Quantcast
Connect with us

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Tales Of Taste | Το μαγικό ταξίδι της καβαλιώτικης κουζίνας στην Αθήνα

Ένα  μαγικό ταξίδι στις μυρωδιές , τις γεύσεις , την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν πάνω από 30  εκπρόσωποι των ΜΜΕ και 20 προσκεκλημένοι από τον πολιτικό , επιχειρηματικό , πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της πρωτεύουσας κατά  την διάρκεια της πρώτης ημέρας του φεστιβάλ καβαλιώτικης κουζίνας που διοργανώνει η Δημωφέλεια και ξεκίνησε στον φιλόξενο και καλαίσθητο χώρο του εστιατορίου Balcony στην Αθήνα .

Ξεναγός στο ταξίδι  αυτό ο executive chef Νίκος Φωτιάδης ο οποίος αφού παρουσίασε τους συντελεστές του εγχειρήματος αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες και τα συστατικά χαρακτηριστικά της καβαλιώτικης κουζίνας ενώ αμέσως μετά η οικοδέσποινα της βραδιάς , πρόεδρος της Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου , αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους της Δημάρχου , του Δημοτικού Συμβουλίου και των κατοίκων της πόλης μας , αναφέρθηκε στο καινοτόμο πρόγραμμα ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας της Καβάλας που υλοποιεί ο Δήμος Καβάλας μέσω της Δημωφέλεια σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της περιοχής καθώς και τα στάδια που έχουν έως σήμερα υλοποιηθεί, όπως  και αυτά που θα ακολουθήσουν.

Ακολούθως οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ένα δείπνο από 7 διαφορετικά πιάτα , τα οποία αποτελούν μέρος των συνταγών της καβαλιώτικης κουζίνας που δημιούργησε η επιχείρηση σε συνεργασία με τον κ. Φωτιάδη . Τις εντυπώσεις έκλεψε το προσφάι του καπνεργάτη λόγω αφενός της ιδιαιτερότητας του καθώς χρησιμοποιεί ως διατροφικό στοιχείο τον καπνό    και αφετέρου λόγω της ιδιαίτερης σχέσης του με την ιστορία και τους ανθρώπους της πόλης. Τα πιάτα συνδυάστηκαν με κρασιά της περιοχής μας που συνόδεψαν ιδανικά τις γεύσεις από τα θαλασσινά και τα κρεατικά που προσφέρθηκαν.

Οι δημοσιογράφοι από τις εφημερίδες , τα περιοδικά life style, τα τουριστικά portal , τους ταξιδιωτικούς οδηγούς κλπ. είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τη πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης , η οποία υποσχέθηκε την διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) για τον Μάιο ώστε όλοι τους να έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Καβάλα και να παρακολουθήσουν την πρόοδο του προγράμματος , για το οποίο εκφράστηκαν με τα πλέον κολακευτικά λόγια.

Ενδεικτικό της επιτυχίας της βραδιάς , το γεγονός ότι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες  ενώ στις ειδήσεις  της βραδιάς  η συμφωνία της επιχείρησης με τον Ηλία Μαμαλάκη να είναι ο παρουσιαστής των Cosmoγεύσεων στο φετινό Cosmopolis .

Σε όλους τους εκπροσώπους του τύπου προσφέρθηκε ως δώρο μια εύχρηστη τσάντα με το τουριστικό λογότυπο της Καβάλας που περιείχε υλικό προβολής καθώς και βότανα και κουραμπιέδες προσφορά των επιχειρήσεων Ιωσηφίδη και Χρυσανθίδη. Από σήμερα Τρίτη και μέχρι τις 23 Μαρτίου το εστιατόριο  σερβίρει στους πελάτες του το μενού των 7 αυτών πιάτων από την καβαλιώτικη κουζίνα σε  ιδιαίτερα δελεαστική τιμή, ενώ ήδη έχει ενσωματώσει στο κυρίως μενού του κάποιες από τις συνταγές

Στην εκδήλωση από την Καβάλα παρέστησαν ο βουλευτής Κώστας Μορφίδης , ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης καθώς και εκπρόσωποι των επαγγελματιών.

Η διοίκηση της Δημωφέλεια αισθάνεται την ανάγκη  να εκφράσει τις ευχαριστίες της για ακόμη μια φορά στον καβαλιώτη σεφ Νίκο Φωτιάδη για την εξαιρετική συνεργασία , καθώς και στους ιδιοκτήτες και το προσωπικό του  εστιατορίου Balcony των οποίων χορηγία ήταν η πρώτη αυτή ημέρα του φεστιβάλ .

Το μαγικό ταξίδι των γεύσεων της Καβάλας μετά την Αθήνα  θα συνεχιστεί τον μήνα Μάιο στην πρωτεύουσα της Αυστρίας και τον Οκτώβριο στην πρωτεύουσα της παγκόσμιας γαστρονομίας το Παρίσι.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Χειμερινές Διακοπές | Αιτήσεις για Voucher Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ

Οι κάτοχοι επιταγών (voucher) κοινωνικού τουρισμού μπορούν να πραγματοποιήσουν χειμερινές διακοπές σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων της ΔΥΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι διακοπές με το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού 2023-24 μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 30 Ιουνίου 2024. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ενισχυμένο και ελκυστικό, τόσο για τους δικαιούχους όσο και για τους παρόχους, καθώς χαρακτηρίζεται από μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή για τους δικαιούχους στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα και αυξημένες τιμές επιδότησης στους παρόχους. 

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ,  κατόπιν  απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο.  

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα της Ρόδου, της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%. Για  ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos 

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Αμμόλοφοι Καβάλας | To πρώτο μπάνιο για φέτος…με ”άρωμα” κορωνοϊού και χωρίς ξαπλώστρες

Δείτε τις φωτογραφίες 

Αυξημένη ηταν η κινηση στα beach bar των Αμμόλοφων , παρα το γεγονός οτι δεν υπηρχαν πουθενά ξαπλώστρες και αλκοόλ για τους πελάτες. Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό αναμένουν το επομενο διαστημα ωστε να μπορέσουν να τοποθετήσουν τις ξαπλώστρες σύμφωνα με τα μετρα ασφάλειας της κυβέρνησης.

Continue Reading

ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Με ελάχιστο κόσμο οι παραλίες στο Παλιό Καβάλας

Ελάχιστη ηταν οι λουόμενοι στο Παληό Καβάλας και στην αλάνα της νεας Ηρακλειτσας, καθώς τα λιγοστά beach bar που άνοιξαν δεν παρείχαν στους πελάτες ξαπλώστρες και αλκοόλ. Ενω οι ιδιοκτήτες των παραθαλάσσιων μπαρ φρόντισαν να διατηρήσουν τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ των ομπρελών.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en