Connect with us

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ

Βασικά Σημεία του Αναπτυξιακού Οράματος του Μ. Τζελέπη

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι αριθμοί ανάπτυξης για το Νομό Σερρών είναι ιδιαιτέρως «απογοητευτικοί».  Οι Σέρρες, βρίσκονται στην τελευταία θέση ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των Νομών της χώρας και αυτό οφείλεται κυρίως στην έλλειψη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης για τον Ν. Σερρών. 

Επιβάλλεται η δημιουργία ενός νέου Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα δώσει εκ νέου πνοή στο Νομό Σερρών και θα τον βοηθήσει να εξέλθει από την υφεσιακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

 

Βασικά σημεία της δικής μου αναπτυξιακής πρότασης είναι:

✔ Οι Σέρρες να καταστούν ένα ελκυστικό, τουριστικό θέρετρο, το οποίο με τη σωστή αξιοποίηση των μνημείων του (Τύμβος Καστά, Αμφίπολη), πολιτιστικών πόρων (Ιερές Μονές, Έθιμα, Ιστορία, Ρούπελ) και των φυσικών του πόρων (Λίμνη Κερκίνη, Αλιστράτη, Φαράγγι Αγγίτη, ορεινοί όγκοι Λαϊλιά και Παγγαίου, περιπατητικά μονοπάτια) θα αποτελεί διεθνή και εγχώριο τουριστικό πόλο έλξης

✔ Στηρίζω την επιχειρηματικότητα των νέων και κάθε πρωτοβουλία πάταξης της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων στο εξωτερικό. Βασική μας θέση στο Κίνημα Αλλαγής είναι η τριετής απαλλαγή από φόρους και εισφορές συνταξιοδότησης των νέων επιχειρηματιών που ξεκινούν την δική  τους επιχείρηση ή επαγγελματική δραστηριότητα 

✔ Παλεύω για την ενίσχυση, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την περαιτέρω προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Θεωρώ ζωτικής σημασίας την περαιτέρω προβολή των αγροτικών προϊόντων με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων σε αξιόλογες  αγροτοτουριστικές εκθέσεις, την προώθηση της εμπορευσιμότητας των αγροτικών προϊόντων με τη λειτουργία Δημοπρατηρίου, την τυποποίηση γεωργικών προϊόντων και την ανάδειξη των προϊόντων  Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). 

✔ Αξιοποίηση και χρήση της γεωθερμικής ενέργειας από τους αγρότες. Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων.

✔ Διεκδικώ ένα καλύτερο Σύστημα Υγείας, για όλους τους ασθενείς και εργαζόμενους, με εξοπλισμένες & στελεχωμένες Νοσοκομειακές υποδομές, ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία. Γρήγορη αξιοποίηση και επισκευή του παλαιού Νοσοκομείου και παράλληλες βελτιώσεις στις υποδομές των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στο Νομό Σερρών. 

✔ Νοιάζομαι για την εκπαίδευση των νέων και διεκδικώ ένα καλύτερο σύστημα εκπαίδευσης για τα παιδιά μας, όπου η «αριστεία» θα επιβραβεύεται και ο μόχθος των μαθητών θα επαινείται αξιοκρατικά. Διεκδικώ την ενίσχυση των υποδομών σε όλες τις Βαθμίδες Εκπαίδευσης στο Νομό Σερρών, την ανάπτυξη και βελτίωση των συστημάτων κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης και τη σύνδεσή τους με την αγορά εργασίας. 

✔ Πιστεύω σ’ ένα ισχυρό και ανταποδοτικό Κράτος Πρόνοιας, το οποίο θα χορηγεί «επιδόματα» και «παροχές» στους πραγματικά άπορους συμπολίτες μου.

✔ Διεκδικώ την ολοκλήρωση, με τη δημιουργία και του δεύτερου ρεύματος,  της Περιαστικής Οδού της πόλης των Σερρών καθώς και την κατασκευή ανισόπεδων κόμβων και κυρίως αυτού στη διασταύρωση της εξόδου της πόλης των Σερρών με τη Νιγρίτα και το Σιδηροδρομικό Σταθμό. Θέτω ως προτεραιότητα την ταχύτερη και ασφαλέστερη σύνδεση της πόλης των Σερρών με την Αμφίπολη και επιπλέον διεκδικώ νέα χάραξη της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας στο Τμήμα «Λευκοθέα-Αλιστράτη-όρια Νομού Δράμας».

✔ Επιδιώκω τη δημιουργία ενός σύγχρονου Σιδηροδρομικού Δικτύου, με δρομολόγια που θα εξυπηρετούν πραγματικά τους Σερραίους συμπολίτες μου. Χρειάζεται σωστή συντήρηση και αναβάθμιση της γραμμής Ορεστιάδα – Αλεξανδρούπολη – Σέρρες – Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ως επιβεβλημένη τη άμεση σιδηροδρομική σύνδεση Σερρών – Θεσσαλονίκης με νέα χάραξη σιδηροδρομικού δικτύου και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών του Σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης των Σερρών. 

✔ Διεκδικώ τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών στη ΒΙ.ΠΕ. Σερρών. 

✔ Επιθυμώ ο Νομός Σερρών να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο. Ενθαρρύνω την αξιοποίηση όλων των υγιών παραγωγικών δυνάμεων για να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανάδειξη και στη πραγματική στήριξη του τόπου μας. Με οργανωμένες υποδομές, με θεσμικές παρεμβάσεις στο φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα και αυξημένα επενδυτικά κίνητρα. 

 

Η Υπερφορολόγηση, οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, η έλλειψη χρηματοδότησης και τα κόκκινα δάνεια πνίγουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσειςΖητώ  την άμεση μείωση του ΦΠΑ, της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, ειδικά για τις επιχειρήσεις του Νομού Σερρών και της Β. Ελλάδας, όπου ο ανταγωνισμός είναι δυσβάσταχτος λόγω των προνομιακών φορολογικά γειτονικών χωρών και προτείνω τη θεσμοθέτηση χαμηλού, φορολογικού συντελεστή όμοιου με αυτού των γειτονικών χωρών εφόσον είναι στην ΕΕ. 

Σας καλώ όλους μαζί να αγωνιστούμε για να μετατρέψουμε τον Νομό Σερρών σ’ ένα σύγχρονο Νομό, πρότυπο του δυτικού κόσμου που θα προσφέρει κίνητρα για επενδύσεις, ευκαιρίες για ανάπτυξη, προοπτικές για απασχόληση μα πάνω απ’ όλα θα είναι μία ζεστή γωνιά για όλους εμάς, για τους «Σερραίους» και ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη για τους υπόλοιπους Έλληνες και ξένους.  Στις 7 Ιουλίου, δώσε με την ψήφο σου αξία, ψήφισε Μιχάλη Τζελέπη και Κίνημα Αλλαγής για ένα «αύριο με προοπτική»…  

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκληρή ανακοίνωση από τον Μακάριο Λαζαρίδη για την εικόνα της Καβάλας | Να μπει τέλος στην αδιαφορία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή το ρεπορτάζ του KAVALA POST για την εικόνα την οποία παρουσιάζει το πάρκο Φαλήρου στην Καβάλα (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ) ο βουλευτής Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία Μακάριος Λαζαρίδης, εκφράζει τον προβληματισμό του για τη συνολική εικόνα την οποία παρουσιάζουν οι δημόσιοι χώροι στην πόλη, με μια σκληρή ανακοίνωση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Επικαλούμενος την εικόνα την οποία παρουσιάζει το συντριβάνι στην πλατεία Ελευθερίας, το πάρκο Φαλήρου και τον «μουντό» Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης, ο βουλευτής Καβάλας κάνει λόγο για μια απαράδεκτη εικόνα αδιαφορίας η οποία δεν πρέπει να συνεχιστεί.

Η ανακοίνωση του Μακάριου Λαζαρίδη στο Twitter

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σαν σήμερα το 2012 ο Τηλέμαχος θυσιάστηκε για τα αδερφάκια του στην Μεσορόπη Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι φλόγες άγγιζαν το Παγγαίο, οι καμπάνες χτυπούσαν και καλούσαν τον κόσμο να σπεύσει για βοήθεια στο σπίτι που καιγόταν στην Καβάλα. Κι ο Τηλέμαχος με το παιδικό ακόμη κορμάκι, φορώντας μόνο τις παντόφλες του, όρμησε μέσα στις φλόγες.

Ο 15χρονος κάηκε μπροστά στα μάτια των γονιών του στην προσπάθειά του να σώσει τα αδερφάκια του από τη φωτιά. Κανείς δεν πρόλαβε να τον συγκρατήσει, μόνο ένα ξύλινο δοκάρι που έπεσε από την οροφή της παλιάς διώροφης κατοικίας του έκοψε τη φόρα και το νήμα της ζωής.

Ποιος ήταν όμως ο 15χρονος ήρωας που αψήφησε τον κίνδυνο και ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες για να σώσει τα δυο μικρότερα αδέρφια του;

Καμάρι για το σχολείο

“Την πρώτη φορά που ζήτησα κάποιον να πει την προσευχή, εκείνος ήρθε πρόθυμος. Τον ρώτησα πώς τον λένε και όταν απάντησε ”Τηλέμαχος”, του είπα ‘Τηλέμαχος εσύ, Θεμιστοκλής εγώ, θα τα πάμε πολύ καλά οι δυο μας’. Και πράγματι, ήταν ένα παιδί για το οποίο καμάρωνε το σχολείο μας”, λέει συγκινημένος ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, Θέμης Μισιρλίδης.

Αριστούχος

“Ήταν ένα ευφυέστατο και χαρισματικό παιδί. Πρώτο σε όλα και πρόθυμο σε όλα”. Ο θείος του, Αβραάμ Τσιμιρίκας, ιερέας στον ναό Τιμίου Προδρόμου στη Μεσορόπη, βουρκώνει όταν μιλά για τον 15χρονο, για τα τρία ανίψια του που θάφτηκαν μαζί, πλάι πλάι. Στο σπίτι του φιλοξενεί αυτές τις μέρες τον Αθανάσιο και την Παρασκευή Τσιμιρίκα, τους παππούδες της οικογένειας, συνταξιούχους εκπαιδευτικούς με λατρεία για όλα τα παιδιά.

Οι γονείς δεν επέστρεψαν ακόμη στις δουλειές τους. Η μητέρα, Ειρήνη Αυγερινού, βρίσκεται σε άδεια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και περνά τις περισσότερες μέρες στη Μεσορόπη, στον τάφο των παιδιών της. Ο πατέρας προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ και αναζητά παρηγοριά στα άλλα του παιδιά.

Η 23χρονη Παρασκευή, άνεργη νηπιαγωγός, φροντίζει τα μικρότερα, την 8χρονη Μαρίνα και τη 10χρονη Θέκλα. Η 22χρονη Καλλιόπη επέστρεψε στις σπουδές της στην Ιατρική Θεσσαλονίκης και ο 19χρονος Θανάσης με την 21χρονη Κωνσταντίνα στην Αλεξανδρούπολη, όπου σπουδάζουν στην Παιδαγωγική Σχολή, ενώ στα μαθήματά της βρίσκει καταφύγιο η Χριστίνα, που φέτος τελειώνει το λύκειο.

Τα ανατριχιαστικά μηνύματα των συμμαθητών του

Η μικρή Δήμητρα, φίλη και συμμαθήτρια του, τον αποχαιρέτησε με μία συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, η οποία μέσα σε μία ώρα μετρούσε 86 “likes” και 120 σχόλια. “Είσαι ένας άγγελος πλέον. Σε αγαπάμε”, “Α, ρε Τηλέμαχε.

Είσαι ο ήρωας μας. Σε αγαπάμε πολύ. Καλό σου ταξίδι”, “Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ”, έγραψαν ο Νίκος, ο Ανδρέας, ο Πάνος και οι άλλοι κολλητοί του. Οι φίλοι του που μάλωναν στην αρχή κάθε χρονιάς ποιος θα καθίσει δίπλα του, πίσω και μπροστά του, γιατί ο Τηλέμαχος ήταν πάντα διαβασμένος και τους άφηνε να… κλέβουν στα διαγωνίσματα, δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε και δεν θα τον ξαναδούν.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τροχαίο ατύχημα μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019 γύρω στις 18:00 μπροστά από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας μεταξύ ενός ΙΧ οχήματος και ενός δικύκλου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφριά. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Ξάνθη 2-0 | Νίκησε εύκολα και παρέμεινε πρώτος

Δημοσιεύτηκε

στις

Απίθανα πράγματα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ με το γκολ των Μπίσεσβαρ – Κρέσπο νίκησε άνετα 2-0 την Ξάνθη, αλλά πριν είδε 3 (!!!) γκολ να ακυρώνονται μέσω… VAR ως οφσάιντ, ενώ είχε και 4 (!!!) δοκάρια.

Τέσσερα δοκάρια, τρία γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ, πέντε κλασικές ευκαιρίες και δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο χάρισαν στον ΠΑΟΚ τη νίκη επί της Ξάνθης και τον διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας με το τέλος του α’ γύρου.

Ο «Δικέφαλος» έγινε η πρώτη ομάδα στην 60χρονη ιστορία της Α’ Εθνικής που δεν θα έχει χάσει σε τρεις διαδοχικούς γύρους. Δύο πέρσι και έναν φέτος. Ο «Δικέφαλος» συμπλήρωσε 48 παιχνίδια χωρίς ήττα και όλα με γκολ, αλλά και 25 εντός έδρας αήττητος (22-3-0) επίσης όλα με γκολ.

Ο Αμπέλ Φερέιρα επέλεξε να δώσει ανάσες στον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, μετά από 16 σερί παιχνίδια, δίνοντας έπειτα από καιρό φανέλα βασικού στον Δημήτρη Πέλκα και να αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Ντάγκλας Αουγκούστο με τον Χοσέ Μαουρίσιο, ο οποίος για πρώτη φορά φέτος ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα. Εκεί, όπου επέστρεψε και ο αρχηγός των πρωταθλητών Ελλάδας, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, σ’ ένα σχήμα με τρεις αλλαγές, που στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έψαχνε να βρει τα πατήματά του στο χορτάρι της Τούμπας, κυρίως να ταιριάξει το δίδυμο Μαουρίσιο – Μίσιτς στη μεσαία γραμμή.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να σημαδεύουν τα δοκάρια της εστίας της Ξάνθης! Αρχικά στο 18ο λεπτό μετά το δυνατό σουτ του Πέλκα έξω από τη μεγάλη περιοχή, δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βιεϊρίνια, ενώ στο 25’ και πάλι το σουτ του Πέλκα σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι. Απίστευτο!

Στο 27’ ο Άμπαντ απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες, που κυκλοφορούν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αποκρούοντας με εντυπωσιακό τρόπο τη βολίδα του Μίσιτς, με τους «ασπρόμαυρους» να έχουν την καθολική υπεροχή και να πιέζουν για το πρώτο γκολ. Το βρήκαν με τον Σφιντέρσκι στο 38’, το πανηγύρισαν, αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον Φωτιά, μετά και την παρέμβαση του VAR.

To β’ μέρος ξεκίνησε με καρμπόν φάση για τον ΠΑΟΚ στο 51ο λεπτό. Από το σουτ του Μάτος και την ασθενή απόκρουση του Άμπαντ, ο Σφιντέρσκι σκόραρε ωστόσο είχαμε για τρίτη φορά χρήση του VAR, ακυρώνοντας εκ νέου το γκολ του Πολωνού επιθετικού! Ο Αμπάντ είπε «όχι» στον Γιαννούλη (58’) που βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, με την αγωνία να μεγαλώνει στην Τούμπα.

Ο Πέλκας στην τελευταία του προσπάθεια στο ματς αστόχησε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Ξάνθης, με τον Φερέιρα να ρίχνει στο χορτάρι Μπίσεσβαρ-Άκπομ, τον μονόλογο του ΠΑΟΚ να συνεχίζεται (72%-28% η κατοχή), αλλά το γκολ να μην έρχεται.

Με 10 παίκτες μέσα στη μεγάλη περιοχή οι παίκτες της Ξάνθης προσπαθούσαν με νύχια και δόντια να κρατήσουν το 0-0. Ούτε η προσπάθεια του Μαουρίσιο βρήκε στόχο (72’), με την τύχη να γυρίζει την πλάτη και στη γυριστή κεφαλιά του Κρέσπο, καθώς η μπάλα σταμάτησε για τέταρτη φορά (77’) στο δοκάρι της εστίας της Ξάνθης!

Τελικά, δέκα λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ έλυσε το γόρδιο δεσμό και με διπλή προσπάθεια νίκησε τον ανίκητο μέχρι τότε Αμπάντ κάνοντας το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα σέρβιρε την μπάλα στο κεφάλι του Κρέσπο και αυτός στα δίχτυα της Ξάνθης για το 2-0.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (79’ Ελ Καντουρί), Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Μαουρίσιο, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (64’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (64’ Άκπομ), Σφιντέρσκι.

Ξάνθη (Γιώργος Κόλτσης): Αμπάντ, Σόσα, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Ντε Λούκας (84’ Μπαριέντος), Τζουρίσκοβιτς, Τερκί (78’ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ρενέλα (84’ Αμορίμ), Κοβάσεβιτς.

gazzetta

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

REVOIL

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ