ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Υποβιβάστηκε στη Β’ Κατηγορία από την ΚΕΔ ο Καβαλιώτης διαιτητής Παναγιώτης Τσιάρας

Άσχημα νέα για την Καβάλα και τον Παναγιώτη Τσιάρα, καθώς ο Καβαλιώτης διαιτητής δεν περιλαμβάνεται στη νέα λίστα διαιτητών της Super League για τη σεζόν 2025-2026, μετά από σχετική απόφαση του προέδρου της ΚΕΔ, Στεφάν Λανουά.
Ο Τσιάρας, μαζί με τους Τσέτσιλα και Τσαγκαράκη, υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ την ίδια ώρα έξι νέα ονόματα πήραν προαγωγή στην πρώτη εθνική: Ματσούκας, Μόσχου, Κουκούλας, Γιουματζίδης, Μέγας και Κόκκινος.
Η απόφαση αυτή θεωρείται άδικη από αρκετούς στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού ο Τσιάρας είχε καλές παρουσίες την περασμένη σεζόν, και αναμενόταν να συνεχίσει στην κορυφαία κατηγορία.
Παράλληλα, δημιουργήθηκε και ειδικός πίνακας VAR, με τους Κουμπαράκη και Πουλικίδη να συμπεριλαμβάνονται σε αυτόν λόγω τραυματισμών.
Στους βοηθούς διαιτητές, τέσσερα νέα πρόσωπα πήραν την άνοδο: Μάτσα, Κλεπετσάνης, Βαλιώτης και Παγουρτζής (ο τελευταίος επιστρέφει).
Καμία παρουσία από την Καβάλα στη Super League
Με τον αποκλεισμό του Τσιάρα, η Καβάλα μένει χωρίς εκπρόσωπο στη διαιτησία της Super League, γεγονός που προκαλεί απογοήτευση και προβληματισμό στην τοπική ποδοσφαιρική κοινότητα.
Η λίστα της πρώτης κατηγορίας για τη σεζόν 2025-2026 περιλαμβάνει 19 διαιτητές, με την Αθήνα και την Ήπειρο να έχουν ισχυρή παρουσία. Ο νομός Καβάλας, όμως, μένει εκτός για άλλη μια χρονιά.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
17 μετάλλια για τον ΝΟΘΑΚ στο Πανελλήνιο Masters

Εντυπωσιακές επιδόσεις και σπουδαίες διακρίσεις κατέγραψε η αποστολή του Ναυταθλητικού Ομίλου Θάλασσας Καβάλας (ΝΟΘΑΚ) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Masters, που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου 2025. Οι οκτώ αθλητές και αθλήτριες της ομάδας γύρισαν στην Καβάλα με 17 μετάλλια συνολικά – 14 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο – επιβεβαιώνοντας τη διαρκή δυναμική και αγωνιστική ποιότητα του Ομίλου.
Διακρίσεις που ξεχώρισαν
Αναλυτικά, οι διακρίσεις των αθλητών του ΝΟΘΑΚ έχουν ως εξής:
-
Πέτρος Χαϊνάς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής της διοργάνωσης, κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια
-
Κωνσταντίνος Ανδρόνικος αναδείχθηκε νικητής με 4 χρυσά μετάλλια
-
Δημήτρης Αντωνιάδης κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο
-
Κική Αρσένη σάρωσε με 4 χρυσά μετάλλια
-
Κάτια Μανφέδη ξεχώρισε με 2 αργυρά μετάλλια
Σημαντικές διακρίσεις σημείωσαν και οι ομαδικές σκυταλοδρομίες:
-
Η mixed σκυταλοδρομία (κατηγορία 240–279) πήρε 2 χρυσά μετάλλια
-
Η ανδρική σκυταλοδρομία (κατηγορία 240–279) κατέκτησε 1 χάλκινο μετάλλιο
Με εξαιρετικές επιδόσεις, προσωπικά ρεκόρ και καλές θέσεις συμμετείχαν επίσης οι Νίκος Κασιμίδης, Αθανάσιος Οσταδάκης και Βασίλης Στοΐδης.
Περισσότερο από απλός αγώνας
Σε ανακοίνωσή του, ο ΝΟΘΑΚ τονίζει ότι το Πρωτάθλημα Masters δεν αφορά μόνο τις νίκες και τα μετάλλια, αλλά κυρίως «τη χαρά της συμμετοχής, τη συνέπεια στον αθλητισμό και τη δύναμη του παραδείγματος». Οι συμμετέχοντες απέδειξαν πως ο αθλητισμός μπορεί να είναι τρόπος ζωής και πηγή έμπνευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Μήνυμα υπερηφάνειας και συνέχειας
Ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές που εκπροσώπησαν με ήθος, δύναμη και ενθουσιασμό τον ΝΟΘΑΚ και την πόλη της Καβάλας. «Η προσπάθεια συνεχίζεται – οι επιτυχίες έρχονται με σκληρή δουλειά και αγάπη για το νερό!» αναφέρεται χαρακτηριστικά.
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Γιορτή Αθλητισμού και Ανθρωπιάς οι Τελικοί του 8ου Πρωταθλήματος στην Καβάλα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Η Παύλα στη Λίστα Πρωταθλητών: Κίνδυνος Διάλυσης για το Ελληνικό Μπάσκετ
