυκείου θα είναι εφοδιασμένες με διαδραστικούς πίνακες.

Ψηφίσαμε τον εμβληματικό – ιστορικό νόμο για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων ΑΕΙ στη χώρα μας. Θέσαμε σε λειτουργία την Ειδική Ψηφιακή πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών (stop-bullying.minedu.gov.gr) και ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού από το Υπουργείο Παιδείας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Χρήστος Σταϊκούρας: 34 σημαντικές παρεμβάσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Τα σημαντικά έργα υποδομής που υλοποιούνται στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρουσίασε, σήμερα, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μαζί με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη, σε Συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε,μεταξύ άλλων, σε μια σειρά σημαντικών παρεμβάσεων που αφορούν:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου
  1. Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
  2. Τη Σιδηροδρομική Σύνδεση – «Sea – 2 – Sea».
  3. Την Οδική Σύνδεση με την Τουρκία.
  4. Την κατασκευή Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης.
  5. Τη μελέτη του Φράγματος Δερείου.
  6. Την κατασκευή της Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου στη Σαμοθράκη.
  7. Την αντικατάσταση και Υπογειοποίηση των Αρδευτικών Δικτύων ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου.
  8. Τη Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση Κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών 5 Αστυνομικών Διευθύνσεων, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Αλεξανδρούπολης, μέσω ΣΔΙΤ.
  9. Τη Μελέτη Αντιμετώπισης Ακτομηχανικών Προβλημάτων στο Αλιευτικό Καταφύγιο και την ευρύτερη περιοχή Θέρμων, στη Σαμοθράκη.
  10. ΤηνΑποκατάσταση Προσήνεμου Μώλου και Προστασία Εισόδου Αλιευτικού Καταφυγίου Μάκρης,Δήμου Αλεξανδρούπολης.
  11. ΤονΚάθετο Άξονα της Εγνατίας Οδού «Αρδάνιο – Ορμένιο» / Παράκαμψη Προβατώνα.
  12. Την αναβάθμιση του Ελικοδρομίου Σαμοθράκης.
  13. Την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας
  1. Τον Κάθετο Άξονα Δράμας – Αμφίπολης.
  2. Το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Νευροκοπίου.
  3. Το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
  4. Τα σιδηροδρομικά έργα.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης
  1. Τον διασυνοριακό Άξονα Ξάνθη – Εχίνος – Rudozem–Smolyan–Plovdiv
  2. Το Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Ξάνθης.
  3. Την ανέγερση (α) κτιρίου Μουσικού Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις στο Δήμο Αβδήρων και (β) κτιρίου Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Γενισέων Ξάνθης.
  4. Τον εξοπλισμό σχολικών μονάδων.
  5. Τις επεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας
  1. Τον κάθετο Άξονα Εγνατίας Οδού / Τμήμα «Δράμα – Καβάλα» / Υποτμήμα «Κρηνίδες – Σταυρός».
  2. Την κατασκευή του Φράγματος Μαρμαρά.
  3. Τηνολοκλήρωση των αρδευτικών δικτύων της Δυτικής Πεδιάδας του Νέστου.
  4. Τον Οργανισμό Λιμένος Καβάλας.
  5. Την κατασκευή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής στο Τμήμα Ν. Καρβάλη – Τοξότες.
  6. Την Αντιπλημμυρική Προστασία της Περιοχής Τεναγών Φιλίππων Ν. Καβάλας – Δράμας – Σερρών.
  7. Το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.
  8. Το Ειρηνοδικείο και το Πταισματοδικείο Θάσου.
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης
  1. Την κατασκευή του Φράγματος Ιασίου.
  2. Την οριστική Μελέτη του Φράγματος Ιάσμου.
  3. ΤοΔικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.
  4. Την παραλλαγή της Χάραξης της Σιδηροδρομικής Γραμμής μεταξύ Ιάσμου – Πολύανθου (ΠΕ Ροδόπης) και Μέστης – Αλεξανδρούπολης (ΠΕ Έβρου).

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σκυλακάκης: Παράταση για δασικά ακίνητα και ακαθάριστα οικόπεδα

Την παράταση της προθεσμίας για την εφαρμογή των μέτρων πυροπροστασίας των δασικών ακινήτων μέχρι τις 21 Ιουνίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης στο  πλαίσιο του East Mediterranean Gas Forum (EMGF) που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

«Από το Μάιο του 2023 ισχύει ο κανονισμός για τα ακίνητα που βρίσκονται μέσα ή κοντά σε δάση, να έχουν τεχνική έκθεση πυροπροστασίας και να υπάρχουν κάποιοι βασικοί καθαρισμοί φέτος γύρω από τα ακίνητα αυτά. Η σχετική ημερομηνία αποφασίσαμε να παραταθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου για να διευκολυνθούν οι πολίτες αλλά και οι μηχανικοί δασολόγοι γεωπόνοι που κάνουν τις τεχνικές εκθέσεις, να ολοκληρώσουν το έργο» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Καμπανάκι για τους καθαρισμούς

«Είναι πολύ σημαντικό, φέτος που ο χειμώνας ήταν παρά πολύ θερμός και έχουμε μειωμένη υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες, να υπάρξουν αυτοί οι καθαρισμοί και τα κλαδέματα γύρω από τα σπίτια και να απομακρυνθούν οι καύσιμες ύλες. Γιατί μέσα στα οικόπεδα είναι λογικό ότι δεν μπορεί να παρέμβει το κράτος, είναι δουλειά των ιδιοκτητών να φροντίσουν για την πυροπροστασία μέσα στο οικόπεδο τους και γύρω από το κτίριο τους. Ο στόχος αυτών των κανονισμών δεν είναι να μπουν πρόστιμα, είναι να έχουμε τη μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται. Σε κάθε περίπτωση, να ξέρουν και οι μηχανικοί, οι δασολόγοι ή οι γεωπόνοι που κάνουν τις σχετικές εκθέσεις ότι ο κανονισμός προβλέπει ενδεικτικά δράσεις. Θα πρέπει οι ίδιοι να πάρουν την απόφαση για την πυροπροστασία των σχετικών κτιρίων. Η έμφαση η δική μας είναι στο να γίνει η προετοιμασία. Τα πρόστιμα δεν είναι σκοπός, ούτε αυτοσκοπός» συμπλήρωσε.

ethnos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en