Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τέσσερις θα είναι πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές που θα κάθονται στα έδρανα του Κοινοβουλίου

Μπορεί να έχουν περάσει μόλις επτά μήνες από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, ωστόσο τα σκαμπανεβάσματα στον αριθμό των βουλευτών που ανεξαρτητοποιούνται είναι αρκετά και σημαντικά. Με τη σημερινή ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης του Χαράλαμπου Κατσιβαρδά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Σπαρτιατών, οι πολιτικά άστεγοι εκπρόσωποι του έθνους μας φθάνουν συνολικά τους τέσσερις.

Ειδικότερα, αυτή τη στιγμή ανένταχτοι, πέραν του κ. Κατσιβαρδά, είναι:

  • ο βουλευτής Λάρισας Κωνσταντίνος Φλώρος. Ήταν αυτός που άνοιξε τον «χορό» των ανεξαρτητοποιήσεων. Είχε εκλεγεί κι αυτός με τους Σπαρτιάτες και έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος στις 3 Σεπτεμβρίου, στρεφόμενος με επιστολή του κατά του προέδρου του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, στην οποία ανέφερε τα εξής: «Μετά τις άκρως προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Σπαρτιάτες, κ. Βασίλη Στίγκα, οι οποίες θίγουν βαθύτατα την τιμή, την υπόληψη και την προσωπικότητά μου, και για τις οποίες θα κληθεί να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα, θέτω εαυτόν εκτός της Κ.Ο. Σπαρτιάτες». Επισήμαινε δε ότι δεν έχει δώσει ποτέ «το παραμικρό δικαίωμα σε κανέναν, να πει το οτιδήποτε» για το άτομό του, «πόσο μάλλον να γίνουν αναφορές για επαφές με Greek Mafia (σ.σ. όπως είχε αναφέρει από το βήμα του Κοινοβουλίου ο κ. Στίγκας), εκβιασμούς, αλλά και να βάλω χέρι σε κρατικά χρήματα, τα οποία ούτε μου ανήκουν ούτε διαχειρίζομαι»,
  • ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Μιχάλης Χουρδάκης, που τέθηκε εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Πλεύση Ελευθερίας» με απόφαση της προέδρου του κόμματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, τον περασμένο Οκτώβριο. Όπως ανέφερε η ίδια με επιστολή της: «Ο κ. Μιχάλης Χουρδάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Πλεύσης Ελευθερίας έως ότου παραδώσει την έδρα της Πλεύσης Ελευθερίας που κατέχει, εντός της τρέχουσας εβδομάδας, όπως του έχει ζητηθεί και συμφωνηθεί». Οι λόγοι αφορούν την «εύρυθμη, ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Ο κ. Χουρδάκης όχι μόνο δεν παρέδωσε την έδρα, αλλά τον ακολούθησε στην ανεξαρτητοποίηση και η μητέρα του, Αρετή Παπαϊωάννου.
  • Η κ. Αρετή Παπαϊωάννου εκλέχθηκε βουλευτής στη Β’ Θεσσαλονίκης και μετά την εξέλιξη με τον γιο της επέλεξε επίσης να αποχωρήσει από το κόμμα. Στη δική της επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ανέφερε την 31η Οκτωβρίου ότι: «Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της αραιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της Κ.Ο. – και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα – κυρίως – από την αποπομπή του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση. Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή νου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες». Σε άλλο σημείο της επιστολής της σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι έχει προ – υπογράψει «δήλωση» με την οποία δεσμεύεται να παραδώσει την έδρα της, όποτε της ζητηθεί, δεν προτίθεται να το πράξει, καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου δε σεβάστηκε την προσωπικότητά της.
  • Θυμίζουμε ότι προς στιγμήν είχαν ανεξαρτητοποιηθεί άλλοι 11 βουλευτές. Οι δύο τελευταίες ανεξαρτητοποιήσεις ήρθαν σήμερα. Στις 13 Νοεμβρίου 2023 ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος, απέστειλε σχετική επιστολή στον κ. Τασούλα με την οποία του ανέφερε λιτά ότι: «Με την παρούσα σας γνωστοποιώ ότι μετά τις δηλώσεις αποχώρησης από το κόμμα, οι βουλευτές Θεοπίστη Πέρκα και Ευκλείδης Τσακαλώτος τίθενται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας». Θα ακολουθούσαν αργότερα οι Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, Θεανώ Φωτίου, Σία Αναγνωστοπούλου, Μερόπη Τζούφη, Αλέξης Χαρίτσης, Χουσεΐν Ζεϊπέκ, Οζγκιούρ Φερχάτ, που αποχώρησαν μαζικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και οι 11 θα συνασπίζονταν σχηματίζοντας μια νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα, αυτή της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Αλέξη Χαρίτση.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Ο Γιώργος Αυτιάς σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στην Καβάλα

Σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας δίνει το παρών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ και δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς.

Το παρών επίσης στην εκδήλωση δίνει και ο εξής υποψήφιος ευρωβουλευτής Ν.Δ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Ν.Δ για τις Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Νικολάου Παναγιωτόπουλου

Όπως ανάρτησε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ :

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της Νέας Δημοκρατίας για τις προσεχείς Ευρωεκλογές, υπό την προεδρία του Βουλευτή Καβάλας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα κεντρικά γραφεία του κόμματος. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ήταν ο σχεδιασμός των δράσεων και οι κατευθύνσεις στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, με κύριο γνώμονα την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την πολιτική σταθερότητα της χώρας.
Το στοίχημα των προσεχών εκλογών είναι η αυξημένη προσέλευση και συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία, και σε αυτό το πλαίσιο μέγιστη είναι η σημασία της εφαρμογής της επιστολικής ψήφου, που εφαρμόζεται για πρώτη φορά και δυναμώνει την φωνή της κοινωνίας. Η μεταρρύθμιση αυτή καθιερώθηκε και ισχύει για όποιον πολίτη το επιθυμεί, εντός και εκτός Ελλάδας.
Για την εφαρμογή εγγραφής στην επιστολική ψήφο ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://epistoliki.ypes.gov.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ικανοποιητική η κίνηση στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα για τα ευρωψηφοδέλτια

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δηλώνουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ με την μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε στις προκριματικές εκλογές για τα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος.

Στόχος του κόμματος αλλά και των μελών της Καβάλας, είναι η ένταξη όσο περισσότερων γίνεται ευρωβουλευτών στο Κοινοβούλιο με πρώτο και κύριο σχέδιο την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στην χώρα μας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en