«MEINE ΔΥΝΑΤΟΣ» ΚΑΙ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ!

Γράφει: H Έφη Βαλίλα Βlog: proklisinews.wordpress.com

Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι  οι Έλληνες οι υποφέροντες από καρκίνο, βρίσκονται ιδιαίτερα σήμερα  σε δύσκολη ψυχολογική και οικονομική  κατάσταση και δεν υπάρχει κάποιος που να τον εμπιστεύονται ώστε ν’ αποτελεί για αυτούς βάλσαμο στις πληγωμένες τους καρδιές!

Σήμερα και μετά από χρόνια, αλίευσα κάτι μέσω διαδικτύου, που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ακτινοβολεί  αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, ομαδικότητα, συλλογικότητα, κυρίως όμως  αλτρουισμό!

Ονομάζεται «MEINE ΔΥΝΑΤΟΣ»! και το κυριότερο είναι ότι εμπνευστής και δημιουργός της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης  Φίλων του Καρκίνου, είναι  ο Παναγιώτης Μιχαήλ! Ο ίδιος επιζών του καρκίνου 2 φορές μέσα σε μια δεκαετία!.To σκεπτικό της δημιουργίας, της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ήταν και είναι να παρέχει πληροφορίες σε όσους ασθενούν, ώστε να λαμβάνει όλα εκείνα τα όπλα που χρειάζεται, για να αντιμετωπίσει όσο πιο ανώδυνα και χωρίς φόβο την ασθένεια του!  Διότι με την ασθένεια αυτή δεν εμπλέκεται μόνο ο ασθενής,  αλλά και το περιβάλλον του. Τα όπλα αυτά είναι η πληροφόρηση και η υποστήριξη. Όπλα που ο ίδιος ο Παναγιώτης Μιχαήλ, δεν κατάφερε να βρει μέσα στο δεκάχρονο ταξίδι του, με την αρρώστια!. Αναγκάστηκε όμως να γίνει «φίλος» με την αρρώστια, με αποτέλεσμα να τον μάθει καλά και να συμβιώνει μαζί του αρμονικά! Πρώτη φορά του διαγνώσθηκε καρκίνος του Παναγιώτη το 1997! Μέσα από τη δική του εμπειρία, συνειδητοποίησε ότι οι καρκινοπαθείς, οι οικογένειες και οι φίλοι τους, είχαν μεγάλη ανάγκη από αξιόπιστες και έγκυρες πληροφορίες, πρακτικές συμβουλές και ψυχολογική υποστήριξη. H ένταξη της έκφρασης «φίλων του καρκίνου», σημαίνει ότι δε θα πρέπει να έχουμε κανένα φόβο απέναντι του. Αντί να χάνουμε ενέργεια μέσω του φόβου, είναι προτιμότερο να ενημερωθούμε για αυτόν! Όσο πιο καλά τον γνωρίσουμε τόσο πιο εύκολα τον αντιμετωπίζουμε!. Μέσω αυτής της νοοτροπίας, θα μπορέσουμε ως κοινωνία να ενημερωθούμε για αυτήν την ασθένεια, που όλοι στην Ελλάδα τον αποκαλούν «επάρατη νόσο». H γνώση είναι δύναμη και απωθεί βίαια κάθε φόβο, γι’ αυτό «MEINE ΔΥΝΑΤΟΣ» όπως έχει τον τίτλο η μη κερδοσκοπική οργάνωση. Οι σκοποί είναι: Απάλειψη των προκαταλήψεων σχετικά με τον καρκίνο. Εκρίζωση των στιγμάτων που σχετίζονται μαζί του, ώστε να επαναπροσδιοριστεί η νόσος, ως μία βιολογική πάθηση που θεραπεύεται και όχι ως μια κοινωνική κατάσταση. Υπάρχει παροχή πληροφοριών (πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία κ.α.) Και φυσικά η εκλαϊκευμένη επιστημονική ενημέρωση των ασθενών, συγγενών και οικείων προσώπων, γίνεται με τρόπο που να αντιλαμβάνονται καλύτερα την διαδικασία της διάγνωσης και θεραπείας και επικοινωνούν ευχερέστερα με την ιατρική ομάδα της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης. Ταυτόχρονα υπάρχει μεγάλη υποστήριξη (ψυχολογική, συναισθηματική ακόμα και  σε πρακτικά θέματα).

Ο διαδικτυακός τόπος της μη  κερδοσκοπικής οργάνωσης,  είναι και ένας οδηγός, αφού μέσα σε αυτήν μπορεί κάποιος να βρει, πολύ εύκολα όλες τις οργανώσεις υποστήριξης & τους φορείς υγείας, που υπάρχουν στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Μετά από μια σύντομη τηλεφωνική μου επικοινωνία, με την ομάδα έμεινα έκπληκτη για τη βαθιά γνώση και τον αλτρουισμό  τους. Και επειδή τα MME παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στο θέμα του καρκίνου, στο πως η κοινή γνώμη μπορεί να ενημερωθεί, είτε αντικειμενικά, είτε υποκειμενικά σύμφωνα με τα στερεότυπα. Σας γράφω τα στοιχεία επικοινωνίας, με την ελπίδα, ότι, ο καρκίνος μέσω αυτών των ανθρώπων  απομυθοποιείται και ότι μια διάγνωσή του, δε συνεπάγεται θάνατος. Μιλήσετε με τους ανθρώπους και είμαι σίγουρη ότι  θα παραμείνετε πολύ-πολύ, «Δυνατοί»!

WWW.BESTRONG.ORG.GR  FACEBOOK PAGE “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”  FB GROUP “ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ”   “ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ 1069… WORDPRESS 1069 BLOG