Quantcast
Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Τέσσερα tips που πρέπει να ενσωματώσετε στην άσκησή σας

Το περπάτημα αποτελεί μια αγαπημένη μορφή άσκησης για πολλούς ανθρώπους και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να το εντάξει στην καθημερινότητά του, περπατώντας στο ρυθμό της αγαπημένης του μουσική ή ενώ ακούει κάποιο audiobook. Επίσης, δεν χρειάζεστε καθόλου εξοπλισμό για να ξεκινήσετε να περπατάτε. Οπότε ποια καλύτερη επιλογή από το να προσθέσετε την γυμναστική στη ζωή σας ξεκινώντας από το περπάτημα.

Αν, μάλιστα, χρειάζεστε κάποια επιπλέον βοήθεια για το πώς να το κάνετε πιο σωστά, παρακάτω θα βρείτε κάποιες αποτελεσματικές συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε περιττά κιλά, σύμφωνα με το eatthis.com και τους ειδικούς Mike Bohl, πιστοποιημένο προσωπικό γυμναστή και προπονητή διατροφής και Tyler Read, ιδρυτή του PTPioneer.com και προσωπικό γυμναστή.

Αλλάξτε το ρυθμό που περπατάτε

Όσο πιο γρήγορα περπατάτε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων θα κάψει το σώμα σας, εξηγεί ο Dr. Bohl. Επομένως, σκεφτείτε να προσθέσετε εκρήξεις μεγαλύτερης ταχύτητας, αν θέλετε να χάσετε βάρος περπατώντας. «Αν μπορείτε να προσθέσετε μερικά λεπτά τζόκινγκ, αυτό είναι ακόμη καλύτερο -αλλά και μόνο η μεταβολή της ταχύτητας του περπατήματος θα έχει επίσης αποτέλεσμα», λέει.

Ο Read προτείνει να εναλλάσσετε ένα λεπτό powerwalking με ένα άλλο λεπτό περπάτημα σε αργό ρυθμό. «Μπορείτε να μετατρέψετε τους περιπάτους σας σε διαλειμματικές προπονήσεις, εναλλάσσοντας υψηλότερη και χαμηλότερη ένταση, αυξάνοντας τη θερμιδική δαπάνη», λέει.

Ενεργοποιήστε τα χέρια σας

Σίγουρα, τα πόδια σας κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς όταν περπατάτε, αλλά μην ξεχνάτε να εμπλέκετε και τα χέρια σας!

«Η κίνηση των χεριών σας ενώ περπατάτε μπορεί να μην αποδίδει τα μέγιστα στην καύση θερμίδων, αλλά κάθε ποσότητα κίνησης που μπορείτε να προσθέσετε κάνει κάτι», λέει ο Dr. Bohl. «Έτσι, αν απλά θέλετε να κάψετε μερικές θερμίδες παραπάνω σε κάθε περπάτημα, κουνήστε τα χέρια σας».

Βάλτε έναν στόχο

Πάντα αποτελεί έξυπνη ιδέα το να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους με έναν τελικό στόχο, μαζί με μικρούς στόχους στην πορεία.

«Όπως το περπάτημα με έναν φίλο, ο καθορισμός ενός στόχου δεν θα αυξήσει απαραίτητα τον αριθμό των θερμίδων που καίτε ενώ περπατάτε, αλλά θα σας παρακινήσει να πετύχετε πραγματικά έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε το περπάτημα για κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης», εξηγεί ο Dr. Bohl.

Πάρτε τις σκάλες

Αυτή η συμβουλή απώλειας βάρους δεν χρειάζεται να αποτελεί μόνο μέρος της άσκησης περπατήματος -μπορείτε να την ενσωματώσετε στην ημέρα σας, όποτε είναι δυνατόν. Ο Read προτείνει να επιλέγετε πάντα τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες σκάλες, είτε κάνετε δουλειές είτε ανεβαίνετε στο διαμέρισμά σας.

Επιπλέον, η χρήση των σκαλοπατιών είναι γεμάτη από οφέλη. Εκτός από το να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το ανέβασμα στις σκάλες θα ενισχύσει τη δύναμη των ποδιών σας και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να υποφέρετε από κράμπες καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Duke. Το να βάζετε τις σκάλες στην καθημερινότητά σας προάγει, επίσης, την υγεία των αρθρώσεων, των οστών και των μυών

Click to comment

Απάντηση

ΥΓΕΙΑ

Σύνδεση μεταξύ της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου εντοπίζει έρευνα

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα μαγνητικής τομογραφίας πολλαπλών οργάνων από περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες

Την αλληλένδετη φύση της υγείας της καρδιάς και του εγκεφάλου στον άνθρωπο εντόπισε έρευνα σε 40.000 άτομα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Science».

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις έχουν ενοχοποιηθεί για διάφορες εγκεφαλικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών επεισοδίων, της άνοιας και της γνωστικής εξασθένησης.

Επίσης, οι ασθενείς με ψυχικές και γνωστικές διαταραχές, όπως η σχιζοφρένεια, η κατάθλιψη και η επιληψία, εμφανίζουν αυξημένη συχνότητα καρδιαγγειακών παθήσεων. Ωστόσο, η φύση αυτών των συνδέσεων ήταν ασαφής και η νέα έρευνα διερεύνησε τις φαινοτυπικές και γενετικές συνδέσεις καρδιάς-εγκεφάλου, χρησιμοποιώντας δεδομένα μαγνητικής τομογραφίας πολλαπλών οργάνων από περισσότερους από 40.000 συμμετέχοντες στη βάση ιατρικών δεδομένων της Βρετανίας Biobank.

Οι ερευνητές εντόπισαν μια σειρά από συσχετίσεις μεταξύ της δομής και της λειτουργίας τόσο της καρδιάς όσο και του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πάχος του τοιχώματος του μυοκαρδίου συσχετίστηκε με μεγαλύτερο όγκο του υποφλοιώδους του εγκεφάλου.

Επιπλέον, μια μελέτη συσχέτισης σε επίπεδο γονιδιώματος των καρδιακών χαρακτηριστικών αποκάλυψε τόπους που σχετίζονται επίσης με σύνθετες νευρολογικές παθήσεις. Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι οι γενετικές αλλαγές που σχετίζονται με τις καρδιακές παθήσεις μπορεί να συμβάλλουν αιτιωδώς στις εγκεφαλικές διαταραχές.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον εντοπισμό νέων πιθανών θεραπευτικών στόχων.

newsbeast.gr

 

 

Continue Reading

ΥΓΕΙΑ

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Έτσι βλέπουν το ΕΣΥ οι πολίτες και οι γιατροί

Διττή έρευνα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε μεγάλο φάσμα θεμάτων του χώρου της δημόσιας Υγείας

Τα ευρήματα για τη γνώμη των πολιτών και της ιατρικής κοινότητα παρουσιάστηκαν στα μέσα ενημέρωσης και σε εκπροσ ινώπους των πολιτικών κομμάτων.

Πρόκειται για έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και διεξήχθη στις 13 Περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή 1.198 πολιτών και 700 γιατρών.

Οι πολίτες δηλώνουν σε ποσοστό 87,6% ικανοποιημένοι από το καλό επίπεδο υπηρεσιών του ιατρικού προσωπικού, ενώ εκφράζουν σημαντική δυσαρέσκεια για την έλλειψη καλής οργάνωσης. Επίσης, οι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση για τη λειτουργία του συστήματος υγείας της χώρας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με καθόλου καλό «μάτι» δεν βλέπουν το σύστημα Υγείας, οι ίδιοι οι γιατροί.

Απορίας άξιον είναι πως παρά τα όσα πιστεύουν πολλοί, το 40,6% ζητά ιατρική φροντίδα στα ιδιωτικά ιατρεία και λιγότερο ποσοστό, δηλαδή το 31,6%, στα νοσοκομεία.

Παρ’ όλα αυτά το 65,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα δηλώνει ότι το κόστος παροχής υπηρεσιών υγείας, έχει αυξηθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Οι προτάσεις του

Θετική είναι η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου να θεσπιστεί εισφορά της τάξης των 10 λεπτών σε όλα τα προϊόντα καπνού και τα έσοδα που θα προκύψουν να διατίθενται για τη δημόσια υγεία, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με αφορμή μάλιστα την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, σήμερα 31 Μαΐου.

Επίσης, σύσσωμο το ιατρικό σώμα στηρίζει την πρόταση του ΠΙΣ για αύξηση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα των αμοιβών που ισχύουν στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην ανάγκη κινήτρων, ώστε να στελεχωθούν τα Νοσοκομεία στις άγονες, νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές και συνολικά στην πρόταση να υπάρξουν προσλήψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στο ΕΣΥ.

Τέλος, οι γιατροί καταγράφουν στα πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου την προσπάθεια απαξίωσης του ιατρικού επαγγέλματος, ενώ δηλώνουν πως ο αριθμός ασθενών που εξυπηρετούν τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά.

newsit.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Διατηρεί ακόμα την αρνητική πρωτιά η Ελλάδα

Συνεχίζει να έχει ακόμη η χώρα μας το θλιβερό προνόμιο να διαθέτει τους περισσότερους καπνιστές στην Ευρώπη.

Παρότι τα τελευταία χρόνια ο αριθμός όσων καπνίζουν έχει μειωθεί, παραμένουμε πρώτοι στην Ευρώπη με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τσιγάρων ή πλέον και εναλλακτικών προϊόντων.

Μια θλιβερή πρωτιά που όμως κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές κάθε χρόνο, καθώς ο καρκίνος που σχετίζεται με το κάπνισμα εξακολουθεί να θερίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το Ευρωβαρόμετρο και παρουσίασε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος που είναι σήμερα, το 42% των Ελλήνων κάνει χρήση καπνικών προϊόντων και το 17% είναι πρώην καπνιστές, ποσοστά όμως πολύ υψηλότερα από αυτά των Ευρωπαίων, που είναι 22% και 27% αντίστοιχα.

Όπως υπογραμμίζει η κ.Κατσαούνου, είναι καθοριστικής σημασίας η γνώση των επιπτώσεων του τσιγάρου στην υγεία των ατόμων.

Και αυτό διότι η κατανάλωση καπνού είναι η 1η αιτία καρκίνου που μπορεί να προληφθεί, με το 27% των καρκίνων να αποδίδονται στο κάπνισμα και 16 τύποι καρκίνων να σχετίζονται με το κάπνισμα με κορυφαίο τον καρκίνο του πνεύμονα. Να σημειωθεί ότι το80–90% των καρκίνων του πνεύμονα σχετίζονται άμεσα με τη χρήση του καπνού, όπως και οι καρκίνοι της ουροδόχου κύστεως, του παγκρέατος και των ωοθηκών.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: