Connect with us

ΓΥΝΑΙΚΑ

Το φυσικό συστατικό για να ανοίξεις το χρώμα των μαλλιών

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι περισσότερες τρέχουμε στο κομμωτήριο για να ανοίξουμε την απόχρωση των μαλλιών μας, είτε είναι βαμμένα είτε στο φυσικό τους χρώμα.

Κάτι που δεν χρειάζεται τελικά, μιας και η φύση έχει φροντίσει και γι’ αυτό.

Κι αν το λεμόνι είναι γνωστό σε όλες για το πώς η οξύτητά του αλλάζει το pH της τρίχας και να την κάνει φωτεινότερη στη στιγμή, δεν είναι ο μόνος φυσικός σύμμαχος.

Το ίδιο κάνει και το μέλι και μάλιστα πολύ πιο ακίνδυνα. Αν προσθέσετε μάλιστα και μια πρέζα κανέλα, τα αποτελέσματα θα είναι πιο έντονα.

Πώς γίνεται το μαγικό; Σε νωπά μαλλιά, εφαρμόζετε το μέλι στις τούφες που θέλετε (ή όλη την επιφάνειά τους) και τα πιάνετε μετά κότσο, τυλίγοντάς τα σε μια πετσέτα.

Από 1-4 ώρες τα αφήνουμε τυλιγμένα σφιχτά-σφιχτά, σύμφωνα με το πόσο έντονα τα θέλουμε. Φίλος είναι εδώ το πιστολάκι, με το οποίο ζεσταίνουμε τα μαλλιά μας περιοδικά (ανά μερικά λεπτά) και πετυχαίνουμε ακόμα πιο ζωντανό εφέ.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Μοσχάρι στιφάδο

Δημοσιεύτηκε

στις

Υλικά

  • 1 ½ κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μικρές μερίδες
  • 2 κιλά κρεμμυδάκια στρογγυλά ξερά στιφάδου καθαρισμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ. σ. πελτέ τομάτας
  • 5 κ. σ. χυμό τομάτας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 6 γαρύφαλλα
  • 4 μπαλίτσες μπαχάρι
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Μετά ρίχνετε το μοσχαράκι και τα σοτάρετε ελαφρώς.
  2. Μετά ρίχνετε 1/2 φλυτζάνι κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί. Διαλύετε μέσα σε ένα ποτήρι λίγο νερό με το πελτέ τομάτας και το ρίχνετε μέσα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια ρίχνετε και τον χυμό τομάτας.
  3. Ρίχνετε ζεστό νερό μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να σκεπαστεί το κρέας.
  4. Μετά ρίχνετε το γαρύφαλλο, την κανέλα, την δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και κλείνετε την κατσαρόλα μέχρι να βράσει το κρέας. Αφού βράσει το τοποθετείτε σε μία πιατέλα.
  5. Στην ίδια κατσαρόλα που φτιάξατε το κρέας, με το ίδιο λάδι που ροδίσατε το κρέας, ρίχνετε τα κρεμμυδάκια στιφάδου.
  6. Τα αφήνετε να μαραθούν μέχρι να μελώσουν και τα σβήνετε με το ξύδι. Μετά ρίχνετε στην κατσαρόλα το κρέας.
  7. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30 λεπτά και εάν χρειάζεται νερό προσθέτετε. Μην βάζετε κουτάλι μέσα για να μην λιώσουν.
  8. Μόλις βράσει το στιφάδο και μείνει την σάλτσα του, αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Δύο μυστικά για να έχετε πάντα φρέσκα βότανα στο σπίτι

Δημοσιεύτηκε

στις

Κάντε το φρέσκο θυμάρι, το μαϊντανό και τον βασιλικό να διαρκέσουν για πάντα

Ανάλογα με τον τρόπο αποθήκευσής τους ορισμένα βότανα μπορούν να έχουν από δύο εβδομάδες έως και έξι μήνες διάρκεια ζωής. Μερικοί από τους παράγοντες, που συμβάλλουν επίσης στη μαρκοζωία των βοτάνων είναι η ποιότητά τους την στιγμή που τα αγοράζετε, καθώς και το πόσο στεγνά ή «τραυματισμένα» είναι πριν τα αποθηκεύσετε.

Για να επιτύχετε, λοιπόν, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής για τα αγαπημένα σας βότανα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Βάλτε τα στην κατάψυξη

Τα φρέσκα βότανα μπορούν να καταψυχθούν, ωστόσο, αυτή η διαδικασία πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο και όχι να τα βάλετε σε ένα σακουλάκι τροφίμων και να τοποθετήσετε απλώς στην κατάψυξη, καθώς το πιθανότερο είναι ότι θα παγώσουν όλα μαζί και θα σχηματιστούν μικροί κρύσταλλοι πάγου, οι οποίοι όταν τα ξεπαγώσετε θα αλλάξουν κατά πολύ την γεύση τους.

Αντιθέτως, πρέπει πρώτα να στεγνώσετε πολύ καλά τα φρέσκα βότανά σας και να τα ψιλοκόψετε. Εν συνεχεία τοποθετείτε μικρές μερίδες σε μία παγοκύστη και συμπληρώνετε με λάδι πριν την βάλετε στην κατάψυξη. Χρησιμοποιήστε τα παγάκια βοτάνων όταν αρχίζετε να μαγειρεύετε ή στο τέλος του μαγειρέματος ανακατεύοντας καλά.

Πώς να τα αποξηράνετε σωστά

Τα φρέσκα βότανα, όταν φυλάσσονται σωστά, μπορούν να αποξηραθούν και να χρησιμοποιηθούν ακόμη και μετά από έξι μήνες. Για να αποξηράνετε σωστά τα βότανα πρέπει πρώτα να τα πλύνετε και να τα στεγνώσετε πολύ καλά. Στη συνέχεια με την χρήση ενός αφυγραντήρα τραβήξτε την υγρασιά από τα φύλλα μέχρι αυτά να αρχίζουν να θρυμματίζονται στο χέρι σας. Αποθηκεύστε τα αποξηραμένα βότανα σε μικρό και αεροστεγές δοχείο, σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ

Γιατί πρέπει να πίνετε νερό με λεμόνι

Δημοσιεύτηκε

στις

Τρεις λόγοι που θα σας πείσουν να το συμπεριλάβετε στην καθημερινότητά σας

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι την ημέρα αποτελεί ιδανική επιλογή για να πάρετε την απαραίτητη ώθηση φυσικής ενέργειας, που έχετε ανάγκη κατά το ξεκίνημα της ημέρας σας. Επίσης, τα θρεπτικά συστατικά του μόνο καλό μπορούν να σας κάνουν, γι’ αυτό μην διστάσετε να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας από σήμερα κιόλας.

Θα σας βοηθήσει να κόψετε την καφεΐνη

Ένα ποτήρι νερό με λεμόνι την ημέρα είναι αρκετό για να σας βοηθήσει να κόψετε την καφεΐνη. Προσθέστε και ένα κουταλάκι της σούπας μέλι στο ρόφημά σας και έχετε δημιουργήσει το τέλειο μπούστερ ενέργειας για δυναμικό ξεκίνημα της ημέρας. Σε λίγο καιρό θα δείτε ότι θα είστε σε θέση να αντικαταστήσετε και τον πρωινό καφέ σας.

Απομακρύνει το άγχος

Στην περίπτωση που διανύετε μια περίοδο ιδιαιτέρως αγχώδη και στρεσογόνο τα επίπεδα της βιταμίνης C εξαντλούνται. Γι αυτό μην παραλείπετε να καταναλώνετε το ρόφημά σας σε καθημερινή βάση, καθώς είναι γεμάτο με βιταμίνη C.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Πλούσια σε πηκτίνη, τα λεμόνια μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της πείνας. Επίσης, μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα φυσικό, ήπιο διουρητικό μειώνοντας το φούσκωμα.

Ανακουφίζει τους πόνους στις αρθρώσεις

Η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με λεμόνι αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για να αντιμετωπίσετε και να μειώσετε τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μυς.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Σπιτική σπανακόπιτα με φέτα και χειροποίητο φύλλο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ιδανική και για σνακ για όλες τις ώρες

Υλικά

Για το φύλλο

  • 1 κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • μία πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό σπανάκι
  • 3-4 κρεμμυδάκια πράσινα χλωρά
  • μισό κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένη φέτα (σκληρή, πικάντικη, αλμυρή)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, με το λάδι, το ξύδι και το αλάτι. Έπειτα και σιγά σιγά, ρίξτε το νερό και ζυμώστε μέχρι να έχετε μια ωραία, μαλακή ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
  2. Μόλις είναι έτοιμη κόψτε τη σε μπάλες (τόσες όσα και τα φύλλα που θέλετε να φτιάξετε), και σκεπάστε τις με μια πετσέτα
  3. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, βάλτε το ψιλοκομμένο σπανάκι και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ζεματίστε τα.
  4. Σουρώστε τα και βάλτε τα σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ, ρίξτε το αυγό, τη φέτα, το πιπεράκι, το λάδι και ανακατέψτε με το χέρι.
  5. Λαδώστε καλά το ταψί που θα χρησιμοποιήσετε και ανοίξτε το πρώτο φύλλο.
  6. Στρώστε δύο φύλλα στον πάτο, βάλτε γέμιση-φύλλο εναλλάξ και τέλος κλείστε με 2-3 φύλλα.
  7. Πριν την ψήσετε κόψτε σε κομμάτια και λαδώστε με ένα πινέλο. Ψήστε στους 180 βαθμούς μέχρι να έχει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ