Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

«Η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας στην Κρήτη»

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε άλλη μια εξόρμηση της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας, η οποία πραγματοποίησε εμφανίσεις στις θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου, στις 15 και 16 Ιουλίου 2014 αντίστοιχα.

Το ενετικό λιμάνι των Χανίων γέμισε με μελωδίες και οι πολυάριθμοι επισκέπτες της πόλης από όλο τον κόσμο υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και απαθανάτισαν με φωτογραφίες και βίντεο τη Φιλαρμονική μας που παρήλαυνε κατά μήκος του προβλήτα από το Φρούριο Φιρκά μέχρι το Γυαλί Τζαμισί των Χανίων, παιανίζοντας γνωστά εμβατήρια. Αντίστοιχη αίσθηση προκάλεσε η Φιλαρμονική παρελαύνοντας και στους πεζοδρόμους του πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου του Ηρακλείου και καταλήγοντας στη γνωστή πλατεία «Λιονταριών» (Ελευθερίου Βενιζέλου), όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου, ανταποκρινόμενο στο μελωδικό κάλεσμα των μουσικών μας. Και στις δύο πόλεις, όπως και στο πλοίο που αναχωρούσε από τον Πειραιά, η Φιλαρμονική δεν παρέλειψε να παιανίσει περήφανα το «Μακεδονία ξακουστή», προκαλώντας συγκίνηση στους παριστάμενους ακροατές.

Οι εμφανίσεις της Φιλαρμονικής ολοκληρώθηκαν με συναυλίες που έδωσε σε διαμορφωμένο χώρο στο Γυαλί Τζαμισί των Χανίων και στο προαύλιο της Βασιλικής του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο, παρουσιάζοντας πλούσιο πρόγραμμα με μουσικά κομμάτια ελλήνων συνθετών και με επιστέγασμα το γνωστό «Πεντοζάλι», προς τιμήν των οικοδεσποτών της στη Μεγαλόνησο.
Τις συναυλίες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Μανώλης Αχλαδιανάκης και Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο πόλεων. Το Δήμο Δράμας και τον Πολιτιστικό Οργανισμό – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας εκπροσώπησαν, συνοδεύοντας τη Φιλαρμονική, ο Πρόεδρος Παγκράτιος Ιορδανίδης και ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Μυστακίδης.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Δράμας για την υποδειγματική τους εμφάνιση στις συναυλίες και για τον άψογο σχηματισμό που παρουσίασαν παρελαύνοντας στους δρόμους των δύο κρητικών πόλεων, καθώς και για την αριστοτεχνική εκτέλεση των μουσικών κομματιών του προγράμματος. Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει επίσης στον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής, Παντελή Κανδηλανάπτη, ο οποίος, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, έχει καταφέρει να οργανώσει και να διατηρεί ένα άρτιο και «καλοκουρδισμένο» μουσικό σύνολο, αντάξιο των προσδοκιών όλων των Δραμινών και άξιο πρεσβευτή της πόλης μας σε επισκέψεις ανά την Ελλάδα.

Θερμές ευχαριστίες οφείλονται, τέλος, στις Δημοτικές Αρχές και στους πολίτες των δύο όμορφων Κρητικών πόλεων, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τους και ειδικά στον Αντιδήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων κ. Μανώλη Αχλαδιανάκη, ο οποίος φρόντισε να μη λείψει τίποτα από τη Φιλαρμονική μας κατά τη διαμονή της.

Αυτονόητα, ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση και αναμένει την ανταπόδοση της επίσκεψης από τις Φιλαρμονικές και τα Μουσικά Σύνολα των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου, στην Ονειρούπολη 2014 ή σε άλλη εκδήλωση του Δήμου Δράμας.

φδ φδ1 φδ2 φδ3 φδ4 φδ5 φδ6

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Κασσελάκης από Δράμα: Στις ευρωεκλογές στείλτε μήνυμα στην κυβέρνηση

Στην πόλη της Δράμας βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωσης της Κουμουνδούρου ο κ. Κασσελάκης «έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και επευφημίες, ενώ κατά την υποδοχή του δέχτηκε ως δώρο κι ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της πόλης».

Ακολούθως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισκέφτηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, όπου το Επαγγελματικό Λύκειο Δοξάτου, με την υποστήριξη του Μουσικού Σχολείου, παρουσίασαν τα αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στο κρασί.

Κασσελάκης: «Στείλτε μήνυμα στις Ευρωεκλογές»
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση ο Στέφανος Κασσελάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και συνομίλησε με πολίτες κάθε ηλικίας. Αφού άκουσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή σε ό,τι αφορά τις υποδομές και τις συγκοινωνίες, τόνισε: «Η χώρα έχει κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Εάν δεν έχει υπάρξει πρόοδος στις υποδομές, στείλτε της ένα μήνυμα. Τόσα χρήματα χάνονται σε σπατάλη του κράτους, είτε πρόκειται για ψηφιακά έργα, τα οποία ερευνά τώρα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, είτε για την Πολιτική Προστασία, για ζημιές που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, είτε πρόκειται για σπατάλη ακόμα και στα νοσοκομεία, που πληρώνουν πιο πολλά τώρα σε εργολάβους αντί στους νοσηλευτές, στις καθαρίστριες, σε φύλαξη. Υπάρχει η χρηστή διοίκηση κι η υπάρχει και η σπατάλη. Ας κάνουν τα έργα εδώ, αν πραγματικά σέβονται τη Δράμα και όλη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη».

Ο κ. Κασσελάκης δεσμεύτηκε για τον εξονυχιστικό έλεγχο της σπατάλης των κρατικών πόρων. Επιπλέον, συζητώντας με πολίτες που εξέφρασαν τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, υπογράμμισε ότι το φορολογικό πρόγραμμα του κόμματος έχει στο επίκεντρό του την ελάφρυνση των μικρών και των μεσαίων εισοδημάτων.

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Συνάντηση του Δημάρχου Δοξάτου με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. για στρατηγικά θέματα

Πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συνάντηση εργασίας μεταξύ του Δημάρχου Δήμου Δοξάτου, κ. Γιώργου Βογιατζή, και του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Παρών ήταν επίσης ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, κ. Αργύρης Πατακακης Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής και ο Κωνσταντίνος Κόντος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης , Αντιδήμαρχοι και Εντεταλμένοι Συμβουλοι του Δήμου Δοξάτου καθώς και συνεργάτες του περιφερειάρχη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα για την περιοχή όπως ο Αναδασμός του Δοξάτου, ο καθαρισμός των αποστραγγιστικών καναλιών, την εξειδίκευση του τεχνικού προγράμματος της περιφέρειας για τον Δήμο Δοξάτου καθώς και τα ζητήματα του ξεροχείμαρρου Δοξάτου.

Εξετάστηκαν θέματα πολιτιστικών δράσεων της περιοχής και θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Τέλος τονίστηκε η σημασία του κάθετου άξονα ως εργαλείο ανάπτυξης του Δήμου.

Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την αρχή μιας στενότερης και πιο οργανωμένης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Η Δράμα τιμά την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με την καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας/Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, οι παρακάτω εκδηλώσεις: 

-Γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ, των Τραπεζών, των ΝΠΙΔ σε όλη την επικράτεια της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024.

-Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 14ης Μαΐου 2024 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

09:00 π.μ.: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία-Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας. Ομιλία από τον κ. Ευστάθιο Παπαδόπουλο.

11:00 π.μ.: Προσέλευση στο μνημείο της

Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον 

Δημοτικό Κήπο Δράμας 

(επί της οδού Πατριάρχου Διονυσίου)

  • Επιμνημόσυνη Δέηση
  • Απόδοση Θρήνου-Τραγούδι
  • Απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη 
  • Κατάθεση στεφάνων 
  • Εθνικός Ύμνος
  • Λήξη τελετής

Παράλληλες εκδηλώσεις :

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 – Πλατεία Ελευθερίας Δράμας 

20:00 : Ομιλία από την Βούλα Πατουλίδου-Χρυσή Ολυμπιονίκης, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου-Κατάθεση Ψυχής μας», με συμμετοχή της χορωδίας των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού στον Δημοτικό Κήπο Δράμας. 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024 – Α΄ Νεκροταφείο Δράμας 

10:30 π.μ.:  Τρισάγιο στον τάφο του Στυλιανού Κοσμίδη (Ιστύλ Αγά) ! με ομολητή τον κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Απόδοση χορού Σέρρα προς τιμήν του Στυλιανού Κοσμίδη. 

Τα σχετικά με το μνημόσυνο και την επιμνημόσυνη δέηση παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Τα σχετικά με τον σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση ο Δήμος Δράμας.

Τα σχετικά με τη στρατιωτική παράταξη η Ανώτερη Διοίκηση Φρουράς Δράμας.

Τα σχετικά με την τήρηση της τάξης η Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας.

Τελετάρχη ορίζουμε τον κ. Θωμά Πετρίδη, υπάλληλο Δήμου Δράμας. 

Παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των φορέων που θα καταθέσουν στεφάνι να επικοινωνήσουν με το Δήμο Δράμας στο τηλέφωνο 2521350733 έως και την Πέμπτη 16/05/2024 και ώρα 15:00

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας

Μιχαήλ Μουρβετίδης  

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en