Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τσακλόγλου: Την 1η Απριλίου θα ισχύσει η 4η διαδοχική αύξηση κατώτατου μισθού άνω των 800 ευρώ

«Την 1η Απριλίου 2024, θα ισχύσει η 4η διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού, που πλέον θα ξεπερνάει τα 800 ευρώ από τα 650 ευρώ το 2019» δηλώνει ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως εκτιμά, οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης των τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τη δυναμική της οικονομίας της χώρας για τα επόμενα χρόνια, όπως αυτή καταγράφεται από διεθνείς οίκους και οργανισμούς, κάνουν εφικτό τον στόχο για κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ και μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, μέχρι το τέλος της τετραετίας.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), ο κ. Τσακλόγλου σημειώνει ότι η ενημερωτική εκστρατεία, που υλοποιείται από το ίδιο το TEKA, επιδιώκει να φέρει στο προσκήνιο τα οφέλη του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στους νέους, που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, όπως επίσης και σε εργαζόμενους που έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν προαιρετικά στο νέο Ταμείο.

«Με κεντρικό μήνυμα “Επένδυσε σήμερα στο δικό σου αύριο”, αναδεικνύει την αξία της αποταμίευσης ως βασικού μέσου για την οικονομική ασφάλεια στο μέλλον. Προβάλλονται και επεξηγούνται βασικά χαρακτηριστικά του νέου Ταμείου, όπως η ύπαρξη και η δυνατότητα ελέγχου του ατομικού λογαριασμού του ασφαλισμένου και η παρεχόμενη κρατική εγγύηση, με στόχο να ενθαρρύνει/κινητοποιήσει τους νέους να δράσουν για το μέλλον τους και να συμμετάσχουν/ενταχθούν στο ΤΕΚΑ, παρέχοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία για μία οικονομικά ασφαλή συνταξιοδότηση» επισημαίνει ο υφυπουργός Εργασίας.

Ταυτόχρονα, τονίζει τα οφέλη που θα προκύψουν για την ελληνική οικονομία, καθώς, όπως αναφέρει, σημαντικό τμήμα των αποθεματικών του ΤΕΚΑ θα κατευθυνθεί σε επενδύσεις στην Ελλάδα, οι οποίες θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, θα αυξήσουν την παραγωγικότητα, θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας και θα προάγουν το βιοτικό επίπεδο και την ευημερία των πολιτών.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς εξελίσσεται η εφαρμογή της δήλωσης εργασίας από εργαζόμενους συνταξιούχους, ο κ. Τσακλόγλου υπογραμμίζει ότι, μέχρι στιγμής, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΦΚΑ, έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα περίπου 43.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι, την ίδια ώρα που αντίστοιχα νούμερα στο παρελθόν δεν ξεπερνούσαν τους 35.000 κατ’ έτος.

Μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας αναλύει τη νέα διάταξη του υπουργείου Εργασίας που «ξεκλειδώνει» τη συνταξιοδότηση για χιλιάδες οφειλέτες του e-ΕΦΚΑ και προσθέτει ότι αναμένεται η έκδοση της απαραίτητης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και, παράλληλα, γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές των ψηφιακών συστημάτων του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, καθώς και την ανάκτηση των αναγκαίων δεδομένων, μέσω διασύνδεσης με τα τραπεζικά ιδρύματα.

Click to comment

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ερώτηση στην Βουλή από τον Βουλευτη Σερρών για την διαδικασία ένταξης των χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιών σε πρόγραμμα Κ.Ο.Ε

Ο βουλευτής Σερρών, Τάσος Χατζηβασιλείου, απηύθυνε έγγραφη ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κωνσταντίνο Τσιάρα, σχετικά με τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων στην περιοχή των Σερρών.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε ότι οι ακραίες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βισαλτίας οδήγησαν σε κακή γονιμοποίηση των ανθών αμυγδαλιάς, με αποτέλεσμα την μηδαμινή παραγωγή καρπών, παρά τις πλήρεις καλλιεργητικές φροντίδες. Επιπλέον, επισήμανε ότι η παρατεταμένη ανομβρία στις περιοχές του Δήμου Αμφίπολης είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντικά μειωμένη παραγωγή χειμερινών σιτηρών. Βάσει αυτών των αρνητικών δεδομένων, ο κ. Χατζηβασιλείου υποστήριξε την ανάγκη στήριξης του εισοδήματος των Σερραίων αγροτών και ρώτησε τον Υπουργό αν υπάρχει σχεδιασμός για την άμεση ένταξη των καλλιεργειών χειμερινών σιτηρών και αμυγδαλιάς σε Πρόγραμμα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (Κ.Ο.Ε.)Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση των αγροτών που πλήττονται από τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών συνθηκών, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική τους βιωσιμότητα και να υποστηριχθεί η συνέχιση της γεωργικής δραστηριότητας στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Φουντώνει το μπρα ντε φερ κυβέρνησης λογιστών με φόντο το αίτημα για παράταση

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ των λογιστών και φοροτεχνικών με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων για τα λάθη, τις καθυστερήσεις και τις παραλείψεις που καταγράφηκαν στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων 2024 και δη στις προσυμπληρωμένες δηλώσεις, με τους επαγγελματίες του κλάδου να θεωρούν αδύνατο να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα το φετινό έργο έως τις 26 Ιουλίου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Εκδήλωση για την ψηφιακή Κάρτα

Στα πλαίσια ενημέρωσης των Επαγγελματιών – Βιοτεχνών και Εμπόρων του Ν. Καβάλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καβάλας, διοργανώσε ενημερωτική ημερίδα με ομιλητή τον κ. Νάσο Αθαλάστο και τίτλο:

«Εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας στις επιχειρήσεις – Αντιμετώπιση προβλημάτων»

Η ημερίδα είχε σαν στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών για την εισαγωγή και χρήση της ψηφιακής κάρτας στις επιχειρήσεις τους, καθώς και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την εφαρμογή της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en