Quantcast
Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά

Τέσσερα tips που πρέπει να ενσωματώσετε στην άσκησή σας

Το περπάτημα αποτελεί μια αγαπημένη μορφή άσκησης για πολλούς ανθρώπους και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί. Πολύ εύκολα μπορεί κανείς να το εντάξει στην καθημερινότητά του, περπατώντας στο ρυθμό της αγαπημένης του μουσική ή ενώ ακούει κάποιο audiobook. Επίσης, δεν χρειάζεστε καθόλου εξοπλισμό για να ξεκινήσετε να περπατάτε. Οπότε ποια καλύτερη επιλογή από το να προσθέσετε την γυμναστική στη ζωή σας ξεκινώντας από το περπάτημα.

Αν, μάλιστα, χρειάζεστε κάποια επιπλέον βοήθεια για το πώς να το κάνετε πιο σωστά, παρακάτω θα βρείτε κάποιες αποτελεσματικές συμβουλές για το περπάτημα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε περιττά κιλά, σύμφωνα με το eatthis.com και τους ειδικούς Mike Bohl, πιστοποιημένο προσωπικό γυμναστή και προπονητή διατροφής και Tyler Read, ιδρυτή του PTPioneer.com και προσωπικό γυμναστή.

Αλλάξτε το ρυθμό που περπατάτε

Όσο πιο γρήγορα περπατάτε, τόσο μεγαλύτερη ποσότητα θερμίδων θα κάψει το σώμα σας, εξηγεί ο Dr. Bohl. Επομένως, σκεφτείτε να προσθέσετε εκρήξεις μεγαλύτερης ταχύτητας, αν θέλετε να χάσετε βάρος περπατώντας. «Αν μπορείτε να προσθέσετε μερικά λεπτά τζόκινγκ, αυτό είναι ακόμη καλύτερο -αλλά και μόνο η μεταβολή της ταχύτητας του περπατήματος θα έχει επίσης αποτέλεσμα», λέει.

Ο Read προτείνει να εναλλάσσετε ένα λεπτό powerwalking με ένα άλλο λεπτό περπάτημα σε αργό ρυθμό. «Μπορείτε να μετατρέψετε τους περιπάτους σας σε διαλειμματικές προπονήσεις, εναλλάσσοντας υψηλότερη και χαμηλότερη ένταση, αυξάνοντας τη θερμιδική δαπάνη», λέει.

Ενεργοποιήστε τα χέρια σας

Σίγουρα, τα πόδια σας κάνουν το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς όταν περπατάτε, αλλά μην ξεχνάτε να εμπλέκετε και τα χέρια σας!

«Η κίνηση των χεριών σας ενώ περπατάτε μπορεί να μην αποδίδει τα μέγιστα στην καύση θερμίδων, αλλά κάθε ποσότητα κίνησης που μπορείτε να προσθέσετε κάνει κάτι», λέει ο Dr. Bohl. «Έτσι, αν απλά θέλετε να κάψετε μερικές θερμίδες παραπάνω σε κάθε περπάτημα, κουνήστε τα χέρια σας».

Βάλτε έναν στόχο

Πάντα αποτελεί έξυπνη ιδέα το να ξεκινήσετε την προσπάθειά σας ως προς την απώλεια βάρους με έναν τελικό στόχο, μαζί με μικρούς στόχους στην πορεία.

«Όπως το περπάτημα με έναν φίλο, ο καθορισμός ενός στόχου δεν θα αυξήσει απαραίτητα τον αριθμό των θερμίδων που καίτε ενώ περπατάτε, αλλά θα σας παρακινήσει να πετύχετε πραγματικά έναν συγκεκριμένο αριθμό βημάτων κάθε μέρα. Με αυτόν τον τρόπο, είναι λιγότερο πιθανό να παραλείψετε το περπάτημα για κάποια άλλη δραστηριότητα, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης», εξηγεί ο Dr. Bohl.

Πάρτε τις σκάλες

Αυτή η συμβουλή απώλειας βάρους δεν χρειάζεται να αποτελεί μόνο μέρος της άσκησης περπατήματος -μπορείτε να την ενσωματώσετε στην ημέρα σας, όποτε είναι δυνατόν. Ο Read προτείνει να επιλέγετε πάντα τις σκάλες αντί για το ασανσέρ ή τις κυλιόμενες σκάλες, είτε κάνετε δουλειές είτε ανεβαίνετε στο διαμέρισμά σας.

Επιπλέον, η χρήση των σκαλοπατιών είναι γεμάτη από οφέλη. Εκτός από το να σας βοηθήσει να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, το ανέβασμα στις σκάλες θα ενισχύσει τη δύναμη των ποδιών σας και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες να υποφέρετε από κράμπες καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Duke. Το να βάζετε τις σκάλες στην καθημερινότητά σας προάγει, επίσης, την υγεία των αρθρώσεων, των οστών και των μυών

Click to comment

Απάντηση

ΥΓΕΙΑ

Το καλοκαίρι έρχεται και οι επιστήμονες ανησυχουν για έξαρση του covid

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στους λοιμωξιολόγους τα νέα στελέχη του κορονοϊού, τα οποία έχουν εξαπλωθεί σε παγκόσμια κλίμακα. Πολλοί προβλέπουν έξαρση των κρουσμάτων του Covid μέσα στο καλοκαίρι. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, οι παραλλαγές FLiRT -η ονομασία των οποίων προέρχεται από τα ονόματα των μεταλλάξεων στον γενετικό κώδικα των παραλλαγών- αυξάνονται στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς ο κορονοϊός συνεχίζει να μεταλλάσσεται από τα παλαιότερα στελέχη.

Παρακλάδι της Όμικρον οι νέες παραλλαγές

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα νέα στελέχη προέρχονται από την κυρίαρχη παραλλαγή JN.1, παρακλάδι της Omicron. Προς το παρόν υπάρχουν ελάχιστες ενδείξεις ότι τα νέα στελέχη είναι πιο σοβαρά, αλλά φαίνεται ότι έχουν πάρει ανεξάρτητα το ίδιο σύνολο μεταλλάξεων, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας John Hopkins.

Το KP.2 είναι πλέον το κυρίαρχο στέλεχος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Το στέλεχος αντιπροσωπεύει το 28,2% όλων των κρουσμάτων έως τις 11 Μαΐου, λίγους μήνες μετά την πρώτη ανακάλυψη του στελέχους.

Τα κρούσματα του KP.1.1, μιας άλλης παραλλαγής του FLiRT, έχουν επίσης αυξηθεί και αντιπροσωπεύουν το 7,1% των τρεχουσών λοιμώξεων. Στην Ευρώπη, επίσης, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί, με τη νέα παραλλαγή να έχει εντοπιστεί πλέον σε 14 χώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι συνεχίζει να παρακολουθεί τα δεδομένα σχετικά με τις νέες παραλλαγές στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς, αξιολογώντας τη σοβαρότητά τους και τη συνεχιζόμενη αποτελεσματικότητα των εμβολίων. «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στις ευρύτερες συμβουλές για τη δημόσια υγεία αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο οργανισμός σε μια ενημέρωση.

«Καμπανάκι» ειδικών για το καλοκαίρι

«Προς το παρόν φαίνεται απίθανο ότι οι νέες παραλλαγές του κορονοϊού έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα νέο κύμα κρουσμάτων, όπως είχε παρατηρηθεί στο παρελθόν, όταν η ανοσία του κοινού ήταν χαμηλότερη», δήλωσε η Τζένιφερ Χόρνεϊ, καθηγήτρια επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ.

Πρόσθεσε ότι τα νέα στελέχη θα οδηγήσουν πιθανότατα σε αύξηση των κρουσμάτων κατά τους επόμενους καλοκαιρινούς μήνες. «Αν και η ιδέα μας για το πώς μοιάζει ένα κύμα κρουσμάτων έχει αλλάξει κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι πιθανό ότι αυτά τα νέα στελέχη θα προκαλέσουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στις ΗΠΑ κατά τους επόμενους μήνες», δήλωσε η Horney στο CNBC μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ακόμη, η ίδια ανέφερε «Πολλές θα είναι ήπιες, με βάση την υπάρχουσα ανοσία μας», είπε. Παρά ταύτα, οι λοιμωξιολόγοι θα παρακολουθούν στενά για να δουν πόσο αποτελεσματικά είναι τα τρέχοντα εμβόλια κατά των νέων στελεχών.

Τον επόμενο μήνα, η συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα συνεδριάσει για να συζητήσει τις συστάσεις για το μείγμα παραλλαγών για το εμβόλιο Covid-19 του φετινού χειμώνα, έχοντας αναβάλει μια προηγούμενη συζήτηση για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων.

Υπό συζήτηση βρίσκεται το σχέδιο του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Το σχέδιο του ΠΟΥ για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, αξιωματούχοι υγείας από 194 κράτη μέλη του ΠΟΥ θεωρούν πως αυτή την εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που έχουν διαρκέσει πάνω από δύο χρόνια για τους νέους κανόνες αντιμετώπισης πανδημιών.

Από τις διαπραγματεύσεις αυτές αναμένεται να προκύψουν δύο συμφωνίες που μπορούν να επισημοποιηθούν κατά τη συνάντηση της 27ης Μαΐου με την 1η Ιουνίου: μια επικαιροποίηση των υφιστάμενων υγειονομικών κανόνων σχετικά με τις επιδημίες και μια νέα νομικά δεσμευτική συνθήκη για την ενίσχυση της παγκόσμιας άμυνας έναντι μελλοντικών παθογόνων μετά την πανδημία COVID-19 που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους.

Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι αυτή η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν περίπου 100 υπουργοί, είναι η πιο σημαντική στιγμή για τον ΠΟΥ από την ίδρυσή του το 1948 και θα καθορίσει την κληρονομιά του γενικού διευθυντή Tedros Adhanom Ghebreyesus, στα μέσα της δεύτερης θητείας του. Όμως, ενώ μέρη των μεταρρυθμίσεων είναι πιθανό να συμφωνηθούν εγκαίρως, άλλα στοιχεία είναι πιθανό να καθυστερήσουν.

Τι προβλέπουν οι συνθήκες

Ο ΠΟΥ έχει ήδη δεσμευτικούς κανόνες, γνωστούς ως Διεθνείς Υγειονομικοί Κανονισμοί (2005), οι οποίοι καθορίζουν τις υποχρεώσεις των χωρών όταν τα γεγονότα δημόσιας υγείας έχουν τη δυνατότητα να υπερβούν τα εθνικά σύνορα. Αυτοί περιλαμβάνουν την άμεση ενημέρωση του ΠΟΥ για μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης υγείας και μέτρα για το εμπόριο και τα ταξίδια.

Ένα από τα πιο σημαντικά τμήματα της συνθήκης είναι το άρθρο 12, το οποίο προβλέπει την κράτηση περίπου 20% των εξετάσεων, των θεραπειών και των εμβολίων για τον ΠΟΥ προκειμένου να τα διανέμει στις φτωχότερες χώρες κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, αν και το ακριβές ποσοστό εξακολουθεί να αμφισβητείται, λένε οι διαπραγματευτές.

Θα είναι μόλις η δεύτερη τέτοια συμφωνία για την υγεία μετά τη Σύμβαση-πλαίσιο για τον έλεγχο του καπνού του 2003, μια συνθήκη που αποσκοπεί στη μείωση του καπνίσματος μέσω της φορολογίας και των κανόνων για την επισήμανση και τη διαφήμιση.

Ο ΠΟΥ αλλάζει τους κανόνες υγείας

Τι αλλάζει στους παγκόσμιους κανόνες υγείας

Οι επικαιροποιήσεις των κανόνων IHR (Παγκόσμιοι κανόνες υγείας) περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα ειδοποιήσεων για την κοινοποίηση διαφορετικών εκτιμήσεων κινδύνου για μελλοντικές επιδημίες, μετά από επικρίσεις ότι οι δυσκίνητοι υφιστάμενοι κανόνες επιβράδυναν την παγκόσμια αντίδραση στην έκτακτη ανάγκη COVID-19.

Επί του παρόντος, ο ΠΟΥ έχει μόνο ένα επίπεδο έκτακτης ανάγκης – έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ενδιαφέροντος (PHEIC) – ενώ το νέο σύστημα προβλέπει ένα ενδιάμεσο στάδιο που ονομάζεται «συναγερμός έγκαιρης δράσης».

Οι διαπραγματευτές εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο μιας «πανδημικής έκτακτης ανάγκης» για τις σοβαρότερες απειλές δημόσιας υγείας, αντιμετωπίζοντας ένα κενό στο σημερινό του σύστημα, το οποίο δεν χρησιμοποιεί καθόλου τον όρο πανδημία.

Άλλες αναθεωρήσεις περιλαμβάνουν προσπάθειες ενίσχυσης των υποχρεώσεων των κρατών, σε μια περίπτωση ενισχύοντας τη διατύπωση σχετικά με τα καθήκοντά τους να ενημερώνουν τον ΠΟΥ για συμβάντα δημόσιας υγείας από «μπορούν» σε «πρέπει».

Μεγάλα ρήγματα στις διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις χαρακτηρίστηκαν από μεγάλα ρήγματα μεταξύ των θέσεων των πλούσιων και των φτωχότερων χωρών. Οι συνομιλίες για τη συνθήκη έχασαν μια σημαντική προθεσμία της 10ης Μαΐου και σχεδόν κατέρρευσαν, γεγονός που ώθησε τον Tedros να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση την περασμένη εβδομάδα για να τονώσει το ηθικό, δήλωσαν πηγές που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Εκτός από την κατανομή των φαρμάκων και των εμβολίων, μία από τις πιο αμφισβητούμενες πτυχές είναι η χρηματοδότηση, συμπεριλαμβανομένου του αν θα δημιουργηθεί ένα ειδικό ταμείο ή αν θα αξιοποιηθούν υπάρχοντες πόροι, όπως το ταμείο πανδημίας της Παγκόσμιας Τράπεζας ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Οι διαπραγματεύσεις έχουν μερικές φορές τραβήξει μέχρι αργά τη νύχτα, κολλώντας σε τεχνικές λεπτομέρειες. Ένας άλλος παράγοντας που περιορίζει τους διαπραγματευτές είναι η πολιτική πίεση για τη συνθήκη, ιδίως από ομάδες και πολιτικούς της δεξιάς που λένε ότι απειλεί την κυριαρχία, κάτι που ο ΠΟΥ αρνείται σθεναρά.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δωρεάν σπιρομετρήσεις από τον Σύλλογο Κατά του Καρκίνου Ν. Καβάλας

Ο   ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ  θα χορηγήσει και φέτος ΔΩΡΕΑΝ  σπιρομετρήσεις από Δευτέρα 27/5 μέχρι την Παρασκευή  7/6/2024. 

Η υγεία των πνευμόνων είναι πολύτιμη. Σκοπός μας είναι η μείωση της θνησιμότητας και η αύξηση των ποσοστών έγκαιρης ανίχνευσης της νόσου.

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση είναι εξίσου σημαντική με την θεραπεία, 

Στην Καβάλα οι ενδιαφερόμενοι μπορούνε , πάντα με το ΑΜΚΑ τους, να παραλαμβάνουν τα καρτελάκια τους από τα γραφεία του Συλλόγου, Κ. Παλαιολόγου 9 και τις ώρες 10-12 το πρωί. 

Στις 31-5-2024 Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η εκδήλωση  ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ στην Κεντρική Πλατεία  (Πλατεία Ελευθερίας), με τη  

Συμμετοχή 30 παιδιών του 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα μπαλόνια με τα ονόματα των ατόμων που έφυγαν από τον καρκίνο θα ανεβούν στον ουρανό της Γαλάζιας μας Πολιτείας από τα χεράκια των παιδιών, το μεσημέρι τις 12.

 Εκείνη την ημέρα καρτελάκια συμμετοχής για σπιρομέτρηση , θα δίνονται στην Πλατεία.

Στην Ελευθερούπολη καρτελάκια συμμετοχής στο πρόγραμμα θα δίνονται από το κατάστημα OTICON  Ιουστινιανού 1 της κ. Σμαράγδας Βασιλοπούλου στις εργάσιμες ώρες του καταστήματος.

Δελτίο τύπου

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους μελλοντικούς στόχους που θέτει, αναδεικνύει, μέσα από μια σειρά θεματικών video, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκτός από τις καθημερινές του περιοδείες στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου και τις επαφές του με τους πολίτες, επέλεξε να οπτικοποιήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις σε μια σειρά τομέων πολιτικής. 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αναδείξει και να επικοινωνήσει το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά και συνολικά από το 2019 μέχρι και σήμερα. 

Η πρώτη παρέμβασή του αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η Κυβέρνηση για τη δεύτερη θητεία της. 

Στη δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο άντεξε την περίοδο της πανδημίας, αλλά ενισχύεται.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία στα 12,8 δις ευρώ, δηλαδή το 5,8% του Α.Ε.Π.

Ειδικά για τα νοσοκομεία υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση 481.000.000 ευρώ, ενώ μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνω από 2 δις ευρώ κατευθύνονται στο χώρο της υγείας.

Εγκρίθηκαν και προχωράνε 6.500 προσλήψεις.  

Ενισχύσαμε με νέα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, δημιουργήσαμε ενιαία λίστα χειρουργείων, ξεκινήσαμε τα απογευματινά χειρουργεία.

Επεκτείναμε το θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Η αναβάθμιση της υγείας αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την μεγαλύτερη πρόκληση της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας.

 

Και θα την πετύχουμε!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en