Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τοποθέτηση Δ. Εμμανουηλίδη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τις 120 δόσεις

Σε τοποθέτηση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την τροπολογία ρύθμισης στις 120 δόσεις προχώρησε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης. Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτηση του ανέφερε τα εξής :

“Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

επ’ αφορμή της χθεσινής πολύωρης συζήτησης, κρατώ το ακροτελεύτιο του Πρωθυπουργού από την ποίηση του Μανόλη Αναγνωστάκη: «δεν έφταιγε αυτός, τόσος ήταν». Νομίζω ότι η ποίηση έχει αυτή τη μαγεία, να συμπυκνώνει με ελάχιστες λέξεις βαθιά και αποκρυσταλλωμένα νοήματα. Ας μου επιτραπεί μια παράφραση, «τέτοιος ήταν». Και οι δυο αντωνυμίες είναι δεικτικές, έχουν ωστόσο μια ιδιότυπη λειτουργία να γίνονται δηκτικές. Το περιεχόμενό τους να είναι εξ υπαρχής αρνητικό.

Λέω, λοιπόν, ότι «τόσος» ήταν και «τέτοιος» ήταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όχι γιατί υπάρχει έλλειμμα πνευματικότητας, αλλά γιατί σε τέτοιο περιβάλλον έζησε.

Ζώντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, δεν μπορεί να αντιληφθεί έννοιες, όπως κοινωνικό μέρισμα, όπως επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι «terraincognita» αυτές οι λέξεις για το περιβάλλον μέσα στο οποίο γαλουχήθηκε.

Όταν πάλι αναφερόμαστε στη ρύθμιση περί 120 δόσεων, ο κύριος Μητσοτάκης κατά νου έχει την πρακτική των ρυθμίσεων του «ΚΗΡΥΚΑ ΧΑΝΙΩΝ», όταν για όλο το διάστημα «αβρόχοις ποσίν», περνούσε την οικονομική επιβάρυνση των οφειλομένων και μετακύλυε όλο το βάρος των οφειλών του στην τελευταία δόση για να υπάρχει ανακύκληση και διαιωνισμός του χρέους. Προσφιλής άλλωστε τακτική και με την ρύθμιση των 270 εκατομμυρίων ευρώ των θαλασσοδανείων της Νέας Δημοκρατίας.

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Βεβαίως η Αντιπολίτευση και τα πολιτικά κόμματα έχουν κάθε λόγο να εστιάζουν την αντιπολιτευτική κριτική τους σε όποιο πεδίο τους ενδιαφέρει και σε όποιο πεδίο εκτιμούν ότι θα έχουν οφέλη πολιτικά και κομματικά.

Όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και μία πραγματικότητα. Όταν φέρνουμε ένα νομοσχέδιο που αλλάζει τον κοινωνικό χάρτη – γιατί περί τέτοιου πρόκειται, καθώς ανακουφίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας από τα βάρη των μνημονίων – το να εστιάζετετην αντιπολιτευτικής σας πρακτική στην «Πολακειάδα» και στην «κοτερολογία» είναι απόδειξη της αντιπολιτευτικής σας ένδειας και του πολιτικού αδιεξόδου στο οποίο έχετε περιέλθει.

Θα κλείσω με μια τελευταία αποστροφή. Το ποτήρι το πικρό θα το πιει η Ν.Δ. μέχρι τέλους. Και ξέρετε ποιος θα το κεράσει; Ο ελληνικός λαός στις 26 του Μάη. Ευχαριστώ πολύ.”

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν | Έβαλε με πυροβόλο και κατέρριψε UAV

Νέα εμπλοκή για τη φρεγάτα «Ύδρα» στον Κόλπο του Άντεν, καθώς έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων, για να προστατέψει ένα εμπορικό πλοίο.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, η φρεγάτα, παρέχοντας προστασία σε εμπορικό πλοίο, έβαλε με πυροβόλο εναντίον δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες εμπλοκής, ένα εκ των οποίων κατερρίφθη και το άλλο απομακρύνθηκε.

Η φρεγάτα συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Ανακοινωση για το περιστατικό εκδόθηκε από την «Επιχείρηση Ασπίδες» με ανάρτηση στα social media.

«Η φρεγάτα “Υδρα”, η οποία παρείχε προστασία σε ένα εμπορικό πλοίο στον κόλπο του Άντεν, αντιμετώπισε 2 UAV που αποτελούσαν άμεση απειλή για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας. Το 1ο UAV καταρρίφθηκε, ενώ το 2ο άλλαξε πορεία. Η ενέργεια ήταν αποτελεσματική και απέτρεψε τυχόν ζημιές σε ναυτικούς και εμπορική ναυτιλία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Είναι η δεύτερη φορά που επιχειρεί στην περιοχή. Η πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας «Ύδρα» έγινε στα μέσα Μαρτίου, όταν εξαπέλυσε πυρά κατά δύο μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAVs), στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες» στην Ερυθρά Θάλασσα.

«Σε μια εμπόλεμη ζώνη το ρίσκο είναι δεδομένο. Η υπερεξασφάλιση δεν μπορεί να υπάρξει. Το ζήτημα είναι αν το ρίσκο λογικό ή εκφεύγει λογικών προβλέψεων. Θεωρώ ότι το ρίσκο είναι λογικό. Στις σύγχρονες μονάδες υπάρχουν περεταίρω δυνατότητες που δεν έχει η φρεγάτα μας», δήλωνε μετά την πρώτη εμπλοκή, μιλώντας στο OPEN, ο αντιναύαρχος ε.α. Βασίλειος Μαρτζούκος.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για την επιχείρηση «Ασπίδες», «προστατεύει τα πλοία τα οποία χρησιμοποιούν τη θαλάσσια οδό, δηλαδή την ελευθερία της ναυσιπλοΐας, απολύτως αμυντικά. Δεν πρόκειται εμείς να επιτεθούμε σε καμιά χώρα, δεν πρόκειται να επιτεθούμε σε κανέναν. Αλλά βεβαίως, έχοντας συγκεκριμένες δυνατότητες αντιμέτρων».

Στην άσκηση συμμετέχουν τέσσερις φρεγάτες από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία οι οποίες περιπολούν σε μια τεράστια περιοχή που εκτείνεται από τη νότια Ερυθρά Θάλασσα έως τον βορειοδυτικό Ινδικό Ωκεανό.

Πηγή: newsbeast.gr

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας για το ΕΚΑΒ Θάσου

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΑΒ ΘΑΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κραυγή αγωνίας για ακόμη μια χρονιά από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Κραυγή αγωνίας που εντείνεται για τη Θάσο και την Καβάλα ενόψει της θερινής περιόδου.
Με μόλις ένα ασθενοφόρο για ολόκληρο το 24ωρο στη Θάσο, με ελλείψεις προσωπικού, με μηδενικές προσλήψεις και χωρίς τη δημιουργία 2 ης βάσης στο νησί.
Το σύνολο του ΕΚΑΒ εξακολουθεί να είναι υποστελεχωμένο στο νομό.
Τι κι αν ο Κ. Μητσοτάκης, παραμονές εκλογών του Ιουνίου 2023 στη Θάσο, υποσχόταν με περισσό θράσος «είδαμε προβλήματα με το ΕΚΑΒ, θα τα διορθώσουμε» και ότι «η αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη τετραετία».
Τι κι αν ο δήμαρχος Θάσου δήλωνε τον περασμένο Φεβρουάριο: «Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.»
Το νησί παραμένει εδώ και πέντε χρόνια στην ίδια ακριβώς θλιβερή κατάσταση.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που ίδρυσε το ΕΚΑΒ της Θάσου.
Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που το στελέχωσε και μέχρι το 2019 λειτουργούσε με δύο ασθενοφόρα στις βάρδιες καθημερινά.
Και είναι η κυβέρνηση της ΝΔ που διέλυσε τις υποδομές που αφήσαμε και επί πέντε χρόνια αδιαφορεί εγκληματικά για την υγεία πολιτών και τουριστών, λέγοντας ψέματα και μοιράζοντας ανεκπλήρωτες προεκλογικές υποσχέσεις.
Οι πολυπληθείς αντιπροσωπείες από την Περιφέρεια και τους Δήμους, που συμμετέχουν στα τουριστικά συνέδρια, τι άραγε υποστηρίζουν για να προσελκύσουν τουρισμό; Ότι το νησί είναι ασφαλές;
Έχουμε ήδη θρηνήσει θύματα. Θα θρηνήσουμε κι άλλα;
Καμία πλέον αμφισβήτηση δεν υπάρχει: Η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση απαξιώνουν το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και αδιαφορούν παντελώς για την υγεία και τη ίδια τη ζωή όλων μας.

Καβάλα, 24-4-2024
Νομαρχιακή Επιτροπή
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τρίωρη στάση εργασίας ενάντια στον αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από τη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 24-4-24 στο Νοσοκομείο Καβάλας, τρίωρη στάση εργασίας (12:00-15:00) των Κοινωνικών Λειτουργών Υγείας που προκήρυξε ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και κάλυψε η ΠΟΕΔΗΝ, ενάντια στον αποκλεισμό των Κοινωνικών Λειτουργών από την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                    Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ                 ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en