Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνέδριο εναλλακτικού τουρισμού στην Ξάνθη Γαστρονομικές αναζητήσεις στην βιώσιμη ανάπτυξη (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο με τίτλο «Ξάνθη-Εναλλακτικές Προοπτικές: από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη», που διοργανώθηκε από την Αμερικανική Γεωργική Σχολή στο ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης, παραβρέθηκε και άνοιξε τις εργασίες ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης.

Στον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός συνεχάρη τους συντελεστές για τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στη σύνδεση της τοπικής παραγωγής και του αγροδιατροφικού τομέα με το τουριστικό branding και τον εναλλακτικό τουρισμό, ως μέρος μιας στρατηγικής βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης. Όπως σημείωσε, βασικός όρος για την επιτυχία ενός τέτοιου παραγωγικού υποδείγματος, είναι η ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών και ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων και ένα πλαίσιο οργάνωσης που κατευθύνει την υπεραξία στα εμπλεκόμενα μέρη. ​

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η κυβέρνηση έχουν χαράξει για πρώτη φορά μια Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, έχουν διαθέσει μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση αυτών των δραστηριοτήτων, και τις έχουν διευκολύνει με θεσμικές και φορολογικές παρεμβάσεις.

Αναλυτικά η ομιλία του Υφυπουργού:

«Ξεκινώντας, δεν έχω παρά να συγχαρώ την Αμερικανική Γεωργική Σχολή και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σημερινής εκδήλωσης. 
Ακούγεται πολύ κοινότυπο αλλά πραγματικά πρόκειται για μια εκδήλωση και μια ατζέντα που εντοπίζει ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όχι σε θεωρητικά σχήματα –από τα οποία έχουμε χορτάσει- αλλά σε πρακτική και ρεαλιστική βάση.  Από την πλευρά μου δεν θα ήθελα να επαναλάβω πράγματα γνωστά σε όλους αλλά μέσα από την εμπειρία μου στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης  να συνεισφέρω στο διάλογο βάζοντας ερωτήματα και πηγές προβληματισμού. 
Ως Υφυπουργός είμαι υπερήφανος για το έργο μας στο Υπουργείο όσο και για την παρακαταθήκη που θα αφήσουμε. Για πρώτη φορά αυτή η χώρα έχει Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική. Στόχος της Στρατηγικής είναι η μετάβαση σε ένα νέο δίκαιο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς αναπτυξιακό υπόδειγμα, με όρους κοινωνικής και περιφερειακής συνοχής. Με στόχο την τόνωση των επενδύσεων, την υποστήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, καθώς και την αναβάθμιση του Κράτους Πρόνοιας, που νοείται ως συντελεστής και δείκτης της ανάπτυξης. 
Βασικός μας στόχος στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα μου ήταν το πως θα δημιουργήσουμε παραγωγικές διεξόδους, πότε θα μιλήσουμε επιτέλους για μια παραγωγική Ελλάδα. Στο υπουργείο μας -βάση μελετών που έγιναν- ως μείζον πρόβλημα οι παραγωγικοί φορείς ανέδειξαν την γραφειοκρατία και το διοικητικό κόστος. Και πάνω σε αυτά δουλέψαμε και κάναμε σημαντικά βήματα, όπως με την ηλεκτρονική ίδρυση επιχείρησης σε λίγα λεπτά. 
Αν κάποιος θέλει να μπει το επιχειρείν θα πρέπει να του εξασφαλίσουμε πρώτον να μην έχει μεγάλο διοικητικό κόστος, να μην έχει εμπόδια στην ίδρυση μιας επιχείρησης, δεύτερον να έχει χαμηλό λειτουργικό κόστος, τρίτον να του παρέχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία και μηχανισμούς υποστήριξης.
Ένα άλλο ζήτημα ειναι οι στοχευμένες πολιτικές. Οι οριζόντιες παρεμβάσεις αποδεικνύεται πως δεν επαρκούν πάντα γιατί κάθε κλάδος έχει την ιδιαιτερότητα του. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Οικονομίας δεν υπήρχε βιομηχανική πολιτική και μάλιστα σε μια εποχή που αλλάζει και ζούμε την έναρξη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης.
Ένας τέτοιος κλάδος με τις δικές του ιδιαιτερότητες φυσικά είναι ο αγροτικός. Και εδώ σήμερα καλούμαστε να εξειδικεύσουμε ακόμη περισσότερο μιλώντας για την σύνδεση του αγρό-διατροφικού τομέα με την τοπική γαστρονομία και  το τουριστικό branding.
Ένα θέμα πολύ κομβικό και πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τους όρους και τις προϋποθέσεις για να γίνει κάτι τέτοιο. Τι εννοούμε ,λοιπόν, όταν μιλάμε για τη σύνδεση του παραγωγικού μοντέλου με την τουριστική ανάπτυξη;
Για παράδειγμα:  δεν μπορούμε να συζητήσουμε για τοπική γαστρονομία αν οι πρώτες ύλες ενός προϊόντος είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία εισαγόμενες, αν δεν υπάρχει επαρκής σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τη μεταποίηση, αν αυτή η διαδικασία δεν είναι οργανωμένη. Δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε φυσικά, ονομαστά προϊόντα αλλά μάλλον πρέπει να προσπαθήσουμε και να καλύπτουμε, με τις δικές μας δυνάμεις, τη ζήτηση σε πρώτες ύλες. Άρα θεωρούμε ότι η αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής και της κτηνοτροφίας, των παραγωγικών μονάδων και του ανθρώπινου δυναμικού θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στα τοπικά χαρακτηριστικά και στο τουριστικό προϊόν.  
Το ερώτημα είναι αν αυτοί που επενδύουν  σε αυτό τον τομέα, υποστηρίζονται αρκετά:  Είναι γνωστό ότι υπάρχουν μορφές παραγωγής που φθίνουν και απαιτούν οργάνωση από την αρχή σε συνεταιρισμούς με σύγχρονη και όχι παρωχημένη αντίληψη.
Εμείς φροντίσαμε στα πρόσφατα μέτρα που ψηφίστηκαν στη Βουλή (το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε στο Ζάππειο) να εξισωθεί η φορολογία των κερδών από τους συνεταιρισμούς με τα αγροτικά εισοδήματα, μειώνοντας δραστικά τη φορολογία και, ουσιαστικά, διευκολύνοντας αυτή τη μορφή οργάνωσης. Έχουμε διαθέσει μια σειρά από χρηματοδοτικά εργαλεία και έχουμε ενισχύσει το θεσμικό πλαίσιο. Άρα θέλουμε μια σύγχρονη συζήτηση και δεν επιχειρούμε με παρωχημένα μοντέλα και μίζερες επαναλήψεις να οργανώσουμε και να συνδέσουμε την τοπική παραγωγή και ανάπτυξη.
Στο τέλος της ημέρας, η ανάπτυξη για να είναι βιώσιμη, πρέπει να είναι και δίκαιη. Και για να το κάνω πιο σαφές: Εμείς, δείχνουμε την κατεύθυνση για τη μορφή της οργάνωσης που πρέπει να αλλάξει, για να προωθήσουμε μια έξυπνη και ευφυή Γεωργία, που να συνδεθεί με την παραγωγή και να καταλήξει σε τοπικά προϊόντα ποιότητας με ονομασία προέλευσης.  
Την υπεραξία ,όμως, αυτής της σχέσης πρέπει να την καρπώνονται όλοι με βιώσιμο τρόπο, η αλυσίδα αυτή πρέπει να ικανοποιεί δίκαια όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, χωρίς ενδιάμεσους που εκτινάσσουν το κόστος. 
Καλές πρακτικές και παραδείγματα υπάρχουν πολλά σε διάφορους τομείς με πολύπλευρες εφαρμογές. Όπως, λόγου χάρη, το ζαχαροκάλαμο στη περιοχή της Ξάνθης, όπως οι τοπικές ποικιλίες της κάνναβης και η προσπάθεια για κατοχύρωση των ποικιλιών αυτών, τομέας για τον οποίο θα μπορούσαμε να συζητάμε επί ώρες. Όμως αυτό που θέλω να μείνει ως κεντρική ανάγκη είναι ότι πρέπει να δώσουμε βαρύτητα στο συντονισμό, στο πλαίσιο της οργάνωσης σε τομείς και προϊόντα με προοπτική και, τέλος, τη  σύνδεση με την τοπική τουριστική ανάπτυξη. 
 Είναι εμφανής η ανάγκη αλλαγής του παραγωγικού υποδείγματος κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις αγορές, ούτε γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, αλλά μόνο μέσα από εξειδικευμένες δημόσιες πολιτικές τόνωσης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και διευκόλυνσης του επιχειρηματικού πεδίου. 
Αυτό που εμείς ονομάζουμε βιώσιμη στρατηγική ανάπτυξη το βάζουμε σε διάσταση οικολογική, κοινωνική και οικονομική όπως είπα και στην αρχή. Δεν αρκεί απλά να έχεις μεγέθυνση. Και στο παρελθόν είχαμε. Δεν υπάρχει νόημα να έχεις ανάπτυξη αν οι ανισότητες διευρύνονται. Χρειαζόμαστε μια ανάπτυξη που δεν ανταγωνίζεται μαζικά μοντέλα και δεν αντιγράφει λανθασμένα παραδείγματα αλλά εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και έχει τοπικό και μοναδικό περιεχόμενο. Είναι μια ανάπτυξη δίκαιη και βιώσιμη.
Φτάνοντας στο τέλος θα ήθελα να επισημάνω κάτι πολύ κρίσιμο. Η αναπτυξιακή τροχιά στην οποία έχει μπει η χώρα πρέπει να διασφαλιστεί και να μείνει σταθερή. Είναι γεγονός πως με τις θυσίες όλων, βγάλαμε την χώρα από τα μνημόνια αλλά το πολύ σημαντικό είναι πώς σήμερα έχουμε -αυτό που ονομάζουμε εμείς οι οικονομολόγοι- μακροοικονομική ασφάλεια. 
Έχουμε πετύχει τους βραχυπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, έχουμε βγει στις αγορές με χαμηλότοκο δανεισμό, έχουμε εξασφαλίσει ρύθμιση του χρέους, έχουμε στην διάθεση μας το μαξιλάρι ρευστότητας και τώρα μπορούμε να υλοποιήσουμε και μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης για να ανακουφίσουμε όσους έβαλαν πλάτη σε αυτά τα χρόνια της εθνικής περιπέτειας. 
Και το σημαντικό οι φορολογικές ελαφρύνσεις που ξεκίνησαν και θα εφαρμοστούν στην πλατιά κοινωνική και επιχειρηματική μάζα δεν προέρχονται από την ανάπτυξη και το πλεόνασμα και δεν θέτουν σε κίνδυνο την δημοσιονομική και αναπτυξιακή τροχιά της Ελλάδας που με τόσο κόπο πετύχαμε.
Με αυτές τις σκέψεις θα ήθελα να σας πω πως είμαι ευτυχής που βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εργασίες».

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Google;

Δημοσιεύτηκε

στις

Γιατί όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Google; Τι είναι αυτό που κάνει τους εργαζόμενους να μην θέλουν να γυρίσουν στο σπίτι τους.

Με λίγα λόγια όλοι θέλουν να δουλέψουν στη Google και οι λόγοι είναι πολλοί…

Άλλωστε το αμερικανικό περιοδικό Fortune που δημοσιεύει κάθε χρόνο τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αμερικανικές εταιρείες φροντίζει να έχει στην κορυφή την Google.

Μάλιστα ορισμένοι εργαζόμενοι της δηλώνουν ότι ενδεχομένως σε λίγο καιρό να μην θέλουν να γυρνούν τα βράδια στο σπίτι!υπο

Η Google αποτελεί την καλύτερη υπόθεση εργασίας αναφορικά με ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία έχει κάνει εκατομμύρια άτομα απ’ όλο τον κόσμο να θέλουν να δουλέψουν εκεί.

googl12

Φέτος ο κολοσσός αναδείχτηκε για έκτη φορά στην κορυφή της λίστας με την εταιρεία που θέλουν όλοι να εργαστούν και παρέχει στους περίπου 45.000 εργαζομένους του προνόμια όπως δωρεάν γκουρμέ φαγητό όλη μέρα για όλα τα γεύματα της ημέρας, δωρεάν γυμναστήρια, δωρεάν μασάζ, γενναιόδωρη άδεια μητρότητας, μπόνους και σειρά ακόμη παροχών.

Άλλωστε εκτός των 100.000 ωρών δωρεάν μασάζ, γηπέδων μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, η Google παρέχει δεκαετή οικονομική κάλυψη για τα μέλη της οικογένειας εάν αποβιώσει ένας εργαζόμενος.

googl6

Έτσι δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι θέλουν να πάνε στον γίγαντα… Εκτός από το γεγονός ότι θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων, στην καρδιά της εταιρείας που μπορεί και αλλάζει το ίντερνετ και πρωτοστατεί, θα έχει έναν καλό μισθό, μπόνους και παροχές που αλλού δεν υπάρχουν.

Γιατί ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως; Η απάντηση είναι απλή. «Ξέρουν πώς να φτιάξουν δυνατές σχέσεις μεταξύ… των εργαζομένων τους», εξηγεί ο Τζοφ Κόλβιν του περιοδικού Fortune.

Τα προνόμια που δίνει κάθε εταιρεία στους εργαζομένους αποκαλύπτουν και τον ίδιο τον χαρακτήρα της. Ενας πρώην εργαζόμενος της Google εξηγεί τι προσέφερε σε αυτόν η ύπαρξη δωρεάν μπουφέ στα γραφεία της εταιρείας: «Με βοηθάει να οικοδομώ σχέσεις με τους συναδέλφους μου».

googl8

«Εάν οι συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες δεν θα γύριζα σπίτι τα βράδια», δηλώνει δεύτερος εργαζόμενος της Goοgle.

Ετσι λοιπόν  η Google προσφέρει δωρεάν φαγητό από διάφορες κουζίνες όλου του κόσμου στους υπαλλήλους της γιατί θέλει να  γνωρίζονται καλύτερα και τελικά να δένονται μεταξύ τους.

Ο ίδιος εργαζόμενος συνεχίζει λέγοντας ότι στην Google «περιτριγυριζόμαστε από έξυπνους ανθρώπους, ανθρώπους με ενθουσιασμό που φτιάχνουν το καλύτερο περιβάλλον για μάθηση που έχω συναντήσει στη ζωή μου».

«Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό κάθε εταιρείας που προσφέρει τον ιδανικό χώρο εργασίας. Βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις, όχι στην παροχή προνομίων. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες εξακολουθούν να μην το καταλαβαίνουν», γράφει ο Κόλβιν.

Το μυστικό των εταιρειών που βρίσκονται στην κορυφή είναι ότι εκτός από το ότι δίνουν στόχο και παροχές στους εργαζόμενους, τους δείχνουν πολλές φορές απεριόριστη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι τελικά θα έχουν αναπτύξει τέτοια σχέση με τους συναδέλφους τους, που δεν θα εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους!

Φυσικά μετράνε τα cool γραφεία

Σήμερα η Google απασχολεί υπαλλήλους σε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, επιστήμης των υπολογιστών, προγραμματισμού, που να μην θέλει να εργαστεί στην εταιρεία που αλλάζει τον κόσμο.

Οι αμοιβές της εταιρείας δεν είναι γνωστές επισήμως, όμως στο Glassdoor ένα site αναζήτησης εργασίας όπου, επιπλέον, οι εργαζόμενοι αξιολογούν ανώνυμα τις εταιρείες καταθέτοντας στοιχεία για αμοιβές, εργασιακό περιβάλλον, συνθήκες και οτιδήποτε άλλο δίνει μια σαφή εικόνα

Η λίστα αναφέρει τις συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές σε δολάρια και ξεκινάει από 159.000 δολάρια το χρόνο.

googl7

Μεταφορά εργαζομένων και με καταμαράν!

Πρόσφατα υπήρξε κριτική ότι η Google δεν πληρώνει ενοίκιο για τις στάσεις των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης για να μεταφέρει με τα πούλμαν της τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της.

Τι έκανε η εταιρεία;. Στράφηκε σε πιο…εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Πλέον αρκετοί από τους εργαζόμενους της Google στο San Francisco, θα μεταφέρονται στο γραφείο μέσω θαλάσσης, με καταμαράν, που μισθώνει ο ιντερνετικός γίγαντας. Το καταμαράν της Google είναι χωρητικότητας 149 επιβατών και κάνει δύο ημερήσια δρομολόγια, ενώ όπως αναφέρουν οι αρχές του λιμανιού, η Google πληρώνει κανονικά τα τέλη ελλιμενισμού.

googl1

Τι τρώνε όσοι δουλεύουν στη Google

Στο Campus της Google υπάρχουν 36 εστιατόρια και καφέ που σιτίζουν καθημερινά τους υπαλλήλους δωρεάν.

Αρκετά από τα εστιατόρια ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη κουζίνα του κόσμου. Όσοι θέλουν σούσι, για παράδειγμα, μπορούν να γευματίσουν το ασιατικό εστιατόριο, ενώ υπάρχει και το καλιφορνέζικο εστιατόριο.

Κάθε μήνα οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν στους υπεύθυνους αναφορά σχετικά με το τι τους αρέσει, τι όχι, αλλά και ποιες είναι οι δικές τους προτάσεις.

googl4

googl9

googl10

googl5

googl3

googl2

newsbeast.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σαν σήμερα

Δημοσιεύτηκε

στις

Τα σημαντικότερα γεγονότα της 21ης Ιουνίου…

1734: Στο Μόντρεαλ της Νέας Γαλλίας (στο σημερινό Καναδά), η σκλάβα Μαρί-Ζοζέφ Ανζελίκ απαγχονίζεται, αφού πρώτα βασανίστηκε δημόσια και ομολόγησε την ενοχή της για τον εμπρησμό που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της πόλης.

1813: Ο Δούκας του Ουέλινγκτον, επικεφαλής αγγλικής δύναμης, νικά τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και τους Γάλλους στη Μάχη της Βιτόρια και τους εκδιώκει από την Ιβηρική Χερσόνησο. Ο Μπετόβεν χαιρετίζει το γεγονός, γράφοντας την σύνθεση «Wellington’s Victory, op. 91».

1851: Ο γερμανός μετρ του σκάκι Άντολφ Άντερσεν νικά τον Λάιονελ Κιζερίτσκι, σε μία παρτίδα, μοναδική στη σκακιστική βιβλιογραφία, όπου ο Άντερσεν θυσιάζει τους δύο πύργους, τον αξιωματικό και τη βασίλισσά του, κάνοντας ματ με τα εναπομείναντα τρία μικρά κομμάτια. Η παρτίδα παίζεται σε διακοπή του Πρώτου Διεθνούς Τουρνουά Σκάκι στο Λονδίνο και θα μείνει γνωστή ως η «Αθάνατη Παρτίδα» (Immortal Game) του Άντερσεν.

1913: Η Ελλάδα κηρύσσει τον πόλεμο στη Βουλγαρία (Β’ Βαλκανικός Πόλεμος). Ο ελληνικός στρατός καταλαμβάνει το Κιλκίς μετά από σφοδρές μάχες στα χωριά Σκρα και Λαχανά και εισέρχεται στην πόλη εκδιώχνοντας τους Βούλγαρους.

1919: Γενική απεργία στην Γουίνιπεγκ του Καναδά καταστέλλεται βιαίως από την αστυνομία, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο απεργών και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε («Ματωμένο Σάββατο»).

1942: Ένα γιαπωνέζικο υποβρύχιο επιχειρεί μέσα στο έδαφος των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Αναδύεται στην επιφάνεια και βάλλει με 17 οβίδες κατά του οχυρού Στίβενς, που κατοπτεύει το στόμιο του ποταμού Κολάμπια στο Όρεγκον, προκαλώντας ελαφρές ζημίες.

1961: Ο χημικός κολοσσός Dow Chemical κατασκευάζει την πρώτη πρακτική συσκευή αφαλάτωσης του θαλάσσιου ύδατος.

1962: Αναθεώρηση της σύμβασης Δημοσίου – Ολυμπιακής Αεροπορίας σε ό,τι αφορά τα φορολογικά ζητεί ο Αριστοτέλης Ωνάσης, καθώς η εταιρία παρουσιάζει σοβαρές ζημιές για τρίτο συνεχές έτος.

1963: Ο Πάπας Παύλος ΣΤ΄ αναλαμβάνει την ηγεσία στο Βατικανό.

1970: Η Βραζιλία νικά την Ιταλία με 4-1 στο Αζτέκα της Πόλης του Μεξικού και κατακτά το 9ο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

1976: Οι ευρωκομουνιστές του Ενρίκο Μπερλίνγκουερ κερδίζουν τις εκλογές στην Ιταλία.

1985: Η Αθήνα ανακηρύσσεται πρώτη «Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης», όπου και πραγματοποιείται μεγάλη φιέστα γύρω από τον βράχο της Ακρόπολης (Παρθενώνα, Ηρώδειο, και Στοά του Αττάλου). Στην εορτή αυτή, σύγχρονη αμφικτιονία όπως χαρακτηρίστηκε από τον πρωθυπουργό, συμμετείχαν οι Χ. Σαρτζετάκης, Φ. Μιτεράν, Α. Παπανδρέου, Κ. Μητσοτάκης (αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης), σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο, ξένοι υπουργοί πολιτισμού, διπλωματικές αντιπροσωπείες και εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πεντακόσια αγόρια και κορίτσια έψαλλαν τον «Ύμνο στον Ήλιο» (του Μεσομήδη, 2ος αιών μ.Χ.).

1994: Η ελληνική εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δίνει τον πρώτο της αγώνα σε παγκόσμιο κύπελλο και χάνει από την Αργεντινή με 4–0. Τρία γκολ σημειώνει ο Μπατιστούτα και ένα ο Μαραντόνα.

2012: Μετά τη συμπλήρωση τεσσάρων εικοσιτετράωρων από το κλείσιμο της κάλπης των τελευταίων εκλογών στην Ελλάδα, με συνασπισμό τριών κομμάτων ορκίζονται στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών τα μέλη της νέας κυβέρνησης υπό την πρωθυπουργία Α. Σαμαρά. Το νέο υπουργικό σχήμα περιλαμβάνει 17 υπουργούς εκ των οποίων μία μόνο γυναίκα. Μετά από μια περίοδο πολιτικής ναυτίας επανασυστήθηκε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Γεννήσεις

1002 – Πάπας Λέων Θ΄

1706 – Τζον Ντόλοντ, Άγγλος οπτικός

1792 – Φέρντιναντ Κρίστιαν Μπάουρ, Γερμανός θεολόγος

1823 – Ζαν Σακορνάκ, Γάλλος αστρονόμος

1828 – Φερδινάνδος Φουκέ, Γάλλος γεωλόγος

1839 – Μασάντο ντε Ασσίς, Βραζιλιάνος συγγραφέας

1863 – Μαξ Βολφ, Γερμανός αστρονόμος

1891 – Πιερ Λουίτζι Νέρβι, Ιταλός μηχανικός και αρχιτέκτονας

1905 – Ζαν Πολ Σαρτρ, Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας

1944 – Κορίνα Τσοπέη, Ελληνίδα μοντέλο και ηθοποιός, Μις Υφήλιος 1964

1948 – Γιόβαν Ατσίμοβιτς, Σέρβος ποδοσφαιριστής

1948 – Ίαν ΜακΓιούαν, Άγγλος συγγραφέας

1948 – Αντρντζέι Σαπκόβσκι, Πολωνός συγγραφέας

1950 – Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Έλληνας τραγουδιστής

1953 – Μπεναζίρ Μπούτο, Πακιστανή πολιτικός

1955 – Μισέλ Πλατινί, Γάλλος ποδοσφαιριστής

1958 – Γκενάντι Παντάλκα, Ρώσος αστροναύτης

1961 – Μάνου Τσάο, Γάλλος τραγουδιστής, μουσικός και παραγωγός

1964 – Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλληνας σκηνοθέτης και χορογράφος

1979 – Κώστας Κατσουράνης, Έλληνας ποδοσφαιριστής

1982 – Πρίγκιπας Ουίλιαμ, Δούκας του Κέμπριτζ

1986 – Λάνα Ντελ Ρέι, Αμερικανίδα τραγουδίστρια

Θάνατοι

1040 – Φούλκων Γ’, κόμης του Ανζού

1205 – Ερρίκος Δάνδολος, δόγης της Βενετίας

1208 – Φίλιππος, δούκας της Σουαβίας

1377 – Εδουάρδος Γ’, βασιλιάς της Αγγλίας

1527 – Νικολό Μακιαβέλι, Ιταλός ιστορικός και συγγραφέας

1582 – Όντα Νομπουνάγκα, Ιάπωνας πολέμαρχος

1874 – Ανδρέας Άνγκστρομ, Σουηδός φυσικός

1908 – Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, Ρώσος συνθέτης

1914 – Μπέρτα φον Ζούτνερ, Αυστριακή συγγραφέας και ειρηνίστρια

1940 – Σμέντλι Μπάτλερ, Αμερικανός στρατηγός

1954 – Γκίντεον Σούντμπαικ, Σουηδός μηχανικός

1957 – Γιοχάνες Σταρκ, Γερμανός φυσικός

1964 – Άντριου Γκούντμαν, Αμερικανός ακτιβιστής

2001 – Τζον Λη Χούκερ, Αμερικανός τραγουδοποιός

2011 – Μαρία Γκόμες Βαλεντίμ, Βραζιλιάνα υπεραιωνόβια

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Δ.Καβάλας | Ο σύλλογος «ΦΙΛΟΣ» προσέφερε βιβλία και ηλεκτρονικούς υπολογιστές

Δημοσιεύτηκε

στις

Εμπλουτισμένη με βιβλία λογοτεχνίας στα Γερμανικά είναι η φετινή προσφορά του συλλόγου για την αδελφοποίηση Καβάλας Νυρεμβέργης «ΦΙΛΟΣ»ΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

, μαζί φυσικά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παρελκόμενα. Πιο συγκεκριμένα για 9η συνεχόμενη χρονιά από το 2011, ο ΦΙΛΟΣ προσφέρει πάνω από 110 βιβλία στις δημοτικές βιβλιοθήκες Καβάλας και Νέστου αλλά και στην Δημόσια Κεντρική βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης. Ακόμη 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα παρελκόμενά τους, 2 φορητούς υπολογιστές και 11 οθόνες. Τη δωρεά αυτή παρέλαβε ο  αντιδήμαρχος Ηλίας Καλενταρίδης από τον πρόεδρο του ΦΙΛΟΣ Σωτήρη Ξώγνο ο οποίος και τον ευχαρίστησε θερμά, καθώς και όλα τα μέλη του συλλόγου.

Την  Τετάρτη 19 Ιουνίου στον 4ο όροφο της Δημοτικής Καπναποθήκης στην Καβάλα και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 ετών από την αδελφοποίηση της Καβάλας με την Νυρεμβέργη, ο Σύλλογος για την προώθηση της αδελφοποίησης «ΦΙΛΟΣ» προσκαλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους φίλους και τις φίλες του στην Καβάλα, σε μια πανηγυρική εκδήλωση με τίτλο: «20 Χρόνια Φιλίας και Συνεργασίας”. Εδώ να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος ΦΙΛΟΣ απαριθμεί περί τα 300 μέλη και έχει άλλους τόσους φίλους σε Νυρεμβέργη και Καβάλα. Η εκδήλωση για τα 20χρονα της αδελφοποίησης είναι ενταγμένη στα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019 που οργανώνει ο Δήμος Καβάλας σε συνεργασία με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ.  

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο «αέρα» το θέμα προπονητή στην Εθνική

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠΟ συνεδρίασε υπό τον Βαγγέλη Γραμμένο, ωστόσο οι συζητήσεις δεν έβγαλαν… συμπέρασμα! Οι συνεργάτες του προέδρου της ομοσπονδίας πιέζουν για απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ωστόσο προς το παρόν δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

Την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, στην οποία είναι πλέον στραμμένα όλα τα βλέμματα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
nikos keramika banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: