Τραγωδία σε γήπεδο στο Περού
Τραγική κατάληξη είχε η συγκέντρωση φιλάθλων της Αλιάνσα Λίμα στο Alejandro Villanueva, ενόψει του ντέρμπι με την Ουνιβερσιτάριο στο Περού.
Σύμφωνα με τοπικά και διεθνή μέσα, στη νότια κερκίδα του γηπέδου επικράτησε συνωστισμός, καθώς βρέθηκαν πολύ περισσότεροι φίλαθλοι από το επιτρεπόμενο όριο. Το αποτέλεσμα ήταν να σημειωθεί ποδοπάτημα, με έναν άνθρωπο να χάνει τη ζωή του και δεκάδες άλλους να τραυματίζονται.
Δεκάδες τραυματίες
Οι αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 60 τραυματίες, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ο υπουργός Υγείας, Χουάν Κάρλος Βελάσκο, επιβεβαίωσε το περιστατικό δηλώνοντας ότι «τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα και δυστυχώς υπάρχει ένας νεκρός», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα ακριβή αίτια.
Έρευνα για τα αίτια
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, με ορισμένα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πιθανή κατάρρευση τμήματος της εξέδρας. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι του γηπέδου και οι πυροσβεστικές αρχές διαψεύδουν προς το παρόν αυτό το ενδεχόμενο.
Το περιστατικό επαναφέρει στο προσκήνιο τα ζητήματα ασφάλειας στα γήπεδα, ιδιαίτερα σε αγώνες υψηλού κινδύνου με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων.