Quantcast
Connect with us

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Xυλοπιτάκια με πανσέτα, σάλτσα ντομάτας και πέστο γιαουρτιού

Διάρκεια συνταγής: 45′

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

                                                                  

                                Υλικά

  • Πανσέτα κομμένη σε μπαστουνάκια 500gr
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε καρέ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σάλτσα μελιτζάνας/ πιπεριάς οικ. Δεληγιάννη
  • Αλάτι – πιπέρι – κύμινο – κόκκινη πάπρικα – σουμάκ
  • Ελαιόλαδο
  • Νερό από τα χυλοπιτάκια
  • Χυλοπιτάκια

Για το πέστο γιαουρτιού

  • Γιαούρτι στραγγιστό 200gr
  • Παρμεζάνα τριμμένη 30gr
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • Δυόσμος – Άνιθος – Μαϊντανός ψιλοκομμένος (μόνο τα φύλλα)
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Ελαιόλαδο – Μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο με μέλι οικ. Δεληγιάννη

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βράζουμε τα χυλοπιτάκια για 6-7’, τα στραγγίζουμε και λαδώνουμε για να μην κολήσουν.

Κρατάμε λίγο από το νερό, στο οποίο έχουν βράσει, για τη σάλτσα.

Βήμα 2 

Σε μια ριχή κατσαρόλα, αφού σοτάρουμε την κομμένη πανσέτα, προσθέτουμε και τα  λαχανικά. Αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας συνέχεια και μετά ρίχνουμε τον πελτέ και τη σάλτσα.

Βήμα 3

Τέλος, συμπληρώνουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά.

Βήμα 4

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, τα καρυκεύματα και την τριμμένη παρμεζάνα. Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και το μηλόξυδο και ανακατεύουμε μαζί με το σκόρδο και το αλατοπίπερο. Αφού ομογενοποιηθούν και δέσει το μείγμα βάζουμε στο ψυγείο για 10 – 15’.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολη γαλλική κρεμμυδόσουπα

Εξαιρετική γεύση, απλότητα στην προετοιμασία…

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες ψωμί γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, σε κύβους
  • τσαγιού

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βούτυρο και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.
Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού κρέατος, το σέρι και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, προθερμάνετε το γκριλ του φούρνου.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα σε μπολ σερβιρίσματος που είναι κατάλληλα για φούρνο και τοποθετήστε από μία φέτα ψωμί πάνω στο καθένα (το ψωμί μπορεί να σπάσει σε κομμάτια αν προτιμάτε).
Βήμα 5
Στρώστε σε κάθε φέτα ψωμιού μια φέτα προβολόνε, 1/2 φέτα ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα.
Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρώς, 2 έως 3 λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Εύκολο κέικ πορτοκαλιού της μαμάς

Αρωματικό και λαχταριστό…

Υλικά

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 3- 4 πορτοκάλια
  • 1 κ. γλ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 3
Χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη στο μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιγενοποιηθούν, περίπου 5 λεπτά. Σε χαμηλή ταχύτητα και με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε σιγά σιγά το λάδι μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε να χτυπάτε αργά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Μην αναμειγνύετε υπερβολικά.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50- 60 λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
Βήμα 5
Εάν η κορυφή ροδίσει γρήγορα κατά το ψήσιμο, καλύψτε το κέικ με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 6
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς σε μια σχάρα και απολαύστε.

Continue Reading

ΓΥΝΑΙΚΑ

Κοτόπουλο με γλάσο μελιού

Ελαφρύ γεύμα που όλοι θα απολαύσουν..

Υλικά

  • 2 μισά στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα, κομμένα σε μέγεθος μπουκιάς
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/8 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 1/2 κ. σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού σε ένα μπολ και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε και μαγειρέψτε το κοτόπουλο στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το μείγμα μελιού στο τηγάνι. Συνεχίστε να μαγειρεύετε και να ανακατεύετε μέχρι το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο και η σάλτσα να πήξει, περίπου 5 λεπτά ακόμα.

Βήμα 4

Σερβίρετε ζεστό και απολαύστε!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en