Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπεγράφη το μνημόνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο στη συνάντηση Μητσοτάκη με Τσεφερίν και Κλαρκ

Έπεσαν το πρωί της Τρίτης οι υπογραφές στο μνημόνιο για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, και τον αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ.

Ο βασικός άξονας συζήτησης στη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου 35 λεπτά, βασίστηκε στη διαφθορά, στη διαιτησία και στη βία.

Πάντως οι τρεις πλευρές μίλησαν για το VAR, στο οποίο τονίστηκε ότι πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις, για την εκλογή νέου προέδρου στην ΕΠΟ, αλλά και για την επαγγελματική διαιτησία! Στόχος είναι να τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα και να μπουν οι βάσεις προκειμένου η νέα σεζόν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου να κυλήσει πολύ καλύτερα.

Στη συνάντηση που είχαν πριν την υπογραφή του μνημονίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Είναι χαρά μου να σας υποδέχομαι. Όπως γνωρίζετε, έχουμε λάβει μια πολιτική απόφαση να “καθαρίσουμε” το ελληνικό ποδόσφαιρο μια και καλή και προσβλέπουμε πάρα πολύ στη συμβολή σας για να προσχωρήσουμε σε αυτό το δρόμο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι θα υπογράψουμε δύο έγγραφα που δείχνουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε σημαντική πρόοδο για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ενδιαφέρον σας να μας βοηθήσετε με την παροχή τεχνικής βοήθειας».

Και συνέχισε: «Σκοπεύουμε χωρίς αμφιβολία να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό. Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν πάρα πολύ οι Έλληνες και ειλικρινά αυτό που έχουμε δει ως τώρα πραγματικά αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε. Επομένως και πάλι καλώς ήρθατε και ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας».

Τσέφεριν σε Μητσοτάκη: «Το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του χωρίς βοήθεια»

Από την πλευρά του ο Αλεξάντερ Τσέφεριν απάντησε: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είμαστε κι εμείς πολύ ευτυχείς που η κυβέρνηση λαμβάνει μέρος στην κοινή μας προσπάθεια. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα λύσει τα προβλήματά του, αλλά χωρίς βοήθεια… Είμαι χαρούμενος ότι αυτή η συμφωνία που θα υπογράψουμε αναφέρει σαφώς ότι το νόημά της δεν είναι η κυβερνητική ανάμειξη στο άθλημα, αλλά ότι έχετε τη βούληση να λύσετε αυτό το πρόβλημα και ελπίζω ότι η Ελλάδα θα γίνει ξανά μια από τις κορυφαίες χώρες, όπως το 2004, όταν κερδίσατε το Euro».

Με τον πρωθυπουργό να σημειώνει: «Όπως γνωρίζετε, το 2004 ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για εμάς και δυστυχώς δεν εκμεταλλευτήκαμε πλήρως αυτή τη σημαντική στιγμή. Επίσης, έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου να επουλώσει το ίδιο τις πληγές του με την κατάλληλη υποστήριξη και την κατάλληλη καθοδήγηση».

O Kυριάκος Μητσοτάκης με τους Αλεξάντερ Τσέφεριν (αριστερά) και Γκρεγκ Κλαρκ (δεξιά)
O Kυριάκος Μητσοτάκης με τους Αλεξάντερ Τσέφεριν (αριστερά) και Γκρεγκ Κλαρκ (δεξιά)

«Όσον αφορά τα όρια της κυβερνητικής παρέμβασης, ναι, στέλνουμε ένα πολύ ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, και αυτό σηματοδοτεί εκτός των άλλων και η παρουσία σας εδώ, ότι αυτό το μήνυμα θα φτάσει σε όλους τους εμπλεκόμενους. Πρέπει να επισημάνω ότι από την στιγμή που το καταστήσαμε σαφές ότι θέλουμε το ποδόσφαιρο να επουλώσει τις πληγές του, τον τελευταίο μήνα θα έλεγα ότι έχουμε καταγράψει πρόοδο, καθώς υπάρχει βελτίωση στις συμπεριφορές που βλέπουμε από όλες τις πλευρές.  Επομένως για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι το ευρύτερο μήνυμα που στέλνουμε είναι σημαντικό. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας εδώ» πρόσθεσε.

H υπογραφή του μνημονίου για την επανεκκίνηση του ελληνικού ποδοσφαίρου:

Tι περιλαμβάνει το μνημόνιο

Οι βασικές προβλέψεις των Συνυποσχετικών που υπεγράφησαν ανάμεσα στην Ελληνική Κυβέρνηση και στις UEFA / FIFA είναι:

Υποχρεώσεις των UEFA / FIFA

– Οι UEFA / FIFA θα εκπονήσουν εντός τριών (3) μηνών από την υπογραφή του παρόντος Συνυποσχετικού μία ολιστική μελέτη για τη βελτίωση και αναβάθμιση του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

– Η μελέτη θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες, προσαρμοσμένες προτάσεις, με βάση τις καλές διεθνείς πρακτικές, στις οποίες θα συγκαταλέγονται ενδεικτικά:

– Η δομή και η οργάνωση των διοικητικών οργάνων του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

– Η αδιαβλητότητα του παιχνιδιού (ώστε να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος του στησίματος αγώνων, της διαφθοράς και της χρήσης αναβολικών ουσιών) στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

– Η αποτελεσματική αντιμετώπιση δυσφημιστικών δηλώσεων και κάθε είδους βίας και διάκρισης στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

– Το σύστημα διαιτησίας

– Οι UEFA / FIFA θα καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να διασφαλίσουν ότι οι προτάσεις αυτές θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διά των θεσμικών μέσων της τελευταίας.

– Οι UEFA / FIFA θα αξιοποιήσουν το καταρτισμένο προσωπικό τους ή κάθε άλλο ανεξάρτητο ειδήμονα που κρίνεται απαραίτητος ώστε να ανταποκριθούν στα εν λόγω καθήκοντα.

Η Ελληνική Κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να ενσωματώσει, στο πλαίσιο της πολιτικής της για τον Αθλητισμό, τις προτάσεις UEFA / FIFA στην ελληνική έννομη τάξη.

Ποιοι συμμετείχαν στη συνάντηση

Στη διευρυμένη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη από την πλευρά των Συνομοσποδιών οι Ζόραν Λάκοβιτς, Πετρ Φούσεκ, Χέμπερτ Χούμπελ και ο Μάριος Γεωργίου, εκπρόσωπος της UEFA στην Ελλάδα.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας με Γραμμένο οι Τσέφεριν και Κλαρκ

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αξιωματούχοι των διεθνών συνομοσπονδιών ποδοσφαίρου έφτασαν στην Αθήνα χθες και το βράδυ της Δευτέρας συναντήθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο.

Σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος της UEFA ανέφερε: «Είχαμε μια πολύ φιλική συζήτηση. Μιλήσαμε για τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και για τη συζήτηση με την κυβέρνηση. Συζητήσαμε για μη κυβερνητικές επεμβάσεις, τις οποίες ούτε η κυβέρνηση επιθυμεί, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά της» υπογράμμισε.

«Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και είμαι αισιόδοξος ότι μετά τη συνάντηση η κατάσταση θα βελτιωθεί και η Ελλάδα θα είναι σε κατάσταση όπως το 2004, όταν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η συνάντηση, δεν απέκλεισε τον κίνδυνο αποκλεισμού, επισημαίνοντας ότι εξακολουθεί να υφίσταται.

«Δεν μου αρέσει αυτή η έκφραση (Grexit) γιατί έχει αρνητική έννοια, αλλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα, γιατί αυτός ο κίνδυνος πάντα υπάρχει. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα συμβεί. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί, αλλά η κάθε πλευρά πρέπει να κάνει τη δουλειά της» απάντησε.

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής από την Ελευθερούπολη έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Οαθλητής από την Ελευθερούπολη, Γαβριήλ Αραμπατζής έπιασε στους αγώνες στο Σχηματάρι το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της κατηγορίας Τ20 που θα γίνει στο Κόμπε της Ιαπωνίας, αλλά και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Μπράβο Γαβριήλ!

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συζήτησε για τις παρεμβάσεις στο “Ανθή Καραγιάννη” ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Υφυπουργό Αθλητισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση είχε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ Νίκος Παναγιωτόπουλος μαζί με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ΑΜ-Θ για θέματα αθλητισμού , Στέλιο Ιγνατιάδη.

Συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα αθλητικών υποδομών της περιοχής μας, ειδικότερα οι παρεμβάσεις που επείγουν στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» και η χρηματοδότηση του κλειστού γυμναστηρίου Νέας Περαμου Δήμου Παγγαίου .

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάρ:<<Ντου>>από σειχη σε αγώνα ποδοσφαίρου

Ο Αλ Θάνι είναι πρόεδρος της Αλ Γουάκρα κι η παράβαση που έδωσε ο διαιτητής στο 65ο λεπτό δεν του άρεσε καθόλου!

Ο Αμπτουλραχμάν Αλ Τζασίμ έδειξε πέναλτι για χέρι κι αφού πρώτα εξέτασε τη φάση στο VAR.Η απόφαση του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με το μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει <<ντου>>στον αγωνιστικό χώρο .

Ο πρόεδρος της Αλ Γουακρά ήταν σε έξαλλη κατάσταση , με τους ανθρώπους της προσωπικής φρουράς του, αλλά και ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να τον συγκρατήσουν.

Ο Ακράμ Αφίφ έστειλε την μπάλα άουτ στην εκτέλεση , με την Αλ Γουάκρα να αντέχει ως το τέλος , μολονότι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του τερματοφύλακα της, Σαούντ Αλ Κατέρ στο  76’. Μετά το 0-0 στο ντέρμπι κορυφής ,η πρωτοπόρος Αλ Σαντ διατήρησε το +4 από τους Αλ Γουακρά .

Γιάννης Γ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en