Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠΟΙΚ | Στα 1,46 δισ. το πλεόνασμα στο τετράμηνο του 2019

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,461 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το τετράμηνο Ιανουάριος-Απρίλιος 2019 έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 670 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο πέρυσι το πρωτογενές πλεόνασμα ανέρχονταν σε 1,8 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού (Γενική Κυβέρνηση) ύψους 1,043 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 3,117 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2019.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15,954 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,305 δισ. ευρώ ή 8,9% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το 2019 στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 17,145 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,403 δισ. ευρώ ή 8,9% έναντι του στόχου.

Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών

Οι επιστροφές εσόδων ανήλθαν σε 1,191 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 98 εκατ. ευρώ από το στόχο (1,093 δισ. ευρώ).

Τα έσοδα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανήλθαν σε 888 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 32 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο 2019 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 3,969 δισ. ευρώ μειωμένο κατά 26 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 4,198 δισ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 18 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 164 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Απριλίου 2019 ανήλθαν σε 229 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 44 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (186 εκατ. ευρώ).

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου 2019 ανήλθαν στα 16,997 δισ. ευρώ και παρουσιάζονται μειωμένες κατά 769 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (17,766 δισ. ευρώ). Η διαφορά αυτή οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είχε προβλεφθεί πίστωση ύψους 982 εκατ. ευρώ προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής, κατά το έτος 2019, των εφάπαξ χρηματικών ποσών του νόμου 4575/2018 σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης των πληρωμών εντός του 2018 (στις πιστώσεις υπό κατανομή). Επισημαίνεται ότι οι πληρωμές που υλοποιήθηκαν κατά το Α’ τετράμηνο ήταν ύψους 324 εκατ. ευρώ.

Στις πιστώσεις υπό κατανομή συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων και οι πιστώσεις του τακτικού αποθεματικού, οι οποίες κατά τη διάρκεια του έτους μεταφέρονται σε άλλες μείζονες κατηγορίες για την πραγματοποίηση των σχετικών πληρωμών.

Οι δαπάνες του ΠΔΕ διαμορφώθηκαν σε 886 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση έναντι του στόχου κατά 154 εκατ. ευρώ.

Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την περίοδο Ιανουαρίου- Απριλίου 2019 παρουσιάζονται αυξημένες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018 κατά 1,729 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των αυξημένων πληρωμών για τόκους κατά 823 εκατ. ευρώ, των πρόσθετων αποδοχών κατά 330 εκατ. ευρώ (κυρίως οι πληρωμές των εφάπαξ χρηματικών ποσών του νόμου 4575/2018) και των δαπανών ΠΔΕ κατά 383 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, τον Απρίλιο 2019 το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 4,243 δισ. ευρώ, ποσόν αυξημένο κατά 241 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ | Υπέρ ιδιωτών στην καθαριότητα δύο παρατάξεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην καταγγελία ότι ο νο 2 της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (πρώην ΠΑΣΟΚ) στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναπληρωτής γραμματέας της Ομοσπονδίας Γιάννης Τσούνης, εκπροσωπώντας την παράταξη του, τάχθηκε υπέρ των ιδιωτών στην καθαριότητα, προχωράει η ΔΑΣ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση για την προχθεσινή συνάντηση με την ΚΕΔΕ: «Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (ΣΥΝ.ΑΝ) κατά την προσφιλή της τακτική,  για άλλη μία φορά έκανε την επιλογή να πατήσει σε δυο βάρκες, μία με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους και μία με τους εργαζόμενους.

Η θέση που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο και αναπλ. Γραμματέα της  ΣΥΝ.ΑΝ, ήταν: προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δήμαρχοι σε περίπτωση… «ανάγκης», είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τους ιδιώτες, με την δέσμευση σε δεύτερο χρόνο οι δήμαρχοι μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να διεκδικήσουν από το κράτος, πόρους και προσλήψεις προσωπικού. Ποιους κοροϊδεύουν; Με την τοποθέτηση αυτή η ΣΥΝ.ΑΝ δίνει άλλοθι στους δημάρχους που έχουν προχωρήσει ή θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως όμως δίνει άλλοθι στην πρόφαση που κατά κόρον επικαλούνται οι δήμαρχοι , την «ανάγκη»!!!», προσθέτει η ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ – ΟΤΑ υπερθεμάτισε για τις ΣΔΙΤ «λέγοντας ότι δεν είμαστε Σοβιετία να είναι όλα κρατικά, αλλά μέλος της ΕΕ που θα μας χρηματοδοτήσει να βγούμε από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται ως φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της ΕΕ».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΣ-ΟΤΑ

Καμία συμμαχία κανένα «κοινό» μέτωπο με κρατικό μηχανισμό και εργοδοσία

Την Τετάρτη 3 Ιούνη 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με το προεδρείο της ΚΕΔΕ.

Στην συνάντηση οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ-ΟΤΑ επέμειναν ιδιαίτερα στην απαίτηση του κόσμου της εργασίας για την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού πέρασε η κυβέρνηση και πλήττουν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Επίσης οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ-ΟΤΑ ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν στην συνάντηση σε θέματα όπως, η επαναπρόσληψη των 178 περίπου εργαζομένων που απολύθηκαν μετά το ΦΕΚ του διορισμού τους  και τους αναμορφωμένους πίνακες αποτελεσμάτων του διαγωνισμού της 3Κ/2018, η προκήρυξη του διαγωνισμού για τις προσλήψεις στην δομή του Βοήθεια Στο Σπίτι να μην γίνει αιτία να μείνουν εκτός δομής οι σημερινοί εργαζόμενοι που έχουν πολυετή απασχόληση και στήριξαν το πρόγραμμα αλλά κυρίως συνεχίζουν να στηρίζουν τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας, καθώς και την διευθέτηση του θέματος του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για εργαζόμενους που τους δεσμεύουν αρνητικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και δεν λαμβάνουν το επίδομα (κηπουροί κλπ), που όμως είναι αντίθετες με την νομοθεσία.

Στο μεγάλο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων η θέση του προεδρείου της ΚΕΔΕ (ΝΔ – ΚΙΝ.ΑΛ), που προσχηματικά μίλησαν υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αλλά προφασιζόμενοι «ανάγκες» τάχθηκαν υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αποκαλύψαμε ότι οι «ανάγκες» που προφασίζονται οι δήμαρχοι έχουν δημιουργηθεί από τις πολιτικές που εφαρμόζονται και τις στηρίζουν και οι ίδιοι απαξιώνοντας τις υπηρεσίες των δήμων και ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι καθαρά πολιτική επιλογή και στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Από την ΔΑΚΕ – ΟΤΑ δεν περιμέναμε τίποτα παραπάνω από την πλήρη ταύτιση της με την θέση της ΚΕΔΕ, υπερθεματίζοντας μάλιστα για τις ΣΔΙΤ λέγοντας ότι δεν είμαστε Σοβιετία να είναι όλα κρατικά, αλλά μέλος της ΕΕ που θα μας χρηματοδοτήσει να βγούμε από την κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού και οι ιδιωτικοποιήσεις έρχονται ως φυσικό επακόλουθο της πολιτικής της ΕΕ.

Η «Συνδικαλιστική Ανατροπή» (ΣΥΝ.ΑΝ) κατά την προσφιλή της τακτική,  για άλλη μία φορά έκανε την επιλογή να πατήσει σε δυο βάρκες, μία με την ΚΕΔΕ και τους δημάρχους και μία με τους εργαζόμενους.

Η θέση που εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο και αναπλ. Γραμματέα της  ΣΥΝ.ΑΝ, ήταν: προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι δήμαρχοι σε περίπτωση… «ανάγκης», είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τους ιδιώτες, με την δέσμευση σε δεύτερο χρόνο οι δήμαρχοι μαζί με την ΠΟΕ-ΟΤΑ να διεκδικήσουν από το κράτος, πόρους και προσλήψεις προσωπικού.

Ποιους κοροϊδεύουν; Με την τοποθέτηση αυτή η ΣΥΝ.ΑΝ δίνει άλλοθι στους δημάρχους που έχουν προχωρήσει ή θα προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις, κυρίως όμως δίνει άλλοθι στην πρόφαση που κατά κόρον επικαλούνται οι δήμαρχοι , την «ανάγκη»!!!

«Κοινή» περπατησιά ζήταγε ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης, «κοινό» μέτωπο δημάρχων – εργαζομένων ζήτησε στην συνάντηση και ο σημερινός πρόεδρος κ. Παπαστεργίου.

Προφανώς οι αμαρτίες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που θεωρεί κοινωνικούς συμμάχους τους μεγαλοβιομήχανους και τους τραπεζίτες δεν γίνονται μαθήματα στην ηγετική ομάδα της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» και δεν θέλει να κατανοήσει ότι σύμμαχοι των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι οι εργοδότες – δήμαρχοι που υλοποιούν και εφαρμόζουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και χρησιμοποιώντας τα νομοθετικά όπλα που τους χαρίζει η κυβέρνηση εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών.

Καμιά «συμμαχία», κανένα «κοινό» μέτωπο με το εκμεταλλευτικό κράτος και την εργοδοσία. Συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα για την δική μας ηχηρή απάντηση, για την δική μας δυναμική αντεπίθεση, υπερασπίζοντας τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων και διεκδικώντας και απαιτώντας σύγχρονες και δωρεάν υπηρεσίες για όλο το λαό.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οξυμένες οι ανισότητες και σχεδόν στο 20% η ανεργία μετά τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ για τον Μάιο ενδέχεται να φτάσει το 20%, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα. Το νούμερο αυτό θα δείξει το εύρος των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην πρώτη οικονομία παγκοσμίως η οποία συγκλονίζεται τις τελευταίες ημέρες και από διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Αντίστοιχα τόσο υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στις ΗΠΑ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, και προηγουμένως στη Μεγάλη Ύφεση της δεκαετίας του 1930, όταν στο απόγειό της ένας στους τέσσερις Αμερικανούς ήταν άνεργος.

Από την αρχή της πανδημίας covid-19 στις ΗΠΑ, πριν τουλάχιστον τρεις μήνες, η ανεργία, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πέρασε από το 3,5%, το χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 50 χρόνια, στο 14,7%, το υψηλότερο εδώ και 80 χρόνια.

Τον Μάιο κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι θα φτάσει στο 19,5%. Άλλοι είναι λιγότερο απαισιόδοξοι, όπως οι αναλυτές της Barclays που αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους και πλέον προβλέπουν ανεργία 17,5%.

«Καθώς οι ΗΠΑ εξακολουθούν να χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα, αναμένουμε η οικονομία να περάσει από τις αυξημένες απολύσεις στις επαναπροσλήψεις», ανέφεραν.

Στις ΗΠΑ κάθε μία από τις 50 πολιτείες αποφασίζει μόνη της για τα βήματα προς τη χαλάρωση του lockdown, με κάποιες από αυτές, όπως η Τζόρτζια και το Τέξας, να έχουν αρχίσει την άρση των περιορισμών εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Αυτό επέτρεψε στον ιδιωτικό τομέα να περιορίσει τις απώλειες θέσεων εργασίας τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη. Παρόλα αυτά 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας χάθηκαν στη διάρκεια του μήνα αυτού.

Πιο αυξημένα έσοδα κατά 70%

Άλλη αχτίδα ελπίδας: κάθε εβδομάδα εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας λιγότεροι Αμερικανοί σε σχέση με την προηγούμενη.

Την προηγούμενη εβδομάδα οι νέοι άνεργοι ήταν λιγότεροι από δύο εκατομμύρια για πρώτη φορά από τα μέσα Μαρτίου. Ωστόσο το ποσοστό αυτό παραμένει υψηλότερο σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία.

Εξάλλου το ΑΕΠ των ΗΠΑ ενδέχεται να σημειώσει πτώση 20% ή 30% σε ετήσια βάση το δεύτερο τρίμηνο, αφού μειώθηκε κατά 4,8% τους τρεις πρώτους μήνες του 2020.

Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν τη χώρα μετά τον φόνο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Οι κινητοποιήσεις έφεραν ξανά στο φως τις ανισότητες που πλήττουν τους Αφροαμερικανούς και οι οποίες οξύνθηκαν με την πανδημία.

Τον Απρίλιο το ποσοστό ανεργίας ήταν 16,7% για τους μαύρους εργαζόμενους (5,8% πριν την κρίση), 18,9% για τους ισπανόφωνους (4,4% τον Φεβρουάριο) και 14,2% για τους λευκούς (3,1% τον Φεβρουάριο).

Εξαιτίας «της μακράς ιστορίας φυλετικού αποκλεισμού, διακρίσεων και ανισοτήτων, σε κάθε οικογένεια (Αφροαμερικανών) υπάρχουν λιγότερα ενεργά μέλη και τα έσοδα όπως και η αποταμίευση είναι χαμηλότερα σε σχέση με τους λευκούς εργαζόμενους», σύμφωνα με έρευνα της Βάλερι Ουίλσον και της Ελίζε Γκουλντ του Economic Policy Institute που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Τα διαθέσιμα χρήματα στις λευκές οικογένειες (49.529 δολάρια) είναι κατά μέσο όρο περισσότερο από πενταπλάσια σε σχέση με αυτά των μαύρων (8.762 δολάρια), αναφέρουν αυτές οι οικονομολόγοι.

Επισημαίνουν επίσης ότι το 2018 «το μέσο εισόδημα των λευκών νοικοκυριών ήταν κατά 70% πιο αυξημένο σε σχέση με των μαύρων».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑΞΙΔΙ

Η μητρική της British Airways σκέφτεται προσφυγή στη δικαιοσύνη για τα μέτρα καραντίνας στη Βρετανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η μητρική εταιρεία της British Airways, η IAG, ανακοίνωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει στα δικαστήρια κατά του κανονισμού της βρετανικής κυβέρνησης βάσει του οποίου όποιοι φθάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Ο Γουίλι Γουόλς, ο διευθύνων σύμβουλος της IAG, δήλωσε σήμερα στο Sky News πως δεν υπήρξε διαβούλευση με την αεροπορική βιομηχανία πριν από την εισαγωγή της νομοθεσίας και πως οι νέοι κανονισμοί «τορπιλίζουν» τις πιθανότητες της αεροπορικής εταιρίας να πραγματοποιήσει πτήσεις τον Ιούλιο.

«Πιστεύουμε πως είναι παράλογο, πιστεύουμε πως είναι δυσανάλογο και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προσφύγουμε νομικά κατά της νομοθεσίας αυτής», δήλωσε ο Γουόλς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία πιέζουν να μην μπαίνουν καραντίνα τουρίστες όταν επιστρέφουν στη Βρετανία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην πρόθεση χωρών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία να υιοθετήσουν «αερογέφυρες» με τη Βρετανία τον Ιούλιο ώστε να μην μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών οι τουρίστες από το «μεγάλο νησί» όταν θα επιστρέφουν αναφέρεται άρθρο των Financial Times.

Οι FT υπενθυμίζουν ότι βάσει των κανόνων που ισχύουν στη Βρετανία για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού οι περισσότεροι τουρίστες θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όταν επιστρέφουν. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρόσφατα έκανε λόγο για διαπραγματεύσεις για να εξαιρεθούν χώρες στις οποίες τα επίπεδα μόλυνσης είναι μικρά.

Παράλληλα, όμως, οι FT σημειώνουν ότι στην Ευρώπη υπάρχει σκεπτικισμός για το αν ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν να προχωρήσουν σε τέτοιες συμφωνίες με τη Βρετανία δεδομένου ότι στη χώρα αυτή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων, βάσει των στοιχείων που έχουν επεξεργαστεί οι Financial Times.

Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει, ωστόσο, στους FT ότι η συμφωνία της χώρας του με τη Βρετανία είναι κοντά ώστε να επανεκκινήσουν οι πτήσεις από τις 15 Ιουλίου.

Η Ρέγιες Μαρότο, υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα θα δοκιμάσει σύντομα σε πιλοτική μορφή τουριστικά προγράμματα στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, βασισμένα σε «ταξιδιωτικούς διαδρόμους», και ήταν σε συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και τον τουριστικό φορέα Tui σχετικά με αυτό. Γενικότερα, η Ισπανία θα χαλαρώσει την καραντίνα 14 ημερών την 1η Ιουλίου.

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν πως όλα τα ελληνικά αεροδρόμια θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις – συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών – με δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους έρχονται. Αξιωματούχος της Αθήνας είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των βρετανικών λοιμώξεων.

«Αποφασίθηκε να ανοίξουν τα σύνορα ταυτόχρονα για όλους και να μην γίνονται διακρίσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία», είπε. Πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι.

Η Πορτογαλία από την πλευρά της ελπίζει ότι το σχετικά χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων θα συμβάλλει στη διασφάλιση συμφωνίας «αερογέφυρας» με το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου προέρχονταν οι τρία εκατομμύρια τουρίστες από τους 16 εκατομμύρια συνολικά που επισκέφτηκαν τη χώρα πέρσι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ