Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Τελευταίο αντίο στην Γλυκερία Μεμεκίδου δόθηκε στην Κομοτηνή

Σε κλίμα οδύνης τελείται αυτή την ώρα η κηδεία της Αξιωματικού της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, Γλυκερίας Μεμεκίδου, η οποία σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι λένε το τελευταίο «αντίο» στην 46χρονη Γλυκερία Μεμεκίδου στην Καλλιθέα Κομοτηνής, τον τόπο καταγωγής της. Η εξόδιος ακολουθία ψάλλεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμονα.

Το φέρετρο με την σορό της 46χρονης ήταν τυλιγμένο με την ελληνική σημαία, ενώ στον αύλειο χώρο της εκκλησίας αγήματα απέδωσαν τιμές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις 554 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού | Αναλυτικά τα ονόματα και η κατανομή

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την πρόσληψη 554 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ-ΕΒΠ) ως προσωρινούς αναπληρωτές με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, πλήρους ωραρίου, για το τρέχον διδακτικό έτος 2023-2024.

Συγκεκριμένα αφορούν:

  • Στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) → 126
  • Στην Εξειδικευμένη Εκπαιδευτική Υποστήριξη (παράλληλη) → 315
  • Στα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ) → 9
  • Στα Σχολικά Δίκτυα Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΣΔΕΥ) στα ΚΕΔΑΣΥ → 7
  • Σε Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) → 31
  • Σε σχολικές μονάδες γενικής εκπαίδευσης → 66

Οι προσλαμβανόμενοι/ες οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 4 έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Τα ονόματα των προσλαμβανόμενων εδώ.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυξημένη η οικοδομική δραστηριότητα το πρώτο οκτάμηνο του 2023, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 17,4% καταγράφηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας, στο σύνολο της χώρας, τον Αύγουστο εφέτος, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, εκδόθηκαν 1.595 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 392.123 m2 επιφάνειας και 2.080.877 m3όγκου.

Έτσι, παρουσιάστηκε μείωση κατά 4,3% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, μείωση κατά 7,8% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 17,4% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Το 8μηνο, η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφανίζει, στο σύνολο της χώρας, αύξηση κατά 9,4% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, αύξηση κατά 12,3% στην επιφάνεια και αύξηση κατά 16,5% στον όγκο, σε σχέση με την περίοδο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2022.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσλήψεις 4.593 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως προσωρινών αναπληρωτών

Στην πρόσληψη 4.593 αναπληρωτών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά το υπουργείο Παιδείας για το διδακτικό έτος 2023-2024. Αναλυτικά:

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

α) 1.400 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ), και

β) 529 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση.

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

α) 632 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (ΕΑΕ),

β) 2.012 εκπαιδευτικοί κλάδων/ειδικοτήτων στην Γενική Εκπαίδευση, και

γ) 12 εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ79.01 και ΤΕ16 σε Μουσικά Σχολεία για τη διδασκαλία μουσικών ειδικεύσεων.

Επιπλέον, διατίθενται για πρόσληψη στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, με απόφαση του οικείου Διοικητικού Συμβουλίου, τρεις προσωρινοί αναπληρωτές για την Γενική Εκπαίδευση και πέντε στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Υποστήριξη εγγραμματισμών και κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης μαθητών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 4 έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023.

Επί της διαδικασίας τοποθέτησης σε σχολικές μονάδες (για τις περιπτώσεις που απαιτείται) και ανάληψης υπηρεσίας, οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να ανατρέξουν στην διεύθυνση www.minedu.gov.gr/anaplirotes όπου έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες πληροφορίες και διευκρινίσεις.

Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τα ονόματα εδώ.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: