Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΣΥΡΙΖΑ | Γιατί τόσος πανικός για τους «προστατευόμενους μάρτυρες»;

Οι… «ήρωες μάρτυρες», όπως είχε αποκαλέσει τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες της Novartis ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, οι… «Σύγχρονοι ήρωες της εποχής μας» όπως τους αποκάλεσαν προχθές οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν τώρα εξαφανισμένοι μάρτυρες. Αυτοί που… «με κίνδυνο της ζωής τους», όπως είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, μαρτύρησαν κατά επιφανών πολιτικών προσώπων, δεν βρήκαν το θάρρος να παρουσιαστούν ενώπιον των βουλευτών της Προανακριτικής.

Ο ένας ο «Μάξιμος Σαράφης», πριν εξαφανισθεί είχε στείλει επιστολή και ζητούσε να καταθέσει με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά, η άλλη «Αικατερίνη Κελέση», να ανακληθεί η κλήση της γιατί δεν σχετίζεται με την υπόθεση (αποφάσισε μόνη της) και κατά τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «κινδυνεύει η ζωή τους» (από τους Ελληνες βουλευτές). 

Όμως η Προανακριτική της Βουλής έχει ρόλο εισαγγελέως (σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής – αρθ 156 παρ.4), και ζήτησε να καταθέσουν όπως κατέθεσαν στους εισαγγελείς της τακτικής Δικαιοσύνης. Αλλωστε η μυστικότητα αφορά την κατάθεσή τους μόνο στην ακροαματική διαδικασία. Και ποια μυστικότητα προασπίζονται όταν και ο Πολάκης γνώριζε την ταυτότητά τους, όταν είπε πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη και κελάηδησαν, και ο ένας εκ των τριών προστατευομένων Ν. Μανιαδάκης, τους έχει κατονομάσει; 

Ωστόσο αντιπαρερχόμαστε τα νομικά, αφίοντάς τα στους ειδικούς. Θυμίζουμε ωστόσο ότι δεν χρειάζονταν νομικές γνώσεις για να κατανοήσει κανείς ότι στην προηγούμενη φάση της Novartis εκκολάπτετο μια σκοτεινή δυσώδης σκευωρία, η οποία αποσκοπούσε να θέσει υπό ομηρία τα αντίπαλα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, και ενόψει των εκλογών (που τις προγραμμάτιζε για το Φθινόπωρο), να έχει υπόδικα τα πλέον επιφανή τους στελέχη. 

Δεν χρειάζονταν νομικές γνώσεις, για να κατανοεί κανείς ότι με τις καταθέσεις των «νομίζω», «άκουσα», «μου είπαν», «η αγορά λέει» και παρόμοιες γελοιότητες, δεν παραπέμπεις πρώην πρωθυπουργούς και υπουργούς, και μάλιστα στήνοντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με δέκα κάλπες στη Βουλή, για να καθηλωθεί το πανελλήνιο και να καθημάξεις την αντιπολίτευση.

Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι η αναταραχή που σηκώθηκε στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Την αρχή έκανε ο ίδιος ο Τσίπρας. Ηταν στο Παρίσι και το μυαλό του στους προστατευόμενους μάρτυρες! Αναρτούσε στο Facebook περί θεσμικής εκτροπής, παρομοίαζε τον Μητσοτάκη με τον Ορμπαν, και προανήγγειλε  καταγγελία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και στα  όργανα της Ε.Ε. 

Στον ίδιο ρυθμό και οι ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτήρισαν τους προστατευόμενους «σύγχρονους ήρωες οι οποίοι έχουν βοηθήσει στην αποκάλυψη του σκανδάλου ( υπέδειξαν τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη αποκάλυψη). Ο εκπρόσωπος Τύπου Αλ. Χαρίτσης χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη δολοπλόκο και δειλό, και υπεύθυνο για την επιχειρούμενη εκτροπή. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε για καταπάτηση των θεσμών. Ο Γιάννης Ραγκούσης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση οικοδομεί «Σικελικό κράτος». Η Γραμματέας της Κ.Ο Ολγα Γεροβασίλη ισχυρίστηκε ότι η πλειοψηφία της προανακριτικής καταπατά τη νομιμότητα  με διαδοχικές παράνομες αποφάσεις. Ο πρώην ΠτΒ Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για αντιθεσμική προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis!

Αναφέραμε μόνο τα στελέχη που έχουν διακριτή θέση στο οικοδόμημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτούς προστίθεται και η σωρεία των βουλευτών που «πήραν αμπάριζα» τα τηλεπαράθυρα και τα ράδια, για να καταγγείλουν αντιθεσμικές παρεμβάσεις. 

Παράλληλα χθες η Ολγα Γεροβασίλη και ο εισηγητής στην Προανακριτική Σπύρος Λάππας επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να επιδώσουν αναφορά, στην οποία αιτούν να ζητήσει τη μη εκτέλεση των ενταλμάτων βίαιης προσαγωγής των προστατευομένων μαρτύρων! 
  
 Η όλη εικόνα εκπέμπει ατμόσφαιρα πανικού στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε; 

Μήπως – λέμε μήπως – αν μαθευτούν τα ονόματα αποδειχθεί ότι οι συγκεκριμένοι «κουκουλοφόροι» έχουν καταθέσει και με τα πραγματικά τους ονόματα στην Προανακριτική, ως στελέχη της Novartis, και έχουν αρνηθεί ότι έχουν γνώση περί χρηματισμού πολιτικών προσώπων; 

Μήπως αποδειχθεί ότι πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και άρα είναι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οπότε είχαν ίδιον όφελος, και εξ αυτού δεν μπορούσαν να είναι προστατευόμενοι μάρτυρες; Και μήπως αυτά επιφέρουν κατηγορίες περί ψευδομαρτυρίας και ψευδορκίας; 

Μήπως με βάση τα ανωτέρω ( αν δεν έπρεπε να γίνουν προστατευόμενοι μάρτυρες), προκύπτουν ευθύνες για τους εισαγγελείς που τους πρόσφεραν προστασία; Και μήπως αποδειχθεί συνέργεια για τα πολιτικά πρόσωπα που είχαν επαφές μαζί τους; (Να θυμίσουμε και το κλίμα της εποχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε τότε ότι θα είναι κυβέρνηση και την επόμενη τετραετία. Αρα οι «αρμοί» και τα αποτελέσματά τους θα ήταν υπό έλεγχο). 

Η αυλαία για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, τώρα ανοίγει. Ισως στην σκηνή βρεθούν άλλοι πρωταγωνιστές. 

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με ψήφους 159 κατά έναντι 141 υπέρ

Στην απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας) προχώρησε αργά το βράδυ της Πέμπτης (28/3) η Βουλή.

Στην ονομαστική ψηφοφορία, η κυβερνητική πλειοψηφία εμφάνισε αρραγές μέτωπο καθώς 159 βουλευτές καταψήφισαν. Μεταξύ αυτών και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Χάρης Κατσιβαρδάς. Στον αντίποδα, θετικά στην πρόταση τοποθετήθηκαν συνολικά 141 βουλευτές, που αποτελούν και το σύνολο της δύναμης των κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και 3 ανεξάρτητοι βουλευτές (Χουρδάκη, Παπαϊωάννου και Φλώκος). Υπενθυμίζεται, πως μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας, η αντιπολίτευση δεν μπορεί να καταθέσει νέα πριν την πάροδο 6 μηνών.

Οι παραιτήσεις υπουργών σε πρώτο πλάνο
Ουσιαστικά, όμως, η πρόταση δυσπιστίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού ουσιαστικά, οι δύο παραιτήσεις υπουργών ήταν που προκάλεσαν τους μεγαλύτερους κλυδωνισμούς στην Κυβέρνηση με αφορμή συνάντησή τους με επιχειρηματία το βράδυ της Κυριακής με την αντιπολίτευση να έχει βάλει ψηλά το δημοσίευμα περί «μονταζιέρας» στην υπόθεση των Τεμπών.

Έτσι, η «ρωγμή» στην κυβέρνηση για το «ανθρώπινο λάθος του σταθμάρχη στα Τέμπη» δεν ήταν η μόνη που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα της Βουλής και κλήθηκε να απαντήσει και για τις δύο παραιτήσεις των υπουργών του Μπρατάκου και Παπασταύρου, οι οποίοι το βράδυ της Πέμπτης αποτέλεσαν παρελθόν.

Με μία ανακοίνωση που έπεσε σαν «βόμβα» και λίγο πριν στο βήμα ανέβει ο Νίκος Ανδρουλάκης, το Μαξίμου ανακοίνωσε πως ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν πως η συμμετοχή τους σε μία κοινωνική εκδήλωση έστειλε το λάθος μήνυμα.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος

Την παραίτησή τους υπέβαλαν στον πρωθυπουργό ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κύριοι Παπασταύρου και Μπρατάκος είχαν κληθεί από τον πρωθυπουργό στο γραφείο του στο Μαξίμου και εκεί του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Όπως γνωστοποίησε το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές με τον κ. Μητσοτάκη να τους ευχαριστεί για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου:

«Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραίτησή τους ήλθε μετά από συμμετοχή τους σε κοινωνική εκδήλωση η οποία έστειλε το λάθος μήνυμα για την κυβέρνηση.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, Αθανάσιος Μπίνης, υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους.

Κύκλοι του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισημαίνουν πως «για όσους βιάζονται να το συνδέσουν με την τραγωδία των Τεμπών, διευκρινίζεται ότι επικεφαλής αυτής της διερεύνησης είναι, εκ του νόμου, ο αναπληρωτής πρόεδρος του φορέα, με ειδίκευση στα σιδηροδρομικά ζητήματα».

Μάλιστα, τονίζεται ότι το αρμόδιο όργανο του οργανισμού, που απαρτίζεται από τρεις ερευνητές, ασχολείται με το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, διεξάγοντας έρευνα ανεξάρτητη από τη δικαστική, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Το θέμα έφερε εχθές στη Βουλή (27/03) με ερώτηση προς την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καραμέρος, κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en