Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Βασικά Σημεία του Αναπτυξιακού Οράματος του Μ. Τζελέπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι αριθμοί ανάπτυξης για το Νομό Σερρών είναι ιδιαιτέρως «απογοητευτικοί».  Οι Σέρρες, βρίσκονται στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των Νομών της χώρας και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον Ν. Σερρών. 

Επιβάλλεται η δημιουργία ενός νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα δώσει εκ νέου πνοή στο Νομό Σερρών και θα τον βοηθήσει να εξέλθει από την υφεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

 

Βασικά σημεία της δικής μου αναπτυξιακής πρότασης είναι:

✔ Οι Σέρρες να καταστούν ένα ελκυστικό, τουριστικό θέρετρο, το οποίο με τη σωστή αξιοποίηση των μνημείων του (Τύμβος Καστά, Αμφίπολη), πολιτιστικών πόρων (Ιερές Μονές, Έθιμα, Ιστορία, Ρούπελ) και των φυσικών του πόρων (Λίμνη Κερκίνη, Αλιστράτη, Φαράγγι Αγγίτη, ορεινοί όγκοι Λαϊλιά και Παγγαίου, περιπατητικά μονοπάτια) θα αποτελεί διεθνή και εγχώριο τουριστικό πόλο έλξης

✔ Στηρίζω την επιχειρηματικότητα των νέων και κάθε πρωτοβουλία πάταξης της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό. Βασική μας θέση στο Κίνημα Αλλαγής είναι η τριετής απαλλαγή από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης των νέων επιχειρηματιών που ξεκινούν την δική  τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα 

✔ Παλεύω για την ενίσχυση, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την περαιτέρω προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ ζωτικής σημασίας την περαιτέρω προβολή των αγροτικών προϊόντων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αξιόλογες  αγροτοτουριστικές εκθέσεις, την προώθηση της εμπορευσιμότητας των αγροτικών προϊόντων με τη λειτουργία Δημοπρατηρίου, την τυποποίηση γεωργικών προϊόντων και την ανάδειξη των προϊόντων  Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). 

✔ Αξιοποίηση και χρήση της γεωθερμικής ενέργειας από τους αγρότες. Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων.

✔ Διεκδικώ ένα καλύτερο Σύστημα Υγείας, για όλους τους ασθενείς και εργαζόμενους, με εξοπλισμένες & στελεχωμένες Νοσοκομειακές υποδομές, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. Γρήγορη αξιοποίηση και επισκευή του παλαιού Νοσοκομείου και παράλληλες βελτιώσεις στις υποδομές των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στο Νομό Σερρών. 

✔ Νοιάζομαι για την εκπαίδευση των νέων και διεκδικώ ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, όπου η «αριστεία» θα επιβραβεύεται και ο μόχθος των μαθητών θα επαινείται αξιοκρατικά. Διεκδικώ την ενίσχυση των υποδομών σε όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης στο Νομό Σερρών, την ανάπτυξη και βελτίωση των συστημάτων κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. 

✔ Πιστεύω σ’ ένα ισχυρό και ανταποδοτικό Κράτος Πρόνοιας, το οποίο θα χορηγεί «επιδόματα» και «παροχές» στους πραγματικά άπορους συμπολίτες μου.

✔ Διεκδικώ την ολοκλήρωση, με τη δημιουργία και του δεύτερου ρεύματος,  της Περιαστικής Οδού της πόλης των Σερρών καθώς και την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και κυρίως αυτού στη διασταύρωση της εξόδου της πόλης των Σερρών με τη Νιγρίτα και το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Θέτω ως προτεραιότητα την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση της πόλης των Σερρών με την Αμφίπολη και επιπλέον διεκδικώ νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας στο Τμήμα «Λευκοθέα-Αλιστράτη-όρια Νομού Δράμας».

✔ Επιδιώκω τη δημιουργία ενός σύγχρονου Σιδηροδρομικού Δικτύου, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν πραγματικά τους Σερραίους συμπολίτες μου. Χρειάζεται σωστή συντήρηση και αναβάθμιση της γραμμής Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη – Σέρρες – Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ως επιβεβλημένη τη άμεση σιδηροδρομική σύνδεση Σερρών – Θεσσαλονίκης με νέα χάραξη σιδηροδρομικού δικτύου και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης των Σερρών. 

✔ Διεκδικώ τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών. 

✔ Επιθυμώ ο Νομός Σερρών να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο. Ενθαρρύνω την αξιοποίηση όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη και στη πραγματική στήριξη του τόπου μας. Με οργανωμένες υποδομές, με θεσμικές παρεμβάσεις στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και αυξημένα επενδυτικά κίνητρα. 

 

Η Υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η έλλειψη χρηματοδότησης και τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςΖητώ  την άμεση μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών και της Β. Ελλάδας, όπου ο ανταγωνισμός είναι δυσβάσταχτος λόγω των προνομιακών φορολογικά γειτονικών χωρών και προτείνω τη θεσμοθέτηση χαμηλού, φορολογικού συντελεστή όμοιου με αυτού των γειτονικών χωρών εφόσον είναι στην ΕΕ. 

Σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για να μετατρέψουμε τον Νομό Σερρών σ’ ένα σύγχρονο Νομό, πρότυπο του δυτικού κόσμου που θα προσφέρει κίνητρα για επενδύσεις, ευκαιρίες για ανάπτυξη, προοπτικές για απασχόληση μα πάνω απ’ όλα θα είναι μία ζεστή γωνιά για όλους εμάς, για τους «Σερραίους» και ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη για τους υπόλοιπους Έλληνες και ξένους.  Στις 7 Ιουλίου, δώσε με την ψήφο σου αξία, ψήφισε Μιχάλη Τζελέπη και Κίνημα Αλλαγής για ένα «αύριο με προοπτική»…  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεδρίαση με όλους τους αρμόδιους φορείς για το πρόγραμμα “Ανοικτά κέντρα εμπορίου”

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης η πρώτη συνεδρίαση Φορέων για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου που πρόκειται να δημιουργηθεί στη συνοικία του Αγίου Νικολάου Καβάλας.

Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι σε περίπου 2 χρόνια αναμένεται η πλήρης δημιουργία του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου στην Καβάλα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Άναψαν τα αίματα” στο δημοτικό συμβούλιο λόγω του φεστιβάλ φαγητού

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονη συζήτηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο τόνισε ότι ο Δήμος δεν είχε καμία σύμβαση με εθελοντική ομάδα αλλά με ιδιώτη επιχειρηματία βάζοντας έτσι τέλος στις συζητήσεις για διοργάνωση του Φεστιβάλ Φαγητού από την εθελοντική ομάδα Action Team.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τρία κρούσματα σε αναμονή του ιού του Δυτικού Νείλου στο νοσοκομείο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρία κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι σε αναμονή των εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπως μετέφερε η Διευθύντρια της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Περσεφόνη Παπαδοπούλου στο ENA Channel.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Το όραμα του Γιώργου Καλαντζή για Φιλίππους και αρχαία Εγνατία

Δημοσιεύτηκε

στις

Ποια πρόταση έκανε στην Υπουργό Πολιτισμού, που αν υλοποιηθεί θα δώσει παγκόσμια προβολή στην περιοχή.

Με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε την Τρίτη (23/7) ο π. υπουργός Γιώργος Καλαντζής. Ο κ. Καλαντζής μετέφερε στην υπουργό το μεγάλο του όραμα για τους Φιλίππους, την Αρχαία Εγνατία Οδό και την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας: να περπατήσουν στους Φιλίππους, στα βήματα του Αποστόλου Παύλου ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πάπας – οι ηγέτες της Ορθόδοξης και Καθολικής Εκκλησίας.

Ο συμβολισμός και η δημοσιότητα ενός τέτοιου γεγονότος είναι σίγουρο ότι θα δώσουν παγκόσμια προβολή στην περιοχή. Και φυσικά θα συμβάλουν και στην περεταίρω ανάδειξη των Φιλίππων, του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκεί με τη μάχη των Φιλίππων δημιουργήθηκε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

 

 

Η πρόταση του Γιώργου Καλαντζή βρήκε σύμφωνη την υπουργό Πολιτισμού. Το πιστεύει, θα το υποστηρίξει, θα το προβάλει. Γιατί πιστεύει η υπουργός, ότι δεν είναι καλό μόνο για την Καβάλα και για την Ελλάδα, αλλά και για τον Χριστιανισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Αν γίνει αυτό, οι Φίλιπποι και ο Νομός Καβάλας θα έχουν τουρισμό 12 μήνες το χρόνο. Κι αυτό το χρειαζόμαστε ως Ελλάδα.

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ