«Kύριε Πούτιν, στείλτε τα παιδιά μου σπίτι, σας παρακαλώ»
Η δραματική έκκληση μάνας που έχασε το γιο της και τη φίλη του στην πτήση ΜΗ17
Μια από αυτούς, Silene Fredriksz-Hoogzand απηύθυνε έκκληση στο ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Η άτυχη μάνα έχασε τον γιο της που ταξίδευε μαζί με τη σύντροφό του στη μοιραία πτήση. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, η ίδια είχε στείλει διακοπές τον γιο της με τη σύντροφό του στο Μπαλί, προκειμένου να ξεπεράσουν το θάνατο της μητέρας της κοπέλας, πριν από δυόμιση μήνες, ένα γεγονός που είχε συγκλονίσει το νεαρό ζευγάρι.
«Δεν είμαι πολιτικός», είπε μιλώντας τηλεφωνικά στο Associated Press. «Αλλά είμαι σίγουρη ότι ο κύριος Πούτιν μπορεί να κάνει κάτι».
Νωρίτερα, από το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ είχε πει στο Sky TV:
«Κύριε Πούτιν στείλτε τα παιδιά μου σπίτι. Σας παρακαλώ».
Η μητέρα δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της: «Τα σώματα τους κείτονται εκεί για τρεις μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο. Υπάρχουν οικογένειες που δεν θα κρατήσουν ποτέ το σώμα ενός παιδιού ή μιας μητέρας».
