Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τον Ιούνιο του 2024 θα παραδοθεί το «Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το έργο της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Αυτό αναφέρεται στην 4η Τακτική Τριμηνιαία Ενημέρωση Προόδου Εργασιών, που δημοσίευσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπενθυμίζεται ότι η χρηματοδότηση του έργου εντάχθηκε στην «Πρωτοβουλία για την Υγεία», ένα πρόγραμμα σημαντικών δωρεών του ΙΣΝ στον τομέα της Υγείας, με προϋπολογισμό που προσεγγίζει πλέον τα 300 εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα, η «Πρωτοβουλία για την Υγεία» περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, καθώς και Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, τα οποία θα φέρουν το όνομα του ΙΣΝ, τη στήριξη του νοσηλευτικού τομέα, την ενίσχυση της δυναμικότητας των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού σε δημόσια νοσοκομεία της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ΙΣΝ, που διαπνέεται από διαφάνεια σε όλες τις δράσεις του, ιδίως όταν αυτές αφορούν συνεργασία με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, κάθε τρίμηνο δημοσιεύεται ανακοίνωση που περιλαμβάνει τα κύρια σημεία προόδου ή καθυστερήσεων σε κάθε σκέλος της δωρεάς.

lazy_placeholder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με την τελευταία ανακοίνωση, που συμπίπτει με τη συμπλήρωση ενός έτους από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του ΙΣΝ, γίνεται γνωστό ότι το έργο του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής βρίσκεται στη φάση της προμελέτης, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Αναλυτικότερα, σημειώνεται ότι: «Σε συνέχεια της οριστικοποίησης και έγκρισης του κλινικού και κτιριολογικού προγράμματος του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής από το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και της δρομολόγησης των μελετών των συμπληρωματικών έργων υποδομών, το έργο πλέον βρίσκεται στη φάση προμελέτης, η οποία, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, ορίζεται σε τέσσερις (4) μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Με την ολοκλήρωση της προμελέτης θα ακολουθήσει η οριστική μελέτη, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει έξι (6) μήνες. Σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό το έργο κατασκευής του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί τον Ιούνιο του 2024».

inkomotini

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Με απόφαση Παναγιωτόπουλου διατηρείται το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ανακαλείται η απόφαση του πρώην Υπουργού Ευάγγελου Αποστολάκη με την οποία καταργούνταν το Αεροπορικό Απόσπασμα Χρυσούπολης.

Πάμε να παρακολουθήσουμε τι δήλωσε για το θέμα τόσο ο ίδιος ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας όσο και ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Μετωπική” Δέμπα-Ζησίμου για το Φεστιβάλ Φαγητού

Δημοσιεύτηκε

στις

“Πόλεμος” δηλώσεων ξεκίνησε κυρίες και κύριοι στο Επιμελητήριο Καβάλας μετά από ανακοίνωση της παράταξης “Ανανέωση Τώρα” με επικεφαλής τον Παύλο Ζησίμου σχετικά με την διεξαγωγή του Park Food Festival στην Καβάλα.

Η ανακοίνωση της παράταξης προκάλεσε τις αντιδράσεις από πλευράς της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα ο οποίος τοποθετήθηκε επί του θέματος στο ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι αεροψεκασμοί σε όλη την Περιφέρεια ΑΜ Θ

Δημοσιεύτηκε

στις

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ξεκίνησαν και εντείνονται οι αεροψεκασμοί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Το συγκεκριμένο γεγονός συνέβη λόγω και του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα.

Ήδη τα πρώτα δύο στην Ευρώπη περιστατικά λοίμωξης από τον ιό δηλώθηκαν την περασμένη στη Βόρεια Ελλάδα (στους νομούς Ξάνθης και Πιερίας). Φέτος η λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου έκανε την εμφάνισή της τρεις βδομάδες αργότερα σε σύγκριση με πέρσι.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Προϊσταμενος Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε Καβάλας για το Park Food Festival

Δημοσιεύτηκε

στις

Την δική της άποψη στην έντονη κουβέντα που έγινε στην Καβάλα σε όλα τα επίπεδα για το Park Food Festival που πραγματοποιήθηκε από την περασμένη Παρασκευή έως Κυριακή στο πάρκο του Φαλήρου, κατέθεσε με δελτίο τύπου η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας. Στο δελτίο αυτό τονίζεται ότι οι έλεγχοι που διενεργήθηκαν έγιναν μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της από τους οποίους διαπιστώθηκαν παραβάσεις της υγειονομικής Νομοθεσίας με δυνητικό κίνδυνο για την δημόσια υγείας ενώ κατασχέθηκαν συνολικά 180 κιλά ακατάλληλα τρόφιμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ