Quantcast
Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Συνελήφθησαν 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν Πέμπτη και Παρασκευή (4 και 5-7-2019), στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 26 και 18 ετών και ένας 53χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαοκτώ (18) μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 18χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.  

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Μαγγάνων, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με οδηγό άγνωστο άτομο, συνοδηγό τον 26χρονο αλλοδαπό και επιβαίνοντες δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 48χρονος ημεδαπός και επέβαιναν η 51χρονη σύζυγός του και το ανήλικο τέκνο τους. 

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν ο τραυματισμός του οδηγού και των επιβαινόντων στο  Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς επίσης του συνοδηγού και των επιβαινόντων στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 26χρονος συνοδηγός του φορτηγού μαζί με τον οδηγό του, ο οποίος διέφυγε και αναζητείται, μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τους δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες που επέβαιναν στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Στην τρίτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, συνέλαβαν τον 53χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο (2) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και Ιάσμου.

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κράτησε όμηρο τη σύντροφό του όταν τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Ένας 54χρονος «ταμπουρώθηκε» στο διαμέρισμά του κρατώντας σε καθεστώς ομηρίας την 52χρονη σύντροφό του, όταν μετά από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με θύμα τη γυναίκα, έφτασαν αστυνομικοί έξω από το σπίτι του.

Χρειάστηκε, μάλιστα, η συνδρομή ειδικού διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. για να πειστεί, έπειτα από τρεις ώρες, ο άνδρας να αφήσει ελεύθερη τη γυναίκα.

Ο 54χρονος συνελήφθη και παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή, όπως επίσης για παράνομη κατακράτηση.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, όταν το ζευγάρι επέστρεψε στο διαμέρισμα μετά από νυχτερινή έξοδο.

Για ασήμαντη αφορμή το αντρόγυνο καβγάδισε, ενώ όπως κατήγγειλε η 52χρονη, ο σύντροφός της την χτύπησε, απειλώντας τη ζωή της. Υπό το φόβο ότι ο άντρας θα κάνει πράξη τις απειλές του, και καθώς είχε προηγηθεί παρόμοιο περιστατικό βίας εις βάρος της, η γυναίκα κάλεσε μία φίλη της, από την οποία ζήτησε βοήθεια.

«Βοήθεια, με σκοτώνει, με χτυπάει, μου έσπασε τα πλευρά», φαίνεται πως ήταν τα λόγια που μετέφερε η 52χρονη στη φίλη. Χωρίς να χάσει χρόνο εκείνη κάλεσε την ‘Αμεση Δράση.

Όταν το περιπολικό της Αστυνομίας έφτασε στο διαμέρισμα, ο 54χρονος αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα, οπότε ειδοποιήθηκε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ. για να πείσει τον κατηγορούμενο να απελευθερώσει τη σύντροφό του. Πράγματι αυτό συνέβη έπειτα από τρεις ώρες οπότε η γυναίκα βγήκε συνοδεία αστυνομικών από το σπίτι. Ο δράστης συνελήφθη αργότερα όταν αστυνομικοί, παρουσία δικαστικού λειτουργού, εισήλθαν στο σπίτι.

Η 52χρονη φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν επιθυμεί τη δίωξη του, παρά μόνο να μην την ξαναπλησιάσει, επειδή τον φοβάται. Της χορηγήθηκε πάντως η εφαρμογή «panic button» την οποία εγκατέστησε στο κινητό της τηλέφωνο.

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Θεσσαλονίκη | Διαρρήξεις σπιτιών με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια και λεία 18.000 ευρώ

Τέσσερις διαρρήξεις σπιτιών που τελέστηκαν με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια, με τη συνολική λεία των κλοπιμαίων να προσεγγίζει τα 18.000 ευρώ, ανακοίνωσε ότι εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ., στη Θεσσαλονίκη.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν τέσσερις Έλληνες 23 έως 34 ετών, σεσημασμένοι για παρόμοιες πράξεις και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συμμορία και διακεκριμένες κλοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι διαρρήξεις – κλοπές έγιναν το πρώτο δίμηνο του 2022 στις περιοχές Πυλαία, Καλαμαριά και Τούμπα, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Κάποια από τα κλοπιμαία αναγνωρίστηκαν από παθόντα και του αποδόθηκαν.

Πιο αναλυτικά, οι προαναφερόμενοι άντρες, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2022, με την μέθοδο της αναρρίχησης και διάρρηξης μπαλκονόπορτας, μπήκαν σε τέσσερις κατοικίες αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικά ποσά και κοσμήματα, με τη λεία τους ανέρχεται συνολικά σε 17.935 ευρώ.

Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων τους και τη διαφυγή τους από αυτούς, χρησιμοποιούσαν όχημα ιδιοκτησίας του 23χρονου, το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γιάννενα | Συλλήψεις μαθητών σε σχολικές εκδρομές, 16χρονος επιτέθηκε και χτύπησε αστυνομικό

Με συλλήψεις ολοκληρώθηκαν οι σχολικές τους εκδρομές στα Γιάννενα. Οι μαθητές κατέληξαν με χειροπέδες σε αστυνομικό τμήμα της πόλης, ενώ συνελήφθησαν και συνοδοί καθηγητές τους…

Ένας 16χρονος έφτασε στο σημείο να χτυπήσει αστυνομικό στα Γιάννενα και να το βάλει στα πόδια με τους συμμαθητές του, για να αποφύγουν έλεγχο. Ένας 17χρονος κατείχε ναρκωτικά που βρέθηκαν σε ξενοδοχείο. Οι 5 συνολικά μαθητές που είχαν εμπλοκή στα παραπάνω συνελήφθησαν μαζί με συνοδούς καθηγητές τους. Οι σχολικές εκδρομές στιγματίστηκαν από τα όσα έγιναν, με γονείς να προσπαθούν να μάθουν πληροφορίες για τα παιδιά τους.

Τέσσερις 16χρονοι μαθητές από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας συνελήφθησαν στα Γιάννενα για βία κατά υπαλλήλων, απείθεια και απλή σωματική βλάβη, ενώ συνελήφθη και ο συνοδός εκπαιδευτικός της σχολικής εκδρομής για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Όλα συνέβησαν στις 22:00 περίπου το βράδυ της Κυριακής 14 Απριλίου, όταν δυο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν τους ανήλικους. Αυτοί απώθησαν τους αστυνομικούς, ενώ ένας από τους ανήλικους έριξε γροθιά σε έναν από τους αστυνομικούς και όλοι μαζί τράπηκαν σε φυγή. Συνελήφθησαν όμως λίγα μέτρα παραπέρα.

Σε άλλη περίπτωση συνελήφθη ένας 17χρονος από σχολείο του Γέρακα Αττικής που βρίσκονταν επίσης σε σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο 17χρονος, σε έλεγχο που του έγινε κατείχε μικροποσότητα ναρκωτικών (2 τσιγαριλίκια), ενώ σε έρευνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε εντοπίστηκε τρίφτης κάνναβης. Και σε αυτή την περίπτωση συνελήφθη και η συνοδός εκπαιδευτικός.

Και στις δυο περιπτώσεις έχουν κληθεί οι γονείς των ανηλίκων, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραμέληση εποπτείας.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en