Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Ιούνιο του 2024 θα παραδοθεί το «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτό αναφέρεται στην 4η Τακτική Τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών, που δημοσίευσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου εντάχθηκε στην «Πρωτοβουλία για την Υγεία», ένα πρόγραμμα σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει πλέον τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φέρουν το όνομα του ΙΣΝ, τη στήριξη του νοσηλευτικού τομέα, την ενίσχυση της δυναμικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΣΝ, που διαπνέεται από διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του, ιδίως όταν αυτές αφορούν συνεργασία με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάθε τρίμηνο δημοσιεύεται ανακοίνωση που περιλαμβάνει τα κύρια σημεία προόδου ή καθυστερήσεων σε κάθε σκέλος της δωρεάς.

lazy_placeholder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την τελευταία ανακοίνωση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΣΝ, γίνεται γνωστό ότι το έργο του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται στη φάση της προμελέτης, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι: «Σε συνέχεια της οριστικοποίησης και έγκρισης του κλινικού και κτιριολογικού προγράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και της δρομολόγησης των μελετών των συμπληρωματικών έργων υποδομών, το έργο πλέον βρίσκεται στη φάση προμελέτης, η οποία, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Με την ολοκλήρωση της προμελέτης θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι (6) μήνες. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό το έργο κατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024».

inkomotini

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δύο οι βασικές απορίες της βραδιάς στις εκλογές του Δήμου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα επιτελεία των υποψήφιων δημάρχων Καβάλας έχουν στη διάθεση τους ανεπίσημα αποτελέσματα, αυτά ίσως φθάνουν και στο 20% των εκλογικών τμημάτων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, δύο είναι τα βασικά θέματα που όλοι αναμένουν να απαντήσουν. Ποια θα είναι η διαφορά της κ. Τσανάκα από το δεύτερο και ποιος εκ των Μουριάδη- Μάκη Παπαδόπουλου θα είναι δεύτερος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Αρχή μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής οι σημερινές εκλογές

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο και την κόρη του, ο υποψήφιος βουλευτής Καβάλας και Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης άσκησε το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 το εκλογικό του δικαίωμα στο 7ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Ο κ. Λαζαρίδης εστίασε στο πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, στέλνοντας παράλληλα και ένα πολιτικό μήνυμα, μιλώντας για «αρχή του τέλους για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου».

«Οι σημερινές εκλογές είναι καθοριστικής σημασίας για την Ευρώπη και την Πατρίδα μας. Είναι η αρχή του τέλους για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής περιόδου και η αρχή για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, έτσι ώστε μια κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει την Ελλάδα πιο φωτεινή και τους Έλληνες αισιόδοξους. Ας μη λείψει λοιπόν κανένας», δήλωσε ο κ. Λαζαρίδης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Εκλογές στην Καβάλα | Είδος προς… εξαφάνιση τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βρίσκονταν στη θέση τους, όχι όμως και τα μέλη των εφορευτικών Επιτροπών στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της Καβάλας το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2019. Τα κενά ήταν πολλά, με τα περισσότερα εκλογικά τμήματα της ΠΕ Καβάλας να λειτουργούν με ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, με τους γραμματείς των δικαστικών αντιπροσώπων να σώζουν την κατάσταση στην πολλαπλή και πρωτόγνωρη ψηφοφορία, καθώς επωμίστηκαν τον όγκο της δουλειάς.

Το κυριότερο πρόβλημα, πάντως, το οποίο δυσχέρανε την εκλογική διαδικασία και ταλαιπώρησε τους πολίτες ήταν το ότι πολλοί δεν φρόντισαν να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν, με αποτέλεσμα να σπεύδουν στο εκλογικό κέντρο που ψήφιζαν κατά το παρελθόν και από εκεί στον δήμο για να πληροφορηθούν πού ψηφίζουν.

Όσον αφορά τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, το πρωί ήταν ικανοποιητική έως μεγάλη -κατά πρώτη εκτίμηση μεγαλύτερη από αυτή των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2014– ενώ έξω από κάποια εκλογικά κέντρα προκλήθηκε μποτιλιάρισμα από τη μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων.

Σε γενικές γραμμές η διαδικασία κυλάει ομαλά μέχρι τώρα, ενώ τα συνήθη μικροπροβλήματα, όπως η έλλειψη φακέλων σε κάποια τμήματα, αντιμετωπίζονται επιτυχώς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμητρα Τσανάκα | Σήμερα είναι μία όμορφη μέρα για την πόλη μας

Δημοσιεύτηκε

στις

Με χαλαρή διάθεση, συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα και ντυμένη στα… λευκά, η δήμαρχος Καβάλας και επικεφαλής του συνδυασμού Ανάσα για τον Δήμο Δήμητρα Τσανάκα άσκησε το πρωί της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 το εκλογικό της δικαίωμα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο της Καβάλας.

«Σήμερα είναι μία σημαντική μέρα, σήμερα πιστεύουμε ότι θα είναι μία όμορφη μέρα για την πόλη μας. Η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, παρόλο που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε κάποια μικροπροβλήματα από την ανακατανομή των δημοτών μας στα εκλογικά. Ελπίζω όμως ότι η συμμετοχή θα είναι ικανοποιητική», δήλωσε η δήμαρχος, προτρέποντας τον κόσμο και ειδικά τους νέους «να σηκωθούν από τους καναπέδες και να ψηφίσουν».

Η κ. Τσανάκα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φίλους και συνεργάτες, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές ξεκούρασης από τον προεκλογικό αγώνα ο οποίος προηγήθηκε, μιας και η μέρα δεν απαιτούσε πολλές υποχρεώσεις, παρά μόνοαναμονή και αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: