Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βράβευση σχολείων της Καβάλας για την συμμετοχή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

Μεγάλη επιτυχία της Τετάρτης 25 Μαΐου 2023, για τρίτη συνεχή χρονιά,σημείωσε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Καβάλας στη Μεγάλη Λέσχη, για τη συμμετοχή τους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης!

Στον δημοτικό κήπο, υπό την επίβλεψη του εκπροσώπου της followgreen, Παναγιώτη Λεβέντη, τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικά επιδαπέδια παιχνίδια και διαδραστικά εργαστήρια για τους μικρούς μαθητές, με θέμα την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, παρέλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους. 

Σημειώνεται ότι στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» συμμετείχαν οι μαθητές από 36 σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καβάλας, και με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε πέντε ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο, τηγανέλαιο και μπαταρίες).

Συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά περισσότερα από 4.153 κιλά απορριμμάτων από 3.330 μαθητές, που αναλυτικά ήταν: Χαρτί: 2.637 κιλά Πλαστικό: 1.307 κιλά Μπαταρίες: 93 κιλά Τηγανέλαιο: 30 κιλά Αλουμίνιο: 87 κιλά

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε πλήρης δωρεά 61.050 πόντων επιβράβευσης. Η ανωτέρω σχολική δράση ξεκίνησε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλα και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας.

Ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση βράβευσης, τόνισε ότι : «η Ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων υλικών είναι μια πράξη επίδειξης σεβασμού προς το Περιβάλλον. Τα στοιχεία του Δήμου δείχνουν ότι κάθε χρόνο μεγαλώνουν οι ποσότητες των απορριμμάτων που, αντί να πηγαίνουν στη χωματερή σαν άχρηστα υλικά, συλλέγονται και πηγαίνουν για ανακύκλωση. Η χαρά μου όμως είναι μεγαλύτερη όταν βλέπω πόσο σημαντικές είναι και οι ποσότητες των ανακυκλώσιμων που μαζεύουν οι μαθητές στα σχολεία μας.Αυτό δείχνει ότι οι δάσκαλοι τους και οι γονείς τους αξίζουν ένα ιδιαίτερο έπαινο ευαισθητοποίησης, διότι διδάσκουν στα παιδιά ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής». 

Ευχαρίστησε, τέλος, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των παιδιών, καθώς και τους χορηγούς: «Energean», «Κάθε Κουτί Μετράει», «Βουγιουκλής Λατομεία», «Μέδουσα ανακύκλωση αδρανών υλικών», «EAST-WEST GREECE» και «Τηγανέλαια Αν. Μακεδονίας-Θράκης», για τη συμβολή τους στο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης, και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννης Προμούσας, ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Προστασίας Περιβάλλοντος, Κώστας Κητής, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, Κατερίνα Μαρκών Περιφερει και , Ενέργειας και Μεταφορών,

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κ. Βελόπουλος για επίθεση στη Τράπεζα Θεμάτων: Το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣΚ.ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΟ-ΕΠΙΘΕΣΗΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, το σύστημα, μέσω hakers λέει η ΝΔ, έπεσε και τα παιδιά μας απογοητεύτηκαν. Τα παιδιά μας που αγωνιούν για το αύριό τους.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνον ότι έπεσε το σύστημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν πέφτει η αλαζονεία τους και η αμετροέπειά τους. Δυστυχώς μέρα με την ημέρα γίνονται περισσότερο επικίνδυνοι γιατί είναι αμετροεπείς και αλαζονικοί.

Κάποια στιγμή ο κος. Μητσοτάκης πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν μπορεί να φταίνε οι φωτιές, να φταίει το χιόνι, να φταίει η βροχή, αλλά να μην φταίει ποτέ αυτός.

Φταίνε αυτός και η κυβέρνησή του.

 

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νοσηλευτική διημερίδα στο Lucy Hotel

Το Γραφείο Εκπαίδευσης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας σας προσκαλεί στη Νοσηλευτική Διημερίδα που συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, την 4η ΥΠ.Ε., την Ε.Ν.Ε. και το Ινστιτούτο Πρόληψης και Θεραπείας της Βίας και Προώθησης της Ισότητας των Φυλών «ΒΙΑ-ΣΤΟΠ» στις 16 &17 Ιουνίου 2023.

Η Διημερίδα απευθύνεται σε πολίτες, αλλά κυρίως σε εργαζομένους στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας και θα συμμετάσχουν ως νοσηλευόμενοι. ιατρικό προσωπικό, κοινωνικοί και συμπεριφορικοί επιστήμονες. 

Ο στόχος της διημερίδας είναι η επιμόρφωση του προσωπικού πάνω σε θέματα ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας, εστιάζοντας στην αναγνώριση της κακοποίησης πάνω στους ασθενείς, καθώς και της βίας στον χώρο εργασίας με έμφαση στις πολλαπλές διακρίσεις και στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο αρωγής και υποστήριξης θυμάτων.

 Όλες οι εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν στη ζωή στο Lucy Hotel στην Καβάλα. 

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι η δωρεάν.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελεύθερος αφέθηκε ο 36χρονος που έβαλε φωτιά στο σπίτι στις Καμάρες

Ελεύθερος αφέθηκε πριν λίγο ο 36χρονος Ρόμα, κατηγορούμενος για τη φωτιά στο σπίτι κοντά στις Καμάρες. 

 Ο 36χρονος ζήτησε και έλαβε νέα αναβολή στη δίκη, τούτη τη φορά για τις 11 Νοέμβρη. 

Ο λόγος της αναβολής αφορά την αδυναμία του συνηγόρου υπεράσπισης να παραστείτε σήμερα στο δικαστήριο. 

Το δικαστήριο αποφασίζει επίσης να αφεθεί ελεύθερος.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: