Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

«Το μέλλον του φούρνου της γειτονιάς»: Εκδήλωση της ΟΕΒΕ Καβάλας με τη ματιά της νέας γενιάς

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαΐου 2025 η δράση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καβάλας (ΟΕΒΕΚ) με τίτλο «Το μέλλον του φούρνου της γειτονιάς μέσα από τα μάτια της νέας γενιάς», στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τη Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Καβάλας και το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Ν. Καβάλας, με στόχο να αναδείξει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του σύγχρονου αρτοποιείου και να φωτίσει τις αγοραστικές συνήθειες της νέας γενιάς.

Παρουσίαση με ουσιαστικά συμπεράσματα

Κεντρικός εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Κώστας Βαθιώτης, σύμβουλος marketing της εταιρείας Lesaffre, ο οποίος παρουσίασε:

  • Νέα προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας

  • Στρατηγικές βιωσιμότητας για τοπικές επιχειρήσεις

  • Τα αποτελέσματα πανελλήνιας έρευνας σχετικά με την αντίληψη των νέων για το ψωμί και τον ρόλο του φούρνου στη σύγχρονη καθημερινότητα

Βασικά ερωτήματα που απαντήθηκαν:

  • Πώς βλέπει η νέα γενιά το ψωμί στη διατροφή της;
    Η υγεία, η αυθεντικότητα και τα αγνά υλικά αποτελούν βασικά κριτήρια επιλογής.

  • Τι περιμένουν οι νέοι από ένα σύγχρονο φούρνο;
    Εκτός από ποιοτικά προϊόντα, επιζητούν εμπειρία, εξυπηρέτηση, διαφάνεια και βιωσιμότητα.

  • Ποιες αλλαγές διαφαίνονται στις αγοραστικές συνήθειες;
    Η στροφή προς προϊόντα χωρίς γλουτένη, ολικής άλεσης, καθώς και η τάση για τοπικά και χειροποίητα προϊόντα κερδίζουν έδαφος.

  • Πώς μπορεί ο αρτοποιός να επανασυνδεθεί με τους νέους καταναλωτές;
    Μέσα από επένδυση στην ποιότητα, την καινοτομία και τη σωστή επικοινωνία, με αξιοποίηση των social media και του storytelling γύρω από το προϊόν.

Στήριξη του παραδοσιακού φούρνου με σύγχρονα εργαλεία

Η ΟΕΒΕΚ, με την εν λόγω δράση, επιδιώκει να στηρίξει τοπικούς επαγγελματίες και τεχνίτες, δίνοντάς τους τα απαραίτητα εργαλεία ώστε να προσαρμοστούν στις νέες καταναλωτικές τάσεις και να διατηρήσουν ζωντανή την παράδοση του φούρνου της γειτονιάς, μέσα από μια σύγχρονη, βιώσιμη προσέγγιση.

Η εκδήλωση στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα: ότι ο φούρνος της γειτονιάς έχει μέλλον — αρκεί να ακούσει τη νέα γενιά και να εξελιχθεί μαζί της.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Ο νέος κυκλικός κόμβος στις Καμάρες περιλήφθηκε ήδη στους χάρτες Google

Ολοένα και περισσότεροι πολίτες που αναζητούν πληροφορίες για τη δόμηση του οδικού δικτύου στην Καβάλα διαπιστώνουν ότι οι χάρτες της Google έχουν ήδη επικαιροποιηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος κυκλικός κόμβος μπροστά από το ιστορικό μνημείο των Καμαρών έχει προστεθεί, αντικατοπτρίζοντας την πραγματικότητα με ακρίβεια.

Η ένταξη του κόμβου στον δημοφιλή ψηφιακό χάρτη αποτελεί ένδειξη της ταχύτητας με την οποία ενημερώνονται τα δεδομένα της πλατφόρμας, κάτι που ενισχύει την αξιοπιστία της για τους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που χρησιμοποιούν την πλοήγηση.

Ο κυκλικός κόμβος, έργο που ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2025, ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από δύο μήνες, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Οι οδηγοί πλέον απολαμβάνουν ομαλότερη ροή της κυκλοφορίας και βελτιωμένη ασφάλεια στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παγγαίο: Πρόστιμο 1.875€ για παράνομη καύση υπολειμμάτων

Διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.875 ευρώ επιβλήθηκε την Πέμπτη 19 Ιουνίου σε άνδρα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης, για παράνομη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών σε αγροτική περιοχή του Δήμου Παγγαίου.

Η καύση πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας για την πρόληψη πυρκαγιών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής προχώρησαν στη βεβαίωση της παράβασης και στην επιβολή του σχετικού προστίμου, στο πλαίσιο των ελέγχων που εντείνονται λόγω της αντιπυρικής περιόδου.

Οι αρμόδιες αρχές υπενθυμίζουν στους πολίτες την αυστηρή τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας και των απαγορεύσεων που ισχύουν για την καύση ξερών χόρτων και γεωργικών υπολειμμάτων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Πρώτες βοήθειες από Σαμαρείτες σε συναυλία Κορκολή

Με δύο σημαντικές παρεμβάσεις συνέχισε το εθελοντικό του έργο το Τμήμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καβάλας, το διήμερο 14 και 15 Ιουνίου 2025.

Υγειονομική κάλυψη στη συναυλία Κορκολή

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου, οι εθελοντές παρείχαν υγειονομική κάλυψη στη συναυλία του Στέφανου Κορκολή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Η εκδήλωση προσέλκυσε πλήθος θεατών και κατά τη διάρκειά της οι Σαμαρείτες ανταποκρίθηκαν άμεσα σε περιστατικό ανάγκης, προσφέροντας πρώτες βοήθειες σε θεατή και διασφαλίζοντας την ομαλή συνέχιση της συναυλίας.

Συμμετοχή σε αιμοδοσία στη Ζαρκαδιά

Το Σάββατο 15 Ιουνίου, το Τμήμα συμμετείχε στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στη Ζαρκαδιά Καβάλας, προωθώντας το μήνυμα της κοινωνικής προσφοράς και ενισχύοντας τα αποθέματα αίματος της περιοχής.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Καβάλας ευχαριστεί θερμά τους εθελοντές και τους πολίτες που στηρίζουν κάθε δράση του, αναδεικνύοντας την αξία της συλλογικής προσπάθειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en