Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. απέναντι στην κοινωνία της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρκετές φορές, η βούληση της τοπικής κοινωνίας ήταν αντίθετη με την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων και την υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές υπήρξε σύγκρουση με νικήτρια άλλοτε την τοπική κοινωνία και άλλοτε τα διάφορα συμφέροντα. Στην περίπτωση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθυστέρησε, αλλά φαίνεται πως δεν απέτρεψε την κατασκευή.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, την πρώτη του νέου έτους, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. δεν υποχωρεί στον μνημονιακό σχεδιασμό, που προβλέπει την κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού πάνω από το Περιγιάλι κι ενός πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της Καβάλας. «Τη χώρα αυτή, δεν τη διοικούν οι Έλληνες, αλλά το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.», είπε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εγκαταλείφθηκε το αρχικό σχέδιο, δηλαδή η κατασκευή του μετωπικού σταθμού στη θέση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία σχεδόν σύσσωμης της κοινωνίας της Καβάλας, πλην των τότε κυβερνητικών βουλευτών (Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου).

Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» κινήθηκαν νομικά εναντίον της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες, διότι ο σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται σε έκταση που ανήκει στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Ωστόσο, στο διάστημα που ακολούθησε, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., έχοντας την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, αναζήτησε τρόπο, για να ξεπεράσει τη δικαστική απόφαση. Και επανήλθε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, κηρύσσοντας αναγκαστική απαλλοτρίωση της δημοτικής έκτασης! Το «μέτωπο», επομένως, παραμένει ανοιχτό και οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να επαγρυπνούν. Εφόσον κατασκευαστεί ο μετωπικός σταθμός στην αρχική θέση, τότε θα συνεχιστεί και θα τελειώσει το έργο του πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της πόλης, η οποία παραμένει κλειστή! Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση, αλλά μάλλον υιοθετεί τον σχεδιασμό του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που είναι «μονόδρομος» για την μεταβίβαση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε ιδιώτη.

Η συνεδρίαση άρχισε με την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών. Ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανος, άδραξε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους δημοτικούς συμβούλους ορισμένες σκέψεις του. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θέλει να προσκαλέσει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εάν βολέψει, τον οικουμενικό πατριάρχη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, με σκοπό να παραστούν στην έναρξη του θεσμού των θρησκευτικών συνεδρίων στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Λυδίας. Επίσης, οι δύο προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα εγκαινιάσουν τον ιερό ναό Αναλήψεως, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο στην περιοχή των Ποταμουδίων, το οποίο ζήτησε η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. από τον Δήμο Καβάλας.

Ακόμα, ο κ. Στέφανος είπε ότι θα φυλάκιο κειμηλίων, με θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, οι οποίες αποκαθίστανται, ενώ θα εκδοθεί ένας τόμος με τις εγκυκλίους και άλλα κείμενα του αείμνηστου Προκοπίου, για τα τρία έτη από τον θάνατο του.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε πως τους πολίτες που υπηρετούν την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώνει η αγάπη για τον τόπο. «Η πόλη και ο Νομός Καβάλας έχουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Κι αυτό κάνουμε, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του. Είμαστε ανοιχτοί σε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, όπως αυτές του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας», είπε.

k-tipos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Προληπτικά μέτρα για τη γρίπη ζητά από εκπαιδευτικούς- μαθητές η Διεύθυνση Υγείας της ΠΕ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έγγραφο στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Καβάλας αλλά και στους 4 δήμους του Νομού έστειλε στις 16 Γενάρη ο διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Τονίζει την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων στα σχολεία (σχολικό περιβάλλον) προκειμένου να περιοριστούν τα κρούσματα της εποχικής γρίπης. Όπως φαίνεται αφορμή για το έγγραφο ήταν οι ανησυχίες γονέων του δημοτικού σχολείου του Αμυγδαλεώνα, σε ένα τμήμα του οποίου απουσιάζουν λόγω γρίπης τα 2/3 των μαθητών.

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος αναφέρει στο έγγραφο του: «Κατά την περίοδο που διανύουμε και ιδίως τις επόμενες εβδομάδες ως και τα μέσα Μαρτίου αναμένεται αύξηση των περιστατικών νόσησης από «γριπώδεις συνδρομές» στη χώρα μας και φυσικά στην ΠΕ Καβάλας, κάτι που προκαλεί αυξημένο απουσιασμό στα σχολεία λόγω ασθένειας. Αν και η δραστηριότητα αυτή παρατηρείται σε μια εποχή όπου οι εξάρσεις γρίπης είναι συνηθισμένο και φυσιολογικό φαινόμενο σας ενημερώνουμε για μια ακόμη χρονιά για τα μέτρα πρόληψης και περιορισμού νόσησης από γρίπη στο σχολικό περιβάλλον». Ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες, κάποιες από τις οποίες είναι γνωστές παραδοσιακά. Ο κ. Παπαδόπουλος ζητά πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής. Τονίζει ότι η χρήση αντισηπτικών δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι. Ζητά παραμονή στο σπίτι μέχρι την πλήρη ανάρρωση μαθητών ή εκπαιδευτικών. Όσοι- σημειώνει- παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης δεν πρέπει να προσέρχονται στο σχολείο κτλ.

(φωτογραφία αρχείου)

proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Θ. Μουριάδη με Ν. Παναγιωτόπουλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, είχε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, την Παρασκευή 17 Ιανουάριου, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. 

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν μεταξύ άλλων τις δυνατότητες επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως η εκτέλεση ορισμένων έργων που αφορούν την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και η κάλυψη των δαπανών στις οποίες προέβη ο Δήμος Καβάλας για τη φιλοξενία των προσφύγων.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη μνεία τόσο στο θέμα της κατασκευής του νέου Μουσικού Σχολείου, όσο και στις ενέργειες που πρέπει να αναληφθούν, με πρωτοβουλία του κ. Παναγιωτόπουλου, προκειμένου να παραχωρηθεί η ακτή της Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Ελευθεριάδου σε Μακάριο | Απόδειξε όσα ισχυρίζεσαι ή ζήτα δημόσια συγνώμη!

Δημοσιεύτηκε

στις

«Σκληρή» ανακοίνωση της βουλευτή Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ περί απειλών που δέχεται από μερίδα των 134 της ΒΦΛ.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δημόσια καταγγελία του Μακάριου Λαζαρίδη ότι κάποιοι εργαζόμενοι-μέλη του Σωματείου Εργαζομένων στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων απειλούν τον ίδιο και την οικογένειά του.

Μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανιών Ελλάδος και η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου εγκαλεί τον Μακάριο Λαζαρίδη για τις δηλώσεις του τις οποίες χαρακτηρίζει ως «συκοφαντικές».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης Ελευθεριάδου.

Αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης…

«Ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ο οποίος θυμήθηκε ότι κατάγεται από την Καβάλα μόνο όταν αποφάσισε ότι θέλει να εκλεγεί βουλευτής, ασχολήθηκε για πρώτη φορά με το θέμα των εργαζομένων της βιομηχανία λιπασμάτων, για να τους συκοφαντήσει. Δήλωσε δημόσια ότι δέχεται δήθεν ανώνυμα απειλητικά τηλεφωνήματα από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λιπασμάτων Καβάλας.

Να θυμίσω στον κ. Λαζαρίδη ότι στη Δημοκρατία, υπεύθυνη για την επίλυση τυχών τέτοιων διαφορών είναι η Δικαιοσύνη και όχι τα ΜΜΕ. Πλέον έχει δύο δρόμους: ή να απευθυνθεί στον εισαγγελέα και να αποδείξει τα όσα ισχυρίζεται ή να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους εργαζόμενους που διαπόμπευσε και συκοφάντησε δημόσια και να μαζέψει, όσο μπορεί, τους αίολους ισχυρισμούς του.

Θα πρέπει να καταλάβει, επίσης, ότι την κοινωνία της Καβάλας την ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Είναι γνωστό ότι δεν θέλει να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των 135 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργασίας για μία ακόμη φορά. Είναι γνωστό ότι δεν έχει διάθεση να υπερασπίσει ούτε τους εργαζόμενους που υπέγραψαν, για να μην χάσουν την εργασία τους, τις κατάπτυστες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Είναι γνωστό ότι για το κόμμα του και για τον ίδιο, η επιχειρηματικότητα συναρτάται αντεργατικές πρακτικές. Όμως, το να φτάνει σε σημείο χωρίς αποδείξεις να κατηγορεί ανθρώπους, ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Την ακραία αυτή συμπεριφορά είμαι βέβαιη ότι δεν γνωρίζει και φυσικά δεν εγκρίνει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, να συμβουλέψω τον κ. Λαζαρίδη να αφήσει τα νομικά για τους νομικούς και να σταματήσει να εκτίθεται με αναφορές στη νομιμότητα και σε κανόνες που βγάζει απ’ το μυαλό του. Ως πολιτικός θα έπρεπε να γνωρίζει που πρέπει να σταματά και σε ποια χωράφια να μπαίνει. Το Εργατικό Δίκαιο είναι ένα δύσκολο και ιδιαίτερο κομμάτι της νομικής επιστήμης. Κανένα πρόστιμο δεν θα επιβληθεί στην βιομηχανία εάν δεχτεί την παρεχόμενη εργασία των 135 εργαζομένων. Δεν χρειάζεται να υπογράψουν τίποτα γιατί ισχύουν έως και σήμερα οι συμβάσεις με τις οποίες προσλήφθηκαν στο εργοστάσιο.

Η μη αποδοχή της εργασίας τους υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες που εάν δεν τις γνωρίζει καλά θα κάνει να ενημερωθεί.

Περιμένω λοιπόν, όπως και η τοπική κοινωνία, να αρθρώσει, επιτέλους, πολιτικό λόγο και να πάρει ξεκάθαρη πολιτική θέση. Υπέρ τίνος θα το επιλέξει ο ίδιος…».

kavalapost

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Συμφιλιωτική συνάντηση (και) στο Επιμελητήριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την προσεχή Τετάρτη το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Επιμελητήριο. Αυτή γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μάρκου Δέμπα κι αφορά τα εκλεγμένα στη διοίκηση μέλη της παράταξης του (από τις προηγούμενες εκλογές).

Είναι σαφές ότι επιδιώκεται συμφιλίωση ή μια κάποια αποκατάσταση σχέσεων του κ. Δέμπα με τον κ. Παναγιωτίδη.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν μπορεί να προβλεφθεί εύκολα. Πάντως από τους καλεσμένους σε αυτήν φαίνεται ότι θα υπάρξει ανταπόκριση δηλαδή προσέλευση.

(φωτογραφία αρχείου)

proininews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

geotech_banner

Social

Facebook
TwitterΔρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ