Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. απέναντι στην κοινωνία της Καβάλας

Αρκετές φορές, η βούληση της τοπικής κοινωνίας ήταν αντίθετη με την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων και την υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές υπήρξε σύγκρουση με νικήτρια άλλοτε την τοπική κοινωνία και άλλοτε τα διάφορα συμφέροντα. Στην περίπτωση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθυστέρησε, αλλά φαίνεται πως δεν απέτρεψε την κατασκευή.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, την πρώτη του νέου έτους, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. δεν υποχωρεί στον μνημονιακό σχεδιασμό, που προβλέπει την κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού πάνω από το Περιγιάλι κι ενός πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της Καβάλας. «Τη χώρα αυτή, δεν τη διοικούν οι Έλληνες, αλλά το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.», είπε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εγκαταλείφθηκε το αρχικό σχέδιο, δηλαδή η κατασκευή του μετωπικού σταθμού στη θέση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία σχεδόν σύσσωμης της κοινωνίας της Καβάλας, πλην των τότε κυβερνητικών βουλευτών (Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου).

Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» κινήθηκαν νομικά εναντίον της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες, διότι ο σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται σε έκταση που ανήκει στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Ωστόσο, στο διάστημα που ακολούθησε, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., έχοντας την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, αναζήτησε τρόπο, για να ξεπεράσει τη δικαστική απόφαση. Και επανήλθε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, κηρύσσοντας αναγκαστική απαλλοτρίωση της δημοτικής έκτασης! Το «μέτωπο», επομένως, παραμένει ανοιχτό και οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να επαγρυπνούν. Εφόσον κατασκευαστεί ο μετωπικός σταθμός στην αρχική θέση, τότε θα συνεχιστεί και θα τελειώσει το έργο του πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της πόλης, η οποία παραμένει κλειστή! Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση, αλλά μάλλον υιοθετεί τον σχεδιασμό του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που είναι «μονόδρομος» για την μεταβίβαση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε ιδιώτη.

Η συνεδρίαση άρχισε με την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών. Ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανος, άδραξε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους δημοτικούς συμβούλους ορισμένες σκέψεις του. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θέλει να προσκαλέσει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εάν βολέψει, τον οικουμενικό πατριάρχη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, με σκοπό να παραστούν στην έναρξη του θεσμού των θρησκευτικών συνεδρίων στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Λυδίας. Επίσης, οι δύο προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα εγκαινιάσουν τον ιερό ναό Αναλήψεως, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο στην περιοχή των Ποταμουδίων, το οποίο ζήτησε η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. από τον Δήμο Καβάλας.

Ακόμα, ο κ. Στέφανος είπε ότι θα φυλάκιο κειμηλίων, με θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, οι οποίες αποκαθίστανται, ενώ θα εκδοθεί ένας τόμος με τις εγκυκλίους και άλλα κείμενα του αείμνηστου Προκοπίου, για τα τρία έτη από τον θάνατο του.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε πως τους πολίτες που υπηρετούν την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώνει η αγάπη για τον τόπο. «Η πόλη και ο Νομός Καβάλας έχουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Κι αυτό κάνουμε, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του. Είμαστε ανοιχτοί σε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, όπως αυτές του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας», είπε.

k-tipos

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καταγγελίες για ακάθαριστα οικόπεδα και εστίες μόλυνσης στην συνοικία της Παναγίας

Πολλές είναι οι καταγγελίες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην συνοικία της Παναγίας για ακαθάριστα οικόπεδα που δημιουργούν εστίες μόλυνσης με διάφορα τρωκτικά να φωλιάζουν εκεί.

Ωστόσο όπως μας ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης, η υπηρεσία έχει επισκεφθεί αρκετές φορές προσφάτως την συνοικία όπου και καθάρισε τα σημεία που έπρεπε.

Πάντα βέβαια όπως ενημερώνει τους πολίτες, οι καθαριότητες διενεργούνται στα σημεία όπου μπορεί να έχει δικαιοδοσία ο Δήμος κι όχι σε ιδιόκτητα σημεία.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι δράσεις του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμίτσας στην παραλία

Από νωρίς ξεκίνησαν τα μπάνια για το καλοκαίρι φέτος με πολύ κόσμο να επισκέπτεται τις πρωινές ώρες την παραλία της Καλαμίτσας, με ένα διάλλειμα βέβαια αυτές τις ημέρες λόγω της επιδείνωσης του καιρού. Παρόλα αυτά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Καλαμίτσας φαίνεται να είναι ενεργός, με τις δράσεις του να έχουν ξεκινήσει ήδη με τον καθαρισμό της παραλίας ενώ αναμένονται κι άλλες δράσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ωστόσο από την άλλη πλευρά, υπάρχει προβληματισμός καθότι πέρυσι δεν είχαν τοποθετηθεί επαρκή καθίσματα και σκίαστρα από πλευράς του Δήμου Καβάλας .

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en