Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. απέναντι στην κοινωνία της Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρκετές φορές, η βούληση της τοπικής κοινωνίας ήταν αντίθετη με την εξυπηρέτηση διαφόρων συμφερόντων και την υλοποίηση πολιτικών αποφάσεων. Στις περιπτώσεις αυτές υπήρξε σύγκρουση με νικήτρια άλλοτε την τοπική κοινωνία και άλλοτε τα διάφορα συμφέροντα. Στην περίπτωση των σταθμών διοδίων στην Εγνατία οδό, στο ύψος της «Άσπρης Άμμου», η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας καθυστέρησε, αλλά φαίνεται πως δεν απέτρεψε την κατασκευή.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Καβάλας τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020, την πρώτη του νέου έτους, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. δεν υποχωρεί στον μνημονιακό σχεδιασμό, που προβλέπει την κατασκευή ενός μετωπικού σταθμού πάνω από το Περιγιάλι κι ενός πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της Καβάλας. «Τη χώρα αυτή, δεν τη διοικούν οι Έλληνες, αλλά το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.», είπε, χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν εγκαταλείφθηκε το αρχικό σχέδιο, δηλαδή η κατασκευή του μετωπικού σταθμού στη θέση που προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία σχεδόν σύσσωμης της κοινωνίας της Καβάλας, πλην των τότε κυβερνητικών βουλευτών (Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη, Γιώργου Παπαφιλίππου).

Ο Δήμος Καβάλας και η «Δημωφέλεια» κινήθηκαν νομικά εναντίον της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» και κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες, διότι ο σταθμός άρχισε να κατασκευάζεται σε έκταση που ανήκει στην κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου. Ωστόσο, στο διάστημα που ακολούθησε, το Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., έχοντας την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης, αναζήτησε τρόπο, για να ξεπεράσει τη δικαστική απόφαση. Και επανήλθε, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Καβάλας, κηρύσσοντας αναγκαστική απαλλοτρίωση της δημοτικής έκτασης! Το «μέτωπο», επομένως, παραμένει ανοιχτό και οι τοπικοί άρχοντες οφείλουν να επαγρυπνούν. Εφόσον κατασκευαστεί ο μετωπικός σταθμός στην αρχική θέση, τότε θα συνεχιστεί και θα τελειώσει το έργο του πλευρικού σταθμού στην ανατολική είσοδο της πόλης, η οποία παραμένει κλειστή! Η νέα κυβέρνηση δεν έχει πάρει θέση, αλλά μάλλον υιοθετεί τον σχεδιασμό του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., που είναι «μονόδρομος» για την μεταβίβαση της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» σε ιδιώτη.

Η συνεδρίαση άρχισε με την κοπή της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή ευχών. Ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως, Θάσου, κ. Στέφανος, άδραξε την ευκαιρία να μοιραστεί με τους δημοτικούς συμβούλους ορισμένες σκέψεις του. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι θέλει να προσκαλέσει, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εάν βολέψει, τον οικουμενικό πατριάρχη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας, με σκοπό να παραστούν στην έναρξη του θεσμού των θρησκευτικών συνεδρίων στο συνεδριακό κέντρο «Απόστολος Παύλος» της Λυδίας. Επίσης, οι δύο προκαθήμενοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα εγκαινιάσουν τον ιερό ναό Αναλήψεως, που θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο στην περιοχή των Ποταμουδίων, το οποίο ζήτησε η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. από τον Δήμο Καβάλας.

Ακόμα, ο κ. Στέφανος είπε ότι θα φυλάκιο κειμηλίων, με θαυμάσιες βυζαντινές εικόνες, οι οποίες αποκαθίστανται, ενώ θα εκδοθεί ένας τόμος με τις εγκυκλίους και άλλα κείμενα του αείμνηστου Προκοπίου, για τα τρία έτη από τον θάνατο του.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης, Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος δήλωσε πως τους πολίτες που υπηρετούν την περιφερειακή και την τοπική αυτοδιοίκηση ενώνει η αγάπη για τον τόπο. «Η πόλη και ο Νομός Καβάλας έχουν τεράστιες δυνατότητες, τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε. Κι αυτό κάνουμε, ο περιφερειάρχης, Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του. Είμαστε ανοιχτοί σε καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, όπως αυτές του σεβασμιότατου μητροπολίτη μας», είπε.

k-tipos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σε 10 ημέρες ολοκληρωνόνται οι εργασίες στην πλατεία Ελευθερίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς από την ανάδοχο εταιρία οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας. Το πρωί της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 κατεδαφίστηκε το κιόσκι-αναψυκτήριο, ενώ τις προηγούμενες μέρες τοποθετήθηκαν και καινούρια φωτιστικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας, το έργο, μετά και τις ελάχιστες εναπομείνασες παρεμβάσεις στο κέντρο της πλατείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

H PFIC LTD διαφυλάσσει πρωτίστως την υγεία των εργαζομένων και συνεργατών της

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Εταιρία PFIC LTD προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊου στην Π.Ε Καβάλας

“Η PFIC LTD σε αυτή την δύσκολη συγκυρία για ολόκληρο τον πλανήτη λόγω της πανδημίας του Covid-19 έχει ως κύριο μέλημά της να διαφυλάξει πρωτίστως την υγεία των εργαζομένων και των συνεργατών της, εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Επιπλέον εθελοντικά λαμβάνει όπου είναι δυνατόν επιπρόσθετα μέτρα για τον περιορισμό διάδοσης πιθανού κρούσματος.

Τέτοια μέτρα είναι η καθημερινή απολύμανση όλων των χώρων του εργοστασίου από εξειδικευμένο συνεργείο, η εγκατάσταση συστημάτων συνεχούς απολύμανσης των κοινόχρηστων χώρων με μικροβιοκτόνες ακτίνες UV και παροχή όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.

Επιπρόσθετα εκπαιδεύει σε συνεχή βάση τους εργαζόμενους και συνεργάτες της για τους τρόπους προφύλαξης και τους ενθαρρύνει να απέχουν από τα καθήκοντά τους σε περίπτωση οποιασδήποτε αδιαθεσίας. Μέχρι σήμερα τα έχουμε καταφέρει πάρα πολύ καλά, μην έχοντας κανένα απολύτως κρούσμα. Η PFIC σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τον Ιατρικό σύλλογο Καβάλας και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς θα συνεχίσει αυτή την προσπάθεια.”

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊου στις 4/8 στην Καβάλα – Η Γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε

στις

Άλλα 121 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα με τη γεωγραφική κατανομή, μεγάλη άνοδος καταγράφεται στη βόρεια Ελλάδα. Μόνο στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 47 νέα κρούσματα, ενώ 8 κρούσματα καταγράφηκαν στη Χαλκιδική, με τα 5 εξ αυτών να σχετίζονται με βάπτιση. Στην Αττική εντοπίστηκαν άλλα 26 κρούσματα. 

Πέντε (5) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– Επτά (7) εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
– Είκοσι έξι (26) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,

– Σαράντα επτά (47) κρούσματα στη Θεσσαλονίκη,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Χαλκιδική, *πέντε από τα οποία συνδέονται με βάπτιση*,
– Οκτώ (8) κρούσματα στη Λάρισα,
– Επτά (7) κρούσματα στην Κέρκυρα,

– Δύο (2) κρούσματα στην Ημαθία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Καβάλα,
– Δύο (2) κρούσματα στις Σέρρες,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αρκαδία,
– Ένα (1) κρούσμα στην Αχαΐα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Δράμα,
– Ένα (1) κρούσμα στον Έβρο,
– Ένα (1) κρούσμα στην Εύβοια,
– Ένα (1) κρούσμα στην Κοζάνη,
– Ένα (1) κρούσμα στην Πέλλα,
– Ένα (1) κρούσμα στη Χίο.

Ωστόσο η Περιφέρεια ΑΜ-Θ παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κορωνοϊός | 121 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Δημοσιεύτηκε

στις

Άλλα 121 κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, λίγο πριν αρχίσει η ενημέρωση των Νίκου Χαρδαλιά και Σωτήρη Τσιόδρα. 

Ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Σήμερα ανακοινώνουμε 121 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4855, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1325 (27.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2403 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 209 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω». 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ