Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Xυλοπιτάκια με πανσέτα, σάλτσα ντομάτας και πέστο γιαουρτιού

Διάρκεια συνταγής: 45′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

                                                                  

                                Υλικά

  • Πανσέτα κομμένη σε μπαστουνάκια 500gr
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα μελιτζάνας/ πιπεριάς οικ. Δεληγιάννη
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό από τα χυλοπιτάκια
  • Χυλοπιτάκια

Για το πέστο γιαουρτιού

  • Γιαούρτι στραγγιστό 200gr
  • Παρμεζάνα τριμμένη 30gr
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • Δυόσμος – Άνιθος – Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο – Μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο με μέλι οικ. Δεληγιάννη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζουμε τα χυλοπιτάκια για 6-7’, τα στραγγίζουμε και λαδώνουμε για να μην κολήσουν.

Κρατάμε λίγο από το νερό, στο οποίο έχουν βράσει, για τη σάλτσα.

Βήμα 2 

Σε μια ριχή κατσαρόλα, αφού σοτάρουμε την κομμένη πανσέτα, προσθέτουμε και τα  λαχανικά. Αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνέχεια και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και τη σάλτσα.

Βήμα 3

Τέλος, συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, τα καρυκεύματα και την τριμμένη παρμεζάνα. Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Αφού ομογενοποιηθούν και δέσει το μείγμα βάζουμε στο ψυγείο για 10 – 15’.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητό μπούτι κοτόπουλο με πλιγούρι και μανιτάρια αλά κρέμ

Υλικά

4 μπούτια κοτόπουλο

8 μανιτάρια λευκά

3 πιπεριές πολύχρωμες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

Άνιθος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

Δυόσμος: 5 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)

120mL κρέμα γάλακτος

Τριμμένη παρμεζάνα

Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο – κόκκινη πάπρικα

Ελαιόλαδο

450gr πλιγούρι

500mL νερό βραστό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα κόκκαλα από τα μπούτια κοτόπουλο και τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 6’ σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο τηγάνι, κατά προτίμηση βαθύ, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, έπειτα τις πιπεριές και το καρότο, ενώ τελευταία ρίχνουμε τα μανιτάρια.

Βήμα 3

Μόλις πάρουν χρώμα, αρχίζουμε να προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τα αρωματικά και αφήνουμε για άλλα 2’. Αργότερα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο περιχύνοντας με κρέμα γάλακτος .

Βήμα 4

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε, μέχρι το φαγητό μας να πάρει την υφή που θέλουμε.

Βήμα 5

Βράζουμε το πλιγούρι για 3’ και αφήνουμε εκτός εστίας για άλλα 3’. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Χοιρινό με πράσα

                  Υλικά

  • Χοιρινό κρέας: 1 κιλό
  • 8 πράσα
  • Άνιθο: 10 κλωνάρια (μόνο τα φύλλα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 2 καρότα
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – μοσχοκάρυδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • Ελαιόλαδο – νερό – ζωμός από το φαγητό

 

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές και κόβουμε τα λαχανικά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το κρεμμύδι για ένα λεπτό, μετά αφήνουμε το κρέας σε μια πιατέλα να ξεκουραστεί.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά μας καλά, ώσπου να μαραθούν. Ξαναβάζουμε στο τηγάνι το κρέας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το νερό και λίγο από τον ζωμό του φαγητού χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25’.

Βήμα 4

Τέλος, συμπληρώνουμε και το αβγολέμονο εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε ελαφρώς, ώσπου να δέσει το φαγητό μας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα.       

 

Continue Reading

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Ψητά μπιφτέκια με μανιτάρια σοτέ

                        Υλικά

  • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 200 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 αβγό
  • 3 μανιτάρια λευκά
  • 400 γρ. μανιτάρια πλευρότους
  • 4 ντομάτες
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 καρότο
  • ¼ πράσο
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 6 κλωναράκια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 3 κλωναράκια άνιθο (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ – μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο – ούζο – λίγο νερό

             

           Εκτέλεση

Βήμα 1

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το αβγό, 1 κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 ντομάτα και τα μπαχαρικά.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τηγανίζουμε για περίπου 6’.

Για τα μανιτάρια

Βήμα 1

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο καλά.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά και τις ντομάτες και αφήνουμε να μαγειρευτούν.

Βήμα 3

Ρίχνουμε και τα μπαχαρικά και, αν θέλουμε, σβήνουμε με λίγο ούζο.

Βήμα 4

Τέλος, βάζουμε και τα μανιτάρια μαζί με λίγο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Continue Reading

Κατοικία


newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: