Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΤΑΙΠΕΔ | Αγονος ο διαγωνισμός για την υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου στην Καβάλα

Αφορά την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου.

λοκληρώθηκε, χωρίς την υποβολή προσφορών, η β’ φάση του διεθνούς διαγωνισμού για την παραχώρηση της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου που προκύπτει από το σχεδόν εξαντληθέν κοίτασμα φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», με σκοπό τη μετατροπή του σε υπόγεια αποθήκη φυσικού αερίου (ΥΑΦΑ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο θα αξιολογήσει τις συνθήκες στις διεθνείς αγορές φυσικού αερίου, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που έχουν δημιουργήσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου REPowerEU, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο προκήρυξης νέου διαγωνισμού στο άμεσο μέλλον για την αξιοποίηση του υπόγειου χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου ως ΥΑΦΑ.

Μεταξύ των παραμέτρων που θα εξεταστούν θα είναι η δυνατότητα αποθήκευσης υδρογόνου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο REPowerEU για την ταχύτερη απεξάρτηση από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας των κρατών- μελών.

 

Πηγή: imerisia.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Φιλοζωικό Σωματείο Καβάλας «Αίσωπος»: Ματαιώνονται οι δωρεάν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα

Ανακοίνωση για τη ματαίωση των προγραμματισμένων δωρεάν στειρώσεων σε αδέσποτα ζώα εξέδωσε το Φιλοζωικό σωματείο Καβάλας “Αίσωπος”

Ανακοίνωση:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη μεταίωση των δωρεάν στειρώσεων, που είχαν προγραμματιστεί για το Σάββατο 10/06/23 έως και τη Δευτέρα 12/06/23.

Πριν από λίγο ενημερωθήκαμε από την Πρόεδρο της Vets In Action στην Ελλάδα, “Κτηνίατροι Σε Δράση”, κ. Ζωή Κοντού, πως πρέπει να ματαιώσουμε το πρόγραμμα των στειρώσεων, λόγω σοβαρού ατυχήματος που είχε το παιδί του επικεφαλής κτηνιάτρου, από την ομάδα των γιατρών.

Ο γιατρός έφυγε εσπευσμένα στη χώρα του ώστε να βρίσκεται αυτή τη δύσκολη στιγμή δίπλα στο παιδί του.

Από καρδιάς να ξεπεραστεί το γρηγορότερο δυνατόν  το πρόβλημα υγείας του παιδιού μετά  από το ατύχημα του, δίνοντας την αγάπη μας και τη θετική μας ενέργεια για να πάνε όλα καλά. Οι σκέψεις μας είναι μαζί με όλη την οικογένεια και ευχόμαστε δύναμη, αισιοδοξία και γρήγορη ανάρρωση!

Όταν και αν μας δοθούν νέες ημερομηνίες για την πραγματοποίηση των στειρώσεων, θα ανεβάσουμε εκ νέου ανακοίνωση!!

Ζητούμε συγγνώμη σε όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή και μπήκαν σ’ αυτό τον κόπο, αλλά δυστυχώς η ζωή επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη ζωή ενός παιδιού!!

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χ. Χρυσανίδης: «Αν δεν έβλεπα προβλήματα στη διοίκηση Μουριάδη δεν θα υπήρχε λόγος να κατέβω στις εκλογές»

Αισιόδοξος ότι ο συνδυασμός του θα φτάσει μέχρι το τέλος και μάλιστα με καλό αποτέλεσμα δήλωσε στον KavalaNews 102,8 ο υποψήφιος δήμαρχος Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

Είπε πως δεν είναι τόσο δύσκολο να στελεχωθεί το ψηφοδέλτιο καθώς δεν απαιτούνται τόσοι πολλοί υποψήφιοι όπως ακούγεται, ενώ τόνισε πως τις επόμενες ημέρες θα κάνει κι άλλες ανακοινώσεις ονομάτων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού.

Για τις φήμες ότι δεν θα φτάσει μέχρι το τέλος και ότι λίγο πριν την τελική ευθεία θα συμπράξει με τον Θεόδωρο Μουριάδη ο κ. Χρυσανίδης το απέκλεισε λέγοντας:

«Αν δεν έβλεπα προβλήματα στη διοίκηση Μουριάδη δεν θα υπήρχε λόγος να κατέβω στις εκλογές.

Η εγκατάλειψη είναι πολύ μεγάλη σε πολλά σημεία της πόλης. Το Περιγιάλι μου θυμίζει την Ηρακλείτσα του 2003 όταν ανέλαβα στον τότε δήμο Ελευθερών.

«βλέπω τον πληθυσμό της πόλης μας συνεχώς να μικραίνει και πόλεις που είχαμε αφήσει πίσω μας στην περιφέρεια να μας ξεπερνάνε. Υπάρχει μια ομορφιά απίστευτη στην ακτογραμμή της Καβάλας αλλά εγκατάλειψη. Φιλοδοξούμε να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική σε αυτή την πόλη.

Στόχος είναι να αναστρέψουμε τον κατήφορο που έχουμε πάρει.

Ο κόσμος θα επιλέξει όχι με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις αλλά με το τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας», είπε ο κ. Χρυσανίδης.

Πρότεινε μάλιστα τη διεξαγωγή ενός debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων.

Για το ναυάγιο στη σύμπραξη Κλειτσιώτη – Ιωσηφίδου είπε ότι δεν του κάνει εντύπωση.

Τόνισε ότι είχε προτείνει στους δύο υποψηφίους δημάρχους να συμπράξουν με τον ίδιο επικεφαλής, «τους είπα ελάτε να κάνουμε ένα κοινό σχήμα. Δεν ήθελαν εμένα επικεφαλής. Συνέχισαν μόνοι τους και τελικά δεν κατάφεραν να συμπράξουν. Τα γεγονότα δείχνουν ότι μάλλον είχα δίκιο που δεν ήθελα να μπω σε αυτή τη διαδικασία.

Στόχος είναι να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα στην πόλη. Θα ήταν καλύτερα να ήμουν εγώ επικεφαλής.

Δεν είναι εγωιστικό αυτό που λέω, απλώς δείχνει η εμπειρία που έχω στην αυτοδιοίκηση ως δήμαρχος.

Γι’ αυτό είπα να συμπράξουμε. Καλό όμως θα ήταν οι συζητήσεις να γίνουν πριν ανακοινώσουμε συνδυασμούς.

Από τη στιγμή που ανακοινώσαμε ήταν δύσκολο να προχωρήσουμε σε σύμπραξη

Αυτό που έχει σημασία είναι ποιο μοντέλο διοίκησης θα ακολουθήσεις.

Αν ξέρεις να διοικήσεις μπορείς να πετύχεις πολλά χωρίς να ταλαιπωρείς τον κόσμο».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

«Η Καβάλα Μπροστά» : Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Γιώργος Βορίδης υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Καβάλας Γιάννη Εριφυλλίδη

Ο Γιώργος Βορίδης συστρατεύεται ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον ανεξάρτητο δημοτικό συνδυασμό «Η Καβάλα Μπροστά».

Ας αφήσουμε τον Γιώργο να συστηθεί με τα δικά του λόγια:

«Γεννήθηκα στην Καβάλα το 1991. Δραστηριοποιούμαι στην οικογενειακή επιχείρηση (κατασκευαστική σιδήρου-αλουμινίου), που διατηρούμε στο κέντρο της Καβάλας. Επίσης, τα τελευταία 10 χρόνια έπαιζα στον Ατρόμητο Χαλκερού στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Καβάλας, τα τελευταία 6-7 χρόνια ως αρχηγός της ομάδας.

Μου αρέσει ο αθλητισμός και η θάλασσα, είμαι κάτοικος Παληού Καβάλας και θα προσπαθήσω να κάνουμε το Παληό πιο σύγχρονο και πιο ασφαλές. Πήρα την απόφαση να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές, γιατί πιστεύω πως, αφού καταφέρνω να κάνω πράγματα για τον τόπο μου με εθελοντική εργασία, χωρίς τη βοήθεια του Δήμου Καβάλας, μπορώ να καταφέρω πολύ περισσότερα εάν είμαι μαζί με τον Γιάννη, με τον οποίον έχουμε πολλές κοινές ιδέες. Έτσι δεν θα χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος για την πόλη μας».

Πιστεύουμε ότι η εργατικότητα, η ακεραιότητα, ο μαχητικός χαρακτήρας του, η αποδεδειγμένη ανιδιοτελής προσφορά μέσα από πληθώρα εθελοντικών δράσεων, ιδιαίτερα στο Παληό Καβάλας, όπου κατέγραψε και όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και συνέταξε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας για την άμεση επίλυσή τους, οι γνώσεις του σε τεχνικά ζητήματα και η μεγάλη αγάπη του για τον αθλητισμό εγγυώνται ότι ο Γιώργος Βορίδης θα συμβάλει τα μέγιστα στην αποτελεσματική λειτουργία της τεχνικής υπηρεσίας και της διεύθυνσης ποιότητας ζωής του Δήμου Καβάλας, στη χάραξη μιας νέας πολιτικής για τον αθλητισμό και τη νεολαία και στην υλοποίηση του προγράμματός μας για μια νέα αρχή για την πόλη μας. Γιώργο, καλωσόρισες στη μεγάλη ανεξάρτητη αυτοδιοικητική ομάδα μας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: