Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League | Εισηγείται στην ΕΠΟ τη διατήρηση των ποινών για τη μη αδειοδότηση

Την Τρίτη (8/6) πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League. Αν και δεν υπήρξαν εξελίξεις αναφορικά στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε ομόφωνα την εισήγηση προς την ΕΠΟ για τη διατήρηση των ποινών επί της μη αδειοδότησης ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα, η Super League θα προβεί σε μελέτη συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση των γηπεδικών υποδομών, ενώ θα διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης e-sports της Super League.

Επιπλέον, εγκρίθηκε ομόφωνα η επέκταση του θεσμού των πέντε αλλαγών (Εγκύκλιος IFAB No. 23 της 28/5/21) και του θεσμού των εννέα αναπληρωματικών στους πάγκους και για την επόμενη σεζόν. Τέλος, πραγματοποιήθηκε η εγγραφή της ΠΑΕ Ιωνικός ως μέλους της Super League.

Αναλυτικά:

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε η εγγραφή της ΠΑΕ Ιωνικός ως μέλους του συνεταιρισμού.

Επίσης, αποφασίστηκε ομόφωνα η εισήγηση προς την ΕΠΟ, ώστε να διατηρηθεί το υφιστάμενο πλαίσιο για τις ποινές επί μη αδειοδότησης για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 του Πρωταθλήματος Super League Interwetten.

Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., όπως η Super League προβεί σε μελέτη συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση των γηπεδικών υποδομών, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και να διερευνηθεί η δυνατότητα ανάπτυξης e-sports της Super League.

Ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να στηρίξουν όλες οι ομάδες το Missing Alert App του “Χαμόγελου του Παιδιού”, μέσω σχετικών ανακοινώσεων (π.χ. ανακοινώσεις μετεγγραφών, εικαστικές εφαρμογές ΠΑΕ-Μελών Super League κ.λπ.).

Εγκρίθηκε ομόφωνα η επέκταση του θεσμού των 5 αλλαγών (Εγκύκλιος IFAB No. 23 της 28/5/21) και του θεσμού των 9 αναπληρωματικών στους πάγκους και για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 του Πρωταθλήματος Super League Interwetten».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ιακωβίδης | Τα δάκρυά του έφεραν κύμα συμπαράστασης και μαζικές αντιδράσεις

Μπορεί να μην έφερε κάποιο μετάλλιο, όμως ο Θοδωρής Ιακωβίδης έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των ημερών όσων αφορά τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα δάκρυά του μετά την ολοκλήρωση της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και η ανακοίνωση της απόσυρσής του, καθώς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με 250 που παίρνει από την Ομοσπονδία της άρσης βαρών συγκλόνισαν τον κόσμο, με αρκετούς να εκφράζουν τη στήριξή τους με κάθε τρόπο.

Ιακωβίδης: Έτοιμος να επιστρέψει ο Πύρρος Δήμας

Έτοιμος να αφήσει τις ΗΠΑ και να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βοηθήσει σε μία προσπάθεια για να ανακάμψει η εθνική ομάδα άρσης βαρών εμφανίστηκε ο Πύρρος Δήμας, έπειτα από το ξέσπασμα του Ιακωβίδη.

«Χαίρομαι που το θέμα βγήκε σήμερα στον αέρα από τον Θοδωρή… Εγκαταλείπει γιατί δεν βλέπει ανταπόκριση, από πουθενά δεν βλέπουμε. Θα έρθω πίσω, και έχω σκοπό από τον Σεπτέμβριο να είμαι κοντά στην ελληνική ομοσπονδία και κοντά στα νέα παιδιά», επισήμανε ο Πύρρος, ερωτηθείς τι θα κάνει αν ο υφυπουργός Αθλητισμού τον καλέσει για να ξαναφτιάξει τη «χρυσή ομάδα» της άρσης βαρών.

«Από τον Σεπτέμβριο θα είμαι μόνιμα στην Ελλάδα. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες έχω αποφασίσει να είναι η βάση μου στην Ελλάδα, και να δουλεύω εκεί. Θέλω να στηρίξω την ελληνική άρση βαρών, θέλω να στηρίξω παιδιά σαν το Θοδωρή, και άλλα νέα παιδιά που έρχονται από πίσω. Έτσι και αλλιώς θα το κάνω. Το κάνω, το ‘χω κάνει χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τα παιδιά που έχουν όνειρα να μη σταματήσουν, να τους δώσουμε το χέρι και να συνεχίσουν, τόνισε, και πρόσθεσε «να είναι ο Θοδωρής εκεί να τους οδηγεί»! «Είναι ντροπή ένα άθλημα που έδωσε τόσες χαρές να μην μπορεί να βοηθήσει δυο-τρία παιδιά» σημείωσε ο χρυσός ολυμπιονίκης. «Στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε παρά πολλά δυνατά παιδιά με όρεξη με κέφι, προπονητές που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, σωματεία που δουλεύουν μέρα νύχτα, απλά το θέμα είναι αυτό που είπε και ο Θοδωρής ότι αυτά τα παιδιά θέλουν στήριξη», υπογράμμισε.

«Δυστυχώς λέει αλήθειες ο Θοδωρής… Δυστυχώς η ομοσπονδία από το 2008 και μετά έχει δεχθεί να μην το πω πόλεμο, αλλά να πω ότι δεν της αξίζει αυτής της ομοσπονδίας με αυτές τις επιτυχίες, με αυτούς τους μεγάλους αθλητές, να της συμπεριφέρονται σα να είναι η τελευταία… Τι να πω. Το 2015 ήταν η μόνη ομοσπονδία που δέχθηκε τέτοια περικοπή χρημάτων 55% μείωση του προϋπολογισμού με το ”έτσι θέλω” με μια απόφαση όταν ήμουν πρόεδρος. Για μια 5ετια δεν μιλούσε κανείς, κλειστά στόματα… Τα ‘λεγα, εγώ αλλά γινόμουν και γραφικός. Οι αληθείς είναι αυτές, πονάνε, ευτυχώς που ο Θοδωρής μίλησε».

Ο Πύρρος εξήγησε ότι «το παιδί δουλεύει κάθε μέρα, κάνει personal training για να μπορεί να ζήσει. Ο πατέρας του και η μάνα του τον στηρίζουν όσο μπορούν, αλλά η μητέρα του είναι άνεργη, φίλοι του συγγενείς τον έχουν στηρίξει παρά πολύ. Σαν ομοσπονδία του είχαμε βρει στο Ιασώ έναν φυσικοθεραπευτή, αλλά δεν τον βόλευε. Το παιδί είναι πέρα δώθε με τη δουλειά του και δεν τον βόλευε καθόλου. Είχε έναν φυσικοθεραπευτή δικό του που τον στήριζε και δεν του έπαιρνε λεφτά. Και αυτό λέει το παιδί… Ντρέπομαι γιατί αυτά είναι αυτονόητα. Εμείς τα είχαμε όλα λυμένα, ήμασταν στο στρατό, και είχαμε μισθό από την ομοσπονδία, κάθε μήνα είχαμε ήρεμο το κεφάλι ότι η καθημερινότητά μας είναι λυμένη για αυτό κάναμε αυτά που κάναμε».

Οι εποχές, συνέχισε ο μεγάλος παλαίμαχος αθλητής, είναι τελείως διαφορετικές. Η άρση βαρών δεν είχε την αντιμετώπιση που έπρεπε με όλες αυτές τις επιτυχίες που έφερε στην Ελλάδα. Από το 2008 και μετά την τσακίσαμε, τη διαλύσαμε, της δίνουμε μόνο τα λεφτά για να πληρώνει τους υπάλληλους και τα ενοίκια στις εθνικές εγκαταστάσεις όπως στο ΟΑΚΑ, στο ΣΕΦ και τον Άγιο Κοσμά. Η ομοσπονδία έπαιρνε 3 εκατ., στην εποχή μας τα τελευταία 5 χρόνια έπαιρνε 320.000, και τώρα με τον υπουργό τον Λευτέρη Αυγενάκη επιτέλους μπορούμε να μιλήσουμε με έναν υπουργό και να συνεννοηθούμε.

Μαζεύουν χρήματα οπαδοί του Παναθηναϊκού

Την κινητοποίηση των φίλων του Παναθηναϊκού προκάλεσε η κραυγή αγωνίας του Θοδωρή Ιακωβίδη.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν, άνοιξαν λογαριασμό για τον Ιακωβίδη και όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε ποσό για να τον ενισχύσει.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον παναθηναϊκό κόσμο και έχω πληροφορίες ότι έχουν ενδιαφερθεί και φίλαθλοι άλλων ομάδων να βοηθήσουν. Δεν έχω λόγια, είναι πολύ συγκινητικό, τους ευχαριστώ πολύ όλους. Μακάρι να αλλάξει κάτι. Γιατί δεν είναι το θέμα να μου δώσουν κάποια χρήματα, δεν κάνω επαιτεία, δεν το θέλω αυτό. Καλύτερα αυτά τα λεφτά να τα μαζέψουν να τα δώσουν σε φιλανθρωπικό σκοπό.

Θέλω να μπορώ να κάνω αυτό το άθλημα που αγαπώ στο 100% και να βγαίνω με τη σημαία της χώρας μου, να βγαίνω στους αγώνες και να την ανεβάζω στα ψηλότερα βάθρα. Το θέμα είναι κρατικό. Θέλω να μπει ο κρατικός μηχανισμός μπροστά και να βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τα υπόλοιπα παιδιά της ολυμπιακής ομάδας, να τους κάνει πιο εύκολο το έργο», είπε ο Ιακωβίδης μιλώντας στο Open, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ενδιαφέρον από χορηγούς

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενημέρωσε ότι μετά τις δηλώσεις του Έλληνα αθλητή και τα δάκρυά του, αρκετοί χορηγοί εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και την πρόθεσή τους να βοηθήσουν. Ζήτησαν, μάλιστα, να τον συναντήσουν όταν επιστρέψει στην Αθήνα, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πάντα και προφανώς να πράξουν αναλόγως.

Στήριξη από Αντετοκούνμπο και Πετρούνια

Στο πλευρό του Θοδωρή Ιακωβίδη τάχθηκαν αρκετοί, μεταξύ των οποίων ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο MVP των τελικών του NBA πόσταρε μία φωτογραφία του Έλληνας αρσιβαρίστα, συνοδευόμενη με μία καρδιά.

Από την πλευρά του, ο «άρχοντας των κρίκων» έγραψε το εξής: «Να προχωράς με τη δύναμη της ψυχής σου χωρίς να περιμένεις τίποτα από κανέναν…».

Αυγενάκης: Συμφωνήσαμε να το σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά

Την αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη προκάλεσαν όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης περί οικονομικών δυσκολιών που τον ωθούν μακριά από την άρση βαρών.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού με δήλωσή του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στο θέμα που δημιουργήθηκε, λέγοντας τα εξής:

«Θέλω να συγχαρώ από καρδιάς τους 83 αθλητές και αθλήτριες, μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσωπούν στο Τόκιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2020. Εκτός από τα δάκρυα χαράς, όπως αυτά του Στέφανου Ντούσκου, που μας έκανε περήφανους, έχουμε και τα δάκρυα λύπης, στεναχώριας και απογοήτευσης όπως αυτά του αγαπητού, Θοδωρή Ιακωβίδη. Επικοινώνησα άμεσα μαζί του, όπως μίλησα και με τον Πύρρο Δήμα. Συμφωνήσαμε με τον Θοδωρή να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό.

Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες.

Πρέπει να διευκρινίσω το εξής: η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ, ωστόσο η συνεργασία μας είναι στενή και θα παραμείνει στενή. Επιτρέψτε μου, όμως, να πω ότι τα προβλήματα στον αθλητισμό είναι πάρα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο και η αθλητική μεταρρύθμιση θα συνεχιστεί πολύ πιο έντονη, με μεγαλύτερη υπευθυνότητα απέναντι στην ελληνική αθλητική οικογένεια. Τώρα που οι αθλητές έχουν φωνή πλέον στις διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών είναι πολύ σημαντικό να συνεργαστούμε – και θα συνεργαστούμε – στενότερα για να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ζητήματα».

Η «εκτόξευση» στο Instagram

Στην καρδιά των Ελλήνων φαίνεται πώς μίλησε ο Θοδωρής Ιακωβίδης.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας κέρδισε τον κόσμο με το συγκινητικό του ξέσπασμα, κάτι που καταγράφηκε και στο Instagram.

Συγκεκριμένα, οι followers του Ιακωβίδη αυξήθηκαν κατακόρυφα, ξεπερνώντας τις 99.000 μέσα σε λίγες ώρες.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι ελληνικές συμμετοχές της Παρασκευής (30/7) στο Τόκιο | Διεκδικούν μετάλλια Κορακάκη και Ντούσκος

Με πολλές ελπίδες για τα ελληνικά χρώματα αρχίζει η Παρασκευή (30/07), 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, όπου μπαίνει πλέον στη «μάχη» και ο στίβος. Στις 03:45 ο Στέφανος Ντούσκος θα λάβει μέρος στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά κωπηλασίας, στοχεύοντας στο μετάλλιο.

Στις 03:00 η Άννα Κορακάκη θα συμμετάσχει στον προκριματικό rapid του σπορ πιστολιού γυναικών 25 μέτρων, με στόχο τον μεγάλο τελικό πέντε ώρες αργότερα, ενώ στις 13:18 ο Κριστιάν Γκολομέεβ «πέφτει» στις προκριματικές σειρές των 50μ. ελεύθερο στην κολύμβηση.

Αναλυτικά όλες οι συμμετοχές:

03:05 Αννέτα Κυρίδου – Μονό σκιφ γυναικών, μικρός τελικός – ΕΡΤ1

03:45 Στέφανος Ντούσκος – Μονό σκιφ ανδρών, τελικός – ΕΡΤ1

04:30 Άννα Κορακάκη Σπορ πιστόλι γυναικών 25μ. – προκριματικός – ΕΡΤ2

06:05 Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής – 470 ιστιοπλοΐας (5η, 6η ιστιοδρομία) – ΕΡΤ2

06:05 Βασιλεία Καραχάλιου Λέιζερ Ράντιαλ Ιστιοπλοΐας (9η, 10η ιστιοδρομία) – ΕΡΤ2

06:15 Αριάδνη Σπανάκη, Αιμιλία Τσουλφά – 470 ιστιοπλοΐας (3η, 4η ιστιοδρομία) – ΕΡΤ2

06:15 Ραφαέλα Σπανουδάκη 100μ.- ΕΡΤ2

08:00 Άννα Κορακάκη Σπορ πιστόλι γυναικών 25μ. – τελικός – ΕΡΤ2

13:05 Βούλα Παπαχρήστου – τριπλούν – ΕΡΤ2

13:18 Κριστιάν Γκολομέεβ – 50μ. ελεύθερο κολύμβησης – ΕΡΤ3

15:15 4Χ100μ. μικτή ατομική ανδρών – κολύμβηση – ΕΡΤ3

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κατάταξη UEFA | Άλλους 250 βαθμούς “προσέφερε” ο Ολυμπιακός 19η η Ελλάδα

Η δεύτερη νίκη και μάλιστα με το ίδιο σκορ (1-0) του Ολυμπιακού επί της Νέφτσι Μπακού για τον Β` προκριματικό γύρο του Champions League, πρόσθεσε ακόμη 250 βαθμούς στην συγκομιδή της Ελλάδας, στην κατάταξη που διατηρεί η UEFA.

Η χώρα μας, παραμένει ωστόσο, στην 19η θέση και 20.700 βαθμούς και με τέσσερις ομάδες στην Ευρώπη καθώς πλην του Ολυμπιακού συνεχίζει στο Champions League, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης συμμετέχουν στο νεοσύστατο Europa Conference League.

Ο στόχος των ελληνικών ομάδων είναι να συγκεντρώσουν τους απαραίτητους βαθμούς, προκειμένου η Ελλάδα να βρεθεί στην 15η θέση και να έχει και πάλι από τη σεζόν 2023-24 πέντε ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και συγκεκριμένα δύο ομάδες στο Champions League, την επιστροφή μιας ομάδας στο Europa League και δύο στο Europa Conference League.

Η κατάταξη της UEFA από την δέκατη μέχρι και την εικοστή θέση, έχει ως εξής:

        Χώρα            Βαθμ.   Ομάδες

10.     Αυστρία         28.750   5/5

11.     Ουκρανία        28.500   5/5

12.     Βέλγιο          25.000   5/5

13.     Σερβία          24.750   4/4

14.     Κροατία         22.775   4/4

15.     Ελβετία         22.550   4/4

14.     Κύπρος          22.500   4/4

17.     Τσεχία          21.500   4/4

18.     Τουρκία         21.400   5/5

19.     Ελλάδα          20.700   4/4

20.     Νορβηγία        20.375   4/4

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: