Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βράβευση σχολείων της Καβάλας για την συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

Μεγάλη επιτυχία της Τετάρτης 25 Μαΐου 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά,σημείωσε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη, για τη συμμετοχή τους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης!

Στον δημοτικό κήπο, υπό την επίβλεψη του εκπροσώπου της followgreen, Παναγιώτη Λεβέντη, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές, με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους. 

Σημειώνεται ότι στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» συμμετείχαν οι μαθητές από 36 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, και με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες).

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 4.153 κιλά απορριμμάτων από 3.330 μαθητές, που αναλυτικά ήταν: Χαρτί: 2.637 κιλά Πλαστικό: 1.307 κιλά Μπαταρίες: 93 κιλά Τηγανέλαιο: 30 κιλά Αλουμίνιο: 87 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε πλήρης δωρεά 61.050 πόντων επιβράβευσης. Η ανωτέρω σχολική δράση ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, τόνισε ότι : «η Ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων υλικών είναι μια πράξη επίδειξης σεβασμού προς το Περιβάλλον. Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν ότι κάθε χρόνο μεγαλώνουν οι ποσότητες των απορριμμάτων που, αντί να πηγαίνουν στη χωματερή σαν άχρηστα υλικά, συλλέγονται και πηγαίνουν για ανακύκλωση. Η χαρά μου όμως είναι μεγαλύτερη όταν βλέπω πόσο σημαντικές είναι και οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που μαζεύουν οι μαθητές στα σχολεία μας.Αυτό δείχνει ότι οι δάσκαλοι τους και οι γονείς τους αξίζουν ένα ιδιαίτερο έπαινο ευαισθητοποίησης, διότι διδάσκουν στα παιδιά ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής». 

Ευχαρίστησε, τέλος, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών, καθώς και τους χορηγούς: «Energean», «Κάθε Κουτί Μετράει», «Βουγιουκλής Λατομεία», «Μέδουσα ανακύκλωση αδρανών υλικών», «EAST-WEST GREECE» και «Τηγανέλαια Αν. Μακεδονίας-Θράκης», για τη συμβολή τους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος, Κώστας Κητής, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκών Περιφερει και , Ενέργειας και Μεταφορών,

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Eπίσκεψη Ερντογάν : Πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν

Μερικές ώρες απομένουν για την άφιξη του Προέδρου της Τουρκίας , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν , στην Αθήνα . Η πρωτεύουσα θα είναι <<αστακός >> για λόγους ασφάλειας , καθώς θα υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , περίπου 3500 αστυνομικοί στους δρόμους και απαγόρευση διαδηλώσεων την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου .

Μαζί με τον Ταγίπ Ερντογάν , έρχονται στη χώρα μας και τα βασικά στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης . Πέραν της συνάντησης των δύο Υπουργών Άμυνας , Νίκου Δένδια και Γιασάρ Γκιουλέρ , έχουν προγραμματισθεί κι άλλες συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων .

Συγκεκριμένα , το μεταναστευτικό και άλλα θέματα ασφαλείας θα τεθούν στο <<τραπέζι >> των συζητήσεων ανάμεσα στους αρμόδιους Υπουργούς των δύο κρατών .

Αναλυτικά , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γιάννης Οικονόμου ,ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου , Δημήτρης Καιρίδης , πρόκειται να συναντήσουν τον Υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας , Σουλειμάν Σοιλού .  Kάθε πρόσωπο θα μπορεί να έχει έναν άνθρωπο συνοδεία .

Ανάμεσα στα ζητήματα που θα συζητηθούν , είναι η προσοχή από αμφότερες τις πλευρές για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις και η συνεργασία για τη σύλληψη υπόπτων κουρδικής καταγωγής στην Ελλάδα. 

Ακόμη , θα υπάρξει αναφορά για τη διάθεση των δύο κρατών να συνεργασθούν με αφορμή το έγκλημα στη Λούτσα ,αλλά και για το <<χτύπημα >> των διακινητών μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο . Στο πλαίσιο αυτού , θα εξετασθεί η προοπτική να υπάρχει απευθείας συνομιλία των επικεφαλής των Λιμενικών Υπηρεσιών των δύο χωρών . 

Γιάννης Γ

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στο φως κύκλωμα που παράνομα αναμετέδιδε συνδρομητικά κανάλια

Στα «δίχτυα» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πιάστηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αναμετάδοση συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, χωρίς την έγκριση του φορέα που κατέχει την άδεια παροχής σε όλη την επικράτεια.

Για την αποδόμησή της πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου αστυνομική επιχείρηση ταυτόχρονα, σε περιοχές της Αττικής, της Ηλείας, της Θεσσαλονίκης, της Κοζάνης και της Κρήτης, κατά την οποία συνελήφθησαν 9 βασικά μέλη της οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται άλλα 3 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται και τα αρχηγικά.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για – κατά περίπτωση – συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση,  πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών και περί όπλων.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μ. Λαζαρίδης για ΔΕΥΑ | “Κανένα θέμα ιδιωτικοποίησης νερού, ας περιμένουμε να δούμε το νομοσχέδιο”

Για την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με την συνένωση των ΔΕΥΑ της χώρας απάντησε μέσω συνέντευξης του στην εκπομπή Αναλυτής του ENA Channel ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης.

Όπως τόνισε ο κ. Λαζαρίδης ακόμα δεν έχει γίνει κάτι επίσημα και ο ίδιος επιθυμεί να διαβάσει πρώτα το νομοσχέδιο και έπειτα να απαντήσει ωστόσο ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι δεν είναι σκοπός της κυβέρνησης μέσα από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σε καμία περίπτωση η ιδιωτικοποίηση του νερού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: