Connect with us

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το cosmopolis θα γίνει φέτος, για τις άλλες δράσεις της “Δημωφέλεια” θα δούμε!

Δημοσιεύτηκε

στις

«Τα εν οίκω μη εν δήμω», είπε ο νέος πρόεδρος της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Καβάλας, Παναγιώτης (Τάκης) Αγγελίδης, σε συνέντευξη που έδωσε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. «Δεν έχει νόημα να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα να μιλάμε για νούμερα. Δεν αφορά κανένα. Έχουμε το διοικητικό συμβούλιο, μέσα στο οποίο η κυρία Ιωσηφίδου μπορεί να προσφέρει έργο», είπε.
Η «Δημωφέλεια» είναι μία δημοτική κοινωφελής επιχείρηση και όχι Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), που λειτουργεί με άλλη φιλοσοφία. Επομένως, η διοίκηση της «Δημωφέλεια» οφείλει να λειτουργεί με διαφάνεια και να ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες, ακόμα και για την οικονομική κατάσταση. Κάποια πράγματα, λοιπόν, που συζητούνται στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο δεν είναι ένα «κλειστό κλαμπ», πρέπει να γίνονται γνωστά προς την τοπική κοινωνία. Για να υπάρχει ο δημόσιος έλεγχος.
Δεν πρέπει οι δημότες να μάθουν, πως θα διαχειριστεί η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης την οικονομική επιχορήγηση που θα λάβει, για το έτος 2020, από τον Δήμο Καβάλας; Δεν πρέπει, επίσης, η διοίκηση της «Δημωφέλεια», να ανακοινώσει στην κοινωνία ποιες δράσεις θα γίνουν, ποιες δράσεις θα γίνουν με μειωμένη χρηματοδότηση και ποιες θα αναβληθούν, ή θα καταργηθούν; «Το φεστιβάλ cosmopolis θα γίνει και φέτος με τον ίδιο προϋπολογισμό όπως πέρυσι. Θα είναι διαφορετικό και φαντάζομαι πολύ καλύτερο», ανέφερε ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια». Θα το δούμε στην πράξη.
Στο σχέδιο των δράσεων που υποβλήθηκε στον Δήμο Καβάλας, πρόσθεσε ο πρόεδρος, κάποιες δράσεις που ενδεχομένως δεν περιλαμβάνονται, ή δεν προϋπολογίστηκαν, μπορούν να γίνουν με αναμορφώσεις του προϋπολογισμού. Από τι θα εξαρτηθεί η υλοποίηση των δράσεων αυτών; Από τυχόν αντίδραση των δημοτών, που δεν εντάχθηκαν στον αρχικό σχεδιασμό; Και ποιες είναι οι δράσεις που, ενδεχομένως, δεν προϋπολογίστηκαν;
Εάν η «Δημωφέλεια» είναι αναπτυξιακό εργαλείο για τον Δήμο Καβάλας, φίλτατε πρόεδρε, είναι πρωτάκουστο η δημοτική Αρχή, να περικόπτει κατά εξήντα τοις εκατό (60%) την επιχορήγηση προς αυτή, από τους πρώτους κιόλας μήνες που ασκεί τη διοίκηση! Η απόφαση αυτή, δεν δείχνει ότι η δημοτική Αρχή αντιλαμβάνεται και εκτιμά τον σημαντικό ρόλο της κοινωφελούς επιχείρησης για τον τόπο.
Από απόψεως ψυχολογίας του προσωπικού, να εξετάσουμε την περικοπή του 60% στη χρηματοδότηση, με πιο κίνητρο θα συνεχίσουν οι εργαζόμενοι, να παράγουν το ίδιο και καλύτερο έργο σε μία επιχείρηση που είναι υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτείται; Δεν θα έχει αυτό αντίκτυπο στην ποιότητα των δράσεων που θα γίνουν;
Ακόμα κι αν η δημοτική Αρχή θεωρεί υπερβολικό το ποσό της επιχορήγησης που έδινε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου Καβάλας προς τη «Δημωφέλεια», δεν εξήγησε ποιες δράσεις χρηματοδοτήθηκαν με μεγαλύτερα ποσά απ’ ότι έπρεπε, ή ποιες δράσεις δεν έπρεπε να χρηματοδοτηθούν καθόλου. Για να καταλάβουν και οι δημότες, γιατί περικόπηκαν 700.000 και όχι 200.000, ή 800.000 ευρώ. Η «σπατάλη», δηλαδή, αφορούσε το συγκεκριμένο ποσοστό της οικονομικής επιχορήγησης;

k-tipos

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και δεύτερο Lockdown αντέχει η Ελληνική οικονομία

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη διαβεβαίωση ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, προχώρησε την Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι νέο lockdown και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική εφημερίδα μήνυσε ο Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε δια μέσου των δικηγόρων του μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu

Ο επίμαχος τίτλος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας «Δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άντε γ…, κύριε Ερντογάν», ενώ την Παρασκευή, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στην Άγκυρα σχετικά με το ζήτημα, δεδομένου ότι το δημοσίευμα θεωρήθηκε προσβλητικό προς το πρόσωπο του Τούρκου Προέδρου.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει από την πρώτη στιγμή το δημοσίευμα σε ανακοίνωσή του, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του Tύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα. Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται»

 

Από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε επίσης καταδικάσει τη χρήση υβριστικών λέξεων κατά του Τούρκου προέδρου, σχολιάζοντας ότι «Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας».

«Η ελευθερία του λόγου και η ανεξαρτησία του Τύπου είναι στην καρδιά των Ελλήνων και προστατεύονται στο Σύνταγμά μας. Αυτό ωστόσο δεν αναιρεί την ευθύνη σεβασμού ξένου ηγέτη. Η προσβλητική γλώσσα είναι αντίθετη με τις αξίες μας και μπορεί μόνο να καταδικαστεί από την ελληνική κυβέρνηση» έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Πέτσας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούρκοι επιτέθηκαν σε Έλληνα κτηνοτρόφο στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη προχθές το απόγευμα στον κάμπο των Φερών, κοντά στο Δέλτα του Εβρου, με 5 τούρκους πολίτες που μπήκαν λίγο νωρίτερα παράνομα στη χώρα μας για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, να επιτίθενται σε νεαρό κτηνοτρόφο όταν τους εντόπισε και τους ζήτησε να περιμένουν την άφιξη των αστυνομικών.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελικά πώς κολλάς τον κορωνοϊό;

Δημοσιεύτηκε

στις

Μετά από 8 μήνες από την εμφάνιση του νέου αυτού ιού, έχουμε κατασταλάξει στο πως ακριβώς μεταδίδεται. Οι τρόποι είναι, βέβαια, πολλοί. Οι πιο συχνοί και σημαντικοί τρόποι, αυτοί που έχουν τελικά σημασία είναι όσοι σχετίζονται με την αερογενή μετάδοση!

Παρότι θεωρητικά είναι πιθανή, εντούτοις η μετάδοση από μολυσμένες επιφάνειες είναι σπάνια σε σχέση με την κατά πρόσωπο εγγύτητα με φορέα του ιού!

Για να κολλήσεις τον ιό πρέπει να εκτεθείς σε επαρκή ποσότητα σωματιδίων του, πάνω από 1 εκατομμύρια αντίγραφα του ιού και για να συμβεί αυτό συνήθως χρειάζεται παρατεταμένη και χωρίς προφυλάξεις επαφή! Και όταν λέμε παρατεταμένη έκθεση εννοούμε συνήθως επαφή για πάνω από 15 λεπτά, χωρίς προστατευτικά μέσα (μάσκα, προσωπίδα κλπ) σε απόσταση λιγότερη του 1,5 μέτρου!

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της επαφής, τόσο περισσότερα τα σταγονίδια με ιό στα οποία εκτίθεσαι! Ένα πρόσωπο που φοράει μάσκα εκθέτει τους γύρω του σε πολύ λιγότερα σταγονίδια σε σχέση με έναν που δεν φοράει!

Ο «φρέσκος» αέρας από ένα ανοικτό παράθυρο μειώνει την συγκέντρωση των σταγονιδίων. Οι δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο είναι πολύ πιο ασφαλείς από αυτές σε εσωτερικό!

Τελικά φαίνεται πως οι πιο μεγάλες εστίες υπερμετάδοσης είναι οι μαζικές δραστηριότητες σε μη επαρκώς αεριζόμενους χώρους, με ανθρώπους που φωνάζουν, τραγουδούν ή μιλούν δυνατά!

Το φως του ηλίου επιταχύνει την αποδόμηση του ιού, το ίδιο κάνει και η υπεριώδης ακτινοβολία από ειδικές λάμπες.

Οι ηλικίες κάτω των 20 ετών είναι μόνο κατά το ήμισυ σε σχέση με τους μεγαλύτερους ευάλωτες στον ιό και κλινικά συμπτώματα εμφανίζουν μόνο το 20% των προσβληθέντων παιδιών!

Κάποια στιγμή μία αξιωματούχος του Π.Ο.Υ είχε ισχυριστεί ότι οι συμπτωματικοί φορείς σπανίως μεταδίδουν! Μια δήλωση που προφανώς δεν ισχύει καθώς η μετάδοση αυτή είναι αρκετά συχνή και γι’ αυτό ούτε η θερμομέτρηση, παρότι βοηθά, δεν είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο προστασίας…

proininews

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ