Quantcast
Connect with us

ΚΟΣΜΟΣ

Το μόνο πράγμα που αν κάνεις για 17 λεπτά τη μέρα, θα ζήσεις πιο χαρούμενος και υγιής

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει με περισσότερη ευτυχία και υγεία; Τα νέα είναι οπότε καλά όταν έχουμε την επιστήμη να μας προτείνει λύσεις που μπορούν να έχουν σημαντικά οφέλη για τη ζωή μας.

Έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου του Έξετερ βρήκε λοιπόν πως οι άνθρωποι που περνούν τουλάχιστον 2 ώρες τη βδομάδα στη φύση (ή 17 λεπτά τη μέρα) ήταν πολύ πιθανότερο να αναφέρουν καλύτερους δείκτες υγείας και ψυχολογίας.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Scientific Reports», επικεντρώθηκε στις εμπειρίες 19.806 ανθρώπων και κατέληξε μάλιστα πως αυτό το εβδομαδιαίο δίωρο στο πάρκο είναι το όριο: από κει και κάτω, δεν υπήρχαν στατιστικά σημαντικές διαφοροποιήσεις στους δείκτες υγείας και ευτυχίας.

 

 

Επίσης, δεν έπαιξε καθόλου ρόλο πώς απαρτίστηκε αυτό το δίωρο: ένα δίωρο σε μία μόνο μέρα, δύο ώρες σε ορίζοντα βδομάδας, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να τηρείται το όριο των 120 λεπτών εβδομαδιαίως.

Βρείτε λοιπόν τρόπο να στριμώξετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα 17 λεπτάκια στο πάρκο, καθώς όπως μας λέει η έρευνα θα δείτε μεγάλη διαφορά στη ζωή σας…

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία | Τραγωδία με μετανάστες Σκάφος βυθίστηκε στα ανοικτά | Παιδιά μεταξύ των 16 νεκρών

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πνίγηκαν, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, όταν φουσκωτό σκάφος που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε στα ανοικτά της βορειοδυτικής τουρκικής επαρχίας του Τσανάκκαλε (Δαρδανέλλια), μετέδωσε σήμερα το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ιλχαμί Ακτάς δήλωσε στο Anadolu πως τέσσερις μετανάστες διασώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, στις οποίες συμμετέχουν δέκα σκάφη της ακτοφυλακής, 2 ελικόπτερα, η ναυτονομία, η τουρκική Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών (AFAD) και η Εθνική Ιατρική Ομάδα Διάσωσης (UMKE).

Δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής σαφές πόσοι μετανάστες επέβαιναν στο φουσκωτό, δήλωσε ο κυβερνήτης στο Anadolu.

Ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός TRT μετέδωσε από την πλευρά του ότι περισυλλέχθηκαν 20 πτώματα. Προηγούμενος απολογισμός των αρχών έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Κρεμλίνο | Τα σχόλια του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους, δηλώνει

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε για τα πυρηνικά όπλα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη, απευθυνόμενος στη Δύση ότι η Ρωσία “είναι έτοιμη” σε τεχνικό επίπεδο για έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, η Μόσχα θα το εκλάμβανε αυτό ως μείζονα κλιμάκωση του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε σήμερα ότι ο Πούτιν απαντούσε απλώς σε ερωτήσεις δημοσιογράφου και επαναλάμβανε τις συνθήκες που είναι ήδη πολύ γνωστές στις οποίες η Ρωσία θα ήταν αναγκασμένη θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε συνεργάτης του εκλιπόντος αντιπολιτευόμενου στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, στη Λιθουανία.

Ο Βολκόφ δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και σημείωσε απευθυνόμενος στον Πούτιν ότι κανένας δεν τον φοβάται στη χώρα του.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για τη δήλωση αυτή του Ναουσέντα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι τον Πούτιν δεν θα πρέπει να τον φοβούνται, αλλά να τον σέβονται και να τον ακούνε.

Σχολιάζοντας τέλος πληροφορίες για ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αρκτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την περιοχή αυτή μεγάλης στρατηγικής σημασίας.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΟΣΜΟΣ

Ζαπορίζια | Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον υπό ρωσικό έλεγχο πυρηνικό σταθμό

Εκρηκτικός μηχανισμός ερρίφθη στην περιοχή κοντά στον φράκτη όπου βρίσκονται δεξαμενές καυσίμου ντίζελ, ανακοίνωσε η διοίκηση του πυρηνικού σταθμού, προσθέτοντας ότι ειδικοί του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) στον σταθμό ενημερώθηκαν για τον βομβαρδισμό.

Το Reuters μετέδωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα τις πληροφορίες που προέρχονται και από τις δύο πλευρές στα πεδία των μαχών.

Στο μεταξύ, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν σήμερα από ουκρανικά πλήγματα με στόχο τη ρωσική περιφέρεια του Μπελγκορόντ που συνορεύει με την Ουκρανία, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ.

Η δήλωση αυτή έγινε ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως κατέστρεψε στη διάρκεια της νύκτας 14 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις περιφέρειες του Μπελγκορόντ και του Κουρσκ, που συνορεύει επίσης με την Ουκρανία.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο το ρωσικό έδαφος πολλαπλασιάζονται τις τελευταίες ημέρες καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν από τις 15 ως τις 17 Μαρτίου στη Ρωσία και στις οποίες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να θριαμβεύσει για μια νέα εξαετή θητεία.

«Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας οδηγός σκοτώθηκε από πλήγμα με στόχο το όχημά του» στην περιφέρεια του Μπελγκορόντ, έγραψε ο Γκλάντκοφ στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι ασθενοφόρα έσπευσαν επιτόπου για να βοηθήσουν δύο γυναίκες και έναν άνδρα που τραυματίσθηκαν.

Μέσα στην πόλη του Μπέλγκοροντ, δύο κατοικίες και ένα ιατρικό ίδρυμα υπέστησαν ζημιές από τα πλήγματα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως «στη διάρκεια της περασμένης νύκτας εμποδίσθηκαν απόπειρες του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον τοποθεσιών στο ρωσικό έδαφος».

Συνολικά «14 μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίσθηκαν και καταστράφηκαν πάνω από την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ (11) και αυτή του Κουρσκ (3)», διευκρίνισε.

Χθες, Τετάρτη, δεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στοχοθετήσει ρωσικές περιφέρειες επιτιθέμενα κυρίως σε ενεργειακές υποδομές.

Από πέρυσι ο ουκρανικός στρατός έχει πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της Ρωσίας, πλήττοντας όλο και πιο μακριά μέσα στο ρωσικό έδαφος για να απαντήσει στις επιθέσεις της Μόσχας εναντίον του δικού του εδάφους.

πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en