Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίπρας | Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν διεκδίκησε επιπρόσθετα κονδύλια για την Ελλάδα

Για μη διεκδίκηση επιπρόσθετων κονδυλίων για την Ελλάδα επέκρινε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, το είχε διεκδικήσει με «επιμονή και μεθοδικότητα».

Ειδικότερα, προσερχόμενος στην προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι στον πρώτο πολυετή προϋπολογισμό μετά την κρίση, οι δαπάνες για την κοινωνική συνοχή «δυστυχώς μειώνονται αντί να αυξάνονται, και τα κριτήρια κατανομής τους γίνονται ακόμη πιο άδικα ιδιαίτερα για τις αδύναμες χώρες».

Σημείωσε ότι «αυτή η εξέλιξη είναι εξαιρετικά αρνητική, καθώς παγιώνει την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων και μεγαλώνει την απόκλιση μεταξύ των κρατών μελών». Τόνισε ότι για την Ελλάδα αυτή η εξέλιξη «δεν είναι μόνο άδικη» αλλά και «έξω από κάθε πλαίσιο πολιτικής ηθικής», καθώς η χώρα μας, όπως είπε, «υπέστη τεράστιες θυσίες κατά τη κρίση και έχασε το ¼ του εθνικού της πλούτου».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ως πρωθυπουργός διεκδίκησε «με επιμονή και μεθοδικότητα να υπάρξουν επιπρόσθετα κονδύλια από αυτά που προτείνονται, ύψους 7,5 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο μέτρο αναγνώρισης των θυσιών του ελληνικού λαού, προκειμένου η Ευρώπη να μείνει ενωμένη, αλλά και ως ελάχιστη στήριξη για να μην χάσει η χώρα το τραίνο της σύγκλισης».

Δυστυχώς, πρόσθεσε, «ο κ. Μητσοτάκης δεν συνέχισε αυτή την διεκδίκηση». Ειδικότερα, είπε πως ο πρωθυπουργός «όχι μόνο την απεμπόλησε ολοκληρωτικά αλλά δεν συμμετείχε στην Σύνοδο που διοργάνωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, των φίλων της συνοχής, την Πορτογαλία, προκειμένου να διεκδικήσει συμμαχίες και να θέσει το πλαίσιο των ελληνικών διεκδικήσεων» και συνεπώς προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής «χωρίς να υπάρχει καμία θετική προσδοκία και κάτι καλύτερο  για την χώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «δυστυχώς το δόγμα του προβλέψιμου εταίρου και συμμάχου, του δεδομένου συμμάχου και στην εξωτερική πολιτική και στα πλαίσια της Ευρώπης, αποτελεί συνταγή αποτυχίας», για να υπογραμμίσει πως «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τουλάχιστον αξίζουν μια κυβέρνηση που θα διεκδικεί και δεν θα αγνοεί το δίκιο τους».

Προανήγγειλε ότι στη Σύνοδο των Σοσιαλιστών θα θέσει τον προβληματισμό του για την εξέλιξη αυτή, για την μείωση των κονδυλίων συνοχής, «μια εξέλιξη αρνητική για το μέλλον της Ευρώπης». Επιπλέον, προανήγγειλε ότι θα ζητήσει από τους ηγέτες  Σοσιαλιστές να στηρίξουν το αίτημα της παρουσίας της Ελλάδας στην κρίσιμη διαδικασία του Βερολίνου για την Λιβύη, «καθώς δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μια χώρα που θα λείπει από αυτή την διαδικασία, που αφορά εξελίξεις που αφορούν άμεσα τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Η Ελλάδα δικαιούται αναλογική ενίσχυση και όχι περιορισμό των πόρων»

«Η Ελλάδα που την προηγούμενη περίοδο έχασε το 25% του ΑΕΠ της εξ αιτίας της κρίσης, δικαιούται σήμερα αναλογική ενίσχυση και όχι αναλογικό περιορισμό των πόρων όπως προτείνεται», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην παρέμβασή του στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στην οποία συμμετείχε.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε προτάσεις που κατατέθηκαν από την ρουμανική προεδρία και ενσωμάτωναν ελληνικές θέσεις και «εξήγησε πως αν η υφιστάμενη πρόταση για την Ελλάδα, παρουσιαζόταν ενόσω ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, δεν επρόκειτο να την αποδεχθεί».

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τους ευρωσοσιαλιστές να στηρίξουν την συμμετοχή της Ελλάδας στη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη καθώς “είναι απαράδεκτο να εξαιρείται από μια συζήτηση για την περιοχή της, η οποία την αφορά και επηρεάζει άμεσα τα κυριαρχικά της δικαιώματα”.

Αναφέρθηκε στις προτάσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, για τον πρώτο προϋπολογισμό μετά την κρίση υποστηρίζοντας ότι «δείχνουν να μην λαμβάνουν υπόψιν την οικονομική κρίση που διανύσαμε καθώς και την προσφυγική κρίση που διανύουμε, ενώ υπονομεύουν και τις προοπτικές για σύγκλιση μεταξύ των κρατών μελών και το όραμα για μια πιο κοινωνική Ευρώπη». Πρόσθεσε, επίσης, πως αν θέλουμε να απαντήσουμε στις παραπάνω προκλήσεις καθώς και να ανταποκριθούμε και σε ακόμη περισσότερες σύγχρονες προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής ή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, δεν μπορεί να μειώνουμε τους πόρους. Η μόνη προοδευτική απάντηση, σημείωσε είναι η συγκροτημένη προσπάθεια για εξεύρεση νέων πηγών μέσα από τη φορολογία που δε θα επιβαρύνει τους πολίτες αλλά τις πολυεθνικές και τον μεγάλο πλούτο, όπως η φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, των ψηφιακών γιγάντων του διαδικτύου ή η φορολόγηση των εκπομπών άνθρακα.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε «αν εξακολουθούμε να αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το κρίσιμο διακύβευμα παραμένει η αντιμετώπιση του ευρωσκεπτικισμού και των αντιευρωπαϊκών δυνάμεων. Αν αυτό ισχύει, πώς μπορούμε να συζητάμε μείωση κατά 44 δισ. ευρώ των κονδυλίων συνοχής, αλλά και σοβαρή μείωση κονδυλίων αγροτικής πολίτικης. Τόνισε ότι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι ο αντιευρωπαϊσμός και θα θεριέψει στο Νότο και θα δικαιωθεί στον Βορρά». Τέλος, υπογράμμισε ότι αν ένα θέμα είναι το συνολικό πόσο των πόρων της συνοχής, ένα άλλο θέμα είναι η δίκαιη κατανομή τους, η οποία πρέπει να γίνεται με βασικό κριτήριο την ενίσχυση των πιο αδύναμων χωρών.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξύλο στη Βουλή | Ο πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών Κωνσταντίνος Φλώρος έδειρε βουλευτή της Ελληνικής Λύσης

Απίστευτες εικόνες εκτυλίχθηκαν μέσα στη Βουλή και συγκεκριμένα ακριβώς έξω από την Ολομέλεια όταν ένας βουλευτής δέχθηκε επίθεση από έναν άλλο.

Πρόκειται για τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο ο οποίος δέχθηκε μπουνιά από τον Ανεξάρτητο πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών Κωνσταντίνο Φλώρο.  Ο κ. Γραμμένος δέχεται τις πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε από την Ολομέλεια όπου εξεταζόταν η άρση της ασυλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου μετά από μήνυση που είχε υποβάλλει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου για επιθέσεις που είχε δεχθεί μέσω διαδικτύου από τρολ πίσω από τα οποία υποστηρίζει ότι είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Μόλις βγήκαν από την Ολομέλεια και ενώ βρίσκονταν στις σκάλες ο βουλευτής Βασίλης Γραμμένος δέχτηκε μπουνιά από τον βουλευτή Φλώρο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί τραυματισμένος στο ιατρείο.

Πηγή: newsit.gr , newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βορίδης | Κανένα μέτωπο, καμία ρηγμάτωση μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας

Οι επικείμενες ευρωεκλογές ήταν το πρώτο θέμα συζήτησης στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, στην ΕΡΤ. Και, πρώτα για την προεκλογική κατανομή πολιτικής δουλειάς (ο κ. Βορίδης έχει χρεωθεί την Πελοπόννησο), θα έχει συνάντηση, την άλλη εβδομάδα, με τους βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τη συγκεκριμένη περιοχή, με στόχο, «να καλύψουμε όλους τους δήμους της Πελοποννήσου».

Ενώ, στο γενικότερο πολιτικό πλαίσιο, «οι ευρωεκλογές έχουν πάντοτε ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τούτες οι ευρωεκλογές έχουν πρόσθετα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά». Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, δεν ακολουθούν εθνικές εκλογές, επίσης έχει καταγραφεί μεγάλη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου κόμματος στις τελευταίες εθνικές εκλογές, διαφορά που επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις της τρέχουσας περιόδου.

Όμως, η Ευρώπη διανύει μία «κρίσιμη καμπή», όπως ανέφερε με τρία διακυβεύματα-ζητήματα με ιδεολογικό περιεχόμενο πάνω στο τραπέζι.

Το πρώτο είναι η ευρωπαϊκή άμυνα. «Εκτός από το ΝΑΤΟ που είναι ο βασικός στρατιωτικός, αμυντικός βραχίονας του δυτικού κόσμου, από την άλλη η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δική της άμυνα», σημείωσε και συνέχισε επικαλούμενος τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού, σύμφωνα με την οποία η κοινή άμυνα πρέπει να χρηματοδοτηθεί μέσω ευρωομολόγου.

Ένα πρόσθετο όφελος για τη χώρα μας, εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη είναι το εξής: «Η ελληνική αμυντική βιομηχανία θα πάρει δουλειές από την Ευρώπη». Εν κατακλείδι, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ζητά να προχωρήσει η κοινή ευρωπαϊκή άμυνα, όταν τα κόμματα της Αριστεράς είναι αντίθετα, όπως υποστήριξε.

Δεύτερο θέμα είναι η Κοινή Αγροτική Πολιτική, με βασικό ερώτημα εάν πρέπει «να γίνει επιθετικά η πράσινη μετάβαση στους αγρότες». Σύμφωνα με τον υπουργό, κάτι τέτοιο «έχει συνέπειες, που έχουν να κάνουν με τη μείωση των βασικών ενισχύσεων, και επομένως με το εισόδημα των αγροτών μας. Το ΕΛΚ λέει “ναι” στην πράσινη μετάβαση, αλλά με λελογισμένο ρυθμό, που διαφυλάσσει εισόδημα των αγροτών. Τα κόμματα της Αριστεράς και οι Σοσιαλιστές λένε να γίνει γρήγορα, τώρα, η πράσινη μετάβαση».

Τρίτο θέμα, η μετανάστευση, με κυρίαρχο ζήτημα, εάν πρέπει να έχει η Ευρώπη συντεταγμένη περιοριστική μεταναστευτική πολιτική. Θέμα στο οποίο, και εδώ, διαπιστώνεται διαφορετική προσέγγιση μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

Άλλωστε, συμπλήρωσε, «αν υποθέσουμε ότι το βράδυ των εκλογών η Νέα Δημοκρατία δεν θα έχει ένα καλό αποτέλεσμα, οι πολιτικοί αντίπαλοί μας θα πουν, “αυτό δεν έχει καμία πολιτική σημασία”;». Φυσικά, «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πέσει μετά τις ευρωεκλογές, να το ξεκαθαρίσουμε. Έχουμε μια καθαρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν την ώρα που πρέπει», τόνισε. Ζήτησε, όμως, «να εγκριθεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης, να στηριχθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δέχεται απίστευτες επιθέσεις, και μάλιστα συντονισμένες, και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με όλες αυτές τις κατασκευές που γίνονται από τους σοσιαλιστές, τους κομμουνιστές, τους πράσινους για τα θέματα του κράτους δικαίου».

Όσον αφορά την έκθεση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πάντοτε κάνει μια έκθεση και πάντοτε στην έκθεση αυτή υπάρχουν παρατηρήσεις. Αν θέλετε να δείτε την εξέλιξη των θεσμών, θα πρέπει να συγκρίνετε εκθέσεις».

Όπως επεσήμανε, άλλο είναι να παίρνει κανείς υπ’ όψιν του την έκθεση προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις και άλλο «να περιγράφουμε την Ελλάδα -όπως κάνει η Αριστερά, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ- περίπου ως δικτατορία. Είναι άλλο να πούμε να βελτιώσουμε τη λειτουργία ενός θεσμού, η κριτική είναι καλοδεχούμενη». Διευκρίνισε, δε, ότι στην αμερικανική έκθεση υπάρχει σειρά θετικών αναφορών στα ζητήματα λειτουργίας των κομμάτων και των εκλογών, στη δυνατότητα των δημοσιογράφων να εκφράζονται ελεύθερα. Σε αυτό το σημείο επικαλέστηκε και την πρόσφατη επίσκεψη, στη χώρα μας, της αρμοδίου Επιτρόπου Βέρας Γιούροβα, η οποία «τα βρήκε μια χαρά».

Εξάλλου, «αν ακούσει κανείς τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα ελευθερίας του Τύπου, θα νομίσει ότι έχουμε λογοκρισία, ότι πηγαίνουν φυλακή και διώκονται οι δημοσιογράφοι». Για τις καταχρηστικές αγωγές κατά δημοσιογράφων παρατήρησε ότι εάν ο δημοσιογράφος επανορθώσει στο εξώδικο του θιγόμενου, δεν υπάρχει δίωξη.

Σε σχέση με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «το Predator δεν έχει σχέση με την κυβέρνηση βάσει της επίσημης ενημέρωσης που έχουμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που κάνουν τις νόμιμες επισυνδέσεις».

Στο θέμα των σχέσεων της κυβέρνησης με την Εκκλησία, εν πρώτοις διευκρίνισε ότι «υπάρχει η Εκκλησία, η οποία εκφράζεται θεσμικά από την Ιερά Σύνοδο και αυτή εκπροσωπείται από τον αρχιεπίσκοπο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάμπολλοι ιερείς, οι οποίοι ασκούν τα ποιμαντικά καθήκοντά τους αλλά αυτοί είναι χιλιάδες άνθρωποι. Στους χιλιάδες αυτούς ανθρώπους μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, οι οποίες να φέρονται με ακραίο τρόπο στο συγκεκριμένο θέμα. Όμως, η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων και η θεσμική έκφραση της Εκκλησίας όχι μόνο δεν υιοθετεί αλλά και καταδικάζει, ο αρχιεπίσκοπος, τέτοιου είδους συμπεριφορές».

Σε σχέση με την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ανέφερε πως «εννοείται ότι η Εκκλησία είχε τη θέση της και τη διατύπωσε στο συγκεκριμένο θέμα. Από την άλλη μεριά κανένα μέτωπο, καμία ρηγμάτωση δεν υπάρχει. Αντιθέτως, η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας παραμένουν αυτές που πρέπει να είναι. Καθένας κάνει τη δουλειά του από τον θεσμικό ρόλο του, η Εκκλησία είναι θείον καθίδρυμα, ασχολείται με τα πνευματικά ζητήματα, με τα ζητήματα της πίστεώς μας. Διατυπώνει και τις απόψεις της για ζητήματα που θεωρεί ότι άπτονται αυτών».

Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες δικαστικές εξελίξεις για το κόμμα των Σπαρτιατών, ο κ. Βορίδης υπεραμύνθηκε της διάταξης που είχε ψηφιστεί επί της δικής του θητείας στο υπουργείο Εσωτερικών. Χάρη σε αυτήν τη ρύθμιση δεν μπόρεσε να γίνει βουλευτής ο Ηλίας Κασιδιάρης, χάρη σε αυτήν τη ρύθμιση ασκήθηκε η δίωξη για εξαπάτηση των εκλογέων, όπως επιχειρηματολόγησε. Τίποτε από αυτά δεν θα είχε συμβεί, «αν τότε είχα ακολουθήσει αυτό που μου έλεγαν τα κόμματα της Αριστεράς», ήταν το καταληκτικό σχόλιό του στο θέμα.

Τέλος, για τις συλλήψεις σχετικά με τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ο υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι «η αστυνομία γενικώς κάνει τη δουλειά της», επιπροσθέτως δεν προχωρεί (η αστυνομία) σε δράσεις βάσει δημοσκοπήσεων για την ασφάλεια των πολιτών.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανδρουλάκης για ευρωεκλογές | Μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα μετά από πολλά χρόνια

Στις ευρωεκλογές εστίασε σε συνέντευξή του την Τετάρτη 24/4 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας πως στόχος του κόμματος είναι «να είναι ισχυρή αντιπολίτευση».

Μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η άνοδος του ΠΑΣΟΚ θα αποτελούσε τον μόνο τρόπο ώστε να αλλάξει το κυβερνητικό τροπάριο.

«Ο λαός έδωσε στην κυβέρνηση 41% αλλά δεν έχει δει τίποτα μέσα σε ένα χρόνο. Το καλοκαίρι πέρυσι είχαμε τις μεγαλύτερες επιπτώσεις σε φυσικές καταστροφές. Είχαμε την πυρκαγιά στην Ευρώπη, στη Δαδιά, ενώ η ακρίβεια φτάνει κόκκινο» υπογράμμισε.

Στην ερώτηση, αν ο στόχος παραμένει το ΠΑΣΟΚ να είναι δεύτερο κόμμα στις προσεχείς ευρωεκλογές, απάντησε ότι αυτό θα «μεγάλη νίκη ώστε να μην κάνει παρέλαση αλαζονείας ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αντιπολίτευση που κάνει ο κ. Κασσελάκης με τα σπίτια εκατομμυρίων, τα κότερα και τα θαύματα είναι θείο δώρο στη ΝΔ».

Στο ενδεχόμενο να έρθει τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε «προσμετράμε τις δυνάμεις μας με τα προηγούμενα ποσοστά. Βάζουμε έναν εθνικό στόχο, η χώρα να έχει σοβαρή αντιπολίτευση που θα κάνει τη ΝΔ να νιώσει απειλή. Ο Μητσοτάκης κλιμακώνει την αλαζονεία της διακυβέρνησης του γιατί δεν έχει αντιπολίτευση» και πρόσθεσε: «αγωνίζομαι το ΠΑΣΟΚ να είναι νικητής των εκλογών και να είναι δεύτερο κόμμα. Υπάρχουν λόγοι να ψηφίσει κάποιος ΠΑΣΟΚ».

Αναφερόμενος στους στόχους του κόμματός του, είπε ότι είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, ευρωστρατός κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτικές που κάνουν την Ελλάδα ισχυρή. «Κάθε ψήφος στη ΝΔ είναι ψήφος στο κόμμα της λιτότητας που ενισχύει το γαλλογερμανικό άξονα».

Για το ντιμπέιτ είπε ότι ο ίδιος το ζητεί ώστε να συζητηθούν τα εθνικά θέματα και τα ευρωπαϊκά, «αλλά το αρνείται η ΝΔ».

Υποστήριξε ότι αν το ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα είναι ανίσχυρο, τότε «θα ανακάμψει το Ταμείο Ανάκαμψης που θα είναι μόνιμο χρηματοδοτικό εργαλείο».

«Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε έναν πυλώνα του κράτους, που σήμερα αποδομείται από τη ΝΔ»

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο «πράσινος ΣΥΡΙΖΑ», μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι δεν ταυτίζονται οι απόψεις των δύο κομμάτων αναφέροντας ως παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης εστίασε στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και την κατάρρευση της Υγείας λέγοντας: «Το ΠΑΣΟΚ έφτιαξε έναν πυλώνα του κράτους, που σήμερα αποδομείται από τη ΝΔ».

Για τα απογευματινά χειρουργεία, είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ πρώτα θα έφτιαχνε τα πρωινά και μετά θα έφτανε στα απογευματινά, με ένα τυπικό αντίτιμο», και υποστήριξε ότι ο Έλληνας πληρώνει το δεύτερο ακριβότερο αντίτιμο σε όλη την Ευρώπη για την υγεία του.

Η πρακτική αυτή οδηγεί σε καρτέλ, καθώς όπως είπε σύμφωνα με την τράπεζα της Ελλάδας, «το 75% των υπηρεσιών ιδιωτικής υγείας είναι από δύο οικονομικά συμφέροντα».

Για την ακρίβεια, είπε ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι αποτελεσματικά καθώς σύμφωνα με στοιχεία καταγράφεται υπετετραπλησιασμός του πληθωρισμού.

Πηγή; newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en