Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υποβιβάζεται η Ξάνθη!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και μετά την εξέταση της υπόθεσης για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της Ξάνθης, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η Ακριτική ΠΑΕ δεν θα μείνει στη Super League. To10.gr έχει το ρεπορτάζ…

Η εκδίκαση της «τριγωνικής σχέσης» Ξάνθης – ΠΑΟΚ – Οικογένειας Σαββίδη στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι το θέμα της χρονιάς. Καθώς οι ποινές που αναμένεται να προκύψουν για τις εμπλεκόμενες πλευρές από τη συγκεκριμένη υπόθεση, είναι πάρα πολύ σοβαρές. Για την ακρίβεια, για τους συλλόγους υπάρχει μία ποινή: Υποβιβασμός!

Αυτή είναι η ποινή που δεδομένα θα επιβληθεί στην ΠΑΕ Ξάνθη, όπως προέκυψε μετά το τέλος της απολογίας της, για την υπόθεση της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της. Οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν ενώπιον της Επιτροπής χωρίς κανένα επιχείρημα, αναφορικά με τον λόγο που δεν έκαναν αυτό που προβλέπει ο νόμος σε ό,τι έχει να κάνει με την αλλαγή στη μετοχική τους σύνθεση.

Η αίσθηση που υπήρχε από μέλη της ΕΕΑ, κατά το διάλειμμα που έλαβε χώρα, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της Ξάνθης, είναι ότι πρόκειται για μία πολύ απλή και ξεκάθαρη υπόθεση. Ο νόμος λέει ότι η Ξάνθη όφειλε εντός 10 ημερών να έχει δηλώσει στην ΕΕΑ τη μεταβίβαση των μετοχών της σε άλλη εταιρεία (σ.σ. από ΒΙΑΜΑΡ σε INSPORTS). Κάτι που δεν το έκανε.

Οταν ρωτήθηκαν τα μέλη της ΕΕΑ τι προβλέπει αυτή η ενέργεια της Ξάνθης, η απάντηση ήταν άμεση: «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, εφόσον δεν ενημερώνεις για την αλλαγή ιδιοκτησίας, προβλέπεται υποβιβασμός».

Η διαδικασία για να αποκτήσει κάποιος τις μετοχές ή μέρος των μετοχών κάποιας ΠΑΕ, είναι πολύ ξεκάθαρη. Αρχικά ο αγοραστής ζητάει άδεια από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να αποκτήσει τις μετοχές, καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά και ελέγχεται. Στη συνέχεια, εάν πληρούνται οι προϋποθέσεις, δίνεται άδεια για να προχωρήσει η διαδικασία της αγοραπωλησίας. Και φυσικά όταν αυτή ολοκληρώνεται, η ΠΑΕ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, να ενημερώσει την ΕΕΑ για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος.

Όπως αποδείχθηκε, ουσιαστικά και από την ακροαματική διαδικασία, η ΠΑΕ Ξάνθη είχε πάρει έγκριση από την ΕΕΑ ώστε να αρχίσει συζητήσεις με την εταιρεία που ήθελε τις μετοχές της, αλλά δεν ενημέρωσε ποτέ για τη μεταβίβαση των μετοχών της εντός 10ημερου. Και όπως αναφέρει ρητά ο νόμος, αυτή η «αβλεψία» της φέρνει αυτόματα υποβιβασμό. Καθώς θεωρείται «βαρεία παράβαση» και σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα.

Σε αυτό το σημείο έχει σημασία να αναφέρουμε ότι τα μέλη της ΕΕΑ ξεκαθάρισαν πως ό,τι και να γίνει, όσο κι αν κρατήσει, η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί σήμερα. Εν συνεχεία οι εμπλεκόμενοι θα έχουν λίγες ημέρες διορία για να στείλουν τα υπομνήματά τους, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί μεταξύ 27 και 30 Ιανουαρίου.

to10.gr

 

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Π.Α.Ε. Α.Ο. Καβάλα 1965 έκοψε την πίτα της!

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε στενό οικογενειακό κύκλο έκοψε την βασιλόπιτα της η ομάδα του ΑΟΚ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα αποδυτήρια στο «Ανθή Καραγιάννη» παρουσία όλων των ποδοσφαιριστών του τμήματος και σύσσωμης της διοίκησης της ΠΑΕ. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στην ομάδα, ενώ στα πιτάκια που μοιράστηκαν τα μέλη της οικογένειας της Καβάλας οι τυχεροί ήταν οι νεαροί ποδοσφαιριστές Γιάννης Καζαντζίδης και Βαγγέλης Κέρθι καθώς και ο φροντιστής του αθλητικού κέντρου του Κρυονερίου Κώστας Νάκος.

Μετά τη σεμνή εκδήλωση, οι παίκτες, οι προπονητές και οι παράγοντες της ομάδας παρακολούθησαν μια πολύ εμπεριστατωμένη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Sportradar Ελλάδος Άκη Αγκιστριώτη για την χειραγώγηση των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΟΚ αναφέρει τα εξής:«Η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 ενημερώνει ότι στη διάρκεια μίας σεμνής εκδήλωσης που έγινε το πρωί της Τρίτης 18 Φεβρουαρίου 2020, στα αποδυτήρια της ομάδας στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», πραγματοποιήθηκε η κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, στην οποία παραβρέθηκε σύσσωμη η διοίκηση, τα μέλη της τεχνικής ηγεσίας, το ποδοσφαιρικό δυναμικό και οι συνεργάτες της ομάδας μας.

Το φλουρί στην βασιλόπιτα έπεσε στο κομμάτι της ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965, ενώ στα πιτάκια που μοιράστηκαν σε όλους, τυχεροί αποδείχθηκαν οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Καζαντζίδης, Βαγγέλης Κέρθι καθώς και ο φροντιστής του αθλητικού κέντρου του Κρυονερίου, Κώστας Νάκος.

Παράλληλα η ΠΑΕ ΑΟ Καβάλα 1965 ενημερώνει ότι πριν από την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας μας το σεμινάριο για την χειραγώγηση αγώνων με την συμμετοχή όλου του ποδοσφαιρικού τμήματος, που διοργανώθηκε από την Sportradar, με υπεύθυνο ομιλητή τον Άκη Αγκιστριώτη».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Αντώνης Αντωνίου της ΠΑΕ ΑΟΚ ΚΑΒΑΛΑ 1965 εκλέχτηκε β’ αντιπρόεδρος της Super League 2

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, διεξήχθησαν εκλογές για τις θέσεις του Α και Β Αντιπροέδρου.

Εκλέχθηκαν:

Α Αντιπρόεδρος (SL2): Χαράλαμπος Σταμούλης

B Αντιπρόεδρος (FL): Αντώνης Αντωνίου

Από εκεί και πέρα, για το κομμάτι της αδειοδότησης αποφασίστηκε να παραμείνει το ίδιο καθεστώς.

Είναι μία ακόμα θετική εξέλιξη για την ΠΑΕ ΑΟΚ ΚΑΒΑΛΑ 1965 που αποκτά μεγαλύτερη δύναμη αφού θα έχει παρουσία και φωνή στα κέντρα αποφάσεων.

Πηγή: proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με άνεση στα ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΚ, 4-0 τον Παναιτωλικό

Δημοσιεύτηκε

στις

Με χαρακτηριστική ευκολία σφράγισε η ΑΕΚ την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα η Ένωση συνέτριψε με 4-0 σκορ τον Παναιτωλικό, στον μεταξύ τους επαναληπτικό, για την προημιτελική φάση που διεξήχθη στο -κεκλεισμένων των θυρών- ΟΑΚΑ, κι έτσι σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς, πήρε το εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης.

Μόλις στο 7ο λεπτό από λανθασμένη απομάκρυνση του Κέβιν, ο Νέλσον Ολιβέιρα με μονοκόματο σουτ άνοιξε το σκορ, σφραγίζοντας με γκολ την επιστροφή μετά την απουσία του από τους πέντε τελευταίους αγώνες.

Στο 36΄ ο Μάνταλος τροφοδότησε τον Κρίστιτσιτς κι αυτός σε κενή εστία έγραψε εύκολα το 2-0. To τρίτο γκολ σημείωσε στο 78΄ ο Αλμπάνης, μετά από κλέψιμο και ασίστ του Αραούχο, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Μάρκο Λιβάγια στο 88΄ με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε ανατροπή του από τον Κνετ.

Ετσι, η ΑΕΚ εξασφάλισε την 14η συνεχόμενη πρόκριση σε νοκ άουτ αναμετρήσεις Κυπέλλου με την πρώτη «τεσσάρα» της εποχής Καρέρα, ο οποίος δοκίμασε για πρώτη φορά σχήμα με όλα τα μεγάλα «όπλα» στην ενδεκάδα.

Κίτρινες: Μάνταλος, Αραούχο, Λιβάγια – Κέβιν, Μαλλής

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος (71΄ Σιμάνσκι), Αραούχο (78΄ Οικονόμου), Ολιβέιρα (69΄ Αλμπάνης), Λιβάγια

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν Γκαρσία, Ταιγγάρας, Ταχάρ (72΄ Άλβαρες), Μιμίτο, Φονσέκα, Φυτόπουλος (63΄ Ρόσα), Μπαΐροβιτς (68΄ Μουνιέ)

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Champions League | Μάχες σε Λονδίνο και Μιλάνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται απόψε η φάση των 16 του Champions League. Στο Λονδίνο η Τότεναμ φιλοξενεί τη Λειψία (22:00, COSMOTE Sport 1), ενώ στην Ιταλία η Αταλάντα κοντράρεται με τη Βαλένθια (22:00, COSMOTE Sport 2).

Στο πρώτο ζευγάρι η Τότεναμ του Ζοσέ Μουρίνιο θα παίξει με σοβαρές απουσίες, καθώς νοκ άουτ είναι οι Κέιν, Σισοκό και Σον. Η Λειψία, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού στην Μπουντεσλίγκα, θα παραταχθεί επίσης με απώλειες. Ο προπονητής Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν υπολογίζει στους τραυματίες Άνταμς, Καμπλ, Κονατέ, Όρμπαν και τον τιμωρημένο Ουπαμεκανό.

Το ματς της Αταλάντα με την Βαλένθια θα διεξαχθεί στο «Μεάτσα». Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, αντίθετα ο Άλμπερτ Θελάδες δεν υπολογίζει για τις «νυχτερίδες» τους τραυματίες Κοκλέν, Πιτσίνο, Ροντρίγκο, Βαγέχο και Γκαράι, τον ασθενή Φλορέντσι και τον τιμωρημένο Γκαμπριέλ, ενώ αμφίβολοι είναι Γκαμέιρο, Τσερίσεφ και Σίλεσεν.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ