Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Καμπάνα» για ΠΑΟΚ με -3 και άδεια Τούμπα σε 2 ματς!

image_print

Βαρύς έπεσε, όπως αναμενόταν άλλωστε, o πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της Super League στον ΠΑΟΚ, αναφορικά με το ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, το οποίο, ως γνωστόν, δεν ξεκίνησε ποτέ, λόγω του τραυματισμού του Όσκαρ Γκαρθία.

Πιο συγκεκριμένα, στον «δικέφαλο» του Βορρά επεβλήθη αφαίρεση τριών βαθμών και τιμωρία της έδρας του για δύο αγώνες, την ώρα που το εν λόγω ματς κατακυρώθηκε υπέρ των Πειραιωτών με σκορ 3-0 στα χαρτιά.
Μετά από αυτήν την τιμωρία η ομάδα της Θεσσαλονίκης είδε τη βαθμολογική της συγκομιδή να μειώνεται από τους 52 στους 49 πόντους, κάτι που σημαίνει ότι η διαφορά της με την πρωτοπόρο ΑΕΚ αυξήθηκε στους πέντε βαθμούς.

Αυτή η εξέλιξη φυσικά κάνει πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος την «Ένωση», την οποία ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στην Τούμπα, χωρίς τη συμπαράσταση των φιλάθλων του (το δεύτερο ματς κεκλεισμένων των θυρών θα είναι κόντρα στον Πανιώνιο).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον «δικέφαλο» του Βορρά επιβλήθηκε επίσης χρηματικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ.

Βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται η έφεση από τους ιθύνοντες του ΠΑΟΚ, προκειμένου να μειώσουν την τιμωρία που τους επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Μονομολές Πειθαρχικό Όργανο της Super League για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία μετά την αφαίρεση τριών βαθμών από τον ΠΑΟΚ και την κατακύρωση του αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού:

Η βαθμολογία για τη μάχη του τίτλου μετά την ποινή του ΠΑΟΚ:
1. AEK 54
2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 50*
3. ΠΑΟΚ 49

*Θυμίζουμε, επίσης, ότι για τον Ολυμπιακό εκκρεμεί η απόφαση για την έφεση που έχει καταθέσει για το -3 από το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Σε θεωρητικό επίπεδο και με δεδομένο πως δύσκολα θα ανατραπεί η απόφαση ο Ολυμπιακός θα χάσει και τρεις πόντους από τη βαθμολογία. Θα πάει εκεί που ήταν δηλαδή πριν τη σημερινή απόφαση για τον ΠΑΟΚ και στο -7 από την ΑΕΚ.

Εφέσιμη είναι και η τιμωρία του ΠΑΟΚ που θα περιμένει να ανατρέψει την κατάσταση ως προς το -3 στην Εφέσεων ή στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Χωρίς κόσμο το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε σήμερα η απόφαση για την ποινή του ΠΑΟΚ, το επερχόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στην Τούμπα θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο. Πρόκειται για το ματς της χρονιάς καθώς εκεί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό, πλέον, ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα με την Ένωση να έχει το πάνω χέρι. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει και το ματς με τον Πανιώνιο.

Τα παιχνίδια που απομένουν για ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό: 

25η
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
Πλατανιάς – Ολυμπιακός

26η
Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός

27η
ΠΑΟΚ – Πανιώνιος
Πλατανιάς – ΑΕΚ
Ολυμπιακός – Κέρκυρα

28η
ΠΑΟΚ – Ξάνθη
Απόλλων Σμύρνης – Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Λεβαδειακός

29η
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός
Κέρκυρα – ΑΕΚ

30ή
ΠΑΟΚ – Πλατανιάς
ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Ελευθερούπολη υποδέχεται το μέλλον του στίβου Ελλάδας και Κύπρου

image_print

Η Ελευθερούπολη ετοιμάζεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού και κυπριακού κλασικού αθλητισμού, καθώς στις 28 και 29 Ιουλίου θα φιλοξενήσει τη Διεθνή Συνάντηση Αγώνων Στίβου Ελλάδας – Κύπρου Κ18 Ανδρών και Γυναικών, μία διοργάνωση που συγκεντρώνει τα κορυφαία νέα ταλέντα των δύο χωρών.

Η διοργάνωση παρουσιάστηκε την Παρασκευή 24 Ιουλίου από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε τους αγώνες ιδιαίτερα σημαντικούς, καθώς αφορούν αθλητές και αθλήτριες έως 18 ετών, τη γενιά που αποτελεί το μέλλον του ελληνικού και κυπριακού στίβου.

Ο κ. Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η συνάντηση δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά και έντονο συμβολισμό, καθώς ενισχύει τους δεσμούς Ελλάδας και Κύπρου μέσα από τον αθλητισμό, τη συνεργασία και την ευγενή άμιλλα. Παράλληλα, απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους πολίτες να βρεθούν στο Στάδιο Ελευθερούπολης και ιδιαίτερα στις οικογένειες να φέρουν τα παιδιά τους, ώστε να γνωρίσουν από κοντά τον στίβο και να εμπνευστούν από τους νέους αθλητές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Σταύρος Ιγνατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι το διήμερο των αγώνων «η καρδιά του κλασικού αθλητισμού» θα χτυπά στην Ελευθερούπολη, εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του στίβου για τις δύο χώρες. Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην προετοιμασία και τη διοργάνωση της διεθνούς συνάντησης.

Χαιρετισμό της προέδρου του ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα μετέφερε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ Ιωάννης Μυστακίδης, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και Κύπρου στον χώρο του αθλητισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλης Ιορδανίδης σημείωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ εμπιστεύεται διαχρονικά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τη φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων, ενώ ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Καβάλας Γιώργος Βαφείδης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του Επιμελητηρίου στις αθλητικές δράσεις της περιοχής.

Η Διεθνής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου Κ18 αναμένεται να αποτελέσει μια γιορτή του στίβου, προσφέροντας δυνατές αγωνιστικές στιγμές και αναδεικνύοντας τους πρωταγωνιστές της επόμενης ημέρας του ελληνικού και κυπριακού αθλητισμού.

DNews Widget
Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντιναμό Κιέβου – ΠΑΟΚ: Ένταση μεταξύ παικτών μετά το τέλος του αγώνα

Ένταση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της Ντιναμό Κιέβου μετά τη λήξη του αγώνα
image_print

Ένταση μετά τη λήξη του αγώνα

Ένταση σημειώθηκε αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης ανάμεσα στη Ντιναμό Κιέβου και τον ΠΑΟΚ, με ποδοσφαιριστές και ανθρώπους των δύο ομάδων να έρχονται σε αντιπαράθεση.

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην Πολωνία, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, αποκτώντας προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς.

Το περιστατικό κοντά στην εξέδρα του ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν μετά το παιχνίδι, ποδοσφαιριστής της ουκρανικής ομάδας κατευθύνθηκε προς την εξέδρα όπου βρίσκονταν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και είχε λεκτική αντιπαράθεση με ορισμένους από αυτούς.

Οι παίκτες του Δικεφάλου πλησίασαν το σημείο για να ζητήσουν εξηγήσεις, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και να υπάρξει ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η κατάσταση δεν ξέφυγε περισσότερο, καθώς οι πιο ψύχραιμοι παρενέβησαν και απομάκρυναν τους εμπλεκόμενους.

Ένταση και λίγο πριν από το φινάλε

Ανάλογο περιστατικό φέρεται να είχε σημειωθεί και λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης, όταν οπαδοί της Ντιναμό Κιέβου κινήθηκαν προς την πλευρά των φίλων του ΠΑΟΚ και προχώρησαν σε χειρονομίες.

Παρά την ένταση που καταγράφηκε στο τέλος, το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ στρέφεται πλέον στη δεύτερη αναμέτρηση, όπου θα επιδιώξει να αξιοποιήσει το προβάδισμα που απέκτησε με τη νίκη του στην Πολωνία.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέρρες: Ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1 στο τένις

Αφίσα του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ε1 τένις που θα διεξαχθεί στις Σέρρες από 27 έως 31 Ιουλίου 2026.
image_print

Στις Σέρρες θα χτυπήσει από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2026 η «καρδιά» του ελληνικού τένις, με τη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος επιπέδου Ε1 για αθλητές και αθλήτριες ηλικίας 12 και 14 ετών.

Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, με τη συμμετοχή περισσότερων από 185 αθλητών και αθλητριών από όλη την Ελλάδα. Οι αγώνες αναμένεται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου θέαμα, καθώς συγκεντρώνουν κορυφαία ονόματα των μικρών ηλικιακών κατηγοριών του ελληνικού τένις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ενσωμάτωση του Babolat Cup στη διοργάνωση. Μέσα από τη συνεργασία της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης με τη Babolat Greece, ο αθλητής και η αθλήτρια της κατηγορίας των 12 ετών που θα συγκεντρώσουν τους περισσότερους βαθμούς θα εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στους διεθνείς τελικούς του Babolat Cup.

Οι τελικοί θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο του 2026 στις εγκαταστάσεις της Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα, με τα έξοδα συμμετοχής να καλύπτονται από τη Babolat Greece.

Στη σχετική βαθμολογία θα προσμετρήσουν δύο διοργανώσεις:

  • 27–31 Ιουλίου 2026: Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών, 3ο Ε1
  • 16–20 Οκτωβρίου 2026: Λάρισα, 5ο Ε1

Συνδιοργανωτές των αγώνων είναι η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.

Τη διοργάνωση στηρίζουν οι εταιρείες ΚΡΙ-ΚΡΙ, ΝΕΚΤΑΡ Α.Ε., Babolat Greece, Elpida Resort and Spa, Μεράκι, Λιθογραφική, Ονειροικείν Κατασκευαστική, Interaction Α.Ε. και Eurodoor Wood.

Ο Σύλλογος Αντισφαίρισης Σερρών καλεί τους φίλους του αθλήματος να παρακολουθήσουν τους αγώνες και να στηρίξουν τις προσπάθειες των νεαρών αθλητών και αθλητριών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en