Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τάνια Ελευθεριάδου | Ενδεικτική της πολιτικής που θέλει να ακολουθήσει είναι η άρνηση της ΝΔ στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Στη συνεδρίαση της ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με θέμα τη συνταγματική αναθεώρηση μίλησε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. Αναφερόμενη στις δημοκρατικές και προοδευτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα σύγχρονο Σύνταγμα, στηλίτευσε την αρνητική στάση της κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε αποκαλυπτική των προθέσεων της.

Μάλιστα, σημείωσε ότι «οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας ευνοούν ένα και μόνο πράγμα, την ανάπτυξη ενός ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού». Αναφέρθηκε στην άρνηση της ΝΔ να δεχτεί την ίση μισθολογική μεταχείριση των εργαζόμενων, ανεξαρτήτου ηλικίας, αποφεύγοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε σκέψη για επαναφορά του ρατσιστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους, τον καθορισμό της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και τη συνολική κατοχύρωση επιπέδου ζωής ανάλογα με τις συνθήκες της εποχής και όχι απλής κατοχύρωσης ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Τέλος, σημείωσε ότι η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται αποκλειστικά για την έκπτωση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, παγιδευμένη στις ιδεολογικές της ιδεοληψίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες για ακόμα μία φορά.

Ακολουθεί η ομιλία της Τάνιας Ελευθεριάδου.

«Οι προτάσεις της ΝΔ ευνοούν την ανάπτυξη ενός ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού»
«Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2016 ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανοίξει τη δημόσια συζήτηση για να φτιαχτεί το πρώτο Σύνταγμα για την Ελλάδα μετά τα μνημόνια, στο όνομα των οποίων καταπατήθηκαν βάναυσα κοινωνικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, έρχεται και απορρίπτει κάθε δημοκρατική και προοδευτική πρόταση που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη αναθεωρητική διαδικασία, μολονότι κατά την αναθεωρητική συζήτηση είχε αδιαφορήσει για τη δημόσια διαβούλευση.

Η άρνησή της αυτή είναι αποκαλυπτική και ενδεικτική για την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει στην οικονομική, εργασιακή και κοινωνική ζωή του τόπου. Είναι αποκαλυπτική για την αναπτυξιακή στρατηγική της. Οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας ευνοούν ένα και μόνο πράγμα, την ανάπτυξη ενός ασύδοτου νεοφιλελευθερισμού τον οποίο θέλει η Νέα Δημοκρατία να κατοχυρώσει και μέσω του Συντάγματος, κάτι που δυστυχώς δεν θα αργήσει να επιφέρει τις συνέπειές του.

Θα μιλήσω κι εγώ για τη δεύτερη ενότητα που συζητάμε σήμερα, γιατί πιστεύω, όπως είπε και η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά, ότι έχει άμεση αντανάκλαση στην καθημερινότητα των πολιτών, συγκριτικά με όλα τα υπόλοιπα ζητήματα που θα συζητήσουμε στο πλαίσιο της Αναθεώρησης.

Οι αποφάσεις που θα λάβουμε είναι ικανές να προστατεύσουν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, εργαζόμενους, ανέργους, ασφαλισμένους και συνταξιούχους και πραγματικά αυτός είναι και ο μοναδικός σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ, να τους προστατέψει για τουλάχιστον εννέα έτη από την αυθαιρεσία των πολιτικών επιλογών, είτε αυτή προέρχεται λόγω έξωθεν εντολής είτε λόγω ιδεολογικών πεποιθήσεων και πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, όπως, δυστυχώς, η σημερινή.

Και προσέξτε! Δεν πρόκειται ούτε για συνταγματικό πληθωρισμό ούτε για προσπάθεια να δώσουμε συνταγματική βαρύτητα στις πολιτικές επιλογές της παράταξής μας. Προσπαθούμε με τις προτάσεις μας να προστατέψουμε και να διατηρήσουμε την υφιστάμενη κατεύθυνση του Συντάγματος, ακολουθώντας το σκεπτικό του συνταγματικού νομοθέτη και θωρακίζοντας πληρέστερα βασικές αρχές που συστηματικά παραβιάστηκαν, ιδίως την περίοδο του δεύτερου μνημονίου.

Στο άρθρο 22 παράγραφος 1, συμπληρώσαμε με την πρότασή μας μόνο μία λέξη, τη λέξη «ηλικία». Και είπαμε το εξής: «Όλοι οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία ή άλλη διάκριση έχουν δικαίωμα ίσης αμοιβής για παρεχόμενη εργασία ίσης αξίας». Την πρότασή μας απέρριψαν η Νέα Δημοκρατία και η Ελληνική Λύση. Για ποιο λόγο το προτείναμε αυτό; Το προτείναμε για να αποφύγουμε να υπάρξουν ξανά στο μέλλον ντροπιαστικές και παντελώς αναιτιολόγητες ρυθμίσεις, όπως ο υποκατώτατος μισθός για τους νέους κάτω των είκοσι πέντε ετών, τον οποίο θέσπισε η Νέα Δημοκρατία το 2012 και ο οποίος οδήγησε σε υποαμειβόμενη εργασία για τους νέους, μολονότι παρέχουν ίση εργασία.

Προφανώς, η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να επαναφέρει την ντροπιαστική αυτή διάταξη και γι’ αυτό απορρίπτει την πρότασή μας. Τότε η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα τη μείωση της πολύ υψηλής ανεργίας και κατέβασε τον μισθό των νέων στα 510,95 ευρώ μεικτά, δηλαδή μείωση 32% σε σχέση με το κατώτατο όριο των 751 ευρώ πριν από τα μνημόνια και χαμηλότερα από το νομοθετημένο με τα μνημονιακά όρια των 586 ευρώ. Το μνημονιακό επιχείρημα ότι θα βοηθήσουμε έτσι τους νέους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, εκ του αποτελέσματος, ήταν αβάσιμο και εξόχως άστοχο, για να μην πω απαράδεκτο, γιατί νομιμοποίησε την εργασιακή εκμετάλλευση των νέων και φυσικά δεν είχε σε καμία περίπτωση τα επιδιωκόμενα σε αριθμούς και ποσοστά αποτελέσματα.

Στο άρθρο 22 παράγραφος 2, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να καθορίζεται από εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας και όχι από τον νόμο, όπως με πράξη Υπουργικού Συμβουλίου ορίστηκε το 2012. Ποιος είναι ο λόγος που δεν δέχεται η Νέα Δημοκρατία την πρόταση αυτή; Φοβάται τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις; Επιθυμεί τη δυνατότητα κρατικής παρέμβασης για τον καθορισμό και τη μείωση των μισθών; Και το Κίνημα Αλλαγής το ίδιο; Προφανώς, έχετε σκοπό να επαναλάβετε το δεύτερο μνημόνιο έξω από τα μνημόνια και να μειώσετε με νομοθετική ρύθμιση τους μισθούς, σε αντίθεση με το ήδη υπάρχον άρθρο 22 παράγραφος 2, που ορίζει την επικουρικότητα της κρατικής ρύθμισης.

Στο άρθρο 22 παράγραφος 1, εμείς επιθυμούμε και προτείνουμε να κατοχυρωθεί συνταγματικά και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης των συλλογικών συμβάσεων, η οποία καταργήθηκε το 2012. Τον Αύγουστο του 2018, αμέσως μόλις βγήκε η χώρα από τα μνημόνια, επαναφέραμε την αρχή αυτή, την οποία καταργήσατε και πάλι ουσιαστικά με τον αναπτυξιακό νόμο.

Εσείς, βέβαια, δεν το δέχεστε αυτό στις δημόσιες τοποθετήσεις σας και λέτε ότι δεν την καταργήσατε. Τότε, γιατί δεν δέχεστε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Είναι προφανές ότι η συνταγματική κατοχύρωση της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης είναι αναγκαία και για την προστασία και τη στήριξη του κόσμου της εργασίας. Η κατοχύρωσή της θα έχει άμεση αποτύπωση στη ζωή και καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων.

Το άρθρο 22 παράγραφος 5 αναφέρει τώρα: «Το κράτος μεριμνά για την κοινωνική ασφάλιση των εργαζομένων». Είναι μία γενική και αόριστη διατύπωση που εξαιτίας της επιτράπηκαν πολλές φορές προσβολές του δικαιώματος. Εμείς προτείνουμε το εξής: «Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί δικαίωμα. Το κράτος υποχρεώνεται να εξασφαλίζει αποτελεσματική προστασία έναντι όλων των ασφαλιστικών κινδύνων μέσω ενός ενιαίου, δημόσιου, αναδιανεμητικού συστήματος, καθολικής κάλυψης, που λειτουργεί βάσει των αρχών της αλληλεγγύης και της ανταποδοτικότητας». Τίποτα το φωτογραφικό, καμία πολιτική μεθόδευση.

Πιστεύω πως συμφωνούμε όλοι ότι όλες οι ανωτέρω αρχές απορρέουν από τον θεσμό της κοινωνικής ασφάλισης. Για ποιο λόγο απορρίπτετε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Και το Κίνημα Αλλαγής συμφωνεί; Δεν επιθυμεί και το Κίνημα Αλλαγής να προστατεύσει τον δημόσιο χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος;

Στο άρθρο 22 παράγραφος 2, έχουμε τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία. Έχουμε μιλήσει πολύ γι’ αυτά σε προηγούμενες συνεδριάσεις. Η μονομερής προσφυγή στη διαιτησία προστατεύεται από το Σύνταγμα ήδη. Με το δεύτερο μνημόνιο την καταργήσατε. Το ΣτΕ έκρινε την κατάργηση αντισυνταγματική. Με το αναπτυξιακό νομοσχέδιο εμείς λέμε ότι την καταργήσατε ουσιαστικά. Εσείς αυτό δεν το δέχεστε, λέτε ότι συνεχίζει να ισχύει, και γι’ αυτό το λόγο απορρίψατε την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, γιατί δεν την κατοχυρώνετε περαιτέρω και συνταγματικά; Γιατί δεν έρχεστε να θωρακίσουμε μαζί τη δυνατότητα αυτή που έχουν οι εργαζόμενοι;

Στο άρθρο 21 παράγραφος 1, προτείνετε να προστεθεί εδάφιο ότι «το κράτος μεριμνά για τη διασφάλιση συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των πολιτών μέσω ενός συστήματος ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», τελεία. Εμείς προτείνουμε ότι «το κράτος εγγυάται, μέσω καθολικών κοινωνικών υπηρεσιών και εισοδηματικών ενισχύσεων, αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους». Αυτό που εισάγει η Νέα Δημοκρατία είναι η έννοια του εισοδήματος και μόνο.

Το θέμα ακριβώς, όμως, δεν είναι το εισόδημα, είναι το όριο, το επίπεδο διαβίωσης, το οποίο πρέπει να εγγυηθούμε. Ακόμα κι αν κάποιος λαμβάνει το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αλλά δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας ή σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες, δεν κατοχυρώνει ένα επίπεδο ζωής αντίστοιχο με τις ανάγκες της εποχής. Δεν μπορώ πραγματικά να αντιληφθώ για ποιο λόγο δεν γίνεται δεκτή η συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα διασφαλίσει η Νέα Δημοκρατία καθολικές κοινωνικές υπηρεσίες για όλους;

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να προστεθεί παράγραφος 7, το περιεχόμενο της οποίας να λέει: «Βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια και τα δίκτυα διανομής τους υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και τελούν σε δημόσιο έλεγχο».

Μας δείξετε τις προθέσεις σας. Θα ιδιωτικοποιήσετε τη ΔΕΗ. Ελπίζω να μη γίνει το ίδιο και με το νερό. Εγώ το μόνο που σας θυμίζω είναι η απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ και των τελευταίων μετοχών της.

Σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα και τις ελευθερίες και παρά την αντίθετη, δήθεν προοδευτική, ρητορική της, η Νέα Δημοκρατία στις περισσότερες περιπτώσεις στοιχήθηκε και με τις ακραία συντηρητικές θέσεις της Ελληνικής Λύσης. Αρνήθηκε να ψηφίσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για απαγόρευση διάκρισης λόγω φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού.

Αυτό που λείπει από τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας είναι η ουσιαστική συζήτηση, με δεδομένα τα διδάγματα της εκτεταμένης μνημονιακής περιόδου και των νέων απειλών για τα κοινωνικά και για τα πολιτικά δικαιώματα. Δυστυχώς, η Νέα Δημοκρατία ευθύνεται αποκλειστικά για την έκπτωση της κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας, παγιδευμένη στις ιδεολογικές της ιδεοληψίες και τις πολιτικές σκοπιμότητες για ακόμα μία φορά.»

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η Αγία Σοφία μετατρέπεται σε τζαμί | Διεθνής κατακραυγή σε Τουρκία και Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ένα διάγγελμα που κράτησε τριάντα λεπτά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστησε μία ακόμη φιέστα, προσβάλλοντας κατάφορα τον απανταχού χριστιανισμό αλλά και τη διεθνή κοινότητα συλλήβδην, ανακοινώνοντας την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας και το άνοιγμά της για μουσουλμανικές προσευχές.

Το διάγγελμα ξεκίνησε στις 20:53 της Παρασκευής 10 Ιουλίου, με κάποια τουρκικά μέσα να αναφέρουν πως επελέγη η συγκεκριμένη ώρα, καθώς συμβολίζει το έτος 2053 και την συμπλήρωση 600 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453, ενώ άλλα ανέφεραν ότι η επιλογή σχετιζόταν με τη Δύση του ηλίου και την μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής.

«Η Αγιά Σοφιά εγκαταλείπει το μουσειακό καθεστώς» επιβεβαίωσε στο διάγγελμά  του, μεταφέροντας κατόπιν μία δήλωση η οποία όμως δεν αντηχεί στις προκλητικές του αποφάσεις, ότι δηλαδή «η κοινή παγκόσμια κληρονομία της Αγιάς Σοφιάς, θα συνεχίσει να αγκαλιάζει όλο τον κόσμο με το νέο της καθεστώς, με τρόπο ειλικρινή και αυθεντικό.  Οι πόρτες της Αγιάς Σοφιάς θα είναι ανοιχτές σε όλους, ντόπιους και ξένους, Μουσουλμάνους και μη Μουσουλμάνους».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος εξήγγειλε πως «σχεδιάζουμε να ολοκληρώσουμε σύντομα τις προετοιμασίες και να την ανοίξουμε για προσευχή την Παρασκευή 24 Ιουλίου».

Δεν δίστασε και κούνησε το δάχτυλο στην Ελλάδα, τη Δύση και την Παγκόσμια Κοινότητα ζητώντας σεβασμό (!) της απόφασής του, λέγοντας «κατανοούμε όλες τις απόψεις που κατατίθενται στη διεθνή αρένα. Ωστόσο, το ζήτημα αφορά την κυριαρχία της Τουρκίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε σαν παραβίαση της ανεξαρτησίας μας οποιαδήποτε στάση ξεπερνά την έκφραση γνώμης».

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της ίδιας ημέρας tweet του ΡΤ Ερντογάν, στο οποίο έγραφε: «Αποφασίστηκε ότι η Αγία Σοφία θα τεθεί υπό την εποπτεία της Ντιγιανέτ (Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων) και θα ξανανοίξει για προσευχή».

Το τουρκικό ΣτΕ απεφάνθη (;)
Νωρίτερα την Παρασκευή είχε προηγηθεί το δικαστικό σκέλος της εξέλιξης. Συγκεκριμένα, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση του 1934 με την οποία η τότε τουρκική κυβέρνηση είχε μετατρέψει την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης σε μουσείο, όπως μετέδωσε το CNN Turk.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, άνοιξε κι επίσημα ο δρόμος για την μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO σε τζαμί. Οι Τούρκοι δικαστές έκριναν πως το διάταγμα του 1934 –που έφερε την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ- και βάσει του οποίου η Αγία Σοφία απέκτησε το καθεστώς μουσείου, δεν ήταν σύννομο.

Πάντως, η UNESCO έχει διευκρινίσει πως πρέπει να ειδοποιηθεί για οποιαδήποτε μετατροπή στο μουσειακό καθεστώς της Αγίας Σοφίας, για την οποία πιθανόν θα πρέπει να υπάρξει νέα αξιολόγηση από πλευράς της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Χαλήλ Τζιχάτ: «Χριστιανικός ναός η Αγία Σοφία»
Την ίδια ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει κι εντείνει τον παραλογισμό του, ο Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Χαλήλ Τζιχάτ στέλνει –και μαζί του όλη η Ροδόπη- μήνυμα σεβασμού στον χριστιανισμό και ειδικά ως προς την Αγία Σοφία.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ο Ερντογάν επιχειρεί μια νέα, σύγχρονη άλωση της Πόλης

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, για την απόφαση του Τούρκου Προέδρου να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέρα πένθους για την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη η χθεσινή. O Ερντογάν, με την προκλητική του απόφαση να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, επιχειρεί μια νέα, σύγχρονη άλωση της Πόλης. Όμως, η ιστορία, όσο και αν προσπαθούν ορισμένοι, δεν αλλάζει και δεν παραχαράσσεται. Όσα διατάγματα και αν υπογράψουν οι Τούρκοι, δυστυχώς γι’ αυτούς, δεν μπορούν να διαγράψουν την αλήθεια. Το μόνο που καταφέρνουν είναι για μία ακόμη φορά τη διεθνή τους απομόνωση και τη διατάραξη των σχέσεών τους με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και γενικότερα την παγκόσμια κοινότητα. Οφείλουν άπαντες να συνειδητοποιήσουν ότι η Αγιά Σοφιά δεν είναι πιόνι κανενός, ούτε μέσο εξυπηρέτησης μικροπολιτικών συμφερόντων. Πρόκειται για την “ψυχή” του Χριστιανισμού στο πέρασμα των αιώνων και ένα από τα κορυφαία μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, υπό την προστασία μάλιστα της UNESCO. Ήρθε η ώρα ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ