Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρία παιδιά τραυματίστηκαν το βράδυ της Ανάστασης από βεγγαλικά

Στο Λεωνίδειο καταγράφηκαν άλλοι τέσσερις τραυματίες

Δυστυχώς τα παρατράγουδα από βεγγαλικά και κροτίδες στην Ανάσταση δεν έλειψαν ούτε και φέτος, με αποτέλεσμα τρία παιδιά να τραυματίζονται σοβαρά σε  Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη, όπου καταγράφηκαν ακρωτηριασμοί και εγκαύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένα 14χρονο αγόρι από το Αγκίστρι υπέστη πολλαπλά εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία», εκεί υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πλέον νοσηλεύεται.

Στο ίδιο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά από αεροδιακομιδή ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη. Υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα και αναμένεται να χειρουργηθεί.

Στη Ρόδο, ένα 7χρονο κορίτσι μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο νοσοκομείο του νησιού όταν άγνωστοι πέταξαν βεγγαλικά με αποτέλεσμα να προκληθεί φωτιά στο χωριό Μαλώνα.

«Σήμερα ένα παιδί 7 χρονών δεν θα πάρει την λαμπάδα του να πάει στη Ανάσταση. Αυτό το παιδί δεν θα τσουγκρίσει το κόκκινο αυγό που με χαρά περίμενε να κάνει… Θα υποφέρει στο νοσοκομείο με εγκαύματα… Και για αρκετά χρόνια ακόμα οι γονείς αυτού του παιδιού θα ανησυχούν μην τυχόν και μείνουν σημάδια στο προσωπάκι του… Γιατί ΕΣΥ εχθές δεν σκέφτηκες την πράξη σου ή την σκέφτηκες και είπες “σιγά τί θα γίνει;” κι’ όμως έγινε.

Ας σκεφτούμε σήμερα ότι το κακό μπορεί να γίνει.  Μολονότι λέμε Ναι, στο έθιμο, αλλά με ασφάλεια για τους γύρω μας και την δικιά μας. Καλή Ανάσταση!! Οι σκέψεις όλων μας θα είναι στο κοριτσάκι και στη οικογένειά του» έγραψε για το περιστατικό ο πρόεδρος της κοινότητας Μανώλας, Νεκτάριος Μουστακέλλης, σε ανάρτησή του στο social media.

Οι νεαροί πετούσαν βεγγαλικά και συνέχισαν βάζοντας στο στόχαστρό τους και το πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά στο προστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου από την ισχυρή έκρηξη. Αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων του Πολιστισυτικού κέντρου.

Τέσσερις τραυματίες και στο Λεωνίδιο

Σοβαρό ατύχημα με συνολικά τέσσερις τραυματίες από βεγγαλικά προκλήθηκε λίγο μετά την Ανάσταση και στο Λεωνίδιο Αρκαδίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το περιστατικό συνέβη στην ενορία του Αγίου Βασίλειου Λεωνιδίου, όταν τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στην προσπάθεια τους να πυροδοτήσουν βεγγαλικά.

Οι τέσσερις νεαροί άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στη συνέχεια οι δυο από αυτούς διακομίστηκαν στην Τρίπολη, αφού φέρουν εγκαύματα στα χέρια και το στήθος.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

8 μήνες φυλακή με αναστολή στη διοίκηση του Σωματείου των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας

Ποινές φυλάκισης οκτώ [8] μηνών με αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο στα μέλη της διοίκησης του Σωματείου των πρώην εργαζομένων στα Πετρέλαια Καβάλας, καταδικάζοντάς τους για το αδίκημα της παράνομης βίας.

Το Δικαστήριο δέχθηκε ότι τα μέλη του ΔΣ ήταν υπεύθυνα για τον αποκλεισμό της διοίκησης της Energean από τις εγκαταστάσεις από τις αρχές Αυγούστου έως τις 21 Δεκεμβρίου 2021, οπότε και η κατάληψη των εγκαταστάσεων έληξε με την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Η απόφαση του Δικαστηρίου ήταν ομόφωνη!

Επιπλέον, με ποινές που φθάνουν έως και τους 14 μήνες (με αναστολή ή μετατρέψιμες) καταδικάστηκαν 4 ακόμη πρώην εργαζόμενοι για σειρά ποινικών δικαιωμάτων. Οι υπόλοιποι 141 πρώην εργαζόμενοι αθωώθηκαν από κάθε κατηγορία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά στο γυάλινο κτίριο, δίπλα από το Παλιό Νοσοκομείο Καβάλας

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου στο γυάλινο κτίριο πλησίον του παλιού Νοσοκομείου της Καβάλας.

Η φωτιά ήταν μικρής έκτασης και κατασβέστηκε άμεσα από την Π.Υ Καβάλας που βρέθηκε στο σημείο άμεσα με ένα όχημα.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en