Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Tα νέα ονόματα για τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια

Κεντρικός στόχος του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχει μορφοποιηθεί ο βασικός κορμός σε ό,τι αφορά τις εκλογικές λίστες του κυβερνώντος κόμματος και από κει και πέρα να μπουν οι «τελευταίες πινελιές», αναλόγως φυσικά και του τελικού προσδιορισμού του χρόνου διεξαγωγής της πρώτης από τις δύο αναμετρήσεις.

Το βάρος σε αυτή τη φάση δίνεται προφανώς στο μέτωπο των νέων υποψηφίων, οι οποίοι θα επιχειρήσουν την παρθενική τους είσοδο στον στίβο της διεκδίκησης του σταυρού προτίμησης για μια κοινοβουλευτική έδρα. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα έντονο, με την ανανέωση και το ισχυρό επαγγελματικό και κοινωνικό αποτύπωμα να συνιστούν το σημαντικότερο διαβατήριο για την επιλογή των νέων υποψηφιοτήτων από την ομάδα που συνθέτουν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Παύλος Μαρινάκης, και ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Ως παράμετρος-κλειδί αναδεικνύεται το θέμα του θεσμικού υποβάθρου της υποψηφιότητας των αντιπεριφερειαρχών, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει (στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας), έναντι των προβληματισμών και των ενστάσεων των βουλευτών και των πολιτευτών, πως οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν κατά περίπτωση.

Αττική

Στην Α’ Αθήνας έχει επισημοποιηθεί η περίπτωση της Αννας Ροκοφύλλου, την οποία φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά. Στην ίδια περιφέρεια θα δώσει, εκτός απροόπτου, την πρώτη του εκλογική μάχη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ, αντίθετα, απομακρύνεται το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του υφυπουργού Πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη. Από την Αυτοδιοίκηση έχουν ακουστεί εδώ και καιρό τα ονόματα του αντιδημάρχου Αθηναίων, Χρήστου Τεντόμα, και του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Δημόπουλου. Παράλληλα, αναζητούνται ακόμα μία-δύο γυναικείες υποψηφιότητες.

Στον Νότιο Τομέα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αλλάζει ξεκάθαρα τις ισορροπίες του εσωκομματικού ανταγωνισμού, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το τοπίο που θα διαμορφωθεί την επομένη των εκλογών. Από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να προσδώσουν δυναμική στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας είναι η αντιπεριφερειάρχης Δήμητρα Νάνου, χωρίς όμως να υπάρχει κάτι χειροπιαστό σε αυτή τη φάση, όπως για τα υπόλοιπα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που εξετάζονται.

Στον Βόρειο Τομέα προαναγγέλλεται ο αντιδήμαρχος Νέου Ηρακλείου, Μανώλης Κουτσογιαννάκης, ενώ πιθανή φαντάζει η ολική επαναφορά στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια (μετά το 2015) της πολιτευτού Φωτεινής Βρύνα. Για την ίδια περιφέρεια ακούγεται, ως γνωστόν, εδώ και καιρό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, και η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Στο πεδίο της «νέας γενιάς» υπάρχουν σκέψεις για την εξ Ευρυτανίας ορμώμενη Αθανασία Οικονόμου, τομεάρχη Υποδομών στη Ν.Δ.

Στα δυτικά, πέραν του πρώην υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της υφυπουργού για την οικογενειακή πολιτική, Μαρίας Συρεγγέλα, «παίζει» δυνατά το όνομα του Μπάμπη Καούκη, με μακρά πορεία στον χώρο του συνδικαλισμού στον κλάδο των εφοριακών, ο οποίος το 2019 έμεινε κυριολεκτικά την ύστατη ώρα «εκτός νυμφώνος».

Στην Α’ Πειραιά, εκτός από την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, προβλέπεται ως υποψήφιος και ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος του μεγάλου λιμανιού Νίκος Βλαχάκος. Ταυτόχρονα, γίνονται ζυμώσεις για την υποψηφιότητα ακόμα μίας «γαλάζιας» κυρίας, που θα αντικαταστήσει τη Μαρία Καλαγιά. Οσο για τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού, ο Σπύρος Χαγκαμπιμάνα θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής, με τα ονόματα των «γαλάζιων» στελεχών Στέλιου Βαφείδη και Ελένης Πέτρακα να μπαίνουν εσχάτως στη σχετική εξίσωση. Στον αντίποδα, απομακρύνεται η όποια πιθανότητα υποψηφιότητας του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά, την οποία υποστήριξαν συνομιλητές του πρωθυπουργού εδώ και πολύ καιρό.

Στην Ανατολική Αττική, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, έρχονται να αυξήσουν τον ήδη σημαντικό ανταγωνισμό στους κόλπους των «γαλάζιων» βουλευτών και πολιτευτών της περιοχής. Στην ίδια περιφέρεια ετοιμάζεται να θέσει υποψηφιότητας και ο δικηγόρος Γιάννης Σαμέλης, ο οποίος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές έμεινε εκτός ψηφοδελτίου λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Επιπλέον, ισχυρές πιθανότητες υποψηφιότητας έχει και η δημοτική σύμβουλος Βάρης – Βούλας-Βουλιαγμένης, Ολγα Πολίτη.

Στη Δυτική Αττική το μπρα-ντε-φερ μεταξύ του Σταμάτη Πουλή και του Ανδρέα Τσώκου (που έμεινε έξω στο «παρά πέντε» της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων το 2019) για τη μία θέση που περισσεύει λόγω ποσόστωσης αναμένεται να κρατήσει μέχρι το τέλος, ενώ στο μέτωπο των γυναικείων υποψηφιοτήτων υπάρχει η πρώην δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη και η προερχόμενη από τον Δήμο Θρακομακεδόνων Βάλια Σμυρλή.

Θεσσαλονίκη

Στην Α’ Θεσσαλονίκης, η Μαρία Σπυράκη προετοιμάζεται εδώ και μήνες να μπει σφήνα στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ν.Δ., με τον Αγγελο Χαριστέα να θεωρείται ιδανικό συμπλήρωμα στη λίστα, αν και τίποτα δεν θα ξεκαθαρίσει πριν από τα Χριστούγεννα.

Την ίδια ώρα, κάποιοι βλέπουν «ολική επαναφορά» του Γιώργου Ορφανού, ωστόσο πολύ πιο ενδιαφέρουσα επιλογή χαρακτηρίζεται εκείνη του πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, καθώς και η προώθηση του Γιάννη Παπαγεωργίου, που σήμερα κατέχει «πόστο-κλειδί» στην Πειραιώς. Σε ό,τι αφορά τον… «παράδεισο των κυριών», εξετάζονται οι υποψηφιότητες της δικηγόρου Αφροδίτης Νέστορα και της αντιδημάρχου Μαρίας Καραγιάννη.

Στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας ξεχωρίζει, μέχρι νεωτέρας, η περίπτωση του αντιπεριφερειάρχη Κώστα Γιουτίκα, αν υπάρξει το «πράσινο» φως από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Θεσσαλία

Στη Λάρισα, ισχυρή παρουσία καταγράφουν ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρήστος Καπετάνος, καθώς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ρένα Καραλαριώτου. Στη Μαγνησία «παίζει» ο πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιώργος Ξηραδάκης και η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ενώ στα Τρίκαλα ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης θα μπορούσε υπό συνθήκες να δημιουργήσει νέα δεδομένα. Ιδιαιτέρως κινητική και δραστήρια εμφανίζεται και η δημοσιογράφος Χαρά Ξάνθη, που αποτελεί τη μόνη «κλειδωμένη» νέα υποψηφιότητα στον νομό. Στην Καρδίτσα, ο ΟΝΝΕΔίτης Φώτης Βρέκος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αριστοτέλης Σπάνιας, θα διεκδικήσουν εκλογικό χώρο απέναντι στους νυν βουλευτές. Οσο για το παράθυρο αναφορικά με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου, πολύ δύσκολα θα ανοίξει διάπλατα…

Ήπειρος

Για το ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων προορίζεται η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, ωστόσο έχει και έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό, αφού ανάλογη επιθυμία εκφράζει και η περιφερειακή σύμβουλος Γιώτα Ναυρόζογλου. Στη σχετική λίστα της Πειραιώς βρίσκεται και ο δικηγόρος Χάρης Λαζάνης. Στη γειτονική Πρέβεζα, οι «γαλάζιοι» επιτελείς έχουν ξεχωρίσει τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Ρεμπή. Στην Αρτα «παίζει δυνατά» ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς και η ξενοδόχος Γεωργία Πατέντα.

Δυτική Ελλάδα

Στην Αιτωλοακαρνανία ο γιος του Δημήτρη Σταμάτη, Γιώργος, θα μπορούσε να θεωρεί εαυτόν ήδη υποψήφιο, ενώ αναζητούνται τουλάχιστον τρεις κυρίες για το ψηφοδέλτιο, μία από τις οποίες ίσως είναι η προερχόμενη από την ΟΝΝΕΔ Κωνσταντίνα Μάντζη. Η ιδιαιτέρως κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα Αχαΐα αποτελεί μεγάλη «σπαζοκεφαλιά» για την ηγεσία της Ν.Δ., ενώ ως λύση προβάλλουν ο υιός του πρώην βουλευτή Νίκου Παπαδημάτου, Ορέστης, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος. Στους προαναφερθέντες, οι γνωρίζοντες προσθέτουν και τον Αιγιώτη καρδιολόγο Νίκο Σπηλιόπουλο. Στην Ηλεία, το ψηφοδέλτιο προβλέπεται να κλείσει με τον μέχρι πρότινος διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας, Νίκο Καλάκο, και τον γόνο τοπικής εκδοτικής οικογένειας Λευτέρη Βαρουξή. Στο κάδρο πάντως είναι και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Γεωργουλόπουλος.

Πελοπόννησος

Δύο ονόματα είναι άξια αναφοράς σε αυτή τη συγκυρία στην Αργολίδα. Ο λόγος για τον πρώην υποψήφιο βουλευτή Βασίλη Σιδέρη, που επιδιώκει την επανενεργοποίησή του (το 2019 ήταν εκτός), και τον νέο δικηγόρο Τάσο Πέζο. Για το ψηφοδέλτιο της Κορινθίας προορίζεται ο νυν εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ομηρος Τσάπαλος, ενώ για το αντίστοιχο της Μεσσηνίας κάποιοι θα έβλεπαν με καλό μάτι είτε τον αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Τσουκαλά είτε τον γιατρό και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, καθώς και την περιφερειακή σύμβουλο Αννα Καλογεροπούλου. Μεσσήνια είναι επίσης η εκπρόσωπος Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυλένια Κανελλοπούλου. Στη Λακωνία, η γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής της Ν.Δ., Χρυσαυγή Ατσιδάκου, θα ήταν μια απάντηση στην «ένδεια» θηλυκού γένους υποψηφιοτήτων που παρατηρείται για τη Ν.Δ. στον εν λόγω νομό, ενώ με πολύ καλές πιθανότητες «παίζει» ο γιατρός Μιχάλης Σταματάκος, όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκων Τζινιέρης. Για το ψηφοδέλτιο της Αρκαδίας είναι πιθανοί το στέλεχος της Ν.Δ. Πέτρος Αντωνάκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Γιάννης Τρουπής, ο καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας και η αντιδήμαρχος Γορτυνίας, Παναγιώτα Μπέτσα.

Μακεδονία

Για την Πέλλα, στα «συρτάρια του Μαξίμου» και της Πειραιώς βρίσκεται το όνομα του δημάρχου Εδεσσας, Δημήτρη Γιάννου, ενώ μετά τις εξελίξεις με τον Ανδρέα Πάτση έχουν αρχίσει έντονες ζυμώσεις για τα Γρεβενά. Στον συγκεκριμένο νομό σημαντικό αποτύπωμα έχει αφήσει ο αντιπεριφερειάρχης Σάκης Φωλίνας, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιάτσιος και ο παρ’ ολίγον υποψήφιος το 2019 Χρίστος Βλαχοκώστας. Στην Πιερία, η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου και ο κομματικός Ηλίας Τάπρας θα συνιστούσαν ιδιαιτέρως θετικές πρωτοεμφανιζόμενες υποψηφιότητες, σύμφωνα με «γαλάζια» στελέχη της περιοχής, ενώ στις Σέρρες προβάλλουν ως υποψήφιοι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Θεόδωρος Καμπούρης, και η αντιδήμαρχος Χρυσάνθη Παλάζη. Στη Φλώρινα δεν αποκλείεται να προκύψει επανεμφάνιση του παλαιού βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη. Σε δύσκολο «σταυρόλεξο» εξελίσσεται η Δράμα, όπου για τις δύο κενές θέσεις του ψηφοδελτίου διαθέτουν ισχυρό έρεισμα o πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, και ο δικηγόρος και αναπληρωτής δήμαρχος Μιχάλης Τάσσου. Τέλος, στην Καβάλα, αποφασισμένη υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται αυτή του προέδρου του Επιμελητηρίου, Μάρκου Δέμπα.

Θράκη

Η ακριτική Ροδόπη παρουσιάζει για πολλούς λόγους πολλές ιδιαιτερότητες σε αυτές τις κάλπες και κατ’ επέκταση είναι απαραίτητο ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. Ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης θα ήταν σίγουρα μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση, όπως και ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης, Δημήτρης Λουρίκας. Παράλληλα, στον Εβρο, προς αξιοποίηση φέρεται να βρίσκονται η εκπαιδευτικός Κατερίνα Φωτιάδου και η αντιδήμαρχος Σαμοθράκης, Κατερίνα Γιαννέλου.

Στερεά Ελλάδα

Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, είναι σταθερά στα υπόψη για τον νομό (συζητείται και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον πρώην βουλευτή Γιάννη Καράμπελα), ενώ στην Εύβοια στα «φαβορί» για μια εν δυνάμει υποψηφιότητα φιγουράρει ο άλλοτε διευθυντής του γραφείου του Σίμου Κεδίκογλου, Δημήτρης Διαμαντόπουλος, ο αναλυτής Νίκος Λυσιγάκης και η εκπαιδευτικός Ρούλα Κεχρή.

Κρήτη

Στον μεγαλύτερο νομό της Μεγαλονήσου, το Ηράκλειο, εξετάζεται η υποψήφια του 2012 και του 2015 Μαίρη Κτιστάκη, τη στιγμή που «λανσάρεται» ως βέβαιη η υποψηφιότητα του Κώστα Κεφαλογιάννη, ανιψιού του ευρωβουλευτή της Ν.Δ., Μανώλη.

Στα Χανιά, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του 2019, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, έχει βάλει για τα καλά πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή.

Αιγαίο

Η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσων, Παρασκευή Παπαδοπούλου, έχει πολλές προτιμήσεις στις τάξεις του τοπικού στελεχιακού δυναμικού, ενώ στις Κυκλάδες το πισωγύρισμα της Βίκυς Λοΐζου αφήνει χώρο για μια θηλυκού γένους υποψηφιότητα. Ενας εκ των Αλκιβιάδη Στεφανή και Ιάσονα Πιπίνη «φλερτάρουν» με τη λίστα της Λέσβου, με τον Νότη Μηταράκη στη Χίο να χρειαστεί πιθανώς να ξεπεράσει στον δρόμο για την επανεκλογή του το εμπόδιο του πρώην υπουργού Κώστα Μουσουρούλη, που σύμφωνα με πολιτικούς του φίλους θα μπορούσε να εισέλθει εκ νέου στη μάχη του σταυρού στο ακριτικό νησί του Βόρειου Αιγαίου. Στη Σάμο ενδιαφέρουσες είναι οι περιπτώσεις του πρώην δημάρχου Μιχάλη Αγγελόπουλου και του οικονομολόγου Γιώργου Νούλα.

Ιόνιο

Ο γιος του πρώην υποψήφιου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρου Σπύρου, Αγγελος, μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι της διεκδίκησης μιας θέσης στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας, με τους ψιθύρους περί επιστροφής της Αντζελας Γκερέκου (παρά την προεδρία του ΕΟΤ, δεν έχει ασυμβίβαστο) να «στοιχειώνουν» ήδη το προεκλογικό κλίμα. Στην Κεφαλλονιά έχει προκύψει το σενάριο για τον καθηγητή Ναπολέοντα Μαραβέγια, σε μια λογική «ανοίγματος» στην Κεντροαριστερά, καθώς και τον δημοτικό σύμβουλο Γιάννη Λυκούδη. Τέλος, η Νίκη Μαλαφούρη, γενική γραμματέας του τοπικού Επιμελητηρίου, είναι μία από τις προτάσεις για τη μονοεδρική της Ζακύνθου.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα δήλωση Παππά μετά τις αντιδράσεις | ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ντίλαραν» μεταξύ τους, λέει η Νέα Δημοκρατία

«Οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ωριμάζουν από τη μία στιγμή στην άλλη. Είδα και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ. Είναι ακριβές ότι έγιναν τηλεφωνήματα, δεν έγιναν αιφνιδιαστικά τηλεφωνήματα προφανώς. Υπήρξε συνεννόηση και εκ των υστέρων διαμορφώθηκε ένα κείμενο, που το υπογράφουν τέσσερα κόμματα. Λοιπόν, αυτό προσπαθεί να το «δηλητηριάσει» η Νέα Δημοκρατία ως διαδικασία. Δεν θα τσιμπήσουμε». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Νίκος Παππάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, απαντώντας στο εάν υπήρξαν διεργασίες για μια κοινοβουλευτική συμπόρευση μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από το δημοσίευμα του «Βήματος».

«Θα ήταν ευχής έργον να είναι οι επαφές και συστηματικές και να έχουν ωριμάσει και οι συνθήκες, για να κάνουμε αυτή την κίνηση και πιο νωρίς, διότι, να θυμίσω ότι λίγες μέρες πριν, είχαμε τη διαρροή δεδομένων προσωπικών των εκλογέων», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Σχετικά με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που κάνει λόγο για «φαντασιώσεις», όσον αφορά τα λεγόμενα του κ. Παππά, ανέφερε τα εξής:

«Δε θα κάνω κανένα σχόλιο. Φαντασιώσεις είναι τα σενάρια συνωμοσίας, που διακινεί η Νέα Δημοκρατία, ότι αυτή η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με ταπεινά ελατήρια ή εντολές συμφερόντων. Η πρόταση δυσπιστίας ήταν μία αναγκαία κοινοβουλευτική πρωτοβουλία, την οποία δεν μπορεί κανένα κόμμα από μόνο του να την πάρει, διότι δεν έχει τον αριθμό των πενήντα βουλευτών. Και όπως αντιλαμβάνεστε, καθώς το πολιτικό κλίμα επιβαρύνεται, όλα τα κόμματα ήρθαμε προ των ευθυνών μας. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

«Έχουν συσσωρευθεί τόσα πολλά ζητήματα, που αφορούν τη λειτουργία του κράτους με διαφάνεια και το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, που η πρωτοβουλία αυτή εκ μέρους της δημοκρατικής αντιπολίτευσης ήταν επιβεβλημένη. Εκεί είναι η πολιτική ουσία, όπως και η πολιτική ουσία είναι στην τοποθέτηση του κυρίου Καραμανλή, που καταχειροκροτήθηκε με ενθουσιασμό από τη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να αναλάβει απολύτως καμία ευθύνη», συμπλήρωσε.

«Η ουσία», τόνισε ακόμα ο κ. Παππάς, «βρίσκεται στο ότι εδώ πέρα είμαστε ενώπιον μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας συγκάλυψης». «Στην κορυφή της ορχήστρας -και μαέστρος- είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιμένουμε σήμερα να έρθει στη Βουλή και να μας πει με ποιους μίλησε από το βράδυ του δυστυχήματος μέχρι τη μία και μισή το επόμενο μεσημέρι, που είπε ότι όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και μόνο, η τραγωδία. Ποιοι τον ενημέρωσαν, ποια στοιχεία είχε υπόψη του, που δεν τα είχε η αστυνομία εκείνη τη στιγμή ή οι ανακριτικές αρχές, τα οποία έχουν γίνει, θα λέγαμε σε παλιότερες εποχές, φέιγ βολάν», επισήμανε.

«Θα μπορούσαμε λοιπόν -και το λέω ευθαρσώς-, όπως το είπε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος χθες, να συμφωνήσουμε όλα τα κόμματα για μία προανακριτική, η οποία θα ανοίξει, θα παραπέμψει τον κύριο Καραμανλή στη Δικαιοσύνη και θα κλείσει. Να συμφωνήσει, λοιπόν, και η Νέα Δημοκρατία, να πάμε να το κάνουμε συγκροτημένα και να ακολουθήσει το παράδειγμα Σπίρτζη ο Καραμανλής. Ο Σπίρτζης μπήκε μπροστά και είπε: “Ζητάνε την πλήρη αλήθεια οι συγγενείς, ζητάω να ελεγχθώ”», είπε καταλήγοντας ο κύριος Παππάς.

Νέα Δημοκρατία: ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ντίλαραν» μεταξύ τους

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, σημειώνει: «Όπως δήλωσε χθες ο κ. Παππάς, η συνεννόηση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας είχε προηγηθεί του δημοσιεύματος που ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε την Κυριακή ως αιτία για την κατάθεσή της.

Βάσει της αποκάλυψης Παππά, τα δύο κόμματα “ντίλαραν” μεταξύ τους, έχοντας προφανώς πλήρη γνώση του δημοσιεύματος πριν αυτό κυκλοφορήσει.

Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι δεν τους ενδιαφέρει ούτε ο πόνος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών, ούτε το τι οδήγησε στο μοιραίο δυστύχημα, ούτε το πώς θα αποτραπεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Τους ενδιαφέρει μόνο να ρίξουν την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αδυνατώντας να την αντιμετωπίσουν πολιτικά, όπως συμβαίνει σταθερά όλα τα τελευταία χρόνια.

Το είδαμε με την προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης για να κλείσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους φυλακή, όσο κυβέρνησαν, όπως έχει παραδεχτεί ο δικός τους Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, αλλά κατ’ ουσίαν και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Το είδαμε με τη δήλωση Πολάκη ότι “για να κερδίσουν τις εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιους φυλακή”.

Σήμερα το βλέπουμε μπροστά από τις κουρτίνες με τις άθλιες δηλώσεις Φαραντούρη και την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών και πίσω από τις κουρτίνες με τα «ντιλαρίσματα» που καταδεικνύουν οι δηλώσεις Παππά».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία

Η απάντηση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Βούλας Κεχαγιά, στη Νέα Δημοκρατία έχει ως εξής:

«Απέναντι στη συγκάλυψη συσπειρώνεται ολόκληρη η κοινωνία, συσπειρώνεται η αντιπολίτευση. Ας το συνηθίσουν».

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en