Quantcast
Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Θρήνος για τον θάνατο του 4χρονου Γιώργου στην Θάσο – Ήταν θετικός στον στρεπτόκοκκο

Στο πένθος έχει «βυθιστεί» η τοπική κοινότητα της Θάσου, μετά τον ξαφνικό θάνατο του 4χρονου Γιώργου, σήμερα τα ξημερώματα σε κλινική νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Η προγιαγιά του άτυχου αγοριού, Λασκαρίνα Τυρολόγου, μιλώντας αποκλειστικά στο makthes.gr, έκανε λόγο για ένα παιδί «αγγελούδι», το οποίο δεν είχε κανένα ιατρικό παρελθόν. Όπως σημείωσε η κα. Τυρολόγου, «το παιδάκι είχε πυρετό δυο μέρες. Ο οικογενειακός ιατρός πρότεινε στη μητέρα να μην του χορηγηθεί ακόμα αντιβίωση, παρά μόνο αν ανέβαινε ο πυρετός. Δυο εικοσιτετράωρα μετά, η μητέρα – η οποία δουλεύει σε πολυιατρείο της περιοχής – αντιλήφθηκε δύσπνοια στο παιδί και το μετέφερε στη μια τα χαράματα στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου»

«Δεν έγινε άμεση διακομιδή του Γιώργου»

Όπως καταγγέλει η κα. Τυρολόγου, το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου δεν ενήργησε με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η μεταφορά νωρίς το πρωί, καθησυχάζοντας μάλιστα την οικογένεια για την υγεία του παιδιού. «Όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο Καβάλας, οι γιατροί κατευθείαν έσπευσαν να το σώσουν. Αλλά από ότι φάνηκε ήταν ήδη αργά. Όταν έφτασε στο Ιπποκράτειο μάθαμε τα δυσάρεστα. Μέχρι και στην Αθήνα με ελικόπτερο θέλαμε να το πάμε, αλλά τελευταία στιγμή βρήκαμε κενό δωμάτιο», πρόσθεσε.

«Πριν λίγες μέρες ήρθε να μου πει και τα κάλαντα»

Η προγιαγιά του παιδιού, στην ανάμνηση του δισέγγονου τους να της λέει τα κάλαντα λίγες μέρες πριν, ξεσπά σε κλάμματα. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Χάσαμε το δισέγγονο μας. Πριν λίγες μέρες, ήρθε εδώ, στο σπίτι μας στον Πρίνο και μας είπε τα κάλαντα. Η αδερφή του, δυο ετών, είναι ο μόνος λόγος που κρατάει όρθιους τους γονείς».

Σημειώνεται ότι, ανήμερα το βράδυ των Θεοφανείων, το αγόρι μεταφέρθηκε από τους γονείς του με εμπύρετη λοίμωξη του αναπνευστικού, στο κέντρο υγείας του Πρίνου, στη Θάσο. Είχε προηγηθεί επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στο κέντρο υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Εκεί, επιδεινώθηκε η αναπνευστική του λειτουργία και διασωληνώθηκε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα. Από το νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μενδώνη | Εντός του καλοκαιριού του 2024 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου

Για το Αρχαίο Θέατρο της Θάσου μίλησε από την Κομοτηνή μετά από ερώτηση του ENA Channel και του Κώστα Τοτοκώτση η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Όπως τόνισε η κ.α Μενδώνη οι εργασίες είναι στο στάδιο της ολοκλήρωσης τους και δεν αποκλείεται εάν όλα πάνε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το καλοκαίρι του 2024 να γίνουν παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο της Θάσου.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του ENA Channel :

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2 ης βάσης του 6 ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του
Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους
κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6 ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας

Σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου μεταξύ του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2ης βάσης του 6ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».  

Δελτίο τύπου

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en