Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Το «2ο Tourism Festival – By Kourtidis Group» ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία

Ένας Σπουδαίος Θεσμός Τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα: Το «Tourism Festival»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Tourism Festival» που διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον Όμιλο Εταιρειών Κουρτίδη. Το φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου στους ειδικά διαμορφωμένους κήπους των κεντρικών γραφείων της Kourtidis Group στην Παραλία Οφρυνίου, είχε ως στόχο την ανάδειξη σημαντικών σημείων ενδιαφέροντος στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών και της Θάσου.

Στόχοι και Φιλοσοφία

Η βασική φιλοσοφία του φεστιβάλ είναι η ανάπτυξη, η προώθηση και η ανάδειξη των τοπικών σημείων ενδιαφέροντος μέσα από έναν μη κερδοσκοπικό θεσμό. Στόχος του Ομίλου Κουρτίδη είναι να γνωρίσουν οι επισκέπτες τα σπουδαία σημεία ενδιαφέροντος και να δημιουργηθούν ελκυστικοί προορισμοί που θα συμβάλουν σημαντικά στον τουρισμό της περιοχής.

Λαμπερή Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης περιλάμβανε μια όμορφη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους, καθώς παρουσιάστηκε από τον γνωστό Ευτύχη Μπλέτσα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν σημαντικοί πολιτικοί και φορείς, όπως ο Βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Παναγιώτης Αρχοντής, καθώς και πολλοί δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι των περιοχών που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Παράλληλες Εκδηλώσεις και Εκθέματα

Το φεστιβάλ περιλάμβανε καλαίσθητα περίπτερα με εικόνες, προβολές και έντυπο υλικό, τα οποία παρουσίαζαν τα «κρυμμένα μυστικά» της περιοχής. Επιπλέον, μια από τις εκπλήξεις του φεστιβάλ ήταν η λειτουργία ενός μοναδικού Ινσταγκραμικού Θεματικού Πάρκου, με τρισδιάστατες κατασκευές και ένα θερινό Cine History που παρουσίασε τη μοναδική ιστορία της Αμφίπολης και του Λόφου Καστά.

Συμμετοχές και Συνεργασίες

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε με τη συμμετοχή και τη συνεργασία πολλών φορέων και δήμων, όπως οι Αντιπεριφέρειες Καβάλας και Σερρών, οι Δήμοι Καβάλας, Δράμας, Θάσου, Παγγαίου και άλλοι, καθώς και με τη συμμετοχή σημαντικών μουσείων και πολιτιστικών χώρων της περιοχής.

Ευχαριστίες και Σχόλια

Ο πρόεδρος της Kourtidis Group, κ. Νίκος Κουρτίδης, τόνισε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής για την ανάδειξη και την ανάπτυξη της περιοχής, εκφράζοντας την υποχρέωση του Ομίλου να ανταποδώσει τα καλά που τους προσφέρει ο τόπος. Η αντιπρόεδρος της Kourtidis Group, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα, εξέφρασε τη συγκίνησή της, υπογραμμίζοντας τις ανεξερεύνητες ομορφιές της περιοχής που μπορούν να κάνουν κάθε επίσκεψη ξεχωριστή εμπειρία.

Το «Tourism Festival» καθιερώθηκε ως θεσμός που υποστηρίζει τις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της περιοχής.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: «Να μπορούν τα ΑμεΑ να ταξιδέψουν άνετα και χωρίς εμπόδια με επιβατηγά πλοία»

Ο βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό, κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη. Στην ερώτηση αυτή, ο κ. Λαζαρίδης ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε να διασφαλιστούν τα δικαιώματα των ΑμεΑ κατά τη μετακίνησή τους με επιβατηγά πλοία.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ένα παιδί ΑμεΑ ταξίδευε για 45 λεπτά κάτω από τον καυτό ήλιο στο γκαράζ ενός επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου της γραμμής Κεραμωτής-Θάσου. Σύμφωνα με τις συστάσεις, το παιδί θα έπρεπε να μεταφερθεί με καροτσάκι ή φορείο στον χώρο των επιβατών, κάτι που δεν συνέβη λόγω της έλλειψης ράμπας στο πλοίο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Λαζαρίδης ρωτά τον Υπουργό:

  1. Τι μέτρα θα ληφθούν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά;
  2. Υπάρχει πρόθεση για την υποχρεωτική εγκατάσταση ραμπών και ανελκυστήρων στα επιβατικά πλοία για ΑμεΑ; Αν ναι, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα;
  3. Θα δημιουργηθούν κατάλληλοι μηχανισμοί και μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιών των ΑμεΑ με επιβατηγά πλοία;
  4. Θα αυστηροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε οι ναυτιλιακές εταιρείες να έχουν οικονομικές και διοικητικές κυρώσεις για τη μη τήρηση του νόμου;

Ο κ. Λαζαρίδης τονίζει την ανάγκη να παρέχονται στους συμπολίτες ΑμεΑ όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις ελευθερίες χωρίς διακρίσεις και να διασφαλίζεται ότι θα μπορούν να ταξιδεύουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

4o

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Γ. Πασχαλίδη με τον Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας, κ. Γιάννης Πασχαλίδης, συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, για να συζητήσει τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και τα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο κ. Πασχαλίδης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι το Γ.Ν. Καβάλας δεν διαθέτει οργανισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για τον διορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την ίδρυση Ογκολογικής Κλινικής, για την αντιμετώπιση των πολλών περιστατικών καρκίνου που παρουσιάζονται στην περιοχή.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Καβάλα | Εργασίες Αντικατάστασης των προβολέων στο “Ανθή Καραγιάννη”

Ο χώρος είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Καβάλας και στεγάζει εκτός από τα ποδοσφαιρικά τμήματα, σχεδόν όλα τα τμήματα του στίβου, εσωτερικούς χώρους γυμναστηρίων και αποτελεί πόλο έλξης όχι μόνο για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και των φιλοξενούμενων της δομής.

Οι εργασίες θα περιλαμβάνουν την αποξήλωση των υφιστάμενων προβολέων, την προμήθεια και τοποθέτηση των νέων, την σταθεροποίηση στη σωστή θέση και μέτρηση με ειδικά όργανα όλων των παραμέτρων που αφορούν τη ένταση και την ποιότητα του φωτισμού σε όλα τα σημεία του σταδίου για κατηγορία UEFA LEVEL B, την αντικατάσταση των καλωδίων τροφοδοσίας και όλων των αυτοματισμών που απαιτούνται για την σωστή και ασφαλή λειτουργία τους.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en