Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Ιούνιο του 2024 θα παραδοθεί το «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ»

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτό αναφέρεται στην 4η Τακτική Τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών, που δημοσίευσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου εντάχθηκε στην «Πρωτοβουλία για την Υγεία», ένα πρόγραμμα σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει πλέον τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φέρουν το όνομα του ΙΣΝ, τη στήριξη του νοσηλευτικού τομέα, την ενίσχυση της δυναμικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΣΝ, που διαπνέεται από διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του, ιδίως όταν αυτές αφορούν συνεργασία με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάθε τρίμηνο δημοσιεύεται ανακοίνωση που περιλαμβάνει τα κύρια σημεία προόδου ή καθυστερήσεων σε κάθε σκέλος της δωρεάς.

lazy_placeholder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την τελευταία ανακοίνωση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΣΝ, γίνεται γνωστό ότι το έργο του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται στη φάση της προμελέτης, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι: «Σε συνέχεια της οριστικοποίησης και έγκρισης του κλινικού και κτιριολογικού προγράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και της δρομολόγησης των μελετών των συμπληρωματικών έργων υποδομών, το έργο πλέον βρίσκεται στη φάση προμελέτης, η οποία, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Με την ολοκλήρωση της προμελέτης θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι (6) μήνες. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό το έργο κατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024».

inkomotini

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Διακοπή ρεύματος σε πολλές περιοχές της Καβάλας

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται αρκετές περιοχές της Καβάλας μετά από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 25 Απριλίου λόγω μίας βλάβης που αναζητούν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα οι περιοχές που δεν έχουν ρεύμα είναι :

Άγιος Λουκάς

Κηπούπολη

Νεάπολη

Βύρωνας

Καλαμίτσα

Χρυσοστόμου Σμύρνης – Ραψάνη

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεδρίαση των Επιμελητηρίων για τα πνευματικά δικαιώματα

Συνάντηση των Επιμελητηρίων πραγματοποιήθηκε στη Αθήνα γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων στα καταστήματα, θέλοντας να δοθούν λύσεις σε διάφορα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους μουσικούς.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en